Seminte de pin?
Stie cineva ce pot face cu ele? Am mancat o salata cu boabe de porumb, morcov si fasole dulce, care avea si seminte de pin, foarte buna (ca desert). Ce altceva as mai putea face cu ele?
Raspunsuri
Diablette spune:
Tisina, semintele de pin merg foarte bine in salate. Le poti folosi crude sau le rumenesti 2-3 minute intr-o tigaie non aderenta (nu folosi ulei). Le mai poti presara pe carnea la gratar (pui, vita). Eu am incercat si cu peste si sea food la gratar, dar mi se pare ca nu se potrivesc gusturile. Oricum, in salate ”dau” cel mai bine.
Spuneti NU prajelilor de orice fel, sucurilor sintetice, fumatului, margarinei, FACETI multa miscare, dragoste, fapte bune, acte de caritate, iubiti, iertati, daruiti, hidratati-va corpul si pielea, folositi cosmetice cat mai naturale, mancati ciocolata cu 85% cacao, beti suc proaspat stors de grapefruit si portocale, ganditi pozitiv, nu mai faceti RAU...
SEE no evil, HEAR no evil, SPEAK no evil... DO no evil
matiz spune:
semintele de pin merg foarte bine in la paste cu legume.
Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo
pozele noastre
Adela P spune:
Poti face Pesto cu ele: O legatura de busuioc, ulei de masline(dupa ochi te orientezi sa-ti iasa o pasta moale, 1-2 catei de usturoi, o mana de seminte de pin, si cam tot atat de branza parmezan. Se da totul la blender. Eventual pui si putina apa daca ti se parea prea groasa compozitia si nu mai vrei sa pui ulei din motive bine cunoscute .
Pesto se foloseste in tot felul de combinatii de Paste, eu pun si pe aluat de pizza in loc de sosul de tomate, caz in care pun si rosi uscate(sun dried tomatoes)din belsug.
Alte combinatii cu semintele astea de pin, le-am vazut prin deserturile arabesti, sunt foarte bune. Deasemenea la bucataria Palestiniana le intalnesti destul de des, din pacate nu stiu retete.
Tisina spune:
Multumesc mult de idei, fetelor!
Daca mai aveti si altele, sunt binevenite!
Ramona, ai vreo reteta de prajitura la care as putea folosi semintele de pin?
adriana15 spune:
eu la rest libanez am mancat humus cu seminte de pin care erau putin coapte. erau fff bune.dar,aveti idee unde gasesc sa cumpar si la noi?ca pana acum nu am vazut.ce e drept,nici nu am cautat.
Tisina spune:
Multumesc mult de idei, fetelor!
Daca mai aveti si altele, sunt binevenite!
Ramona, ai vreo reteta de prajitura la care as putea folosi semintele de pin?
Adela P spune:
Uite ca mi-am zdranganit acum creierii si mi-am amintit o reteta pe care o mancasem la o prietena de-a mea palestiniana:
2 cani de orez cu bob lung
1 varf de cutit de sare
1 pumn de stafide ( cam ochiometric aici dar ai prins ideea )
1 pumn de seminte de pin
Se fierbe orezul cu putina sare. Cantitatea de apa pt orezul cu bob lung trebuie sa fie o masura de orez, una jumate de apa. Intre timp se prajesc in putin ulei semintele de pin cu stafide. Cand stafidele se ufla si semintele sunt usurel rumenite se ia de pe foc. Se amesteca cu orezul fiert. Orezul va avea o aroma deosebita de la combinatia seminte de pin si stafide. Se servete ca si garnitura la pui de regula.
geanina-nica spune:
Chec de iaurt,seminte de pin si migdale
Ingrediente:-1 iaurt normal(cutia de la iaurt o folosim ca si masuratoare)
-3 oua
-2(cutii de iaurt)zahar
-3(cutii de iaurt)faina
-1(cutie de iaurt)ulei
-2 linguri (de supa)drojdie uscata
-coja rasa de la o lamaie
decorare:
-50gr de seminte de pin crude
_50gr de migdale crude
-3 limguri de zahar
daca nu ai migdale merge doar cu seminte
Elaborare:
1-Se amesteca intr-un bol iaurtul,ouale,zaharul,faina,drojdia si coaja de lamaie pana se face o pasta omogena.
2-Se unge o tava de chec cu putin ulei,in care se pune pasta dupa care introducem tava in cuptorul incalzit prealabil.Se lasa la copt 40-50min.
3-La jumatatea timpului aproximativ 30-40min scoatem putin tava si imprastiem deasupra checului semintele si zaharul,introducem la loc si-l lasam sa se coaca.
La racire se poate taia si umple cu tot felul de creme,frisca etc.
geanina-nica spune:
Varza rosie cu seminte de pin si migdale
Ingrediente:
-1 varza rosie
-100 gr de seminte de pin
-50 gr de stafide
-2 catei de usturoi
-3-4 linguri de uilei
-boia dulce daca vrei
-sare
Elaborare:
1-Se spala varza si se taie bucati,o punem la fiert in apa cu un pic de sare.Cand este gata fiarta se scoate si o lasam sa se strecoare bine bine.
2-In timp ce se strecoara varza,intr-o tigae mare prajim usturoiul taiat lamine si semintele de pin pana se rumenesc.
3-Luam de pe foc tigaia,adaugam stafidele,varza strecurata si un pic de boia dulce daca vrei,se pune tigaia din nou pe foc 4-5 min.amestecand continu.
Pofta buna.