Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (8)
Raspunsuri - Pagina 8
Muuh spune:
Nerantula hemangiomul lui Alexei avea dimensiunea unei monezi de 0.5 RON dar era cu marginile neregulate. Sparsese si in ureche deci avea si acolo un punct cam cat unghia mea de la degetul mic, inca doua la fel pe langa perciuni. Am aflat ca inglobeaza glanda salivara de la ecografia de vase moi facuta chiar pe locul ala. Le-am aratat hemangiomul si au facut ei acolo eco. Ca are comunicare cu vasele mari am aflat la RMN-ul facut la 6 luni. Noi prima ecografie am facut-o si la cap (transfontanelar) ficat, inima la Prof.Stamate. Pune o linie pe al lui Gruia ca vei fi intrebata de dimensiuni. Toti medicii te vor intreba acelasi lucru ce dimensiuni a avut si daca a crescut in timp. Fa-i si poze la el (noi ii faceam lunar in perioada in care a crescut - creste cam la 2, apoi la 4, 6 luni si dupa aia are o perioada de stagnare putand sa mai creasca pe la 12 luni). Este o fata pe forum, maggych cu un baietel de varsta lui Alexei cu un hemangiom ca al vostru. Ea are acum un bebe mic si nu stiu daca mai intra pe aici dar daca vrei iti dau numarul ei de telefon. Din toti medicii dermatologi consultati eu am fost multumita de Sanda Popescu -Sp.Colentina, Prof.Forsea - Medsana, Prof.Muresan - s-a pensionat si nu mai consulta. De altfel ei au avut aceiasi parere toti trei si anume sa las copilul in pace si sa il urmaresc si au avut dreptate. Ecografia eu am facut-o la Budimex, pe Stamate il gasesti si la Medlife parca.
khristin spune:
Nerantula, hemangiomul Yasminei a fost cat pumnisorul unui bebe, dar cum spuneam nu i-am facut absolut nimic pana cand i-a disparut de la sine.
Musette, merci de info. O sa caut si pe aici sa vad ce gasesc similar
Cristina
le bébé Chris Anthony
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".
nikolici spune:
seara buna,
fetelor care v ati invatzat puiutzii cu suzeta...cum ati facut???
Karina a inceput sa mi vomite in somn si multttt si asta din cauza ca am un debit f. mare al laptelui, insa pb este ca a ajuns sa se calmeze doar cu tzitzi in gura si na primeste mai mult decat trebuie.
am incercat suzeta dar nu reusesc sa o obisnuiesc....any suggestions???
si tare imi este frica sa o mai las nesupravegheata...insa nu am cum sa fiu 24 din 24 langa ea....si tare imi e teama sa nu se inece cand vomita in somn....de aceea trebuie sa o obisnuiesc pt. calmare cu suzeta, ceea ce nu vroiam dar nu am incotro.
va pup
www.helpsonia.com
MAMY IN EXTASY TOTAL DUPA MAIMUTZICA KARINA
povestea nasterii
bebe Karina
Nausica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CD27 Dya, Mikul meu papa destul de mult lapte, cred ca depaseste 1 litru in 24 de ore (sigur depaseste, dar stau eu prost la calcule acum), ziua papa la 3 ore, noaptea la 4, eu ii mai dau ceai cate 100 ml ca sa mai cresc timpul dintre mese, ii dau baby drink, as vrea sa ii dau de musetel dar nu stiu cu ce sa il indulcesc (nu bea nimic neindulcit), o sa mai intreb dr daca pot lua glucoza sa indulcesc ceaiul si in ce cantitati. Pentru constipatie e buna si apa daca ii place lui Andrei (chiar e recomandata pentru cei care papa formula), noi nu vrem apa, trage o data din biberon sa vada ce e si o lasa sa ii curga din gura Eu impartasesc aceleasi idei cu tine despre diversificare, un bebe pe formula nu 'rezista' peste 4 luni, o sa incepem si noi cu suc de morcov si mere (merele ar trebui sa fie din cele parfumate, dulci, am citit ca sunt mai putin acide, in nici un caz mere verzi), nu ma apuc de treaba asta imediat, o sa mai astept vreo luna, poate mai mult, piciul inca nu are un program clar stabilit, nu papa mereu la aceleasi ore si sper ca asta se va regla un pic si atunci o sa ma pot organiza sa ii bag cateva lingurite de suc in meniu |
Fetelor, iertati-ma ca insist, dar eu chiar vreau sa ma lamuresc ca inteleg bine cu diversificarea asta.
Citind mesajele voastre, eu am niste nelamuriri.
1. Ce legatura este intre diversificare si plecatul la servici? Felicia, stiu ca tu ai pus problema asa, dar sa mor daca-mi dau seama care-i legatura.
2. Care e treaba cu mai mult de 1l de lapte pe zi? - Va intreb pentru ca eu citesc mult pe net si am si niste carti vestite prin occident si n-am dat nicaieri de chestia asta.
3. Daca bebelusul nu se mai satura cu lapte, la ce-i ajuta sucul de mere? (Am citit undeva despre cereale ca satura copilul mai bine, dar sucurile de fructe?)
Si, in general, care-i graba?
Va implor nu va suparati pe mine, am vazut ca exista tendinta de a lua personal intrebari ca ale mele.
Din cite am citit eu si din cite-am mai vorbit cu alte mamici, eu m-am gindit sa incep, de la 6 luni, cu cereale si apoi sa introduc piureuri de legume. Am citit undeva ca e bine sa introduci mai intii legumele cu gust mai ciudat si apoi cele mai dulci si fructele, ca sa se obisnuiasca bebelusul cu cit mai multe gusturi.
Va rog mult, fetele care ati inceput diversificarea de la 3 luni, explicati-mi si mie care au fost motivele care v-au determinat sa o faceti asa devreme.
Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference
CosmyB. spune:
Offfff abia acum am putut intra, ca azi am avut si ceva probleme cu netut si bineanteles ca acum nu pot sta sa citesc, ca ati scris nu gluma nikolici am vazut ca vrei sa o inveti pe micuta karina cu suzi. eu m-am cam chinuit pana am invatat-o, dar acum o vrea, apropae de fiecare data. am tinut mortis sa o invat cu suzeta pt ca deja cam atenta la degetele sau mai bine zis la pumni si decat sa fie cu degetul in gura mai bine cu suzi am vazut copii la 6 ani cu degetul in gura si nu va zic cum arata degetul iar bolta palatina deformata
Pozici
Mami super happy de Maya
CosmyB. spune:
s-a trimis inainte sa termin
iata continuarea
nikolici eu de fiecare data cand ii dadeam suzeta ii puneam cateva picaturi de sab simplex pt ca are gust dulce si piti incepea sa o linga la inceput si incet, incet a acceptat-o. nu iti spun ca isi facea greata la inceput si aveam impresia ca vomita, dar pana la urma a acceptat-o, dar nu i-o dau f des. poti pune si altceva daca nu ai sab, dar nu miere sau alt aliment, poate alt sirop care are gust dulciu. mult succes
Pozici
Mami super happy de Maya
_irina_ spune:
Piti era invatata cu suzi, dar s-a "dezvatat". Cand era micutza micutza trebuia sa ii dau suzi cand mergeam la medic, iti dai seama ca nu aveam cum sa scot tzitzi pe acolo sa o calmez.
Acum vad ca nu mai accepta suzeta.
fericita de - Andreea
simodina spune:
Salutare mamici si pitici!
Noi pe aici, eu putin prinsa ca am baiatul cel mare acasa si lipit de mine. Copii raciti cam de vineri, dusi la dr dar nika grav asa ca maine plecam la munte sper.
Nausica o sa incerc sa-ti raspund eu ce stiu de la Serban.
2) e valabila numai pentru cei alimentati cu formula, Daca te uiti pe o cutie o sa vezi ca dozele recomandate pe varste sunt in jur de 1 kg pe la 6 luni.Laptele praf se pare ca e mai mult asimilat si din nefericire e risc de obezitate ( inexistent la cei alaptati oricat de grasi ar fi daca nu au vreo problema medicala ) de aceea se recomanda diversificarea mai rpd. Dr lui Serban recomanda acum 3 ani diversificarea de la 4-5 luni si numai o masa la cei ft grasi ca sa le mai diminueze cresterea in greutate, altfel obligatoriu dupa 6 luni.
Pe Serban l-am diversificat la 5 luni jumatate fiind pe lapte praf si avand o crestere in greutate de 1 kg in luna a 5a, pana atunci fiind de peste 1 kg pe luna. Am inceput insa cu fructele, dupa schema aceleiasi dr de care-ti vorbeam mai sus dar l-am tinut cu o sg masa diversificata pana peste 6 luni cand am bagat supa. Cerealele nu sunt recomandate la bbii grasuti ci la cei slabuti, motiv pentru care Serban n-a pus gurita pe ele decat la 2 ani cand s-a reglat ft bine cu greutatea. Sa nu intelegi ca a fost obez, era grasut ( cam 12 kg la 1 an, acum la 3 are 17 ) dar pediatra m-a avertizat asupra obezitatii la copii care incepe sa fie o pb in Ro si am ascultat-o. Nu am avut nicio problema cu el cu mancarea, nici acum nu am dar am aflat si eu niste ponturi care constau in aceeasi stare de zen, rabdare si testarea gusturilor copilului fara sa insisti sa manance ceea ce refuza. Oricum daca vreti o sa va dau mai multe detalii cand o fi momentul. Si eu fac parte dintrre mamicile care nu agreaza diversificarea timpurie iar la baietel am avut cateva amice de impins carutul care au mers pe cealalta practica si majoritatea au avut probleme gastrice cu puiutii lor la putin timp dupa ce au inceput diversificarea timpurie ( la 3 luni) si au regretat ca au facut-o.
M-am cam intins dar e un subiect la care eu una tin mult, l-am studiat bine a l'epoque si l-am si aplicat la fel ca miruna sau kid...Parerea mea este ca ai luat o decizie ft buna sa nu te grabesti cu diversificarea...
toata lumea.
Nerantula spune:
Miruna, multumesc foarte mult pentru raspunsul tau! M-a cam lasat fara cuvinte problema voastra, mamica puternica de baietei norocosi ca o au!
De profesorul Giurcaneanu (dermatolog Biomedica) ai auzit?
Marti mergem la eco transfontanelara si abdominala, sa vedem cum stam pe interior! sa fie 'curat' ...
Cristina, multumesc!
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit
... once upon a time ...
300 spune:
Salut mamicilor si bebeilor, noi am revenit la program haotic, culcat la 7 trezit la 8 (avea reflux), apoi la 11 pt papa dar am adormit cu ea si n-am mai facut baita ... Apoi intre 1.10 si 3 si ceva iar distractie, si acum la 6.30 trezit pe motive de kk si inhatat tzitzi calmanta pt 5 minute si desigur pe urma reflux de mi-e si frica s-o mai pun jos deja si ste pe spate la mine pe burta unde a si adormit pt cateva minute.. Cu refluxul asta exagerat sau regurgitat, ce-o fi el, m-am chinuit si la masa de noapte. Stiu ca e normal, dar fata mea se chinuie parca prea mult, se trezeste si din somn din pricina asta... Scoate limbuta si face un aaa asa din gat daca insist s-o las in pat si daca sfarseste prin a regurgita efectiv ceva tot un se termina, scoate limba, ii tine iar pe gat, fornaie, inghite din nou... Mai nou in noaptea asta si chiar in timp ce scriu ragaie si regurgiteaza in acelasi timp.
voi tot asa patiti? macar sa stiu ca e absolut normal la o asemenea intensitate si sa nu ma agit... Ca eu ma vad deja la un pediatru local.
de Anda Teodora
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei