Ce gatim azi pentru pitici (11)
Raspunsuri - Pagina 9
dalina2x2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gogosel mai am o intrebare pentru "diversificate" : voi le gatiti zilnic? |
eu, una, trebuie sa recunosc ca am fost cam fixista la treaba cu gatitul si abia acum, de la doi anisori si ceva ai gazelor, am inceput sa le mai dau si doua zile din acelasi fel de papica, dar asta pentru ca am inceput serviciul si chiar nu mai am dispozitia si timpul necesare statului in fata aragazului, la cratita, in fiecare zi... Ca mai sunt si altele de facut..
noi azi am papat, in afara de lapticul de dimineata si seara si fructe - peste cu sote de morcovi si supa de pui cu fidea.
mina spune:
Acum nu mai gatesc zilnic (decat daca chiar am timp, caci mie sportul asta cu gatitul imi cam place). Pana pe la 2 ani da, gateam zilnic, in primul rand fiindca nu accepta aceeasi mancare doua zile la rand...intotdeauna a avut tendinta asta de a se plictisi de mancare.
De pe la 3 ani am inceput sa gatesc acelasi lucru pentru toti, incercand sa ne adaptam si noi felurilor de mancare (de fapt principiilor de a gati) pentru varsta lui.
De regula fac 2-3 feluri de mancare (cate putin din fiecare) care sa ne ajunga 2-3 zile. Sau, de ex, in seara asta fac ceva pt azi si ceva pt maine, in felul acesta scap de gatit maine seara.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
iahim spune:
Adi 4,6 ani:
9,30-un senvis cu almette si sunca de praga,
11,30-un mar,
13,30-supa de legume cu pui,o felie de cozonac si o praji Kinder,
18,30-2 felii de pitza(facuta in casa),
21-o banana,
22,30-o canuta cu laptic.
dany26 spune:
bubu mersi din nou
gogosel bine ai venit; noi ne apropiem cu varsta bebeilor
andrei 1,2 luni; ieri:
7: 210 lapte praf
9.45: 60 ml apa inmultit cu 20 ml suc portoc -ca altfel nu bea apa
10.30: o felie paine integrala cu 1/4 lgt unt
11: o para si 1 kiwi
13.30 : 80 ml supa de legume
14.15: 200 g legume pasate si peste pangasius cu 2 lgt almette
16: un fruct sau un biscuite + apa
18.30: 1 iaurt cu 1/4 banana si 2 masuri de cereale
22: 210 ml lapte praf
oare e ok?prea mult sau prea putin??
www.flickr.com/photos/23764698@N06/" target="_blank">POZE
COMOARA NOASTRA ANDREI!!!
14 Noiembrie 2007
gogosel spune:
dalina, mina, chiar daca as avea timp berechet eu una nu as gati zilnic. cum spuneati mai sunt si altele de facut si chiar sa miros mereu ca o bucatareasa....nu-mi convine. si pe de alta parte nu mi-ar conveni nici ca adult sa nu manance 2 zile aceasi mancare. nici nu as vrea asa ceva. doar mancaul la restaurant si sotia casnica poate oferi 365 de zile pe an asa ceva. gatesc sa imi ajunga 2-3 zile. oricum, nu iese asa de buna mancarea la cantitate mica. tot la oala mare iese cel mai bine. dupa mine.
dany, da, sunt apropiati ca varsta. nu, nu cred ca mananca mult. la noi sunt zile in care papa fff bine de zici ca a venit foametea, dar sunt si zile in care ma dau cu capul de pereti. mai ales daca incerc sa ii dau iaurt sau altceva mai consistent la ora 17-18.00. dupa masa de amiaza el mai mananca seara , la 19.00 ceva consistent. in rets ciuguleala de fructe si suc facut in casa. bea apa, cam 200 ml/zi.pasat nu mai mananca, de fapt l-am dezobisnuit treptat ca mancarea oricat de buna si aspectuoasa era la inceput, dupa pasare iese o ...chestie inestetica si cu gust ...bleah....si nu are decat premolarii.
bubu 1 an si 5 luni
ora 7- 240 formula
ora 10.30- omleta dintr=un ou ,facuta pe teflon cu putin unt si cu branza de vaci facuta in casa
ora 13.30- pilaf cu chiftele din carne si ficat(cam o cana de 250ml)
ora 17.00- un mar, sucul de la o mandarina
ora 19.00- ciorbita de perisoare(ii dau f multa carne ca a avut anemie)
ora 21.00- 240 formula.
rlami spune:
Dupa ce am citit ce au scris mamicile bebeilor de varsta baietelului meu am ajuns la concluzia ca David mananca prea putzin, iar eu care credeam ca mananca foarte bine.
De exemplu azi a mancat asa:
9.00 laptic 240 ml
12.00 piure cu cartofi,legume si piept de pui (o farfurie mare)
16.00 o banana si o para
19.00 pilaf de orez cu carnita
21.00 laptic 200 ml
Credeti ca e prea putzin?
mina spune:
citat din mesajul lui rlami Dupa ce am citit ce au scris mamicile bebeilor de varsta baietelului meu am ajuns la concluzia ca David mananca prea putzin, iar eu care credeam ca mananca foarte bine. De exemplu azi a mancat asa: 9.00 laptic 240 ml 12.00 piure cu cartofi,legume si piept de pui (o farfurie mare) 16.00 o banana si o para 19.00 pilaf de orez cu carnita 21.00 laptic 200 ml Credeti ca e prea putzin? |
e ff bine, stai linistita
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
nikole spune:
citat din mesajul lui rlami Dupa ce am citit ce au scris mamicile bebeilor de varsta baietelului meu am ajuns la concluzia ca David mananca prea putzin, iar eu care credeam ca mananca foarte bine. De exemplu azi a mancat asa: 9.00 laptic 240 ml 12.00 piure cu cartofi,legume si piept de pui (o farfurie mare) 16.00 o banana si o para 19.00 pilaf de orez cu carnita 21.00 laptic 200 ml Credeti ca e prea putzin? |
Mananca f bine, nu-ti fa griji
Kevin(1,7 luni) a baut astazi laptele cu cereale la ora 5:30 a.m,apoi a dormit neantors pana la 12:00 cand a papat piure de legume cu carne pui.
la 16:00 o banana si un iaurt cam maricel simplu.
la 20:00 pilaf cu carnitza si legume(de fapt un sos cu legume asezat peste orez simplu alb)
imediat dupa cina m-a inebunit sa-i dau biscuitii lui preferati,a mancat aproape 6 biscuiti
pe la 23:00 urmeaza laptele si...somn, daca binevoieste sa adoarma
Astazi a mancat putin ca am fost cam pe drumuri si i-am gait in mare graba de dimineata doua feluri sa am ptr o zi,insa de regula intre mese la distanta de 1-2 ore mananca cate o felie de paine cu unt sau cu unt de arahide, sau cu branza,sau cate o mandarina, etc si mai ciuguleste de prin farfuriile noastre.
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
mirela alina spune:
Matei 5,4 ani, a mancat ieri:
- lapte cu ciniminis;
- un mar;
- ciorbita de pui, pilaf cu legume si un pahar de suc( facut in casa dintr-o portocala);
- doua felii de zacusca de ciupercute(facuta in casa);
- doua clatite cu dulceata de visine;
- o canita cu lapte;