Ce gatim azi pentru pitici (11)
Raspunsuri - Pagina 8
mirela alina spune:
Oana ai baiat mare, 4 ani e o varsta......sa iti traiasca
Matei, 5,4 luni :
- lapte cu ciniminis;
- o banana si o mandarina;
- ciorbita de legume, cordon bleu cu cativa cartofiori prajiti si castravete;
- doi cremvusti de pui, cateva masline si painica;
- o canuta cu lapte;
Un an nou cu sanatate si impliniri va doresc.
dany26 spune:
bubu mersi tare mult si tie pt raspuns; din pacate deja i-am dat acum 3 zile omleta la ora 19.00 dar poate nu e asa grav daca nu se va mai intampla niciodata
i-am facut o data budinca si nu i-a placut era cam innecacioasa nu stiu de ce...
eu nu prea le am cu gatitul
cum se face sufleul?imi dai un exemplu te rog care l-ai si "probat"
eu ii dau, in general:
la ora 7 dim. 210 ml lapte praf apoi
la 10.30 fructe cu cereale sau biscuiti
la 13. 30 70 ml supa iar la 14.30 piure de legume cu carnita sau ou
la 18.30 iaurt cu biscuite sau cereale/ sau cu branza si mamaliga
la 22.00 papa 210 ml lapte praf
www.flickr.com/photos/23764698@N06/" target="_blank">POZE
COMOARA NOASTRA ANDREI!!!
14 Noiembrie 2007
mina spune:
Matei, 4 ani si 3 luni, ieri:
Dimi: lapte cu cereale nestle
pranz (la gradi): ciorba de carne, pilaf cu pui, prajitura cu ciocolata
Gustare (tot la gradi): prajitura cu dulceata de visine (citez"d'aia infasurata facuta in casa, sa faci si tu").Presupun ca era o rulada.
Seara: cartofi pai cu gratar de pui (dintr-astia a mancat putin, si s-a saturat cu mozzarella cu castraveti), desert un pic de cozonac. Cam mult pentru seara dar se incurajeaza cu taica-sau si nu prea am ce le face.
Azi dimineata: un iaurt si un ceai (asa e copilul meu, indiferent ce papa dimineata, bea si-un ceai de sete). Probleme cu stomacu nu are asa ca nu ne opunem :D
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
iahim spune:
Bubu,si Adi la fel...mananca doar un fel la pranz...Pana pe la doi ani,a mancat doua feluri de mancare la pranz,apoi,incetul cu incetul nu a mai vrut...Si acumm,daca ii pun doar un polonic mic de supa,mananca si felul doi dar frunzreste...asa caa...mai bine un singur fel si sa mananca cu pfta...
Numar pe degete cate feluri da mancare mananaca ...dar m-am obisnuit...incerc sa-i dau si alte feluri de supa/ciorba,daca ia macar o lingura ma declar multu,mita...Sper ca,cu timpul ,nu va mai face mofturi...
Nu este nici gras,nici slab(are 19 si unpic...19,200...)...Se poate si maibine dar ma multumesc ca este sanatos!Asta este cel mai important lucru!!!
bubu05 spune:
Adriana, felicitari pentru fetita!! ce frumos!! sa-ti traiasca si sarcina usoara in continuare!
Fetelor, multumim pentru urari, da, am baiat mare
Dany, uite aici cum fac eu sufleul http://www.bucataras.ro/sufleu-de-conopida/ si poti combina mai multe feluri de legume, din ce i-ar placea piticului. De ex. dovlecei cu cartofi si morcovi, sau cu broccoli...ce combinatii vrei...sau cu spanac si branzica...Vlad nu-mi mananca sufleuri...bine, reteta o adaptezi, fara piper, cum vrei tu
Meniul de ieri:
- lapte cu bobite nesquick
- un ou la teflon cu branzica rasa deasupra si painica
- ciorba de pui cu fidea, un castronel cu boabe de struguri
- un castronel cu pepene galben cubulete(2 felii) si o banana, plus o manuta de fistic
- 2 carnaciori de casa, la cuptor(cat un degetel ) cu piure
- canuta cu lapte
Azi:
- o felie de paine cu muschi file, masline si un castronel cu lapte cu bobite
- un happy meal de la Mc
- iaurt tnuva uc cereale de cioco
- mar si banana
- paste fundite(Barilla) cu sos si pui
- canuta cu lapte
Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras
mirela alina spune:
Matei (5,4 ani)ieri a mancat :
- lapte cu ciocapic;
- o banana si un mar;
- ciorbita de loboda cu lapte, o pulpita dezosata la gratar cu legume si mujdei de usturoi;
- biscuiti Balocco;
- doua sandvisuri cu almete si sunca presta, cateva masline;
- o canuta cu lapte;
dalina2x2 spune:
dimineata: lapte cu biscuiti
la 11: fructe (date pe razatoare; mar, para, mandarine) cu cereale
pranz: pulpe de pui cu pilaf de orez
seara: gris cu lapte
la culcare: cate 2 danonino
gogosel spune:
hai ca intru si eu in joc ! poate , poate ma voi "diversifica" si eu. caci , la fel, numar pe degete felurile gatite.
bubu -1an si 5 luni
* ora 9.00- 325ml formula
* ora 11.00- doua bucatele de cascaval (cat un deget mic si cam subtiri)
*ora 13.00- somon cu piure de cartofi si morcovi la steamer, un mar decojit ,bucatele
*ora 17.30- sucul de la o mandarina si un mar decojit, bucatele
ora 19.00- pilaf cu chiftelute din carne si ficat coapte la cuptor
ora 21.00- 240 formula.
mai am o intrebare pentru "diversificate" : voi le gatiti zilnic?
dalina2x2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gogosel mai am o intrebare pentru "diversificate" : voi le gatiti zilnic? |
eu, una, trebuie sa recunosc ca am fost cam fixista la treaba cu gatitul si abia acum, de la doi anisori si ceva ai gazelor, am inceput sa le mai dau si doua zile din acelasi fel de papica, dar asta pentru ca am inceput serviciul si chiar nu mai am dispozitia si timpul necesare statului in fata aragazului, la cratita, in fiecare zi... Ca mai sunt si altele de facut..
noi azi am papat, in afara de lapticul de dimineata si seara si fructe - peste cu sote de morcovi si supa de pui cu fidea.