Gravidute prin FIV (26)
Raspunsuri - Pagina 14
rami 73 spune:
Andrada, Carmendu, Manumanu, impresionante povestile voastre, tocmai prin faptul ca ele redau simplitatea si firescul venirii pe lume al unor sufletele... Desi unele experiente nu au fost dintre cele mai placute, si ma refer mai ales la tine, Andrada, sunt convinsa ca tot ce a fost urat va fi uitat si vor ramane numai clipele de neuitat, in care i-ati vazut prima data, le-ati auzit glasciorul, i-ati pupat... mi se pare ceva pur si simplu de vis !!
Andrada, sunt convinsa ca experienta maternitatii te-a emotionat si sensibilizat foarte mult, toate vom pati la fel, indiferent cat de tari si puternice ne credem... Pacat ca in unele spitale aceste asistente de la neonatologie sunt atat de inumane, cand asta ar trebui sa fie cea mai umana profesie din lume, chiar nu pot intelege unele lucruri... ce e mai minunat decat sa inveti o proaspata mamica sa tina un copil la san, sa o ajuti sa inteleaga anumite lucruri, sa-i explici niste fenomene care pentru ea sunt complet noi etc... nu stiu, e peste puterea mea de intelegere... chiar nu putem razbi decat cu cearta, reclamatii si stare de incordare ??!!!
Oricum, ma bucur mult ca acum sunteti toate bine si linistite, ai niste fetite SUPERBE si sunteti acum o familie frumoasa si implinita !
Carmendu, ai fost mortala la faza cu "cat mai dureaza", citeam ce scriai si absorbeam fiecare informatie, dar nu m-am putut abtine sa nu zambesc amuzata de cate ori citeam cat de nerabdatoare erai. Bine ca nu te-ai ridicat de pa masa sa pleci, ca am vazut ca nici dupa calmante nu te-ai potolit. Ai un flacau pe cinste, uite ca le-ai dovedit tuturor ca ti-ai dus realizarea pana la capat, desi multi se indoiau la inceput. Sa fiti sanatosi, fericiti si norocosi, ca frumosi-foc sunteti oricum !
Manumanu, tu ai fost cea mai harnicuta cu povestea ta, ne-ai scris chiar din salonul de spital ! Se pare ca in provincie exista ceva mai multa grija fata de mamica si copilasi, sau cel putin asta e senzatia dupa cele povestite de tine. Asteptam, cand poti si poze cu minunile tale !!!
pozici
rami 27+ Ilinca Maria
"Dream as if you have forever. Live as if you only have today."
James Dean
Katykaty spune:
Andrada, Carmen, Manumanu emotionante povesti. Ma bucur tare pentru voi si abia astept sa va calc pe urme...sa ma bucur si eu de bebelinii mei....desi mai e enorm de mult pana atunci.
Manumanu parca te si vedeam pe acolo pe la spital...intr-adevar camera in care te pune sa te schimbi e SUPER GROAZNICA. Cred ca ai avut emotii si pentru ca nu a fost dr.Chicea acolo. Cu cine ai nascut?
Va pe toate
14+
rami 73 spune:
Mirela, cum te mai simti ? Hai ca incet incet ajungi la termen, o sa vezi ca sunt sanse mari sa-l si depasesti, cu cat mai tarziu, cu atat mai bine. Cum vei proceda cu cezariana, te programeaza dr. sau asteptati declansarea nasterii ?
Sa stii ca am constatat ca si eu am, la fel ca tine, diverse junghiuri prin burta/spate numai noaptea, nu stiu de ce...iar ziua contractii nedureroase. Deocamdata iau numai no-spa, sa vedem cum evolueaza lucrurile.
Nusyca, tu cum mai esti ? Cum a fost la control la dr. Rotaru ? Asteptam vesti de la tine.
Amzulica, mi-am facut testele de coagulare la Fundeni la dr. Uscatescu (mi s-a parut super tipa, precum si asistenta ei, chiar daca e super aglomerat acolo) si din fericire au iesit ok (ma si mir, ca am inteles ca in general acolo te scot sigur cu ceva probleme). Erau f. multe gravidute acolo care faceau tratament cu Clexane...ma gandeam cu groaza sa nu mi-l dea si mie, bine ca am scapat. Voiam sa-ti spun ca mi-a zis, intr-adevar, sa iau aspenterul pana in saptamana 30.
Inca ceva, fetelor, am intrebat-o pe dra. mea si pe prof daca trebuie sa fac Dexametazona (parca asa se cheama) preventiv, pentru maturarea plamanilor (am vazut ca multe ati facut) si mi-au zis amandoi ca substanta respectiva are efect doar 48-72 ore, dupa aceea e egal cu zero daca le-ai facut sau nu. Au zis ca se fac doar in caz de declansare prematura a nasterii, si se asteapta 2 zile sa-si faca efectul. Voi ce stiti de asta ?
pozici
rami 27+ Ilinca Maria
James Dean
rami 73 spune:
Buluna, stai linistita ca o simpla raceala nu afecteaza copilul, trebuie sa urmaresti doar sa nu faci febra, asta e important. Mai poti lua paracetamol (simplu), si tablete homeopate de supt (pt. dureri in gat). In rest ceaiuri, lamai, hidratare cat cuprinde si repaus. O sa treaca.
pozici
rami 27+ Ilinca Maria
James Dean
Katykaty spune:
Buluna neaparat sa iei ceva sa nu ajungi sa faci febra. Si eu am fost racita satamana trecuta. La indicatia doctoritei mele care e axata mai mult pe homeopate am luat un spray BOPAROX pentru git si nas, picaturi pentru nas MUCONASAL PLUS SPRAY si SEPTOLETTE pentru git. Acuma sunt foarte bine. Toate medicamentele astea pot fi luate de femeia insarcinata in orice trimestru de sarcina.
Am vrut neaparat sa specific ca doctorita mea e mai mult cu medicatia homeopata, ...si totusi mi-a dat medicamente oarecum sintetice, ca sa accentuez faptul ca pana si ea a fost un pic disperata sa imi treaca cit mai repede si sa nu ajung la febra. Medicatia homeopata e foarte buna dar efectele nu sunt la fel de rapide.
Iti doresc sa te faci bine cit mai repede.
Julia75 spune:
Manumanu, emotionanta e povestea ta de nastere, multumim pentru relatare. Sa creasca bebeii mari si recuperare rapida tie!
Flori, cum e in casa noua, ati amenajat totul? Cum te simti?
Buluna, si eu tuseam foarte tare cea ce ma si deranja simteam ca cade bebe afara, mf mi-a dat sirop Plantusin, mi-a prins bine. Insanatosire rapida!
Julia 37+
kineta spune:
MANUMANUSA-TI traiasca bebelusii si sa va bucurati de ei,mi-a placut povestea nasterii,emotionanta
10+
amzulica spune:
Manumanu - abia ce m-am trezit si am citit povestea ta - am tras o burta de plans de emotie si bucurie. Sa-ti traiasca bebelushii, sa fie sanatosi si cuminti. Asa tratament mai zic si eu - nu ma mira ca oamenii sunt altfel acolo la Sibiu, mai umani - noi traim aici in Regat ... Ma mir insa cum de nu s-au potolit astea de la Giulesti dupa cate scandaluri in presa au avut.
Ramy - ma bucur ca ti-au iesit bine testele de coagulare, pe mine vad ca nu m-a trimis inca sa le fac la aceasta doamna Uscatescu la Fundeni. Iau aspenter in continuare ... Cat despre dexametazona parca n-as crede sa aiba efect atat de scurt pentru ca stiu de la Carmendu ca ea a facut in sapt. 28 ...
Julia urmezi la "sol"? Hai ca nu ne plictisim de Craciunul asta ne umplem sufletele de bucurie citindu-va povestile ca pana in februarie cand ne vine si noua randul mai e ... mama ce greu mai trece mai ales cand stai acasa.
Fetelor pe mine a inceput sa ma doara pielea de pe burta - in fata si lateral. Asa e si la voi? Abia acum cred ca a inceput sa se intinda colacul ... si cred ca in curand voi apela la sot sa fiu imbaiata ca nu-mi mai ajunge mana pe ici pe colo.
Cami 26+ Luca
http://community.webshots.com/user/amzulica
Julia75 spune:
Amzulica, mai astept un pic sa nasca Nikisimona si Marush, dupa acea dau bataie si eu. Poveste de nastere emotionanta nu va promit, cine stie ce horror e si in spitalul nostru. Daca lipsesc 2-3 zile de pe forum sa stiti ca is la nascut.
Julia 37+
nikisimona spune:
FETELOR MAIINE FAC 41 DE SAPTAMANI SI BEBITU MEU MA TINE IN SAH. .NU VREA.RADE DE MINE, AM NUMAI CONTRACTII NEREGULATE. VA TIN LA CURENT
TOATE BURTICILE.