Cat costa serbarea de Craciun la gradi particulara
Raspunsuri - Pagina 2
ingridnen spune:
Noi am platit 150 RON pentru cadouri de Mos Nicolae si Mos Craciun.
De costum inca nu s-a discutat, asta va fi o cheltuiala separata.
Per total, asa cum scrie si Ela, cred ca vor fi 300 RON
Ingrid si Cristi 5 ani si 8 luni
Ela2001 spune:
La noi banii astia sunt numai pt Craciun, iar cadourile pt copii cred ca nu vor costa f mult, restul e profitul gradinitei.
Jackie spune:
Nu mai tin minte cum era la gradi, dar din experienta la scoala privata pot sa-ti spun ca anul acesta ni s-au cerut 240 lei, in care intra si cadoul copilului. La scoala cealalta, unde am fost pina anul trecut, era cam la fel, iar cadoul pt copil era cam subtirel pt asemenea bani.
Sper ca la citi bani ti-au cerut macar de grija costumului sa te scuteasca..
loryi1974 spune:
40 de lei pentru sala.Costumele,cadourile,tratatia,bradul ,Mos Craciun etc. au fost aduse de gradinita -gradinita particulara normala si cu multi ani de functionare.
Este absurda suma de 300 lei si parintii au vina lor ca accepta asa ceva,mai ales ca taxele lunare sunt ,sa recunoastem,consistente.
anya spune:
Nu vad de ce ar trebui sa difere sumele de la gradinita particulara la gradinita de stat. Poate doar daca trebuie scos profit si din serbare
.
Serbarea se poate tine in clasa, daca nu exista sala de festivitati, iar vara serbarea de sf. de an - in curte.
Trebuie cumparat cadoul copilului - depinde ce suma vreti sa alocati, dar pentru ca le vor desface acolo si va fi aglomeratie - e bine sa fie obiecte putine (lego/puzzle - exclus ca sa nu piarda piesele) si aproximativ identice, ca sa nu se certe (ex: baietii avion/camion/masina - fetele: papusa).
Trebuie inchiriat "Mosul" - daca nu se ofera cineva (la noi e deja mos cu vechime - portarul
- ii dam ceva)
Cumparam 1 tort si sampanie de copii, coifuri si trompete.
Mancarea e platita deja - serbarea se face in timpul saptamanii asa ca e portia obisnuita).
Anul trecut am dat 500.000 pt cadou copil+ tort si 500.000 au strans mamicile pentru cadouri educatoare/ingrijitoare.
Costumele - fiecare cum poate: cumparate, inchiriate, de la prieteni sau frati. Gradinita are doar costume populare.
anya spune:
Am uitat sa va zic
La intrebarea referitoare la Mos Nicolae, ne-au zis ca mosu' aduce dulciuri, fructe si le vor primi din partea gradinitei.
Ela2001 spune:
Anya eu n-am spus ca trebuie sa difere suma la gradi particulare fata de cele de stat.
Ideea e ca cele mai multe gradi particulare nu au spatiu pt serbare, asa ca inchiriaza o sala, care costa.
Cadoul nu putem sa-l cumparam noi si nici costumul; toate astea sunt impuse de gradinita. Oare de ce?
Nu cumva banii care raman (caci sigur raman) trec in profitul gradinitei?
Era mai cinstit sa se faca o sedinta cu parintii si sa ni se ceara parrerea, caci sigur mai sunt parinti nemultumiti. Dar politica acestei gradinite este de a nu face sedinte cu toti parintii, ci numai discutii individuale. Si iarasi ma intreb de ce?
anemona spune:
[quote]citat din mesajul lui Ela2001
Voi sunteti la gradinite particulare?
Noua ni s-a cerut o taxa f mare pt costum, sala, cadou.
De asta vroiam sa vad cum e si pe la alte gradinite particulare (banuiesc ca la cele de stat nu se cer bani).
/quote]
Da, suntem tot la gradinita privata. Asta va fi a treia serbare de Craciun la aceeasi gradinita, deci ce am scris a fost din experienta a doua serbari anterioare.
Mi se pare si mie enorma suma de 300 ceruta la voi, iar ideea de profit a gradinitei din serbare mi se pare lipsita de bun simt.