Copilul ADHD (II)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adutzu spune:

Buna mamicilor,
N-am mai intrat pe forum de cateva luni bune, desi am citit ce ati postat voi aici.
In aceasta dimineata tot cautand pe net am gasit ceva foarte interesant si vreau sa va arat si voua. Poate sunt depasita si unele dintre voi stiti de chestia asta. Oricum eu sunt hotarata sa incerc.
va dau mai jos un link si cititi si voi si dati-va cu parerea.

http://www.nativeremedies.com/products/maintain-concentration-focus-formula.html#usage

pentru Carmen:
Sa stii ca noi facem in continuare tratamentul homeopat al dr. Naghiu si pot sa zic ca avem perioade mai bune si mai putin bune. Acasa nu am de ce sa ma plang, e foarte cuminte, dar cand merge afara la copii vorbeste f. tare si vrea sa faca ceilalti numai cum spune el. Asta ma supara foarte tare. Oricum sunt hotarata sa incerc si Focus Formula

Multa sanatate va urez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna tuturor,
Adutzu, bine ai revenit!
Daca esti mutumita de tratament e ok !
Eu nu am mai facut nimic pentru alt tratament homeopat, nu am semnale clare de ameliorare ale cuiva, dar am mai aflat si de alti medici homeopati, doar ca nu m-am hotarat. Pentru ca in ciuda progreselor,persista inatentia si concentrarea redusa. Mai nou imi pare usor mai nervos ca de obicei. Nu stiu daca e legat de schimbarile hormonale specifice varstei (el are aprope 11 ani).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriuta spune:

Carmen, iti multumesc pentru incurajare. Asta a fost explicatia dr-itei lui la intrebarea mea DE CE ESTE DIFERIT COPILUL MEU?
Adevarul este ca, inca de cand eram gravida si comparam cu alte mame miscarile bebelusului am observat ca este diferit si parca purtam un allien in mine...maini, coate calcaie... pur si simplu te infricosa. I se facea rau si sotului cand vedea spectacolul. Si desi acum e micut am observat ca nu este ca si ceialti copilasi.
Si cine isi cunoaste copilul mai bine decat mama. Iar eu spun si din experienta cu alti copilasi.
Am citit ca dieta este ff importanta. Uite ce zic americanii:

" For starters, change your child’s diet. Avoid sugar or products containing sugar, avoid wheat, and avoid foods with additives.
Instead, feed your child lean meats, low carbohydrates, whole grain, fresh fruit, and vegetables, and limit the dairy intake. Many times a change in diet will make a remarkable difference"

evita zaharul si produsele ce contin zahar, produsele din faina alba de panificatie si aditivii din mancare.
Hraneste-l cu carne slaba,paine integrala si produse integrale, dieta fara carbohidrati, fructe proaspete, vegetale si se limiteaza lactatele.

Zile senine si bine tuturor.

Asa creste mare puiul


www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna tuturor,
am revenit din concediu priam parte, sper sa mergem si partea a II-a in august. A fost frumos , mare si munte, cam scum (la mare , in special). Andrei a avut si niste zile, cam ciufulite, evident daca il conditionam la unele.A fost prima vara cand l-am lasat singur pana mai tarziu in hotel si la munte la fel, singur in parc, cu mobilul la el.
Am reluat recapitularile...am realizat ca deja a trecut jumatate din vacanta!
Azi a avut o zi cam naspa, adica dintr-o banalitate s=a cam rasculat impotriva mea, usor agresiv parca, mi-a vorbit urat....Sunt inca marcata de asta, desi s-a intamplat de dimineata, chiar daca si-a cerut scuze...
Copiii vostrii au astfel de manifestari "rebele" ? Cum le faceti fata ?
Culmea...dupa amiaza, fara prea mari proteste am lucrat ceva la matematica si chiar a citit jumatate din povestea cu Alba ca Zapada . Acum, se uita la desene animate ...ca un ingeras! (cine il vede ar zice ca sunt eu "nebuna"...).Ma tot gandesc si la schimbarile hormonale specifice varstei.

Voi ce mai faceti?
Adutzu,

cum e cu Focus Formula? Astept vesti.

Maili si Anca ,
nu mai ziceti nimic?

Eu tot caut formule naturiste, simt ca trebuie sa mai fac ceva.
Mai nou am citit de Cerebex, Calmogen Plant si Neuromaxx.
Stiti ceva de ele?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna tuturor,

Pe aici constat cu tristete ca nu mai scrie nimeni...
Incerc eu sa readuc subiectul in prima pagina a forumului si poate imi voi gasi si ceva parteneri de conversatie ....
Suntem in clasa a V-a, emotii mari - eu garantat!, copilul ma citeaza pe mine: "nu mai suntem la dna (invatatoare), e mai greu acum!, teoria buna, practica ne omoara!!!
Realizari :
- merge singur la scoala, pe la ora 13 apoi trece pe la mine la servici, isi ia cheia ( deci nu mai sta incuiat in casa ) si telefonul mobil si se duce acasa. I-am permis sa iasa un pic afara 1 ora, pana vin eu de la servici, asta cat mai e vremea frumoasa si acum ca suntem la inceput. De acum incolo va trebui sa respecte un program, adica sa faca ceva singur pentru scoala pana vin eu de la servici, ca sa nu ne aglomeram spre seara.
- la scoala, scrie mai mult in clasa, stie orarul, isi noteaza temele (incercuind pe carte, recunosc ca eu mai sun sa verific, din obisnuinta cred)
DAR ....
- nu stiu inca cum s-a descurcat la lucrarile de tip testare
- desi lucram cu pauze, se mai intrerupe cand lucram acasa, parca nu atat de des, nu de tip: foame, sete, pipi ce e la TV, dar nu se concentreaza pe teme,ma trezesc intrebandu-ma ceva care il preocupa, care evident ca nu are legatura cu ceea ce facem.
Stiu ca trebuie sa-i impun un orar de lucru si acasa, oarecum conditional. Altfel, ne vom "lalai" toata seara la teme si vom termina obositi, si eu, si el.
De la nceput de an scolar avem teme. La romana recapitulari, ne descurcam cat de cat, mai greu la dscifrat un text scris fara nici un semn de punctuatie si de scris corect, cu semnele de punctuatie aferente. Clar va trebui sa facem mici dictari, graduale ca dificultate.
La matematica initail a inceput "cam in forta", direct cu recapitulari de clasa a IV-a, dirigintele, prof de matematica, isi doreste copii buni, participanti la cercul de excelenta, concursuri, etc...noi oricum suntem "departe", recunosc ca eu una am inghetat doar la auzul cuvantului "teza"... Ideea este ca dupa cateva testari, a lasat-o mai moale, adica acum reiau materia de la clasa a I-a, eu personal asa as fi vazut logica recapitularii.
In rest, celalalte materii sunt la primele lectii, deocamdata fara teme. Ma gandesc cand or fi si la acestea teme( vorbesc de biologie, istorie, geografie, educatie tehnologica limbi straine)sa te tii..
A trebuit sa luam si ceva manuale, unele din cele primite erau intr-o stare jalnica. La matematica se pare ca manualul e depasit(?!) , asa ca ni s-a recomandat o culegere. Mai nou, vad ca si la religie se cere un caiet special. Si oficial se stie ca "invatamantul in Romania este gratuit !
Astept si alte mamici cu informatii despre evolutia si comportamentul scoala, cu sfaturi si sugestii.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Pentru Carmen,
Multumesc mult pt mesajul privat, intr-adevar de cind a inceput scoala suntem mai solicitati si ne-am schimbat programul de somn, timp liber, joaca. Marea mea satisfactie si bucurie (si Antonio a primit deja mici recompense) este ca adapatarea copilului la program, reguli si cerinte scolare a fost mult mai mare decit ma asteptam eu, hiperactivitatea sau deficitul de atentie nefiind, pina acum, o problema majora sau ingrijoratoare. Pe scurt, nu este agresiv la scoala (chiar a fost lovit de un copil, iar Antonio l-a spus doar invatatoarei, cum l-am invatat eu, desi ar fi putut sa isi faca dreptate singur pt ca structura lui fizica i-ar fi permis asta, DECI IATA CA NU TOTUL TINE DE HIPERACTIVITATE, UNELE CHESTIUNI TIN DE EDUCATIE), nu se smiorcaie cind isi face temele, nu se plinge de orarul incomod de semiinternat (pina la 16 la scoala) si are deja cel putin 2 prieteni, bine crescuti si simtiti. Intr-un cuvint, s-a maturizat, este mai responsabil si mai coordonat in ceea ce face, intelegind sa respecte programul si regulile scolare. Are momente in care se concentreaza mai greu, in sensul ca eu vorbesc si el spune altceva, dar atunci il rog sa se uite la mine si in felul acesta corectam neatentia. A AVUT SI O situatie in care desi nu a fost vinovat a fost certat de invatatoare, dar cu acel mic incident, a inteles ca e bine sa nu stea in preajma colegilor "problema" pt ca atunci s-ar putea sa fie pedepsit gratuit, ca si in jocul "ai cazut de fazan". Pentru ca a fost atit de receptiv si isi face singur temele s-ar putea ca pina in semestrul II sa renunt la semiinternat si sa ma straduiesc a-l aduce acasa, eu punindu-mi orele de la 8.30 la 12 (adica 11.30 fara pauza).
Ma bucur ca Andrei s-a acomodat cu profesorii si ca deja e mare incit il poti lasa mai liber, adica sa aiba o anumita autonomie, supravegheata, fireste. Oricum, daca dam ascultare specialistilor in ADHD, deficitul acesta scade in intensitate mult dupa 12 ani, cind insa incep alte probleme, cele de (pre)adolescenta.....Nu am inteles ce anume vb cu profesorii despre el la inceput de an, cumva despre hiperactivitatea lui? Eu am informat-o pe educatoare despre asta, dar repet, grijile mele au fost mari decit realitatea, pt ca Antonio reuseste sa fie atent, in ciuda deficitului de atentie, incit sa stie care ii este tema sau alte chestiuni importante,in plus, educatoarea este intelegatoare, tinara si fara ramasite de gindire comunista. Si mai este cineva in familia largita care a facut progrese... tatal, cel care a inteles ca trebuie sa fie mai responsabil si mai prezent in viata celor doi baieti ai mei, acesta fiind unul dintre marile noastre reusite din acest an, dupa cel legat de scoala, evident. Ma bucur ca mi-ai scris si poate cind treci o data prin Cluj ne intilnim ca sa ne cunoastem efectiv, mi-ar face placere.


Pt Maili,
Ce mai faci? Cum s-a obisnuit copilul cu scoala? Mergeti la semiinternat? Cum este educatoarea?


Numai bine si mult succes in noul an copiilor vostri si voua, ca si mamici.
cu drag,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Am uitat sa raspund la o intrebare a lui Carmen, cind avem incidente de genul raspuns obraznic, vorbit urit, sfidare, momentul acela pe care il stiu toate mamicile, ce sa fac? pe moment ma supar, uneori strig, dar incerc sa corectez comportamentul neadecvat pedepsindu-l in functie de gravitatea situatie, cu interdictia de a folos ibicicleta, tv, calculatorul, de a primi dulciuri etc, una dintre acestea, sau mai multe. Dupa ce trece \\"furtuna" vorbesc cu el despre ceeea ce a gresit si cum trebuei sa se comporte, ca si copil bine crescut si simtit. Cam asta fac eu, iar daca se repeta, pot sa ii spun tatalui lui. E SUFIciet, deci fara pedespe corporale de nici un fel, asta nu este potrivit s ieficeint pentru nici un cpil, si in particular pentru un hiperactiv.
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Anca,
bine ai revenit!
Ma bucur ca nu aveti probleme majore in relatia cu scoala!Cred ca e benefica si implicarea tatalui!
Spune-mi daca ii mai administrezi ceva medicatie.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Pt Carmen,
Nu ii mai dau nici un medicament copilasului meu, nici macar tanakan, iar omega 3 nu i-am mai dat din primavara pt ca nu suporta pestele, insa as vrea sa reiau omega 3 dupa profilaxia antiraceala (cu Septilin).
Un weekend solar si placut,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Lucrez insa, cu copilasul cel mare pe deficitul de atentie si trebuie sa ii repet intotdeauna mai mult decit celui mic, care se imbraca singur pina la haina si incaltaminte, in timp ce lui Antonio trebuie sa ii repet de citeva ori etapele si sa am rabdare pina le face. Nu este usor, dar ma consolez cu ideea ca hiperactivitatea este controlabila, ca nu e agresiv, inchis, intolerant sau nervos si ca acest deficit de atentie se va diminua si el in timp. De fapt ADHD la el este mai evident pe partea de deficit de atentie si nu atit pe cea de hiperactivitate, insa ne facem diferite strategii (reguli clare, stimulente si recompense, alimentatie fara energizante de orice fel (cioco, zahar, produse cu E-uri), privirea celui care ii vorbeste, evitarea obiectelor care ii pot sustrage atentia, inclusiv cind vb cu el, programarea activitatilor cotidiene si explicarea elementelor care apar la activitatile noi etc) si il ajut cit pot ca mama, sustinindu-l si venind in intimpinarea dificultatii lui prin intelegere , calm si iubire , iar tu stii foarte bine cit de importante sunt acestea din urma.
Anca

Mergi la inceput