Stop, accidentelor, viata are prioritate!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ai dreptate, PsichoMom! In Romania, copiii sunt cei mai expusi accidentelor .
rar, rar de tot am vazut copii cu centura de siguranta, pe bancheta din spate (vorbesc despre copii mai marisori, trecuti de varsta scaunelului special).
De multe, multe ori am vazut mamici cu bebelusi in brate, pe scaunul din fata. Asta e crima!!

Am un fost coleg care isi ducea copila de 2 ani, pe scaunul din fata, lipita aproape cu capul de parbriz. Cand i-am zis ca e f. periculos etc etc, mi-a raspuns: "ei, na. Cu ce mare viteza se circula prin Bucuresti? Si daca e sa intre unu' in noi, intra cu viteza mica" .
A, si, acelasi tip, venit la noi in vizita, ne-a condamnat ca suntem inconstienti: copilul nostru doarme in pat suspendat .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

In Germania facusera anul trecut o campanie contra conducatorilor vitezomani.
Aici, pe autostrazi se alearga teribil de repede,avand in vedere ca doar pe alocuri viteza este limitata maxim 130km/h.

Pe afisurile de pe band era o tipa frumoasa care arata cu degetele subjectiv, cine merge cu viteza o are mica mica.
Sa stiti ca chiar avea impact,de multe ori vedeam masini ultra sofisticate care reduceau viteza,nemtii sunt buni conducatori dar conduc prea repede din cauza masinilor "made in germany".

Anul acesta au schimbat strategia si au pus afisuri cu poze a celor morti in alb si negru,
no comment.

Sophia 2ani
+17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Da, asa este, cei mai marisori ar trebui sa poarte centura pe scaunul din spate... Matei inca de la primul lui drum a mers in scaunel.. astfel incat, acum, la 5 ani, nici nu comenteaza.. se urca singur pe locul lui si punem centura. Acum nu mai are nevoie de scunel, are doar un inaltator pe care se aseaza si il prindem cu centura masinii...
Mamele care isi tin copiii in brate sunt inconstiente, zau... Eu o singura data am fost nevoita sa faca sta cand pustiul era foarte mic si a trebuit sa merg undeva cu masina altcuiva care nu avea scaun... E cumplit cum simti la fiecare frana ca iti fuge copilul din brate, ca nu ai control...

Ca sa nu va mai povestesc faze cu copii care stau pe bancheta din spate, neasigurati si cu geamul deschis...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns barbye spune:

E o Campanie acum Antiaccidente pe 0 perioada de 10 zile..sustinuta de Protv , in fiecare zi arata cate un caz ...de fapt vrea sa arate consecintele grave....poate astea vor avea alt impact asupra soferilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

Eu am vazut la televizor o emisiune in care un reprezentant al politiei spunea ca aceste panouri cu mesajul "Stop accidentelor! Viata are prioritate" au fost (si sunt, in continuare) plantate in locurile in care au avut loc accidente rutiere grave, soldate cu morti...pentru constientizarea (mor pe cuvantul asta) si responsabilizarea soferilor in trafic...ca atare, de fiecare data cand vad unu' mi se zbarleste pielea pe mine....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel
Probabil ca lipsa centurii de siguranta si lipsa politistilor rutieri care sa fie adevarati politisti rutieri au adus Romania in topul tarilor cu cele mai multe si grave accidente, nicidecum nu lipsa campaniilor 'viata are prioritate' (nu ca acestea ar fi inutile, desigur).

Ambele sunt la fel de importante, campania de prevenire + masurile luate de politie. Una fara alta nu cred ca au acelasi efect pentru ca oamenilor trebuie sa le si explici rostul unei anumite reguli nu numai sa aplici pedeapsa daca o incalca. Omul trebuie sa stie care sunt consecintele incalcarii ei altfel multi vor crede ca e inca o regula "doar pentru fraieri", inventata numai ca sa umple buzunarele politistilor.

Eu nu cred ca parintii care-si lasa copiii sa zburde pe bancheta din spate ii iubesc mai putin. Cred mai degraba ca acei oameni habar nu au la ce se expun si ca cineva trebuie sa le arate. Sunt oameni care nu stiu ca o frana brusca la doar 50km/h transforma un copil de 10kg intr-o ghiulea de 300kg proiectata in scaunele din fata . Nu le-a spus nimeni poate ca a lasa un copil fara centura la 50km/h echivaleaza cu a-i da voie sa faca echilibristica pe balustrada balconului de la etajul 5 (sau altfel spus o frana brusca la aceasta viteza echivaleaza cu o cadere in gol de la 10m)
Eu cred ca oamenii aceia nu sunt mai prosti decat altii insa pur si simplu habar nu au cat de periculos e comportamentul lor. Si asta probabil pentru ca nu le-a spus-o nimeni pana acum sau nu a facut-o intr-o maniera suficient de convingatoare.
De aceea ziceam ca o campanie ca asta e absolut necesara si la noi chiar daca uneori nu e atat de bine facuta ca prin alte parti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns barbye spune:

In seara asta am vazut pe Antena sau pe Prima nu mai stiu ;
Moartea din Carpatii
“Te bat mar daca nu îti pui casca”, “Te omor cu bataia daca nu conduci mai încet”, “Mai bine o încasezi de la mine, decât sa ajungi asa cum sunt eu acum”, cam asta au auzit azi soferii care s-au întâlnit prin Bucuresti cu Catalin Morosanu si Sebastian Ciobanu, ambii în scaune cu rotile.“Normal ca m-am enervat. Sa; mearga prudent ! Mai bine le trag o bataie sora cu moartea decât sa ajunga în scaunul cu rotile. Doamne fereste, nu doresc nimanui asa ceva ! Chiar îi rog pe români sa; stea pe un scaun cu rotile macar pentru 50 de metri si va garantez ca vor conduce mult mai prudent”, (c-am asta era mesajul....daca gresesc cu ceva scuze)

Prima data la auzirea cuvintelor am ramas socata...nu imi venea sa cred ce aud..Si in legatura cu cei 50 m (poate ca daca ar sta macar 1 zi) in scaun cu rotile s-ar mai domoli....societatea romaneasca este mai insensibila la astfel de situatii....in schimb e foarte sensibila la toate telenovelele cu tradari si fete ale lui tata...etc. Nu judec pe nimeni ci doar constat lucrul acesta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui psichoMom

Eu asta consider ca este un mod prin care putem opri un accident... ferind copiii....

Eu cred ca este un mode de a apri ranirea copilului tau urmare a unui tamponari produse accidental.

Accidentul este accidental. Accidental inseamna ceva ce nu este 100% sub controlul meu. Nu este ceva ce se intampla pentru ca decidem noi.

Anunturi gen:
- reduceti viteza
- folositi centura
- atentie polei
se adreseaza direct soferilor si-i indeamna la prudenta.

Anuntul "Stop accidentelor" nu se adreseaza nimanui.

Este ca si cum i-as spune copilului meu de 2 ani "de maine sa nu mai faci pe tine" stiind deja ca el nu are 100% situatia sub control.

Dar sa ne gandim cum se produc accidentele rutiere? Credeti ca motociclistul ala din clipul Doruletz a plecat de acasa dimineata si a zis "astazi o sa am un accident?". Nu. S-a trezit, cu totul intamplator, ca nu-si mai poate controla bolidul asa cum credea ca poate. Daca tipul asta citeste anuntul "stop accidentelor" - presupunand ca este un pusti teribilist dar cu oarecare constiinta - nu o sa considere ca se refera la el. Pentru ca el nu face intentionat "accidente" deci ideea de a le opri nu are sens. Poti pune capat doar unei actiuni care se afla 100% sub controlul tau. El doar conduce motocicleta extraordinar de bine, el e un pilot de exceptie, etc. Daca-i spunea un mesaj pe sosea "Gandeste-te si la ceilalti" sau "Nu esti singur pe sosea" sau "Esti un POTENTIAL accident" poate ca ar fi fost ceva. Dar asa?

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Campaniile politiei ar trebui sa se adreseze direct soferilor si familiilor lor. Nu sunt de loc impotriva lor, ba chiar le consider utile. Inclusiv cele pe panouri sun foarte bune.

Nu mai vorbasc de reportajele in care este exemplificat cu manechine cam ce se poate intampla cu un copil lasat fara centura pe bancheta din spate in cazul unei tamponari. Pentru mine un astfel de reportaj, vazut acum multi ani la Discovery cred, a fost decisiv. Ar trebui sa fie campanii cu astfel de demonstratii.

Ati vazut ca multi parinti cu bebelusi in masina spun "tin copilul in brate si eu imi pun centura"? Am vazut in acel reportaj cum un ruibist de performanta legat cu centura de siguranta nu a putut tine un bebelus la un impact de 80km/h - "bebelusul" a zburat prin parbriz inainte de declansarea air-bagurilor.

Mesajul "Stop accidentelor" este dupa parerea mea un mesaj negandit si ma trimite cu gandul la un banc cu politisti.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

REDUCETI VITEZA
VIATA ARE PRIORITATE

dupa mine e mai sugestiv asa, dar cine sunt eu sa am pareri

Accidentele se datoreaza in primul rand vitezei prea mare, apoi celor ce consuma alcool la volan (a nu se intelege ca beau in timpul sofatului ) si neatentiei.

Si nu in ultimul rand lipsei civilizatiei in trafic.
Cum ies din tara romanii stiu sa fie civilizati in trafic, dar aici...regula junglei.

Mergi la inceput