FIV la Sibiu (3)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arina21 spune:

Misa, la Sibiu am raspuns f bine si am si reusit sa obtin 2 blastocisti EXCELENTI. Dupa FIV1, la o luna, totul a reintrat in normal. La FIV2, sunt deja 3 luni de cand l-am facut, si cam toate imi sunt date peste cap. Si la FIV2 am avut 2 blasocitsti dar categoria B si C. Acum nu stiu daca tratamentul a fost de vina sau organismul meu.
Si pentru comparatie, iti spun tratamentele:

Sibiu:
GonalF-3inj/zi si inhibarea a fost doar o zi, in z21. Iar dupa transfer, am luat progesteron 2dim, 2 la pranz, 2 seara. ATAT a fost tratamentul.

Viena:
Am inceput inhibarea cu Suprefact dar nu mai stiu exact cate zile, oricum multe. Pt stimulare am avut 2GonalF+1Menopur. Pe langa asta mai luam si Prednison, de la care imi era f rau, dar l-am luat. Dupa transfer am facut o inj Decapeptyl. Si apoi in fiecare zi pana la test:
-2 Progesteron dimineata, 4 seara
-2 Progynova mite, 2 Duphaston, la pranz
-Prednison 1/2 dimineata, 1 seara.
-Elevit 1/zi.
Si cred ca am mai luat ceva, dar nu-mi mai aduc aminte.

La Sibiu am avut 18 foliculi dintre care s-au fertilizat 12 si au avut o evolutie buna toti. La Viena am avut 13 foliculi dintre care s-au fertilizat 7, dintre care 2 blastocisti transferati de ctg B si C si 2 au incercat sa-i congeleze dar au zis ca n-au mai apucat.

Pentru nereusita in sine nu dau vina pe nimeni pentru ca in primul rand nici nu e vorba despre asta. Dar categoric m-am simtit mai bine in timpul si dupa FIV-ul de la Sibiu.
MI-e si frica sa-mi fac hormonalele. Dar o sa le fac ciclul urmator.
Si cum am mai zis, nu cred ca mai fac curand FIV. O sa incerc alte metode. Nu ma intreba care, ca inca nu stiu

E bine ca te-ai hotarat sa-ti faci programare si la Sibiu si la Bucuresti. Vezi tu dupa aia incotro o iei. Sper sa fie drumul norocos. Te pup

Bafta tuturor fetelor
Arina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misa_21 spune:

'neata doamnelor.

arina,ce tona de pastile ai luat dupa et!!!!!Oricum nu ma indoiesc ca stiau ei de ce le dau.Cit ai luat prednison,ai mincat cumva sarat?Sotul mea a luat doze mari de prednison dupa transplant mai ia si acum dar mult redus si va lua toata viata pt. ca ajuta la functionarea rinichiului.Tie cred ca ti la dat pt. prevenirea vreunei infectii.

Decamdata sunt in stand-by,astept ciclul si atunci imi fac programarile.

O zi minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

arina,iti doresc sa te faci cat mai repede bine,citisem la subiectul dechis de tine ....si mie mi-e cam frica de atata stimulare
am facut 4 IA pe CM natural pe la alte clinici ,apoi am facut o IA la Sibiu cu dr Ispasoiu (de fapt eu voiam la dr Chicea dar la-m nimerit pe prof Sthromer la prima consultatie si era si dr Ispasoiu si mi s-a parut ok si am ramas pacienta lui) cu 1 gonal 75 ui pe zi din z3-11 si nu am raspuns asa bine...
acum pt a doua IA voi face 2 gonal 75ui /zi am insistat eu sa-mi dea asa ca poate voi raspunde mai bine avind in vedere ca am si FSH de 10 la limita de 10 ,un chist endometriozic de 14mm pe OD ,fibrom de 10mm pe uter si doar 32 ani ...
si totusi mi-e cam frica sa nu ajung la FIV si bag deja atatia hormoni pt inseminarisi apoi....(caci dr mi-a recomandat FIV caci am facut IA destule zice el dar acum nu avem posibilitate si mai incercam ultima IA )
ce de trat ti-a dat la Viena pt sustinere?
cat despre nereusite nu stiu care ar fi cauzele stiu doar ca daca vrea dumnezeu se v-a intampla odata si odata...
la Sibiu ai facut cu Chicea parca nu?ce parere ai de Ispasoiu la FIV ?
misa,imi pare rau pt greutatile din familie(pt sotul tau),intradevar sanatatea e pe primul loc....
cred ca si Dracea e ok...am fost si eu la Gynera sa fac un Fiv si dr mi-a rec inca o inseminare ,am facut o stimulare cu closty si eco la mine in oras i-am trimis prin e-mail rez ca asa mi-a zis sa fac si sa ma prezint pt IA ,dar nu am mai putut face pt ca foliculul era prea mare si pana luni cand mi-a zis sa ma prezint pt IA deja se sparsese ....de aia am renuntat si am mers la Sibiu .....
pt FIV se da mai multa atentie si eu ma gandeam sa merg la Gynera daca voi ajunge la FIV ,am vazut ca are multe reusite .....dar ca clinica si atentie din partea dr mi se mare mai ok Sibiul,adik Ispasoiu caci de restul nu stiu(de cate ori am avut nevoie l-am sunat sau daca nu era atunci ma suna el si statea si cate 20 min la telefon si imi explica ce aveam nevoie,pe cand la Gynera am sunat de 2 ori am lasat si mesaje pe robot ,am trimis si 3 mail-uri pana sa-mi raspunda asistenta la mail atunci cu IA ,bine cred ca dr este mai ocupata dar eu nu faceam atunci cu inseminarea 400 km degeaba pana la Buc si foliculul deja se sparsese ?nu faceam inseminarea degeaba?
succes la alegerea clinicii

bytzi....in curind mamica, cu ajutorul lui dumnezeu

"Speranta,ca si credinta,nu inseamna mai nimic daca ii lipseste curajul;
nu inseamna nimic daca ii lipseste riscul."
(Thornton Wilder)

Mergi la inceput

bytzi,de unde esti?
In ceea ce priveste promtitudinea votez alaturi de tine pt. Sibiu.Chiar asta e singura probl. la Gynera-nu raspunde la telefon(chiar m-am luat de secretara o data).In resct Dracea e ok.Ea mi-a propus ca sa nu mai fac stimulari ca nu-i nici sanatos si nici nu produc foliculi multi sa fac fiv pe ciclu natural.Eram tentata sa mai incerc o stimulare,dar din cite vad ca se intimpla nu cred ca voi mai avea curaj.Asa ca iti recomand si tie fiv pe ciclu natural,caci oricum sansele sunt mai mari decit la IA.
Eu desei aveam 42 de ani cind am inceput fiv-ul la Sibiu si aveam fsh6 si 8,nu am raspuns la tratamente(dracea mi-a explicat) pt. ca ovarele sunt obosite,chiar daca analizele mele aratau ca la 30 de ani.
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosca spune:

ela d
Scuze pentru intarziere ,dar am fost super socata in momentul in care mi s-a spus ca am raspuns prost la stimulare,mai ales ca la stimularile precedente pentru IA cu 2 fiole Gonal/zi am raspuns mai bine decat la 4 fiole Menopur/zi!!!!.Oricum cred ca o sa ma orientez spre Szeged ,desi nu am sa reprosez nimanui nimic ,din contra am fost foarte multumita de tot ,cred ca de vina e varsta mea 37 ani si rezerva ovariana.D-nul doctor a zis sa mai incercam peste 2 luni desi s-ar putea sa raspund la fel,dar nu mai am putere sa merg la Sibiu cred ca e chestie de psihic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

rosca,imi pare f rau ca nu ai putut sa continui ...iti urez succes la urmatoare stimulare
misa,eu la inceput dupa laparoscopie stateam f bine cu ovulatia am facut 3 IA pe ciclu natural cu foliculi de 20,23mm dar acum dupa 3 ani observ ca e din ce in ce mai rau ,adik nici cu gonal nu am reusit sa am folicul frumos asa ca nu pot sa ma gandesc la un FIV pe CM natural
mi-am facut in dec un eco sa vad cum mai stau si aveam un folicul de 11mm in z10 ,fff mic...
in martie voi merge la Sibiu pt ultima inseminare si sper din tot sufletul ca voi raspunde mai bine la 2 gonal/zi,sa am macar 2 foliculi caci atunci voi avea si sanse mai mari zic eu..

eu locuiesc la 400km distanta de Buc si tot la 400 km fata de Sibiu

bytzi....in curind mamica, cu ajutorul lui dumnezeu

"Speranta,ca si credinta,nu inseamna mai nimic daca ii lipseste curajul;
nu inseamna nimic daca ii lipseste riscul."
(Thornton Wilder)

Mergi la inceput

bytzi,pai si la fiv ep ciclu natural faci o mica stimulare.Dracea face cu ovamit.Am impresia ca e o stimulare ca si pt. inseminare,numai ca nu introduce sperma in uter ci face punctie pt. ovocitul care il ai si il fertilizeaza in vitro.Cam asa am inteles eu ca se face si Dracea mi-a recomandat procedura asta pt. ca nu raspund la tratamentul conventional pt. fiv.Stiu ca la Giulesti costa 350 eur si poti face si n fiecare luna daca vrei.

Arina,unde te-ai ascuns?

Eu sunt in asteptare si tot nehotarita sunt!

Va

Mergi la inceput

'neata fetelor,

Rosca, bafta la Szeget.
Bytzi, sper ca data viitoare sa obtii mai multi foliculi. E nasol cu stimularile astea, cat sa suporte si corpul nostru!!! Bafta multa.
Misa, vad ca tot nehotarata esti Eu personal nu mai fac nimic in directia bebe. Acum ma concentrez cu toate fortele pe colul meu, sa-l fac bine. Adica fac spalaturi vaginale cu musetel o zi si tantum rosa a doua zi, bag cate un Cervugid in fiecare seara, suc de morcovi cu mere si brocoli in fiecare seara, echinaceea de 3 ori pe zi, ceaiuri negre, apa multa, mancat cat mai multe fructe si legume. Deci dupa cum vezi, distractie in toata regula. Ma rog la Dumnezeu sa fie totul bine cand ma voi duce la Micomi. Nu ma mai intereseaza altceva.

In momentul asta am zis ca nu voi mai face FIV niciodata, dar niciodata nu se stie. Ideea de a mai baga hormoni in mine ca la balamuc nu ma mai incanta deloc. O sa incerc pe naturiste.

Ti-a venit luna asta, sau inca mai astepti? Iti tin pumnii, ca niciodata nu se stie.

Va pup fetelor si bafta maxima!
Arina

Mergi la inceput

Bonjurel!
Na ca s-ar putea sa am programare pe 10 martie la Dracea.De fapt era o fata care ceda programarea din ziua respectiva,i-am trimis un pm,dar inca nu am primit confirmarea.Poate am noroc si nu a dat-o altcuiva.
Normal mie ciclul la 28 de zile ar fi trebuit sa imi vina ieri,dar nu imi fac prea mari sperante.Pina azi dim. m-au durut(de fapt usturat) sanii rau de tot,astazi e relax.Poate a fost si e la utrogestan caci am luat cite 2 capsule seara asa de control.Acum mai e o probl.,daca am avut ovulatie in z.18,se decalareaza si ciclul nu?Asa ca dupa acest calcul z.1 ar trebui sa fie luni.
Oricum daca nu se intimpla vreo minune,imi fac hormonalele si tot ce mai trebuie si dupa ce vad cum stau o iau din loc.
Va doresc o zi buna si un weekend linistit!

Mergi la inceput

'neata!

Misa, daca ai avut ovulatie in z18, atunci aduni 12-14 zile si atunci ar trebui sa-ti vina ciclul. Speram sa nu mai vina si sa nu te mai preocupe programarile la Dracea.

Bafta maxima tuturor!
Arina

Mergi la inceput