Stop, accidentelor, viata are prioritate!
Raspunsuri - Pagina 4
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexandraaaa Am o intrebare pentru toti cei care au participat la discutie: voi depasiti vreodata viteza legala? |
Eu am depasit de multe ori viteza legala. Fac zilnic naveta 50 Km (dus-intors 100km) si cand circuli mai mult cu masina este foarte greu sa nu ti se intample sa mai incalci regulile. Dar politia nu a fost cu radarul sau cu camerele sa ma prinda la trecerea de pietoni din fata scolilor (de fapt nu i-am vazut niciodata acolo) ci pe o portiune la iesirea din localitate pe unde nu trece nimeni strada, pe unde nu sunt case sau blocuri, o portiune lasata asa, la 50km/ora, special ca sa te revolti, sa mergi cu 70 si ei sa stea la cotitura sa te prinda.
Nu ma supar - decat pe moment - cand iau o amenda pe buna dreptate. Si am luat si amenzi pe buna dreptate.
Aveam la un moment dat 2 amenzi pentru radar una dupa alta (zona mai sus mentionata) si m-a oprit acelasi politist pentru a-III-a (nu stiu, pe cuvant, ce am avut luna aia)si imi amintesc ca l-am intrebat daca nu au de gand sa faca si ei o tombola, ceva gen "trimiteti 3 amenzi la adresa ... si castigati prin tragere la sorti o casca de politist".
Am grija sa merg cat mai corect, opresc la trecerile de pietoni, nu ma enervez, nu injur, dau prioritate chiar daca am prioritate (ma gandesc ca omu' e grabit) iar daca in oras sunt genul "bagareata" (am o masina fasneata, de oras) in afara orasului prestez ca la carte si nu depasesc niciodata 110km/ora (100 de la politie si 10 de la mine).
Una peste alta cred despre mine ca sunt o soferita foarte buna.
Sunt insa, la modul serios, foarte deschisa la orice fel de educatie pe care incearca sa mi-o faca politia romana. De-aia si afisul care nu ma lasa sa dorm noaptea.
alice
alexandraaaa spune:
Si eu depasesc viteza legala - sunt incepatoare si prin bucuresti ar trebui sa merg cu 40, dar mi-e imposibil, ar insemna sa incurc in permanenta traficul, asa ca merg cu coloana, la 50, maxim 60. Totusi am remuscari pentru chestia asta. La 50 km/h ma simt foarte stapana pe masina, dar ma gandesc ca probabil si aia care merg cu 180 se simt la fel de siguri ca si mine. Intrebarea pe care mi-o pun este daca e bine sa merg mai repede, sau ar trebui sa respect limita legala, oricat de ridicola mi s-ar parea?
Toata lumea intrece limita de viteza, si poate ca tocmai de asta se produc accidente, si mai ales pentru ca ni se pare ca stapanim masina. Ce credeti?
pisigri spune:
Mie la ora asta mi se pare buna cam orice campanie are ca scop "constientizarea" (URASC termenul) participantilor la trafic...pe mine ma stringe in spate de cite ori vad orice tip de panouri de-astea pe marginea soselelor, dar e adevarat ca eu sint o fire mai...sensibila.
Si eu zic ca sint un bun conducator auto. Cu exceptia unui accident in care am fost partial vinovata (a fost neacordare de prioritate, dar celalalt sofer ar fi trebuit sa semnalizeze directia in care avea de gind sa mearga), nu am mai avut decit incidente minore: lovituri in spate cind eram deja oprita la semafor, de cite vreun berbec ocupat cu orice altceva decit sa se uite pe unde merge.
Da, asa este, toti smecherii se lauda ca au masini tare, care "pot" si care "duc" si pe care le stapinesc, pentru ca toti sint "regii soselelor". M-am saturat pina peste cap de idioti care nu suporta sa fie a doua masina la semafor si se baga in fata, care merg pe contrasens si te injura ca ai tupeul sa mergi pe sensul tau de mers si sa ii incurci, si exemplele pot continua vreo 3 pagini.
LA FEL DE GRAV mi se pare faptul ca parintii si scoala (banuiesc) nu se mai agita sa isi invete copiii cum se circula. Parinti cu copii de mina facind slalom printre masini, punind piciorul pe trecerea de pietoni fara sa se asigure, traversind pe rosu...
Acum vreo saptamina am avut un incident care m-a paralizat de spaima. Eram in apropierea unui liceu, pe o straduta cu un sens de mers si cu masini parcate pe dreapta, la fel coada de masini...cind m-am pus in miscare dupa masina din fata mea, un drac de copil de clasa a doua- a treia a iesit in goana de pe trotuar dintre masini si s-a izbit in mine in lateral, peste oglinda retrovizoare din dreapta. masina mea e de oras, mica, 2 usi, botul foarte scurt, asa ca acest lateral e ... na, nu tocmai lateral, e mai mult 'colt"...ma rog, ala mic a cazut, s-a ridicat si a tulit-o iar la goana, am strigat dupa el dar nu s-a oprit, vroiam sa il vad eu ca e intreg... nu pot sa va spun ce m-am speriat in prima faza, cum m-am simtit ca se uita la mine lumea pe strada, nici nu stiam cum sa procedez, ca ala mic fugise inainte sa imi scot eu centura si sa ma dau jos din masina... si a fost o FRACTIUNE DE SECUNDA. nu era un loc in care (ziua) sa omori pe cineva, dar banuiesc ca daca esti zapacit si mergi tare ii poti rupe cuiva o mina un picior...
if you can't say something nice, then don't say it at all
doruletz spune:
citat din mesajul lui alexandraaaa Intrebarea pe care mi-o pun este daca e bine sa merg mai repede, sau ar trebui sa respect limita legala, oricat de ridicola mi s-ar parea? |
e simplu, trebuie sa calculezi raportul beneficiu / risc. Daca ai de parcurs 10km si mergi cu 60km/h vei ajunge cu 2 minute mai devreme la destinatie decat daca mergi cu 50km/h. Asta e un beneficiu.
In schimb distanta de oprire va creste exponential odata cu viteza.
La 50km/h distanta de care ai nevoie ca sa opresti in cazul unui obstacol aparut brusc e de aprox 40m.
La 60km/h ai nevoie de 54m pentru a opri masina.
Adica nu mai putin de 14m (paisprezece!) in plus. Suficient pentru a casapi vreo cativa pietoni.
Si asta pentru a castiga 2 minute ... calculul beneficiu/risc e usor.
La 100km/h distanta de oprire e de aprox 130m in timp ce la 110km pe ora distanta creste brusc la 154m. Adica 'doar' 24m in plus.
Exista o metoda simpla de a calcula aproximativ distanta de oprire folosind doar cifra zecilor de la viteza, cred ca e de ajutor pentru a facilita decizia de a depasi sau nu limita de viteza.
Da, eu ma straduiesc sa respect vitezele legale, cred ca ele au un rost si nu au fost stabilite doar ca sa ma faca pe mine sa intarzii la serviciu.
Si personal putin imi pasa cand "regii soselelor" dau semne de neabdare prin spatele meu. De "regi" ca astia sunt pline cimitirele deci nu e nici o paguba daca mai intarzie si ei un pic la 'destinatie'.
Robertino26 spune:
<Si eu depasesc viteza legala - sunt incepatoare si prin bucuresti ar trebui sa merg cu 40, dar mi-e imposibil, ar insemna sa incurc in permanenta traficul, asa ca merg cu coloana, la 50, maxim 60. Totusi am remuscari pentru chestia asta. La 50 km/h ma simt foarte stapana pe masina, dar ma gandesc ca probabil si aia care merg cu 180 se simt la fel de siguri ca si mine. Intrebarea pe care mi-o pun este daca e bine sa merg mai repede, sau ar trebui sa respect limita legala, oricat de ridicola mi s-ar parea?
Toata lumea intrece limita de viteza, si poate ca tocmai de asta se produc accidente, si mai ales pentru ca ni se pare ca stapanim masina. Ce credeti?>
alexandraaaa eu spun sa mergem toti cu 160 la h ,ca doar avem masini .prosti sunt astia care se gandesc la trafiic/pietoni ca au pus o limita de viteza care e oricum incalcata
buli spune:
ba mie mi se pare ca mesajul e numai bun - sint alese citeva cuvinte cheie, care sa poate fi citite in viteza de soferi.
ce amenzi da politia e una si campania asta e altceva, merg numai bine impreuna.
si eu as vrea sa fie amendati parintii care nu pun centura la copii - dar macar in parcari daca ar fi puse niste afise care sa povesteasca despre consecintele nefolosirii scaunelului tot ar fi bine. exact cum spunea doruletz, multi nici nu-si dau seama ce prostie fac si care ar putea fi consecintele.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
eunice78 spune:
"STOP accidentelor
viata are PRIORITATE"
nu mi se pare ca s-ar fi folosit un limbaj de lemn si nici ca ar fi necesara vreo virgula.
Din punctul meu de vedere cuvantul stop e folosit in sensul de "evitati", "opriti", curmati posibilitatea producerii unor accidente. A fost folosit termenul STOP pentr a se face trimitere la indicatorul STOP corelat cu trimiterea la indicatorul de prioritate.
Adica, eu cred ca mesajul subliminal ar fi "respectati indicatoarele" ca nu sunt puse degeaba.
Sunt o gramada de "profesionisti" care nu opresc la stop sau carora nu le pasa ca sunt pe un drum fara prioritate.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
ioana_p76 spune:
citat din mesajul lui alexandraaaa Si eu depasesc viteza legala - sunt incepatoare si prin bucuresti ar trebui sa merg cu 40, dar mi-e imposibil, ar insemna sa incurc in permanenta traficul, asa ca merg cu coloana, la 50, maxim 60. Totusi am remuscari pentru chestia asta. La 50 km/h ma simt foarte stapana pe masina, dar ma gandesc ca probabil si aia care merg cu 180 se simt la fel de siguri ca si mine. Intrebarea pe care mi-o pun este daca e bine sa merg mai repede, sau ar trebui sa respect limita legala, oricat de ridicola mi s-ar parea? Toata lumea intrece limita de viteza, si poate ca tocmai de asta se produc accidente, si mai ales pentru ca ni se pare ca stapanim masina. Ce credeti? |
Intervin putin pe langa subiect: viteza legala in localitate este si pt incepatori tot 50, doar in afara localitatii este mai mica cu 10 km/h, iar pe autostrada cu 20 km/h. Viteza min obligatorie este 30 km/h. Doar la scoala trebuia sa circuli cu max 40 km/h.
Deci cu 50/h circuli legal si nu ar trebui sa-ti pese de faptul ca restul lumii merge cu mai mult, nu incurci circulatia la 50/h, cui nu-i convine poate sa circule pe alta banda sau sa depaseasca. Doar daca circuli nejustificat de incet si sub viteza minima legala incurci circulatia.
Si acum si on topic: personal sunt de parere ca limitele de viteza impuse sunt rezonabile, nu este prea putin 50 in localitate si cred ca daca toata lumea le-ar respecta s-ar evita multe accidente. Dar multi se lasa condusi de puterea masinilor lor si de febra vitezei si pot produce tragedii.
Sustin orice campanie de prevenire a unor accidente! Ar trebui sa fie mai multe si mai dese!
Ioana Driving in my car
animalutele mele iubite
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
http://.
alexandraaaa spune:
citat din mesajul lui doruletz e simplu, trebuie sa calculezi raportul beneficiu / risc. Daca ai de parcurs 10km si mergi cu 60km/h vei ajunge cu 2 minute mai devreme la destinatie decat daca mergi cu 50km/h. Asta e un beneficiu. |
Nu merg repede pentru ca ma grabesc, ci pentru ca piciorul se duce singur si ma trezesc ca am 60 km/h inainte sa-mi dau seama. Niciodata nu ma grabesc cu masina. Plec din timp, cunosc traficul din Bucuresti si orele intre care este aglomerat, ba chiar nu ma deranjeaza aglomeratia tocmai pentru ca nu sunt niciodata in intarziere. Deci nu graba ma face sa apas acceleratia, ci pur si simplu am tendinta sa ajung foarte iute la viteza la care ma smt cel mai bine. Pe de alta parte insa, lucrul asta ma ingrijoreaza. Paradoxal este ca eu imi fac griji ca merg prea repede, in schimb majoritatea celor cu care am discutat despre asta mi-au spus "dar tu mergi chiar incet, foarte bine ca inveti sa mergi si mai repede, inseamna ca esti sigura pe tine". Si totusi, siguranta din capul soferului nu e intotdeauna siguranta privita obiectiv