Ce gatim azi pentru pitici (11)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Intru cand am timp...Adi este la gradi,eu merg dupa-amiaza la servici...Asa ca am putin timp liber!

kikaa,are putin cam mult...Mai putine fainoase!Din ce spui tu,eu zic ca mananca bine...Daca citesti din urma ce mananaca fii-miu,te-ai lamurit dupa 2-3 postari!Legume,numai din supa,si numai pasata la aproape 5 ani!!!Dai din toata,atat cat gausta si cu timpul isi va diversifica meniul!

Oana,din fotografii Vladut pare mai grasut,eu am zis ca are cam 20-21 de kg!Fii-miu este mai longilin decat Vladut si la 4 ani si 10 luni are 20,4 kg!(cantarit dimineata dupa ce face pipi si numai in chilotei!Sunt fobica rau!!!)

Meniul...ce pot sa mai scriu...mai bine cititi din urma...Noi mancam aproape la fel in fiecare zi:

Ieri:

-o felie de paine cu almette,2 felii de muschi file(subtiri) si una de Hohland,un pahar cu suc proaspat de portocale,
-o banana,
-supa crema de legume cu un ciocanel de pui,biscuitiPim's,
-un Danonino(branzica de vaci) si o banana,
-macaroane cu branza si ou la cuptor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikaa spune:

da, mah,fetelor....stiu ca-i mult tare...dar...nu ii dau fainoase, nici paine nu mananca, nici dulciuri in exces..adica aproape deloc...iar apropos de legume, din punctul meu de vedere cateva bucatele fierte in ciorbitza sunt egale cu o...
dar apropos de fi-mea zau ca nu arata ca un copil obez, este f indesata, inaltutza, are 98 cm, sigur arata ca un copil supraponderal dar nu asa cum suna...19 kg...:) cre dca intelegeti ce vreau sa zic...
daca as putea chiar as pune o poza undeva sa o vedeti...chiar ni se intampla ff des sa incerce sa o ia cineva in brate si sa ii pice fata cat e de grea desi nu pare...:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Aoleu fetelor ma crucesc cand vad ce papa puii vostri....

Baiatul cel mare (3 ani si 2 luni) e foarte silos, isi face singur sila, de mic a facut asa, desi atunci manca orice ii dateam, acum nu mananca prea multe.

Ciorba doar pasata, mai accepta pilaful de orez, uneori piure de cartofi.
Dintre mezeluri mai papa cremwursti, salam (uscat ), kaizer slab.
Legume ioc, mai ia f. rar castravete.
Ii mai plac vinetele cu multa maioneza.

Dimineata 8.30-9 mananca cereale (cu ovaz si prune), bine ca ii plac ca se si constipa ...
La pranz 12-12.30 ciorbitza/piure/ou cu unt si branza.
Dupa amiaza 17-17.30 cartofi prajiti/fructe cu iaurt, un mezel cu paine.
Seara 20.30 iaurt cu fulgi de porumb.

Lactate primeste doar laptele cu cerealele de dimineata si iaurt, cascaval mananca doar putin, branza doar ce-i amestec cu ou

Mai mananca pate de ficat, dar ii dau mai rar, cand suntem plecati...in rest mai ciugoale biscuiti, pestisori cu susan, pufuleti, kinder, croisante....

Cred ca am mai scris, nu cred ca mi-a raspuns cineva...

Iahim chiar mai mancati pasata ciorbita la 5 ani??? eu sper sa se dea pe brazda cat mai curand ...
Din toamna va merge la gradi, nu stiu ce va face, va rabda de foame sau va manca numai paine

_

Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Flo, eu nu mai stiu ce intrebasei...
Dar ar trebuie sa nu-i mai dai deloc sa ciuguleasca croissante si pufuleti etc. Lui Vlad daca i-am zis ca de azi nu mai ai voie, gata, se conformeaza.
Si am perioade destul de lungi in care nu mai cumpar pateu sau crenvusti, ca si lui ii plac...dulciuri etc.

Iahim, si el e inaltut, avea la 4 ani 110 cm si chiar ieri se cantarise el si avea 18 kg fix

Meniul de azi:
Vlad:
- dimineata: lapte cu cheerios, un iaurtel
- pranz: supa cu 2 galusti, niste minipateuri cu rahat, cumparate
- seara: un snitel mare de pui cu cartofi prajiti si ketchup...na, ne mai facem si de cap
- laptic la culcare

Stef:
- dimineata: lapte formula, un borcanel Nestle cu pere plus 2 linguri multicereale Milupa
- pranz: supica cu 2 galusti (Stef papa mai mult decat Vlad - la pranz au portiile la fel!)
- laptic la somn
- seara: rasol de vitel cu sos de rosii si orez fiert, juma de banana
- laptic la culcare

Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)

Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

pai meniul lui andrei de azi este cam asa:

-lapte-un iaurt activia-un castronel de ciorbita de pui-un castronel de mancarica de cartofi-o banana-un iaurt cu fructe cu biscuiti-lapte.
cred ca e suficient,nu?

Mergi la inceput

Bubu pai bineinteles le ciugoale dupa masa, am scris cam ce mananca in general, de exemplu dupa ciorbitza (ca nu papa 2 feluri) ii mai dau un dulce uneori.

Pate si cremwursti tot rar.

Intrebam cum il pot face sa manance mai normal (sa fi fost alt capitol? ).....am incercat sa-l infometez, fura paine si tot mananca ce vrea, plange, incepe sa tuseasca, isi face sila, da sa verse....din astea face se culca chiar si nemancat

I-am dat vitamine sa-i mai creasca pofta de mancare, degeaba, deci fructe daca nu ii dau pasate nu mananca, banana manca cu placere, i-am dat de la 4 luni, acum nu mai vrea mai gusta mar, dar doar o feliuta uneori, para la fel...

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Oana,indiferent cat are,Vladut arata bine!Sunt convinsa ca Stef mananaca mai mult decat el(este in crestere!).Si Adi manca 2 feluri de mancare pana pe la 2-3 ani,acum,cu mofturi,un singur fel.

Nici eu nu sunt pentru "rontait" intre mese!Si fii-miu mai fura!(m-a inebunit cu biscutii Pim's!).Vinovat este cel ce cumpara,nu?Si nu le pune la loc sigur!

Flo1980,da ,inca mai mananca pasata supa!Ii fac de cele mai multe ori supa-creme,in care mixez din toate legumele!Am incercat sa ii pasez "la furculita" legumele,in bucati mari si nici nu a vrut sa se atinga de ele!De mic,nu a mancat supa(de la 3 luni),a trebuit sa o "ingros" treptat pana a acceptat-o! Poate am gresit...poate trebuia sa mai astept putin la acea varsta! Dar deh,nimeni nu este perfect!

Poate multe din mofturile copiiilor nostri sunt urmarea unei diversificari defectuase la o varsta mica!M-am gandit si la acest lucru...

Cred ca problemele se vor rezolva cu timpul,incetul cu incetul,pe masura ce cresc...

Normalitateain alimentatia unui copil este greu de definit!!!!

Gata,poate-mi schimba postarea la un alt topic!

Mergi la inceput

Nuuu Iahim, nu consider ca gresim! Decat sa manance uscaturi, sa aiba carente mai bine facem compromisuri.

Alex (cel mofturos) manca bine, supa i-am dat de la 4 luni.
Manca tot ce ii dateam.

Am continuat sa-i dau cu bucatele, accepta "soldatei".

Tot caut o explicatie...
De multe ori cred ca era satul, insa el deschidea gura in continuare, iar eu ii dateam, acceasi cantitate zilnic, nu mult. E, se intampla sa verse la ultimele linguritze, asa dintr-o data...sau daca gasea in piure o bucatica mai mare, incepea si tusea, icnea. Era invatat cu o anumita textura si hop alta dintr-o data, el silos....

Am incercat sa-i pasez cu furculita, a mers o perioada, apoi a racit, de atunci nu a mai vrut....chiar azi am incercat din nou fara rezultat

Cel de-al doilea, David, e un mare pofticios, el daca intalneste bucatele le mesteca.

Deci e vorba de felul lor, de gusturi, nu stiu....Alex e mai mototol, asta mai "tupeist"
Seamana cu mine, totusi, dar ma intrece frate la capitolul asta!

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Si Vlad mai facea fitze cand incepusem sa-i pasez cu furculita...cel mic, insa nuu, nene, mananca orice si oricum ii dau

Acum, eu cred ca ei nu mananca pt. ca si stam cu gura pe ei...eu cel putin recunosc...stau cu gura pe Vlad si cred ca de-aia nu prea il mai atrage masa...cel mai mult la ciorba si felul doi...cand e vorba de senvisuri sau snitele/cartofi prajiti...prostioare...mananca imediat! iar dulciuri, nene, daca i-as da numai prajituri, numai din astea ar manca!
Dar eu sunt multumita ca e foarte intelegator si ma asculta cand zic nu mai ai voie nimic dulce o saptamana etc.
Pe mine ma enerveaza la Vlad, ca nu-l vad si eu la pranz ca nu mai poate de foame si sa manance cu pofta si repede 2 polonice de ciorba!!
Pana la urma le mananca el, dar trebuie sa-i repet la 2 minute, "hai, mananca", nu mai vorbi, baga in gura etc ]

Hai sa zic si ce-au mancat azi:
Vlad:
- dimineata: lapte cu cheerios
- pranz: ciorba de pui cu fidea (si multe legume )
- dupa-amiaza: o banana, un danonino mic, www.bucataras.ro/retete/666/fursecuri_cu_stafide.html" target="_blank">fursecuri cu stafide
- seara: pilaf cu legume si salau la cuptor
- canuta cu lapte la culcare
Stef:
- dimineata: 200 ml laptic, apoi la 2 ore un castronel cu o banana, juma de avocado, branza de vqci si cereale
- pranz: ciorba de pui, 180 ml laptic la somnic
- dupa-amiaza: putina banana si vreo 3 fursecuri cu stafide
- seara: pilaf cu legume si salau, un ficatel la teflon cu paine
- 210 ml laptic la culcare

Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)

Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

eu nu mai stiu ce sa mai cred de puiutii astia, iar cand citesc si de ai vostri... ca si noi tot pasat papam aproape tot, mai ales ciorbitele! Daca simt ceva mai "altfel", scot afara. De carnita, nu mai vorbesc! Ca o scot una-doua din gurita..

Azi am papat
10 - lapte cu cacao si cu miere (le place mai mult)
12- piure de fructe (banana, mar, portocala) cu cereale
14.30 - ficatel cu piure de cartofi
18.30 - gris cu lapte
22.00 - lapte cu biscuiti
dupa care mi-am pus si eu un sandwich cu salam uscat si cascaval pe care mi l-au mancat tot ele... Chiar ca nu s-au mai intamplat dinastea.. nu stiu ce-or fi avut azi.. (adevarul e ca de cateva zile le dau un siropel cu vitamine si minerale si cred ca si ala isi spune cuvantul.. )

Mergi la inceput