Piata imobiliara-> INCOTRO?
Raspunsuri - Pagina 2
cristiama spune:
Pe termen scurt preturile scad, de ce ziceti voi ca nu e asa?
urmaresc eu site-urile imobiliare, ma tot gandesc sa cumparam o garsoniera asa ca pot spune exact:
- au scazut preturile la ap vechi cu aprox 25%.
- cele noi inca nu pt ca se gandesc dezvoltatorii ca le pot da inca asa de scump, dar incep sa faca tot felul de promotii gen garaj gratis, etc.
- bancile dau credite DAR au crescut mult dobanzile asa ca ne putem permite sa imprumutam o suma semnificativ mai mica, ca sa nu zic ca si conditiile de creditare sunt restrictive
- terenurile care stateau la acelasi pret au inceput sa scada, nu mai e nebunia in care toti cautau sa cumpere, acum oamenii tin de bani ca nu stii ce aduce ziua de maine, asa ca stiu eu zone in care scaderea merge spre 50%!!!!!
Reechilibrare pe termen scurt nu o sa fie, e criza, sunt someri, se inchid fabrici, eu nu as cumpara acum, in varianta ca mi-as permite.
CAT de mult o sa scada preturile???? Asta o poate spune un ghicitor. In America au ajuns case frumoase care costau sute de mii de dolari sa se vanda cu 50.000.
grati.ela spune:
au scazut ceva dar cred ca mai e loc. Apt 2 cam 66m2 et.2(cu tot cu balcon) langa complex Jupiter (2 statii de la Big) s-a vandut acum o luna cu 100miiE (era renovat in primavara...avea tot inclusiv centrala); cei care au vandut si-au luat deasupra mea 3 cam (72m2 s.t) langa CityMall et.8/8 si au platit 90miiE. mie in primavara mi s-a oferit 150miiE pt 3 cam dar nu l-am dat pt ca pe 4 cam in aceeasi zona se cerea 200miiE. Acum probabil iau 110miiE dar 4 camere nu sar de 140mii...eu astept sa mai scada pt ca asa scade si diferentza. Adevarul ca atata timp cat creditul nu mai este la indemana oricui preturile sunt in scadere.
Cred ca se vor stabiliza undeva pe la 75-80mii 3 camere, 55-60mii 2 camere, 40mii garsoniera.
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui grati.ela au scazut ceva dar cred ca mai e loc. Apt 2 cam 66m2 et.2(cu tot cu balcon) langa complex Jupiter (2 statii de la Big) s-a vandut acum o luna cu 100miiE (era renovat in primavara...avea tot inclusiv centrala); cei care au vandut si-au luat deasupra mea 3 cam (72m2 s.t) langa CityMall et.8/8 si au platit 90miiE. mie in primavara mi s-a oferit 150miiE pt 3 cam dar nu l-am dat pt ca pe 4 cam in aceeasi zona se cerea 200miiE. Acum probabil iau 110miiE dar 4 camere nu sar de 140mii...eu astept sa mai scada pt ca asa scade si diferentza. Adevarul ca atata timp cat creditul nu mai este la indemana oricui preturile sunt in scadere. Cred ca se vor stabiliza undeva pe la 75-80mii 3 camere, 55-60mii 2 camere, 40mii garsoniera. mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08) http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/ |
acum o luna, s-a vandut cu 100 000 euro???? chiar asa???
foarte greu de crezut!!! noi am vandut in luna august, un apartament 3 camere,cf 1, renovat, zona super in Drumul Taberei, cu 73 500 euro!!!
in luna august, cam de atunci preturile au luat-o in jos...am fi vrut un pret undeva la 100 000 euro, dar cand am dat o raita pe la cateva agentii...si am vazut ca nu vindeau nimik de cateva saptamani...
persoana care a cumparat, a luat credit de la banca....si cand am semnat actele directoarea bancii ne-a spus ca foarte greu se acorda creditele, iar pe viitor va fii si mai greu. si inca nu era vb de criza.
daca am mai fi asteptat, poate nici azi nu l-am fi vandut.
si in Germania au scazut drastic preturile la case, de vre-o doua luni se vand foarte putine case...
Kari
Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder
psj spune:
Ati vazut articolul din catavencu (e si pe site o parte) despre vilele din pipera? Cele de 1milion de euro, le-ar da si cu 500.000 dar din pacate nu au cui. Cred ca numai incazirea costa foarte mult la o vila de 4-500mp desfasurat.
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sprijina visul unor oameni de a deveni parinti
Implica-te in campania noastra! Avem nevoie de idei si voluntari!
psj spune:
Si eu stiu pe cineva care efectiv se chinuie sa vanda o garsoniera de 2 luni, au facut carare vizitatorii prin casa. "Revenim noi cu un telefon", cam asta e leit-motivul. Probabil toti se bazeaza pe credite.
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sprijina visul unor oameni de a deveni parinti
Implica-te in campania noastra! Avem nevoie de idei si voluntari!
Edip spune:
citat din mesajul lui grati.ela a Cred ca se vor stabiliza undeva pe la 75-80mii 3 camere, 55-60mii 2 camere, 40mii garsoniera. |
vorbesti de constructii noi banuiesc...
croco21 spune:
Eu vreau sa cumpar, in DR. Taberei asa ca din punctul meu de vedere bine ar fi sa scada cat mai mult. Un apartament vechi de doua camere (50 mp) n-ar avea de ce sa coste mai mult de 60k, calculand la un pret de 1200e/mp.
Andrei
Vacanta 2008
Jasmine spune:
citat din mesajul lui Ramonika desi tot se zvoneste ca scad preturile la apartamente, concret, in ziar, eu am vazut aceleasi preturi... cel putin asa se cere si presupun ca se si obtine un pret apropiat de cel cerut, ca altfel s-ar vedea ca ar scadea... Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki |
in ziare majoritatea anunturilor sunt date de catre agentii care vor sa creeze impresia ca preturile stau pe loc.Sunt false aceste anunturi.Acele apartamente nici nu exista in realitate.Sunt doar niste texte scrise la plesneala.
18 +
OanaP spune:
Aseara Voiculescu cita un mareom de afaceri "preturile la imobiliare vor scadea cu 80%". Daca tinem cont ca e campanie electorala, s-ar putea sa scada macar cu vreo 20-25%.
Apoi mai e si faptul ca lumea cere, dar de regula tranzactiile se incheie la o valoare cu 10% mai putin decat pretul cerut initial.
Deci loc ar mai fi. Oricum apartamentele in zonele mai rasarite (parcuri, metro) vor scadea mai greu. Parerea mea.