Sezatoarea canadiana (115)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Monicutzaam scris in acelasi timp. Ce bine e ca ai loc la 7 CAD!!!! O sa sterg ce am scris mai sus ca nu se potriveste.

Mi-am adus aminte cu ganglionii..... Nu mai stiu cine a intrebat, dar in general( ma refer la copii nu la cei de sub brat) se dezvolta in urma unei infectii in organism. Si ei trec singuri in timp. Mie un doctor mi-a spus ca e locul unde se secreta anticorpii si acolo se adunca in caz de infectie . De aia se umfla.
La Marc era mai special ca era asimetric si f. f umflat. Si , din pacate , sunt mai multi ganglioni, de diferite tipuri . Am vazut la ecografia facut la spital, cand ne explica doctorita...Pai e plin dupa ureche de ganglioni..... Sunt clasificati pe categorii. Mi-au spus mai multe denumiri cand il consultau pe Marc. Dar logic ca nu am retinut nimic. V-am spus ca singurul obiect la care nu aveam 10 in generala era biologia?????

Pentru cei de sub brat, eu as zice sa fie verificati. Eu am trecut in Romania printr-o operatie la san ( din fericire analiza nodului extirpat a fost negativa) si stiu ca e bine sa se urmareasca si aspectul asta.
Mamografia doare doar daca ai deja sanii durerosi, ceea ce la mine se intampla des. Si da, nu e foarte fiabila. Ecografia a fost mai buna in cazul meu.Aveam 31 de ani atunci.

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

In primul rand sanatate la totzi bolnaviori,sa se faca bien repede.
Miki- la noi a mers banana blenduita si orez cu morcov sau supa la greu, pina in a 4-a zi cand am inceput si cu laptele si minca de rupea fii-miu.
Maru-sa-tzi traiasca flacaul si sa va bucure mereu!
Nelia- Alex al meu a mers la 1 an si 2 sapt, pe cand Emma la 10 luni, asta si pt ca de ea m-am ocupat mai mult, iar fii-miu a bagat in 4 labe la greu si cred ca a fost mai lenes-oricum acum alearga mai mutl si se catzara mai mult ca Emma-doar e baiat mi se spune
Monicutza-dc zici ca itzi este prietena educatoarea, clar mai du-i ceva de papa pt copiii si tine legatura cu ea, e clar depasita de situatie, dc totzi sunt asa de mici, adica sub 2,6 ani- eu m afelicit ca am dus-o pe Emma la montesorii,unde invata f. multe, grupa e de la 2,6 ani la 4,6 ani si sunt maxim 24 de kids la 3 educatoare,si totzi fac la wc-e mar elucru, iar fii-miu merge la o homedaycare,unde sunt 4 baietzi,cel mare are 3 ani si Alex e cel mai mic, adica a inceput la 1,3 luni.
Valen- greu de invatzat fetitzele astea sa ii puna la punct pe altzii, asa i-am spsu si eu fii-mii,dar vad ca dc incearca cineva sa o atinga, si ea zice si pers nu se opreste, ea face un gest cu mina, de genul "go away"-si uneori functioneaza,bine ca zice si verbal.
Simi- te inteleg perfect,
Simona-mersi de mesaj,mi-ai inseninat ziua,as usually
Olga,Katrinelu-ce facetzi?

Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani

Mergi la inceput

Stiam eu ca mai aveam o intrebare:
Fetelor din Montreal folositi Persil? De unde il luati? Stiu ca am vazut acum cativa ani la magazinul polonez de pe rive sud, dar e f. f. departe de noi. Este vreo sursa pe insula?
Gata s-a trezit Marc....A dormit 3 ore jumate

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Citat:
citat din mesajul lui mikiion
Stiam eu ca mai aveam o intrebare:Fetelor din Montreal folositi Persil? De unde il luati? [www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 Anwww.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008- Virsta Marc
Persil au la Adonis pe Acadie si la Balcanic (magazinul romanesc din piata Jean Talon). La Adonis am vazut si Ariel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Persiiil? Unde? Vreau si eu! Vai ce am suferit dupa el, era preferatul meu! Eu acum spal cu unu' verde, ecologic... asa am intrat intr-o faza... ca nu ma recunosc. Nu mai stiu cine spunea ca ia mincare putina, cred ca de la subiectul Tudorei. Asa a inceput sa ma doara orice arunc, a inceput sa ma deranjeze si o bucata de hirtie rupta si aruncata inutil... Sper sa nu devin paranoica, ca nu de alta, dar am deja destule la activ.

Monicuta, acum am vazut mesajul tau. Si l-am vazut degeaba, ca nu stiu ce sa spun mai mult decit a spus Ange. Eu zic asa: ori va duceti toti copiii la Ange (despre gradinita careia am o parere fff buna, ca si despre ea altfel, si ca om si ca educatoare, o laud de cite ori am ocazia), ori cautati cu disperare locuri in CPE-uri. Eu cunosc doua CPE-uri, nu am avut copiii in nici una in mediu familial. Si pina acum, in cei 5 ani de gradinita, nu am auzit plingeri de genul acesta. Da, are febra, sint cu adevarat bolnavi, suna si parintii vin sa-i ia. Dar sa se plinga ca bat, ca tipa, ca maninca sau nu maninca, ca nu stiu ce altceva au, nu mi s-a intimplat. Bineinteles ca primesc raportul zilnic, mai sint si intilniri la citeva luni in care discutam evolutia, problemele... sint intr-o permanenta comunicare cu educatoarele... dar sincer, nu mi s-a intimplat pina acum sa mi se plinga de copii. Si sa stiti ca ale mele sint departe de a fi chiar niste cuminti, sint ca orice copil, ca bune si rele. Si ma intreb acum ce scriu, au ele (educatoarele cunoscute) o mai mare capacitate de a gestiona situatiile? Si cred ca m-ar deranja foarte tare sa mi se spuna mereu ca nu stiu ce face sau nu face copilul meu... Si daca ati sti de ce in gradinita aia... Ca la nebuni spun eu, eu ies chiauna de acolo. Dincolo, la cea franceza, era mai liniste si mai multa organizare, la Dawson... e ca acasa. Cred ca de aia se si simt bine fetele mele, ca schimbarea nu e prea mare!

Cu mincarea eu procedez cum au spus si fetele. Nu au timp sa pape dimineata, asa ca le fac un mic dejun simplu (sandwich, un fruct sau un pic de laptic in sticluta sau ce mai am la indemina) si Agata il maninca in curtea scolii, pina intra, are vreo 10 minute la dispozitie, iar Tudora il maninca la gradinita, cum ajunge (la 8). Si la 9 sau 9.30 au o gustare, pregatita de mine Agatei, data de gradinita Tudorei, la prinz Agata are de acasa (o zi maninca de acolo, patru ii pun eu supa la termos si felul doi), Tudora maninca de acolo, apoi mai au o gustare pusa de mine pentru Agata si de la gradinita Tudorei, si inca ceva de rezerva, pentru amindoua, pentru cind le iau. Iar Tudora are tot timpul ceva de rezerva, ceva care stiu ca ii place, o citiuta acolo, in caz ca refuza ce i se da, dar ea e mai mofturoasa la mincare si asta e mai mult pentru linistea mea. Eu le pun multe fructe sau legume crude, taiate, in pungute, ca sa le aiba la indemina daca le apuca foamea. Si chiar si asa, desi stiu ca maninca bine toata ziua amindoua, la 4 cind ajung acasa sint rupte de foame. Le mai amagesc un pic, dar la 5.30-6 e musai sa manince de seara, ca altfel devin niste miorlaite.

Pediasure a luat Tudora. I-am dat trei cutiute si eu cred ca au avut efect. E un laptic cu un complex de vitamine si minerale, necesarul pe zi intra intr-o jumatate de cescuta (eu ii completam cu lapte, ca altfel nu-i placea). Organismul isi ia necesarul, revine la normal (dupa o perioada in care a refuzat sa manince) si apoi, dupa ce nu mai primeste isi cauta singur necesarul, in alimente. Astea sint explicatiile primite. Si cel putin la noi asa s-a intimplat. I-am dat cite o cutiuta dupa fiecare perioada de refuz al mincarii si de fiecare data si-a revenit. Acum e intr-o perioada super din punctul asta de vedere, maninca ff bine si se vede, ca a pus un pic pe ea. Nu maninca in continuare mult, pot spune ca maninca putin de tot, dar maninca de toate si cu pofta. Pe cutie scrie ca e complez vitaminic de la 1 la 10 ani, asa ca, i-am dat si Agatei o cutie la inceputul lui septembrie, plus o cura cu multe citrice. Mi-e frica sa le dau alte medicamente imunizatoare, ca nu am control asupra lor si nu stiu ce si cum, ar trebui o documentare mult prea profunda si nu prea am avut timp de asa ceva. Acum le dau doar vitamina D + A + C, cite un ml pe zi. Au racit, dar in afara de episoadele cumplite de febra prin care am trecut la Tudora si Lisandru (la care mai mult ca sigur ca a fost roseola), nu ma pot plinge prea mult pina acum, pentru ca totusi manifestarile dupa febra au fost foarte moderate.

Hai, ca nu m-a intrebat nimeni, dar mi-am facut un ceai verde cu lamiie si ca sa gust pauza cum se cuvine, v-am scris...

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Mai aveam o gura de ceai...

Asa, despre aparat, batut... Eu nu cred ca cei pasnici ar trebui incurajat sa se apere, mai mult decit un stop, opreste-te, te rog, nu-mi place ce faci/spui. Parerea mea este ca trebuie lucrat cu cei care agreseaza (e mult spus agresat, mie mi se pare normala faza agresiva, pina la un punct bineinteles si fara incurajari, cum tocmai am citit astazi o stire despre tati care isi incurajeaza copiii sa se lupte, mai ales daca sint baieti). Urmind exemplu de la gradinita Dawson, eu le incurajez tot timpul sa-si foloseaca cuvintele daca au de spus ceva. Si le mai sfatuiesc sa evite copiii care inca nu pot sa se controleze. Nu le spun niciodata ca sint rai, ca bat, doar ca mai au de invatat pina ajung la autocontrol... dar nici nu le pot incuraja sa stea sa-i sustina. Ale mele nu au batut, au mai tipat, au mai muscat... dar acum isi iau revansa: se bat amindoua in parte, nici nu stiu de cine sa ma iau. Imi racesc gura de pomana, se cearta si se bat de-mi vine sa le bat cap in cap. Si bebe crede ca asa e normal si cum le prinde le face si el ce poate: le musca, le trage cu putere de par de tipa alea de durere, se urca peste ele, le da cu picioarele pe unde apuca, palme peste fata... Inca nu stiu cum sa reactionez, ca nu-mi place ce vad, dar nici nu stiu pina unde sa intervin - ca ei se bat, ei se pupa, nici nu stiu cum anume... inca studiez problema din afara. Le mai separ... cind se incinge prea tare atmosfera. Hai, cine vrea sa vina in vizita la mine!?! Va imaginati in ce dulce nebunie traim, nu? Dar eu sint calma, cind nu mai pot, ii las si ma duc in baie... sa ma spal pe .

Dar nu pot sa plec pina nu va spun metoda de educare a sotului din dotare in aceasta privinta:
- Taaaati, Tudora ma mi-a dat una peste fata!
- Si tu ce ai facut, nu i-ai dat un cot in gura!?!
sau
- Astazi Ali mi-a pus piedica si eu am cazut si m-am lovit.
- Si tu ce ai facut?
- Pai, i-am spus ca nu-mi place ce a facut, ca nu e frumos sa pui piedica, ca un copil se poate lovi rau.
- Foarte rau!
- ???
- Trebuia sa-l iei uite asa... vino-ncoa, ca-ti arata tati! Te intorci, tii asa si dai asa... Ai inteles? Da! - spune fiica-sa mirata. Ei, daca ai inteles, acum du-te la ma-ta sa te invete cum sa te porti frumos, dar cind nu mai poti... nu uita ce ti-a spus tati. Si daca nu rezolvi tu, vine tati si-ti arata la fata locului.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Merci Valen.
Si pentru urari de sanatate.... Eu urc pe pereti de nervi, ca acum am inceput sa ma simt si eu rau. Si mi-am dezinfectat mainile de zici de zici ca sunt hartie acum. Macar daca Marc s-ar fi simtit mai bine.Dar e tot la fel.

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Acum am reusit sa citesc mai pe indelete;
Try, imi pare rau pentru accident-bine ca nu a fost mai grav;
Sanatate copiilor! Monicutza, ce chestie, ce informata quebecoasa, pai eu n-am nici o zi de maladie pe an.
Mihaela, n-ai reusit sa ajungi la Dobrescu cu copilul, sa-i faci niste analize mai detaliate pentru sensibilitatea cu gastro?
in legatura cu copii, eu am fost, si fiul meu ma mosteneste 150% in naravuri rele...in tabara alora batausi, pusi pe sotii, pe farse la adresa profesorilor, si tot ce se mai poate; din proprie experienta, e greu sa fii si asa, oricum sunt frustrari; mereu cu nota scazuta la disciplina, noroc ca la capitolul invatat imi luam revansa, pe la olimpiade si mai astupam gura mamei mele (asa ma bucur si eu ca fiu'meu a venit azi cu examenul la matematica facut 23 din 23 adica 100%, adica cu ce pot )[size=1]

tot in stilul propriu am reusit azi sa ratez (cred) singurul interviu serios de toamna asta, pentru ca am ratat iesirea de pe autoruta, si am plecat la ana, am ajuns la caiafa, si pina m-am intors..., am intirziat cinci minute; si caut un job de prin august..... bine ca am sunat de pe drum, dar tot degeaba- asa ca mos craciun tre'sa vina cu un GPS; in acelasi spirit aiurea de anul asta (si din ultimii 40 ) ce nu vrea sa ma paraseasca, am intrat pe...sensul invers pe bd.st-martin, noroc c-am sesizat imediat si am pus avaria, aprins faza lunga si dat cu spatele, iar cel ce venea m-a vazut si nu m-a pocnit;

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Ange, multumesc mult! Asa o sa fac (cu ginecologul, adica), dar mai am o sansa la o doctorita romanca, de aici din west- island. Inc an-am reusit sa dau de ea, dar sint pe calea cea buna!
Pentru Oana- doctorita se numeste Vasilie, tel 514-426-6677 ext.311, iar clinica e la coltul Brunswick cu boul. St-Jean.

Mikiion, eu folosesc Persil, il iau de la Adonis. E in pungi de 2 kg si costa in jur de 16.50$

A venit Alice de la scoala foarte vesela, a uitat cu totul episodul de ieri. Mai bine! Am intrebat-o ce-a facut la scoala si mi-a povestit ca s-a jucat cu prietenele ei si era fericita ca am luat-o mai devreme azi sa nu mai ramina numai ea si Meagan ("mechanta" de ieri). I-am zis ca mai bine-si ia o carte de citit si citeste pina vin eu s-o iau , asa nu mai sint probleme. Sa vedem ce-o mai fi.

Simonna, stiu, e adevarat ce spui tu cu Beaubois (deja s-au dus cele 2 saptamini). Sincer aseara imi venea sa-mi dau pumni in cap ca am refuzat locul. Acum ma simt mai bine si mi-am amintit de ce am refuzat. Nu mai vreau s-o fac sa schimbe scoala inca odata, deja am vazut ce a insemnat schimbarea scolii de la maternelle in clasa 1. Ea e un copil care se adapteaza destul de greu la un mediu nou, ii place sa fie mereu in centrul atentiei si i-a venit foarte greu in clasa 1 cind a aterizat intr-o clasa unde toti se cunosteau ,grupuletele erau formate deja. Abia si-a facut prietene, si tot i se mai aducea aminte ca ea nu a facut maternelle-ul la CP.
Am detestat clasa 1. Apoi cind au vazut ca invata bine, ca-i un copil ca oricare altul, au inceput sa se apropie de ea. Si acum s-o iau de-aici s-o dau la alta scoala? Pai traumatizez copilul de-a binelea. Si examen de secundara dau aproape toti copiii, n-o fi chiar foc! Asa ca am decis sa raminem aici cu bune, cu rele.
Dar mi-am lasat portita deschisa si i-am spus secretarei s-o puna pe lista pentru la anul si sa ma sune sa dam examen la anul daca vrem .A fost draguta si a acceptat.
Hai ca m-am intins cit o placinta!
Va pup si va urez intilnire frumoasa vineri, o sa intru simbata dimineata sa va povestesc cum a fost la Lord of the dance.

Dar hai sa va spun si ceva vesel. Vine si fiul meu cu noi la spectacol vineri. Si azi vorbea cu un prieten la telefon(de fapt isi trimiteau mesaje text) care-l intreaba ce face vineri, ce program are, el ii raspunde ca merge cu parintii la un spectacol de dansuri irlandeze. La care prietenul ii raspunde " you're soooo gay"

Va pup!

Smile,tomorrow could be worse!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Nelia m-am prapadit de ras, poate ca e mai bine sa se priceapa la ambele variante si sa le aplice in functie de situatie si personaj .
Mikiion un pentru Marc...sa se faca bine, la mine sotul incepe cu gripa se comporta exact ca un copil
Simi Doamne ....e grozav la ce ii duce mintea pe copii astia,i-am spus si sotului faza ca era prea dura
Fetelor eu imi dau seama ca viata e mult mai vesela cu copii....sotul meu nu este prea funny

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Aspiranta la titlul de mamica

http://tt.lilypie.com/87KXm4.png

Mergi la inceput