Sezatoarea canadiana (115)
Raspunsuri - Pagina 10
lorelaim spune:
Buna dimineatza fetelor dragi
Doloress, Olga - cumplit de trist - sincere condoleantze familiilor prietenilor vostri! Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe cei plecatzi... :-(
Dragaica - multa sanatate sotzului!
Simona - multa sanatate lui Atomix! si spor la strans sosete... la mine-i mult mai simplu: data tot stiu ca-s dezordonata nu scot decat o sg pereche din dulap - o folo, o spal rapid de mana, o pun la uscat pe calorifer si o iau din nou... in felul acesta niciodata nu o voi rataci (la fel fac si cu celelalte desuuri :-)... sotzul ma intreaba: da' tu nu vrei sa le folo si pe restul? la care eu: daca le scot o sa le gasesti prin toata casa... asa ca atunci cand "se termina" ce am pe mine... trec la urmatoarele :-))
Nelia - multzumesc frumos pt urarile de sanatate - Gabisor e bine - insa de 2 zile eu si tati avem gatul in pioneze si mucim intr-o veselie :-) Voi cum suntetzi? Bine, sanatosi, voinici, voiosi?
Ica - asa-i... cu cat creste "soricelul cumintzel" cu atat o sa ai mai multe jucarii, cartzi, CD-uri, DVD-uri, margele, coliere, coronitze, bratzari, etc si o sa te incurci/impiedici la fiec pas de ele :-) Spor la impachetat!
Oana - noi am cumparat acum 2 sapt o pereche de patine la mana a doua - ca pe piticii din grupa lui Gabisor ii duce sapt la patinaj... Asa, ideea, teoretic, e faina... insa ii alearga ca nebunii (sapt trecuta prin ploaie) la autobuz dim cand pleaca, sunt uzi leoarca cand ajung, apoi acolo e frig, stau cu hainelei vin inapoi tot asa... Sapt trecuta cand am "ridicat-o" pe Gaby avea inca parul umed si naclait si mi s-a plans imediat ca-i e frig :-( iar caciulitza si manusile ei erau jilave si reci... Nu ma mai mir ca ma muceste...
Roxana & Nicoleta - LA MULTZI ANI cu sanatate si noroc! Numai bucurii si impliniri va doresc!
Ieri am fost la intalnirea preliminara de la Svenska for Pedagoger. A fost super-fain - profa vorbeste asa de clar ca intzeleg cel putzin un 80-85%. De sapt viitoare incepem full time de la 8am la 3pm. Totzi din grupa suntem la niv C+ sau D- :-) adica nu suntem habarnisti dar nici nu putem face o conversatzie fluenta in sue. Suntem doar 5 "elevi" si ne-a spus ca se va ocupa de fiec personalizat; "dat" 3 luni sa fim perfect fluentzi :-)
Acum - o chestie importanta - cu, care ma confrunt de vre-un an incoace - si parca in loc sa se "atenueze" - se "acutizeaza"... Complexul Electra (pe invers fatza de Complexul Oedip)... Copila e "topita" dupa tati (ceea ce nu-i greu - deoarece tati e deosebit de bland si dulce si se joaca cu ea si ii face toate poftele)... si e din ce in ce mai "rea" cu mine cand tati e acasa... Acum doa zile a scos si perla ca ea e "dady's wife" si "daddy is my husband". I-am explicat frumos ca ea e fiica, etc, etc... V-atzi confruntat cu asa ceva? Daca da - ce ma sfatutzi sa fac? Cum sa procedez?
Va tzuck si o zii faina va doresc!
cge spune:
Simonna, sanatate lui Radu.
Suntem in aceeasi oala ca sa zic asa, si Anca face febra si ia antibiotic.
Mi-e o mila de ea, e bleguta, si sta numai cu cartile de la voi in brate.
Marius sta cu ea si e asa de patruns de sarcina asta, incat aseara a stiut la fix unde e creta.
(de obicei cautam 5 minute ceva)
A, si noi raportam un monstru in dulap care imi fura sostele, si pe ale copiilor. Nu stiu cum se intampla ca murdare sunt perechi, iar curate ajung desperecheate.
Dragaica, asa e cu timpul, te obisnuiesti cu toate imprastiate prin casa, ti se pare anormal cand sunt toate la locul lor.
Ica, eu i-am spus Ancutei cum vine mosul, si se uita cum e in casa, daca e decorata, daca e curata si numai dup-aia lasa cadourile.
Si a inceput sa tipe 'On va faire le menage' si sa arunce jucariile in cutii.
Lorelai, eu zic sa nu iti faci asa mari probleme, cu Gabisor in leg cu 'dady's wife'.
E o faza trecatoare, sa vezi ce mult te va iubi cand vei fi plecata mai mult de acasa.
O zi buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
nelia spune:
Buna dimineata... desi nu e ea chiar asa de buna! Dar am zis ca astazi beau cafeaua cu voi, ca nu se mai poate altfel! Iar am citit pe sarite, asa ca nu ma apuc sa raspund ca sa nu incurc borcanele. Dar aseara am vazut din intimplare ca a reinceput Simona sa scrie la subiectul Atomixului si foarte bine a facut, ca m-a binedispus pentru restul saptaminii. Mai scrie... ca e nevoie!
La multi ani pentru Roxana si Nicoleta! Sa va aduca viata numai bucurii si sa fiti sanatoase tun ca sa le puteti trai pe deplin pe toate!
Noi avem din nou problemute. Lisandru e un pic racit, de data asta nu cred ca a luat vreun virus pentru ca restul casei e sanatos, chiar si Tudora, ca ea le culege de peste tot. Dar de frica virusilor in perioada asta mergem numai pe jos si nu-l mai bag in gradinita si cred ca a fost un picut cam mult pentru el. Dar problemuta noastra e in alta parte. Stiti ca v-am spus ca atunci, dupe febra mare, a avut la citeva zile si o eruptie usoara, de o zi, pe piele. De aceea am presupus ca a fost roseola. A avut peste tot, si pe pielea capului si pe putica, si pe fund, toata pielea era urzicata, dar a doua zi i-a trecut. Acum se mai vede un picut daca te uit cu atentie pe fata, e un pic urzicat, dar numai daca te uiti bine se vede. In schimb, pe puta e jale. E plina de bubute mici-mici, e rosie, nu pare ca-l deranjeaza, dar mie mi-e rau cind vad. Ia spuneti mamicilor de baietei, ai vostri au avut asa ceva? Stiti de vreo crema miraculoasa, care se da de la farmacie fara reteta si care face minuni? Ca s-ar putea sa nu aiba nici o legatura cu eruptia si sa fie altceva, desi el sta numai in pampers, are prosopul lui separat, dar e adevarat ca-l mai bag in cada cu fetele, ca ii place de nu mai poate sa le stropeasca cu apa. Ca mi-e rau cind ma gindesc ca trebuie sa ma duc iar la doctor. Oricum, nu ma mai duc decit vineri, la pediatra lui, ca m-am saturat de doctori ca de mere padurete. Dar poate rezolv si cu ajutorul vostru... Sa nu pastrati pagina pe undeva si sa i-o dati lui Lisandru cind o fi flacau, sa vada cum vorbeam eu pe forum despre putza lui...
In rest... nebunie mare, frate! Teme eu, teme Octav, teme Agata... casa tot asa, noroc ca ne-am obisnuit cit de cit, mincare... ce apucam, de dormit citeva ore pe noapte si alea cu intreruperi pentru ca Lisandru nu poate respira, iar Tudora a intrat iar intr-o perioada de frica de orice... cica nu stiu ce e in camera la ea, unde? - pe tavan. E rau? Nu, e pink! Si se trezesc asa, programat, cam la fiecare jumatate de ora...
Dar am citit povestile triste si imi dau seama ca indiferent cit de greu ne este acum, in perioada asta, atit timp cit sintem sanatosi si vii, nimic nu e imposibil de dus sau de facut. Condoleante familiilor, un gind bun pentru voi, prietenii... foarte-foarte trist! Sanatate multa la toata lumea!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
Denisam spune:
Roxana & Nicoleta - LA MULTZI ANI cu sanatate si noroc! Numai bucurii si multe realizari va doresc!
Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani
lorelaim spune:
Cristina (cge) - multzumesc frumos pt incurajare... Multa sanatate Ancutzei!
Nelia - bafta la scoala la toata fam! (de sapt viitoare intru in "pita" si eu si atunci "adio domnie!") Multa sanatate lui Lisandru! (incearca cu crema/unguent de catina si/sau galbenele cu/fara propolis)
Eu am "capu' mare" - adica simt sinusurile super-pline... E noiembrie doar :-) asa ca "bucuriile" anotimpului rece au dat si peste mine din plin!
La noi ploua intr-o disperare si e de-abia 3:30pm si cerul e negru (e noapte-noapte :-(). Parca vine potopul... ca nu se mai opreste ploaia asta...
Azi am fost cu prunca la asistenta pediatrica pt "controlul de 4 ani" - totul a fost super-fain si Gabisor s-a distrat de minune ca a pus-o asistenta sa deseneze si dupa ce a terminat o "zana" a mai vrut o coala de hartie sa mai faca inca una, dupa care s-a "semnat" cu litere de tipar, apoi a pus-o sa faca un colier de margele pe elastic si Gabisor nu mai vroia sa i le dea inapoi (i-am spus ca mergem la mag de jucarii si cumparam margele - doar asa am rezo probl), i-a dat un cos cu animalutze de plastic si a fost in elem ei - a facut fam, cu pui, le-a facut "rochitze" din servetzele, etc. Si la sf a primit un stiker - ca sa-si completeze colectzia deja lipita pe carucior :-)
Se pare ca Suedia este "pe maini bune" :-) http://www.thelocal.se/15760/20081118/
poate ca de fapt asta e sol sa nu intre in recesiune :-)
indif ce spune Borg http://www.thelocal.se/15734/20081117/
Va tzuck si va urez o zii faina!
Doloress spune:
Ana nu, nu sunt sotia lui zz , sunt sotia lui Van Helden de pe q.ro.
Sanatate multa copiilor bolnaviori!
Mie mi s-au umflat ganglionii de la baza gatului, unul mai tare, ma doare cand apas. Oare sa merg la doctor sau sa astept ca trece? Ma gandesc ca ma duc la clinica (pentru ca n-am medic de familie) si stau vreo 2 ore sa-mi zica apoi ca n-am nimic. NU vreau nici sa-l duc pe bebe prin clinici sa mai ia cine stie ce virusi.
nelia spune:
Lorelaim, ce idee buna, mersi! Am crema de galbenele, dar am uitat de ea. Incerc... Sanatate!
Simi, pentru tine am intrat, ca tot uit de fiecare data (si parca mai cerea cineva ginecolog, ultima oara inca mai lua paciente):
Dr. Mark Boyd
1, Westmount Square, Tour 1, Suite 550. Westmount, Qc, H3Z 2P9
Tel. 514 934 2334
Stie cineva in Montreal, mai in centru, un medic de familie care mai ia inca pacienti? Nu am reusit sa ma inscriu la nici unul, desi tot incerc si am mare nevoie. Multumesc!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
Doloress spune:
Multumesc pentru gandurile bune pentru prietenul nostru Alex, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace... Nici acum nu ne vine sa credem.
In plus mai avem inca doi prieteni morti de tineri, unul la 19 ani, unul la 22. In astea doua cazuri insa drogurile au fost de vina. De aceea am o frica de moarte pentru bebele meu inca de pe acuma, ma gandesc deja noaptea la strategii pentru cand va fi mare.
Mai ales ca-mi zicea un coleg ca prin liceele din Quebec e la ordinea zilei sa fumezi pot, daca nu fumezi nu esti cool. El e un tip foarte la locul lui, e obsedat chiar de sanatatea lui, green pana-n maduva oaselor si-mi zicea ca desi nu-i prea placea sa fumeze, fuma si el cot la cot cu ceilalti ca sa nu fie considerat geek.
CriPOD spune:
La multi ani, pitilache!
La multi ani, bebitzu!
Nelia, putzica alui meu n-a avut, mai bine mergi totusi la dr.
Simonna, sanatate copilului! Vin sa te ajut la cutii?
Olga, Dragaica si Doloress, vai ce trist! Olga si Dragaica dati un semn daca se organizeaza ceva forma de ajutor.
ange, cum mai esti cu depresiunea? Ai luat ceva intr-un final, sau ti-a fost destul cu terapii de prietene? La mamo nu doare, eu am facut si biopsie cu acul si nu m-a durut nici aia prea tare. Trebuie sa mergi intr-o anumita perioada dupa ciclu si iti aplatizeaza sanul intre 2 suprafete plane.
Ana, vad ca n-ai scapat de kk de catel. Lasa ca vine zapada si dup-aia nu-i mai vezi pana la primavara. Da' pt primavara, ia-ti o zi libera si-un bidon mare.
Pt hainutze de pre-domnisoare, la noi a fost si La Senza Girl pe lista de must have pana pe la 12 ani. Acu am trecut la altele, vreti sa va pregatesc? Ok, nu va zic decat... adunati bani muuuulti.
Vad ca sunteti tot la ciorapi, da-n alta postura. Pai nu-i mai bine la mine, ca n-am? Am io alte feluri de creat dezordine destule. Stati sa vedeti cum sunt unii adolescenti! Regula la noi e sa nu iasa mormanele din camere. Fie-mea e ok, ea aduna consistent, fiu-meu trebuie sa ajunga in starea in care nu mai vede patul si-atunci se muta in camera de oaspeti, la care am zis ca pun lacat, si face ordine abia cand devine si-aia nelocuibila. Solutia mea e sa inchid usa si sa merg cu cainele din cand in cand sa caut perisabile (pachete nemancate de tot la scoala si decartate in graba e unde-apuca). Nah, monstrii prin dulapuri, iata poveste de groaza.
Asa ca sorry celor ordonate si suparate pe jumatatea dezordonata, ma gandesc cum ma va injura pe mine nevasta lui, da' nu merita sa ma lupt cu el pt asa ceva.
Azi dau de baut. Am intarziat-o cu carnetul progeniturii cat am putut, acu gata, are fiu G1 de 8 luni si are ultimele ore de conducere inainte de examenul de G2, cam in 2 saptamani. Desi ma bucur ca se va duce-aduce singur, sunt si foarte ingrijorata, desigur. Nu va spun ce usurare azi, cand am dat drumul la tv sa aflu ca au dat o lege pt "el", nu are voie cu mai mult de inca o persoana sub 19 ani in masina, toleranta 0 la viteza, ii ia carnetu pe 30 de zile, si-altele, va dati voi seama cata "negociere" pe reguli mi-au salvat mie? Bravo lor![emoticon cu matanii]
bebitzu spune:
Fetelor, va multumesc mult pentru urari,o pentru fiecare
Simona, insanatosire grabnica lui Radu.
Nu stiu ce se intampla, si eu am fost bolnava saptamana trecuta, am stat acasa joi si vineri iar duminica, exact de ziua mea, a fost cel mai rau.
Cum toate vin odata, vineri si Mihnea a fost bolnav, nu foarte grav insa.Ieri si azi este randul sotului sa stea acasa, sper sa-si revina si el cat mai repede.
Nelia, nu stiu ce spui tu acolo, noi nu am avut asa ceva, slava Domnului ca nu stiu ce faceam la cat de panicoasa sunt de fel .Cred ca cel mai bine ar fi sa vezi un doctor.
mqqm,felicitari baiatului pentru permis, acum o sa te rogi tu de el sa-ti lase masina, asta in cazul in care nu are inca una numai pentru el
CGE, sanatate Ancutei, acum am vazut ca si ea este bolnava, of doamne
Am vazut ca multe dintre voi au facut o mamografie pana acum.Pot sa intreb de ce? Control de rutina ?Ce v-a determinat sa faceti asta?
Intreb pentru ca eu mi-am propus demult timp sa merg pe motiv ca, mi se pare mie, as avea ceva ceva dar cum curajul imi lipseste, am amanat tot timpul dar din cand in cand piticii revin pe creier si imi tot promit ca gata, de data asta merg .