depresia postpartum
salutare!!!!
sunt si eu^proaspata mamica a doi copii, o fetita de 2 ani si 4 luni si un baietel de 5 luni si din pacate cred ca ma afecteaza oboseala
simt un mare gol pe dinantru, tristete, neajutorare si imi vine sa mananc tot timpul
in timpul alaptarii fetitei am reusit ;performanta; de a ma ingrasa 10 kg
la baiat am reusit pana la 5 luni sa ma mentin la aceeasi greutate pe care am avut-o imediat ce am nasut
acum simt ca o iau rzna si imi vine sa mananc permanent si foarte mult
am nevoie de ajutorul vostru, nici nu stiu ce sa va spun dar sper sa aveti rabdare sa cititi si sa ma incurajati in vreun fel....simt efectiv ca ma pierd
Raspunsuri
puisorul spune:
Nicomico, imi pare tare rau pentru ceea ce ti se intampla. Poate trebuie sa te mai relaxezi, sa iei o pauza. Nu te poate ajuta nimeni, sa stea cu copilasii? Si in timpul asta sa mergi la coafor sau la cosmetica sau pur si simplu la plimbare. Sigur te vei simti mai bine. Eventual in weekend ii lasi in grija la tati si iei si tu o pauza.
Stiu ca acum e mai greu ca a venit frigul si nu se mai poate iesi in parc sau la plimbare, dar noi iesim in fiecare zi in mall, sau la locuri de joaca, chiar si in parc cand nu e asa rece.
Altceva nu stiu ce sa-ti mai spun. Si eu am grija singura de pitica mea, si sunt tare necajita ca nu pot ajunge la coafor dar pana la depresie drum lung. Trebuie sa fii tare pentru copilasii tai si refugiul in mancare nu e o solutie. Mai tarziu vei trage din greu sa scapi de kg acumulate acum. Sper sa reusesti sa treci si peste hopul asta
Ani de Stefana (23.01.2008)
www.helpsonia.com
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
nicomico spune:
puisor iti multumesc ca mi-ai raspuns
nu prea pot sa ii las cu nimeni pentru ca il alaptez pe cel mic iar bianca nu mananca decat de la mine
asa ca eu in weekend sunt numai intre copii, rar reusesc sa fug sa rezolv cate o cumparatura, sa iau de mancare etc
in timpul saptamanii ma ajuta mama dar tot nu pot sa ma deplasez fara masina si sa ajung si la urmatoarea masa a piticului, mai ales ca mama are programul ei de iesit afara cu cea mica
stiu ca nu o sa dureze o vesnicie, si nici nu sunt sigura ca e o depresie dar ma sit un pic tensionata si am inceput sa mananc
efectiv bag de toate in mine desi ma simt groaznic dupa aceea
vroiam sa tin SUPERDIETA desi nu as fi foarte motivata
oricum nu pot pentru ca alaptez inca
te pup inca o data si multumesc
Adela P spune:
Stiu ca recomandarea mea va suna foarte simplist, insa am o prietena care a trecut prin fazele pe care le descri tu, in plus la ea era mai sever, in sensul ca nu o prea interesau copiii. S-a dus in final la doctor si a reiesit ca avea carente mari de vitamine, minerale, avea o chemical imbalance in organism si toate starile ei de la asta i se trageau. Doctorul a pus-o pe un regim intens de vitaminizare, si in special tot complexul de vitamine B. In 2-3 luni era complet alt om. Si rezolvarea a fost mai simpla decat isi imagina.
Incearca si tu eventual sa ajungi la medic sau daca nu macar la farmacie iti pot recomanda un set de multivitamine care sa ti se potriveasca.
puisorul spune:
Si eu inca alaptez dar am inceput de vreo doua luni dieta Montignac si nu am avut nici o problema cu alaptatul. Nu e o dieta restrictiva asa ca e usor de tinut.
Cand vroiam sa plec de acasa, lasam fetita cu mama si ii lasam lapte muls si il papa din biberon.
Fii tare si nu te lasa. Este o perioada mai grea dar va trece. Noi suntem alaturi de tine
Ani de Stefana (23.01.2008)
www.helpsonia.com
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
psj spune:
Incearca magne b6 o perioada, este foarte bun.
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sprijina visul unor oameni de a deveni parinti
Implica-te in campania noastra! Avem nevoie de idei si voluntari!
Adela P spune:
Nicomico, eu nu cred ca ar fi cazul sa te pui la dieta acum daca si alaptezi si esti si in priza tot timpul cu doi copii(chiar daca te ajuta mama ta), nu-ti mai trebuie un stres in plus adaugat la rutina ta zilnica. La tine faptul ca vrei sa mananci tot timpul ti se trage de la celelalte simptome: nedormit, oboseala, tristete, neputinta iar astea la randul lor sunt date de alte carente. Organismul tau vrea sa compenseze celelalte lipsuri si de aceea ai impresia ca vrei sa manci tot timpul. Daca tu te pui acum la dieta vei trata doar ceea ce se vede la suprafata dar poate faci mai rau in alta parte.
Asa ca inceraca mai intai sa rezolvi problemele de fond, psj ti-a sugerat magne b6, ma gandesc ca de stricat nu are cum sa-ti strice. Incearca macar o luna si vezi cum te simti.
Gabi_K spune:
Nicomico, am fost si eu in situatie asemanatoare, adica aveam pofta de dulce mai tot timpul, m-am facut cat o balena.
Sfatul meu este urmatorul: incearca sa iesi din rutina zilnica. Pt fetita as incerca o cresa, macar pt 4 ore zilnic, macar respiri si tu un picut, iar cu baiatul de ce nu iesi in oras macar de 1-2 ori pe saptamana? Sau cu amandoi? Ca nu e o rusine sa alaptezi in public, nu esti in arest la domiciliu doar pt ca alaptezi. Iar cand mananci, incearca sa te opresti la 1-2 inghitituri, si daca cumva iti dorm amandoi deodata, ia mai tragi si tu un pui de somnic in timpul zilei
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert