Pepenasi de iulie-august 2008 (41)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

Mama, da' ce de-ati mai scris de-o zi de cind n-am intrat. Si vad ca discutarati o gramada de lucruri interesante. Asa ca-mi dau si eu cu parerea la ce-mi amintesc.
mers la vot: acuma nu e cazul, dar noi am mers pina acuma la tot ce a insemnat vot, pina si la referendumul ala pe care-l facura cu base. Pe mine ma afecteaza mai putin situatia din tara, dar am considerat ca votul e singura mea posibilitate de a putea schimba ceva, in rest sintem oricum la mina politicienilor, asa ca m-am dus mereu, chiar dac-a trebuit sa ma car pin la Berna.

adormit: Mara adoarme la mine in brate sau citeodata in leagan. Sint curioasa cum o sa fie cind merge la cresa, ca in rest nu ma deranjeaza treaba asta. Eu consider ca noua copiii ne transmit destule semnale legate de ce au ei nevoie, tot ce trebuie sa facem e sa reusim sa le descifram.
De ex. ile, mara mea a fost o urlatoare ca si vladut al tau cind era micuta, io ma stresam si deprimam cind intram pe forum si citeam de copii care adorm unde-i pui fara pic de scandal. Dup-aia am stat si-am cugetat, mi-am dat seama ce greseala fac ca-mi compar puiul cu altii, copilul meu e unic si perfect in felul lui, pur si simplu avea pe-atunci nevoie de brate, de apropierea noastra. Asa ca m-am calmat, copila a dormit cu noi in pat pina la 6 saptamini, in anumite nopti a dormit de-a dreptul pe pieptul lui taica-sau, altundeva nu ii pria. Insa de la 6 saptamini doarme singurica la ea in patut in timpul noptii si asta fara sa o fortam noi. Pur si simplu in primele 6 saptamini a avut nevoie sa ne simta aproape de ea, asa ca noi ne-am executat
Si-asta cu toate ca tot familionul ne-a asigurat ca de-acuma inainte n-o sa mai doarma decit cu noi in pat, ca am invatat-o prost, ca trebuia sa o lasam sa plinga singura in patutul ei pina se obisnuia si alte sfaturi "binevoitoare". Ete ca s-a intarcat singura si-acuma nu mai vrea sa doarma la pieptul lui taica-sau, care evident sufera pe treaba asta
In concluzie, c-am divagat la greu pe tema asta, a mea adoarme in bratele mele si mi-i draga de mor, stiu ca n-o sa mai dureze mult treaba asta, asa ca profit de momentele noastre de tandrete cit mai pot.

program de dormit: inca nu e foarte clar, citeodata doarme de la 10 seara pina la 7 dimineata, citeodata se mai trezeste pe la vreo 5 dimineata si mai papa ceva, are zile si zile. Oricum, cel putin 6 ore doarme legat in timpul noptii.

jucarii: nici noi n-avem o gramada, am luat ceva carti de povesti din Ro, insa calitatea mi se pare tare indoielnica. Ilustratiile sint frumoase, dar povestile sint tare prost traduse, nu-mi plac deloc. Oricum, si eu sint de parere cu narci la capitolul jucarii, nu numarul de jucarii ii arata cit o iubesc, dragostea mea e gratis si e fix de ce are ea nevoie acuma. Jucariile din cite se pare sint mai mult pentru parinti, sa se joace ei cu ele

narci, ce faina-i poza aia cu ingerasul, tare mult mi-a placut. Si ca tot te-ai plins, sa stii ca si noi facem parte din chelutele scutecelor, ma rog, Mara mea e blonda si perisorul ei nu se prea vede. Si tot astept sa-i creasca parul ca sa-i pot face oaresce codite, da' n-am cu cine

Am ajuns la concluzia ca nu numai eu mi-am pierdut din neuroni de cind am nascut, vad ca si barbatu-meu e la fel. Adica ne invita un coleg la cina la el, asta dupa ce ii scrie sotului. In consecinta, marti ne imbracam la tol festiv, iau crema de zahar ars cu noi (vio mersi de reteta), punem una bucata de copil urlator in masina si ne dam seama ca, la cit ne-am foit, sintem in intirziere. Sunam prietenul sa-i zicem ca n-ajungem decit cu vreo juma' de ora intirziere la care omul ne zice ca invitatia e pentru saptamina viitoare C-al meu sot nu citise si data la care eram invitati.
revin, ca s-a trezit fomista mica

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamelya spune:

ANDREI

ALLEGRA CARA

LILLYS

buburuza mea

de Daria 14.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Neatza,

La multe lunitze pepenasilor dragi:
Allegra Cara
Andrei

Legat intrebarea io cu cine votez , de curiozitate sa stiu si eu, am facut testul www.busolapolitica.ro/Quizz.aspx" target="_blank">asta si mie mi-a iesit ca cel mai aproape de vederile mele politice e PDL urmat de PNL . E interesant de stiut .

pup you all,

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_anca spune:

La multi ani sarbatoritilor de astazi!
Ati urmarit ieri emisiunea de la Antena 1, ce acu Razvan si Dani?
Au invitat un profesor directorul Institutului de Cercetare care explica despre sticlele din plastic inclusiv biberoane si chiar suzeta. Eu nu prea am folosit biberoane dar suzeta am folosit-o cand era mai mica pana la 3 luni.
http://www.antena1.ro/index.php?page=webcast&id=34743
incepe in minutul 11 discutia pentru cele interesate.

pe toate!

Toate pozele cu pepenasi sunt frumoase dar ale lui Narci cu Anais sunt cele mai tari!

Anca mamica de Sara-Stefania

21.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Dr Anca am vazut secventa din emisiune cu discuti despre plastic, si nu e prima data cand aud chestia asta, se tot vehiculeaza de ceva vreme...dar am zis ca ce pot sa fac, bun, schimb biberoanele cu din alea de sticla, dar cu suzeta ce fac, sau cu toate recipientele din plastic din care papa ea, sau peturile din care o sa bea, inclusiv apa plata, etc adica nu prea poti sa te feresti, mai ales ca, dupa cum spuneau si ei ieri, nu se specifica pe ambalaj din ce e facut, si la urma urmei chiar daca s-ar specifica, tot nu as tine minte toate denumirile de substante nocive, asta ca sa nu mai pomenesc de e-urile super nocive...concluzia este ca asta e lumea in care traim, nu pot s-o cresc pe Ioana sub un clopot de sticla si oricat m-as chinui, mai devreme sau mai tarziu oricum va fi expusa pericolelor...
Totusi, dupa cum spunea dl ala, pericolul e mai mare daca incalzesti laptele in biberon la o temp de peste 40 grade, or eu incalzesc doar apa la microunde si nu ajunge la temp asta.

Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Vreau sa-i dau Ioanei para dar nu stiu cum...sa-i dau suc la storcator sau sa o fierb si s-o fac piure? Cum e mai bine?

Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Anna, ai mare dreptate, asa zic si eu, cum sa-i protejam de toate substantele nocive de pe lumea asta? Ca ar insemna sa nu manance nimic, sa nu bea nimic, pana si aerul pe care il respira e poluat, atunci ce sa mai facem? Si sincer eu n-am vazut biberoane de sticla, e drept ca nici nu m-am omorat cautand, dar ca idee, ce firme fac? Eu sunt fan Avent, dar ei doar de plastic fac.

Si daca folosesc biberoane de sticla ma intreb ce o sa fie cand o sa-si tina singur biberonul? Ca na, e copil, o sa-l mai scape, ce fac, iau un biberon nou in fiecare zi? Plus cioburi pe parchet, poate calca in ele etc Nicicum nu e bine.

Monica, mami de Luca 17.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Buna!!!
Nu schimba nimeni capitolul?
Bai ma zapaciti cu dormitul copiilor, sunt verde de invidie...Clara mananca noaptea cel mai bine fara sa regurgiteze, la 11-12, 2-3, si 6-7 apoi se trezeste si nu mai mananca pana pe la 10-11, cred ca ea confunda dimineatza cu noaptea cand nu tb sa manance, mi-e mila sa-i dau ceai sau apa..inca! Seara nu adoarme decat leganata pe picioare, oricat de obosita ar fi, daca o pun in patutz da din picioare si plange isteric, se mai trezeste si in timpul noptii in foiala si scancet, dar ne-am obisnuit....isi va regla programul cand va simti nevoia, nu vreau sa o fortez eu, noi ne chinuim dar asta e, ne si place...
Cu dormitul in pat cu noi..oooo am avut o perioada destul de lunga cand am tinuto in pat cu noi, nu regret nici o clipa,acum doarme in pat la ea fara pb...cand mi se fae dor de alintaceala, o iau in pat langa mine si ea isi baga nasucul in mine si sta la pupat, si se alinta...mooor dupa momentele astea...asa ca eu zic ca bebele se regleaza singur in timp, si ca tb lasat sa o faca, si ca din ambitia noastra sau comoditate, mai facem asa zisa educatie pt noi si nu pt copil...

Am aberat destul...
ANAXENA eu o laud pe Maria de cand am vz in premergator la toata lumea de parca ar fi a mea, eu zic ca seamana leit cu tine...are o vointza...

MAMI de CLARA ANDREEA

06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Anaxena, i-am pus filmuletzele cu Maria si Ilincai . N-o sa crezi cat de atenta si-a urmarit prietena si cum vorbea cu ea, mai! Incredibil!!!

pup you,

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iul-aug2008 spune:

CAPITOLUL NUMARUL 42

Mergi la inceput