Dura lex sed lex(Clubul Juristilor)(17)
Raspunsuri - Pagina 4
martie spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui devil666 Martie,nu am disparut, am avut doar ceva probleme de rezolvat. Deci, in cazul prezentat tb sa tii cont de cel putin 2 lucruri:1.minorul intre 14-16 ani e asistat, cel de 16-18 e reprezentat, deci sus unde sunt partile dupa numele minorului pui reprezentat/asistat dupa caz. 2.suma de bani care reprezinta pretul se va consemna pe un carnet cec pentru vanzatorul minor.atentie, doar CEC, nu merge cu bani depusi in cont la banca. alte intrebari? daca ai ceva nelamuriri, spune ca eu oricum mai intru.spor la invatat! incerc sa ma gandesc la ce chichite ai putea gasi la proba practica, daca imi vin idei pun aici spetele. "Un optimist vede deja cicatricea de ranii. Pesimistul vede inca rana sub cicatrice."(E. Schroder) |
Mai devil666 (ce username infricosator, brrr..), ajunsei si eu pe la capacitati.
Cred ca esti notar cum sunt eu procuror la DNA. Aveam eu o banuiala din postarile tale de mai devreme, adica una dintre ele in mod particular, dar acum nu mai am nici un dubiu
Foarte interesanta clasificare, n-am ce zice, minorul de 14-16 si cel de 16-18, nu?

Si cu CEC-ul ai tu ceva idee, dar nu ai nimerit. Vezi ca scrie la capacitatea restransa de exercitiu care-i treaba cu CEC-ul.
Maaaare ti-e ... forumul, Doamne!
Daca mai intri, sa-mi explici si mie cum inchizi tu notariatul 3 luni, cand iti iei concediu, asa.. ca pe aprozar. ar mai fi niste chestii, dar nu ma obosesc. Nu am vrut sa zic nimic pana acum, dar uite ca nu-s ce mi-a venit
na, fiecare pe forum e ce vrea sa fie, corect.
Kriss, iti tin pumnii sa fie totul bine, copiii sunt totul!

Angela, e primul an, chiar ma gandeam... cand vine 1 decembrie si nu am apucat sa ma gandesc o secunda macar la Craciun sau revelion. Trist, poate repet figura si la anul
Sincera sa fiu, as sta numai

Devil... si tu mai ai ceva pana la profesia de notar
angelapriboi spune:
Buna dimineata va invit la o cafea buna,buna!!!
Uite ca pana acum ,noi nu am spus minciuni pe acest forum.
Cu bune ,cu rele noi am incercat sa ne impartasim una alteia ceea ce ni se intampla zilnic.
Ne consideram bune prietene si cerem sfaturi si dam sfaturi atunci cand avem nevoie.
Imi pare rau sa aud ca printre noi si-a facut aparitia o d-na "notarita" care vrea sa-si vare coada printre noi.
Felicitari Kriss si Martie !!!
Kriss a simtit ceva inca de la inceput!!!
Pacat ca trebuie sa apara si astfel de specimene.
LoraG76 spune:
Salutare!
Scuze ca n-am timp, am trecut doar sa va salut!
Martie, spor la invatat si iti tinem deja pumnii! Esti tare!
flo]
Kriss, pupici Alessiei, Angela are dreptate, mergi la toti medicii posibili, ca sa fiti linistiti! 
O zi buna!
Lora, mami de Iustina
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
martie spune:
Accept cu placere cafeaua, mai ales ca sunt la a doua pe ziua de azi, sunt obosita pana la refuz! ieri am facut vreo 20 de subiecte, pana la 9 seara si azi vad ca ma resimt.
Am terminat civilul de anul 1, dr. reale, teoria generala a obligatiilor si jumatate din succesiuni. Adica le stiu bine dupa repetat, dar mai am inca foarte mult.
Sotul e cu aia mica la urgenta, e varza, coapta de racita, muci-febra-tuse-conjunctivita, tot tacamul, daca nu mi-o mai tine la cresa nu stiu ce ma fac, daca mi se intampla chiar acum sa trebuiasca sa stau cu ea acasa, m-am terminat, mi s-a taiat craca de sub picioare.
Angela, felicitari si tie
, am eu un feeling ca si tu ai mirosit ceva
. Apropos de lipsa capacitatii - nu stiu cum o fi sa te dai ce nu esti, ma rog, asta ar mai fi cum ar mai fi, dar sa te pui sa dai si sfaturi....![]()
Imi amintesc cand ii ieseau dintii Sarei, ca am zis atunci ca asa oboseala nu cred sa mai am vreodata in viata mea, realmente acum simt ca sunt cam de vreo 100 de ori mai obosita. Lipsa somnului e un fel de tortura.
Va pup, e gata cafeaua, ma intorc la subiecte!
kriss79 spune:
[quote]citat din mesajul lui martie
Mai devil666 (ce username infricosator, brrr..), ajunsei si eu pe la capacitati.
Cred ca esti notar cum sunt eu procuror la DNA. Aveam eu o banuiala din postarile tale de mai devreme, adica una dintre ele in mod particular, dar acum nu mai am nici un dubiu![]()
Foarte interesanta clasificare, n-am ce zice, minorul de 14-16 si cel de 16-18, nu?
!!????!! WOW!!
Si cu CEC-ul ai tu ceva idee, dar nu ai nimerit. Vezi ca scrie la capacitatea restransa de exercitiu care-i treaba cu CEC-ul.
Maaaare ti-e ... forumul, Doamne!
Daca mai intri, sa-mi explici si mie cum inchizi tu notariatul 3 luni, cand iti iei concediu, asa.. ca pe aprozar. ar mai fi niste chestii, dar nu ma obosesc. Nu am vrut sa zic nimic pana acum, dar uite ca nu-s ce mi-a venit![]()
na, fiecare pe forum e ce vrea sa fie, corect.
Kriss, iti tin pumnii sa fie totul bine, copiii sunt totul!
Angela, e primul an, chiar ma gandeam... cand vine 1 decembrie si nu am apucat sa ma gandesc o secunda macar la Craciun sau revelion. Trist, poate repet figura si la anul![]()
Sincera sa fiu, as sta numai
Devil... si tu mai ai ceva pana la profesia de notar
, dar parca sunt un pic mai aproape decat tine...
Ai fost tare!
Am mirosit eu ceva..dar nu am comentat, ca nu-s genul,adica stau in banca mea.
Ma gandeam serios cum e sa inchizi un notariat 3 luni?sau am intreb cum e cu indemniz la notari?au casa de asig, samd?nu mi-a rasp..
Cat despre materie..nici nu am citit atenta mesajul in care iti raspundea..dar acum citindu-l, ai dreptate martie!
Mai eu aveam de gand initial sa ma dau avocatul poporului, dar imi era ca dadeati cu rosii in mine![]()
Alessia e bine, nu are nimic la cap sau altundeva.are spasmele alea si asta e..multi nervisori ce treb calmati.
www.totsites.com/tot/alessiastefana" target="_blank">paginuta mea
Cristina si
Alessia Stefana Aniversare 1 anisor
Dupa varsta de 1 an
angelapriboi spune:
Kriss incearca prin muzica.
Eu aveam un cd adus din America cu muzica clasica pentru copii.Am sa-l caut si ti-l trimit prin cineva ca sa i-l pui Alessiei .
O sa vezi ce inseamna terapia prin muzica.
Acum va urez o seara placuta
angelapriboi spune:
buna dimineata ,
va invit la o cafea!!!
Astazi este ziua baietelului meu,face 8 ani.
Asa ca o sa fiu ocupata cu petrecerea.
O sa intru sa va scriu cum a fost mai seara.
LoraG76 spune:
'Neata!
Angela, "La multi ani" baietelului tau, sa-ti traiasca, sa fie sanatos si sa aiba parte de multe bucurii! 

O zi buna la toata lumea!
Lora, mami de Iustina
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
martie spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui kriss79 [quote]citat din mesajul lui martie Am mirosit eu ceva..dar nu am comentat, ca nu-s genul,adica stau in banca mea. Ma gandeam serios cum e sa inchizi un notariat 3 luni?sau am intreb cum e cu indemniz la notari?au casa de asig, samd?nu mi-a rasp.. Cat despre materie..nici nu am citit atenta mesajul in care iti raspundea..dar acum citindu-l, ai dreptate martie! Mai eu aveam de gand initial sa ma dau avocatul poporului, dar imi era ca dadeati cu rosii in mine |
Eu am niste subiecte mai vechi de la proba practica. Unul din subiecte era "redactati contract vanzare-cumparare in care vanzatori sunt minorul de 4 ani si minor de 17 ani". Normal, unul era lipsit total de capacitate de exercitiu, altul cu capacitate restransa de exercitiu.
Vad ca pe forum am scris minor de 14 ani (in loc de 4 ani). Si rezultatul a fost ca devil i-a impartit atunci in 14-16 si 16-18.
Am vazut ca mi-a raspuns la intrebare, dar eu atunci recapitulam de zor dr. reale. Am niste scheme cu subiectele, ca sa-mi aduc aminte la examen, grupate pe materii.
Si cand recapitulez dintr-o materie sunt concentrata doar pe ea, ca mi s-a intamplat sa confund caractere juridice, etc., diverse.
Si zic: lasa ca ma uit pe capacitati si cand le recapitulez, imi fixez si subiectul cu vanzatorii minori. I-am multumit de raspuns si ma intrebam in sinea mea de ce au facut astia subiectul cu doi minori din aceeasi categorie, cu capacitate restransa. Si am verificat iar subiectul si m-a luat rasul. Ca eu am scris 14 in loc de 4.
Le-am recapitulat si am mai trecut si prin subiectele cu activitatea notariala, unde, printre altele, notarul are obligatia de a nu absenta mai mult de 5 zile consecutiv., ca totusi, nu e alimentara lui, e un serviciu public, esti numit de ministrul justitiei etc. Asta a fost super tare "inchid 3 luni". Eu as inchide 6 luni, ca sa fiu sigura ca ma exclude din profesie
Si intrebarea referitoare la indemnizatia pe care o primeste un notar in postnatal a fost o super intrebare, abia asteptam si eu raspunsul. I-am zis si sotului de intrebarea ta si abia astepta si el un raspuns avizat, o intrebare super-desteapta. Am vazut si eu ca n-a raspuns, dar zic ... lasa, ca o mai intreaba Kriss..
Dar cand am vazut 14-16, 16-18, m-am simtit ofensata
Deci Kriss, am retinut, esti avocatul poporului
Oricum, abia astept sa dau examenul sa va zic: Am luat cu 10 la ambele probe, mi-a dat si o medalie, o insigna si, pt. ca am scris fooarte bine mi-a dat si doua trese. Si chiar daca am dat pe Galati, m-a repartizat in Bucuresti, sector 1, mai in centru..asa..
Sunt vesela azi, ca ieri n-am invatat ni-miic. Am stat cu bebi acasa ca era moarta de bolnava. Acum a luat-o mama (uraaaa!!) si ma intorc la subiecte.
Ma bucur Kriss ca nu are nimic fata, "asa e copiii", ce sa-i faci, nu e una, e alta..
Devil, sa mai vii pe la noi, ca s-a inveselit topicul
. Iti recomand niste aromaterapie pt. perioadele astea cand e mai urat afara, adica mai putina aroma si mai multa ...terapie
Scrieti si voi ce faceti de Craciun, Revelion etc., sa mai citesc si eu altceva decat de notari si examene ca nu mai rezist.

martie spune:
Angela, sa-ti traiasca baiatul, La Multi Ani!!
, sa se faca mare, sa fie sanatos si ... de fapt, sa aiba mult noroc! Ca stii cum e cu sanatatea, si cei de pe Titanic erau sanatosi tun. Asa ca, mult noroc!!

Ce cadou i-ai luat?