Ce gatim azi pentru pitici (11)
Raspunsuri - Pagina 28
dalina2x2 spune:
10 - laptic
12 - piure de fructe cu cereale (mar si portocala)
14.30 - ciorbita de fasole verde
18 - pilaf de orez cu carne de vita
21.30 - gris cu lapte
bubu05 spune:
Dalina, multumesc mult pentru cuvintele frumoase
Mie imi place mult de tot sa gatesc, de-asta am si facut site-ul
Am avut o perioada mai incarcata si n-am mai apucat sa scriu si aici, dar gata, recuperez
Chiar de Paste Stef a facut un anisor, apoi ieri am luat motzul
Aici am niste poze, daca vreti sa ne vedeti, plus aperitivele facute de mine http://family.webshots.com/photo/2051973570102227597ddmRlt
Acum baietii papa cam la fel, Stef mai mult laptic formula, in rest mancarea e aceeasi pentru amandoi.
Azi au mancat asa:
- dimineata laptic cu ciniminis (Vlad) si din bibe Stef
- cate un ousor de tzara la teflon, facut in apa, cu branza rasa deasupra, painica (Vlad a mancat si castravete, masline, iar Stef a ras apoi un borcanel de pere Nestle)
- la pranz cate un castronel cu ciorbita de vacuta si smantana
- la amiaza papanasi fierti si banana
- seara piure cu cate un ciocanel de pui la cuptor
- laptic la culcare, fiecare de-al lui
Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras
geo_ionita spune:
Oana: Ai niste baieti frumosi, sa va traiasca! Am vazut si platourile tale....mmmm interesante si apetisante: mi-au placut soriceii, haiosi, dar si platoul acela din lemn, ca sa nu ii spun f...d este interesant, cu forma lui in care poti sa pui si friptura cu mamaliga...deja imi este foame. Am sa incerc si eu! Branzica de pe ardeii rosii cum ai facut-o? As vrea si eu sa fac!
Georgiana,
mamica clopotelului Bianca Maria (25.12.2007)
bb_yasmi spune:
georgiana eu i-am dat iasminei si suc teddi ocazional. eu zi ca sunt maricele deja si pot gusta din aproape orice!!
papa de ieri: ciorbica de pui cu legume si ficatei de pui cu ardei gras, ceapa, rosii si ciuperci
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007
iahim spune:
Adi 4 ani si 10 luni(azi):
Ieri:
-o cana cu lapte cu nesquik(200 ml) si cremwursti de pui cu o felie de paine,
-o banana,
-un snitel de pui cu piure de cartofi,
-un iaurt tnuva cu cereale,
-macaroane cu branza si ou la cuptor.
Sa mai scriem?Noi avem 2-3 feluri de mancare!In rest,mofturi mari!Asteptam sa mai crestem!
adrianafedorca spune:
oana sa va traiasca piticii, sunt tare frumusei amandoi, cel mic e dulce foc cu falcutele lui, la multi ani sa va aduca numai bucurii
nici noi n-am mai dat pe aici pt ca Cezar sta mai mult la bunici
azi a fost la noi , in vizita , cum zice el si a papat la noi
laptic cu cereale neskuiq
ciorbica de vacuta cu smantana
pulpa de pui la rotisor cu cativa cartofi prajiti cu branza rasa
2 mere
diseara o sa pape lapte cu senvisuri
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si minunea din burtica 30+ Anastasia Ioana
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
kikaa spune:
fetelor, eu am o mica problema, cu alimentatia fetitei mele, sau poate o creez eu, nu stiu...
Si de fapt in posturile voastre ( atat cat am avut timp sa rasfoiec) am regasit aceeasi chestie.
La ce ma refer: Fetitza mea are cam acelasi meniu cu multi copii ale caror mamici sunt pe forum si anume: lapte nestle junior dimineata si seara, suc si un fruct in cursul diminetii, la pranz supa/ciorba, pilaf/piure carne/peste, branzica, budinci, etc...
Acum unde vad eu problema: mi se pare ca nu sunt prea multe legume...spre deloc, adica fetita mea nu papa fasole verde, dovlecei, brocoli, varza, salata verde, etc etc...in afara de cele din ciorbe/supe care mie mi se par insuficiente...singura leguma este rosia si uneori castravecior murat...a, si cartofii piure....
nu e putin? voi ce ziceti?
ah, am uitat sa spun ca re 2 ani si 8 luni..si 98 vm si...tineti-va bine aproape 19 kg...este f grea, dar nu arata ca un copl gras, n-are sunci etc...si totusi greutatea este mare mare dupa parerea mea
dalina2x2 spune:
Oana, sa va creasca mari flacaii!!
LA MULTI ANI pentru Stef!!
(a-propos de priceperea ta, vai de nurorile tale! cu asa soacra priceputa si muncitoare... )
Eu azi le-am pus cate-o lingurita de miere in laptele cu cacao de dimineata si l-au "lins"! (ca in ultimele zile tare rau au baut laticul..)
la 11.30 - fructe cu cereale
la 14.30 - supa de pui cu fidea si cate-un morcovel fiert
la 18.00 - piure de broccoli cu pulpa de pui
la 22.00 - cate doua triunghiuri de branza topita cu o felie de paine (n-au mai vrut laptic )
andru_mami spune:
buna!
am un baietel de 1.8 luni,de 11 kg si 85 cm.cam slabut cred pentru varsta lui,dar asa nu arata,nu a fost un copil mancacios asa,el a fost hranit cu lapte formula pana la un an,nu a supt la san deloc.acum mananca dar nu prea stiu ce sa ii mai dau si nu stiu nici daca mananca ce trebuie.meniul lui intr-o zi este cam asa:-lapte -dimineatala 9-un iaurt activia natural-la 10.30-11.00
bubu05 spune:
Multumim pentru urari! sunteti tare dragute
Nici eu n-am mai dat pe-aici...suntem raciti, vai de noi...bine ca mancam
Meniul de ieri:
Vlad, 4 ani si 4 luni:
- dimineata: lapte cu cereale, banana
- pranz: supa de curcan cu taietei de casa, o prajiturica de la cofetarie
- la amiaza: senvis cu almette si salam sasesc, masline
-cina: rasol de vitel cu piure (cartof cu morcov)
- laptic la culcare
Stef, 1 an si 2 sapt:
- dimineata: 200 ml Milumil junior, un iaurt natural cu 2 biscuiti si juma de banana
-pranz: supa de curcan cu taietei de casa
- 180 ml lapte
- la amiaza: un mar cu 2 biscuiti si painica cu almette
- cina: rasol de vitel cu piure
- 200 ml laptic la culcare
Si azi:
Vlad:
- dimineata: lapte cu cheerios, senvis cu paine prajita si sunca de praga, masline, un castronel cu struguri
- pranz: mamaliguta cu branza, ou fiert si smantana
- la amiaza: o banana si un senvis cu almette
- seara: orez cu lapte
Stef:
- dimineata: 200 ml lapte si un castronel cu juma de avocado, juma de banana, branza de vaci si multicereale Milupa
- struguri din castronul lui Vlad
- pranz: mamaliguta, la fel ca frati-su
- la amiaza: iaurtel natural cu biscuiti
- seara, la fel, orez cu lapte
- plus bibe la culcare
Kikaa, mama...Vlad are aproape 18 kg la 4 ani si 4 luni...nu stiu ce sa zic...
Si eu fac rar mancarica de fasole verde, dar astept sa apara la piata- nu prea se omoara...in rest, eu pun multe legume in ciorba, pun si dovlecel si sfecla rosie...iar piure le fac combinat, nu doar cartofi simplu...ba cu morcov, cu dovlecel sau broccoli. In pilaf la fel, pun morcov, dovlecel, ceapa, ardei gras, telina, chiar si broccoli.
Mami de Andru...nu se da ousor seara!! e foarte, foarte greu...ma bine un piure, paste, orez cu lapte...
In rest, parerea mea e ca papa f. bine.
Geo, branzica aia era ranza de vaci, cu marar si ceapa verde, frecate bine, sare, piper.
Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras