fructe de mare cocktail

fructe de mare cocktail | Autor: Bratu Monica

Link direct la acest mesaj

va rog as avea nevoie de ceva retete entru fructele de mare.N-am pregatit niciodata si as vrea de sarbatori sa incerc ceva.
Ve-ti spune ca retetete sunt peste tot ,pe culinar ,retete.ro etc dar am nevoie de retete testate de voi care sigur ies bine si-s gustoase.
Am vazut la carrefour cocktail de fructe de mare congelate,ma bate gandul sa cumpar din acelea.
va rog dati-mi un sfat si ceva retete testate de voi.

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Cum le fac eu: in tigaie de telon, pun o lingura de unt, apoi fructele de mare(ori congelate direct, ori dezghetate si spalate cu apa rece- mai bine varianta a doua). Le pun capac si le las la inabusit. Apoi pun usturoi pisat, cam o lingura si o cescuta de vin alb, dulce si las sa fiarba pana scade zeama. Poti servi cu lamaie deasura, cu paste sau orez sau cartofi prajiti.

Mai ies misto si facute pane, pui un ou cu faina, sare si putin lapte intr-un castron, pui acolo amestecul de fructe de mare si apoi luate cu lingurita si prajite. Se servesc la fel, cu usturoi si lamaie deasupra.

Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)

Bubu mic
Bubu mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Sincera sa fiu mie fructele de mare alea cockteil inghetate nu mi-au placut niciodata indiferent cum le-am gatit si crede-ma eu sunt fan sea food insa combinatia aceea de animalute cere timpi diferiti de gatit si cred ca de aceea rezultatul final nu e tocmai cel scontat. Crevetii si scalopii de exemplu cer timp mai putin decat caracatita, calamarii sau sepia. Asa ca daca e sa te iei dupa creveti, raman celelalte prea gumoase si enervant la mestecat iar de e sa te iei dupa caracatita isi pierd crevetii din gust.
Dar daca e careva care-ti da o reteta si se jura ca e buna...si o mai incearca si X si Y si se jura ca e buna...o sa incerc si eu...iar de nu-mi iese...ma las de meserie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanina-nica spune:

Eu camd am fost acasa,am zis sa fca si eu o mancare specifica de pe aici PAELLA (OREZ CU FRUCTE DE MARE SI CARNE DE PUI)
asa ca am cumparat,dar nici pe departe nu au gustul care trebuie,defapt nici nu au gust.

IN primul rant, scoicile si striidiile trebuie sa fie congelate in coaja scoica lor.
Acum inceraca sa vezi poate i-ti plac.
Daca vrei i-ti dau reteta de Paella.

s-au eu fac forte mult scoici,cu boabe de fasole alba.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peanut spune:

Si eu le-as folosi numai ptr orez prajit chinezesc, insa nu le-am incercat pe cele congelate.Sau topping pe pizza.Dar daca chiar nu au gust mai bine folosesti numai un fel de fructe de mare, le simti si mai bine gustul si stii cu ce ai gatit/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matiz spune:

aici se mananca fructele de mare si marinate §(cu otet,ulei,condimente)dar si cu paste.le fierbi in apa cu sare(dar nu o sa-ti iasa la fel de fierte--exact cum a spus si Adela)apoi le calesti in putin ulei,adaugi sos de rosii,putin delicat,oregano,busuioc,intre timp firbi pastele(de obicei cu spaghete se fac dar poti pune ce vrei)'al dente'le scurgi si fara sa le clatesti,torni sosul obtinut peste ele si le mai pui putin pe focametecand cu doaufurculite de jos in sus asa fel incat sa se ametece c pastele dar sa nu se rupa .

Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matiz spune:

Citat:
citat din mesajul lui geanina-nica

Eu camd am fost acasa,am zis sa fca si eu o mancare specifica de pe aici PAELLA (OREZ CU FRUCTE DE MARE SI CARNE DE PUI)
asa ca am cumparat,dar nici pe departe nu au gustul care trebuie,defapt nici nu au gust.

IN primul rant, scoicile si striidiile trebuie sa fie congelate in coaja scoica lor.
Acum inceraca sa vezi poate i-ti plac.
Daca vrei i-ti dau reteta de Paella.

s-au eu fac forte mult scoici,cu boabe de fasole alba.


GEANY SI ALVARO (3-10-2006) http://www.flickr.com/photos/gfan/


eu vreau reteta de paella.si zi-o si pe aia cu fasole si cum faci cu scoicile.


Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanina-nica spune:

matiz-uite aici

eu scriu cum m-a invatat sotul
IN primul rand trebuie sa ai tigae mare.
PALLELA mixta(cu fructe de mare si pui)
ingrediente.C-am prt.4 persoane
-4 cesti de cafea(dar nu de acelea micute)
-8 de apa sau zeama de pui.
-1/2 PUI
-3 catei de usturoi
-1/2 ceapa
-1 ardei rosu in conserva
-1 ardei verde crud
-cateva boabe de mazare fiarta
-si cateva bucati de fasole fiarta
-rosi triturate din conserva,daca nu sunt tritureaza tu cam 2 rosii
-fructe de mare(aici sunt pe tavite inghetate special pentru paella,)
daca nu,-8-10 bucati din fiecare,creveti,scoici,stridii(acelea in scoica neagra),inele de calamar,si mai este aici ceva ce se numeste cigala nu stiu cum se numeste in ITALIANA
Daca nu ai nu-i nimic si fara.
BUNNNNN
puiul,in bucatele pe care il prajesti pana se rumeneste in ulei cu 2-3 usturoi turtiti in coaja lor,cand este gata rumenit il iei din tigaie pe o farfurie.In tigaie lasi un pic de ulei in care pui,ceapa si ardeiul verde la prajit un pic,dupa care adaugi rosiile le lasi sa se faca asa un pic de sos,mazarea,fasolea,ardeiul rosu din conserva,si pui fructele de mare,amesteci cam 2 minute si pui puiul,peste care pui orezul dupa care apa si sofranul daca nu ai pui colorant de acela galben,si sarea.

gata o mesteci si o lasi la foc mai tare pana incepe sa fiarba,dupa care reduci la juma,si numai mesteci deloc in tigae o lasi sa fiarba la foc mic cam 20-25 minute pana este fiert orezul,eventual o zcaltai un pic,dacase prinde un pic de tigae nu-i nimic.SE serveste cu lamae

pofta buna


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanina-nica spune:

Boabe de fasole alba cu scoici

ingreiente:
-300 gr de fasole(pe care o pui in apa cu o zi inainte)
-250 gr.de scoici crude in scoica lor (le pui in apa cu sare sa scuipe nisipul,si care se deschid aruncale)
-1 ceapa taiata marunt-
-2 usturoi taiati marunt
- o rosie taiata marunt sau triurata
-o lingura de faina alba
-vin alb de acela de gatit
-2 morcovi

SE pune fasolea la fiert in apa cu sare si morcovi si foi de dafin.
1.30h
Se prajeste,ceapa cu usturoiul,rosia,faina si se pune,o ceasca de vin
impreuna cu cateva linguri de apa de pe fasolea fiarta,pana se face cau sos ,2 foi de dafin ,se adauga scoicile si cand vezi ca se deschid toate le mai lasi 2 minute si gata,

nota:-eu cumpar fasolea fiarta gata si iese super buna
-in loc de apa de pe fasole,pun apa normala.

pofta buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Nu-mi place nici mie cocktailul de fructe de mare, cred ca au timpi de preparare diferiti cum spunea cineva.
Insa, o sa-ti spun cum fac eu crevetii si am un succes nebun.
Crevetii aia portocalii nedecorticati, cei care stau pe gheata in supermarketuri, cumpar de obicei un kg ca iti zisai ca am succes,tu poti incerca cu..mai putin.
Ii iau, ii spal si ii pun intr-o tigaie mare cu 5-7 linguri bune de ulei de masline, apoi pun peste delikat,piper, ierburi de provence (se gasesc la magazine) . Apoi iau 5-6 catei zdraveni de ustoi si ii pisez si ii arunc peste creveti dupa ce i-am intors de pe o parte pe alta.Usturoiu nu trebuie prajit mult, asa cat sa ia contact cu uleiu fierbinte.
Mare grija sa nu prajesti crevetii mult ca devin gumati si rozi la ei de-ti vine rau, in plus se desfac foarte greu.
Ii mananc decorticati cu sosu ala cu usturoi, mama ce apa in gura am.
La fel fac si p'aia decorticati, ai grija sa cumperi d'aia mai mari. Dezavantaju la cei decorticati e ca se cam imbiba in ulei, dar cui ii place poate sa manance si asa.
Sper sa-ti placa:)

"...mama prostilor e mereu gravida!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Giulia71, incearca sa faci aceeasi mancare cu crevetii nefierti in prealabil, adica ii cumperi pe cei gri la culoare, ca daca sunt roz inseamna ca deja au fost fierti o data si isi pierd oarecum din gust. Sa stii ca am sa-ti incerc si eu reteta si-ti zic cum mi-a iesit.

Eu am o reteta de creveti care noua ne place mult, e si foarte simplu de facut daca doriti s-o incercati nu veti fi dezamagite.

1/2 kg de creveti marime mijlocie(cam cat degetul mic in lungime dar mai grosi bineinteles) cruzi (adica sa fie gri la culoare nu roz)
5 linguri de unt
1 lingurita cu varf de praf de ghimbir
1 lingurita cu varf praf de usturoi
1 varf de cutit de sare

Crevetii se pun pe bete cate 4-5 la numar si se aseaza pe o tava, untul se topeste si se adauga restul ingredientelor. CU acest maglavais se ung crevetii pe ambele parti si pe pun la gratar sau la cuptor cateva minute pe fiecare parte pana se fac roz. In momentul in care s-au schimbat la culoare sunt gata. Atentie secretul crevetilor e sa nu fie overcooked cum spunea si GIulia71 ca nu-i mai mesteci la fel si isi pierd si din gust.

Mergi la inceput