La fructele de mare care se gasesc la noi amestecate in pungi este foarte important pentru reusita retetei sa separi surimii. Sunt bucatele cilindrice, roz la exterior si albe la interior. SURIMII NU TREBUIESC FIERTI. Ei se adauga la sfarsit in salata de fructe de mare si este suficient sa fie dezghetati.
Eu cred ca tot secretul la frucetel de mare este sa nu te complici. Ele au deja un gust puternic care nu trebuie decat scos usor in evidenta.
Reteta pe care o fac eu am invatat-o de la un bucatar francez:
- fierb fructele de mare intr-o supa de legume cu sare (fara surimi). Este foarte bine si inabusit in tigaia de teflon cu capacul pus si supa de legume (mai putina).
- dupa ce fructele de mare au fiert adaug surimii. Iau de pe foc, astept 5 minute, apoi strecor si pun de-oparte.
- intr-o piua mare zdrobesc usturoi (de preferinta verde) cu sare de mare, adaug uei de masline, zeama de lamaie dupa gust si patrunjel verde tocat. Torn peste fructele de mare, amestec, acopar cu folie si dau la frigider cel putin 1 ora inainte de a servi.
alice