***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (85)***

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miniuta spune:

dupa o zi mizerabila, nu am putere sau chef sa scriu mai mult decat atat:

elteka, desi nu ai timp si mai ales nu iti place sa dai lectii, te rog eu mult sa ne mai scrii titluri din cartile despre cresterea copiilor din cand in cand. mai ales cand gasesti ceva sa te cucereasca/convinga. am gasit cartea dr gordon si imi place mult. cand o sa aibe frate-meu copii, o sa i-o dau la lecturi obligatorii. si i-as lua-o si lui tata cadou de craciun. si tot legat de cartile recomandate, the corrections nu stiu sigur daca vreau sa o citesc , dupa ce am citit pe net subectul.

didisor, am vazut ca ai scris saptamana trecuta ca ai facut rost de baby einstein, dar i-am convins pe ai mei sa vina la noi de sarbatori, si acum incerc sa fac rost de titluri, ca se le descarce tata de pe net, ca si asa se pricepe si are timp.

noapte buna.

mamica lui david(21.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Da chiar asa, Doxinu,
ma gandeam si eu, ca tot ce-mi scria era ca si cum nu e prima data, zic mai sa fie, de-ale forumului, uite ce draguta e fata asta, chiar din momentul intrarii in 'club', ... Stiam ca ea si-a schimbat nick-ul,dar n-am facut legatura . Cand colo draga de ea, la mine e in lista cu buline roz, adica asa

Ninutza
ma tot uit la pozele Mirunicii...superba! Intre altele, m-am pus pe un plans...pai voi tot la pulovarase si cizme de guma Noi avem geaca de iarna de la inceput de octombrie. Nu mai stiu ce sa fac pe afara, urasc sa merg in parc pe vremea asta...m-as cuibari in pat cu o cafea si o carte...sau ma loveste cate un somn...numai 10 minute de-as putea inchide ochii... Si cat mai dureaza??? Vreo 6 ani cred. Asta daca n-o iau de la inceput intre timp

Irinusha
Absolut, e temperamentul. Si se dezvolta diferit. De exemplu Elias nu vrea sa tina un creion in mana deloc-deloc. Nu coloreaza, nu mazgaleste... Dar canta incredibil, reproduce melodii de ma lasa cu gura cascata. Sunt convinsa insa ca va scrie, asa dupa cum toti copii o sa cante. Si-o sa recite poezii, iar noi stam cu sufletul la gura, emotii

Incerc sa pun un film in semnatura, sa vezi cum vibreaza dupa 11 noaptea... Se invarte, danseaza... Am citit undeva pe forum ca ar putea sa fie o legatura intre momentul nasterii si comportamentul de dupa. Eu am nascut catre 23h, am ajuns in salon si mi l-am primit dupa 12... Apai Elias pana atunci e in vibratii, nu-l pot linisti

Mamica lui ELIAS ( 31.05.2007)

Noiembrie...afara-i frig...in casa-i joaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Multumesc inca o data de (re)primire.
Elteka . Am revazut pozitele cu Elias. Asa imi plac locurile de joaca de la voi. Noi suntem tare departe si la capitolul asta. Sunt vreo 2 filmulete pe care nu am reusit sa le vad. E un scump micul cantaret. Andrei nu are nici un fel de inclinatie in domeniu, la dansuri ce il vad ca se mai arunca. In schimb, toata ziua e cu creionul in mana si "chite" cu preferinte clare spre pereti si cartile mele. Si stie si "buma" si "iga" (cu care traseaza "depte paaee") si diverse alte chestii din trusa de geometrie. Se vede ca are bunicul profesor de matematica si il indoctrineaza din frageda pruncie (eu sunt convinsa ca pentru el sunt doar simple cuvinte, dar explica daca ai cui). Dar eu as prefera sa cante, macar asta nu necesita sters dupa el toata ziua.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Noaptea liliecilor

Frumos ati scris!!!

DRaga Ioana, io as veni cu drag si spor..la invitatia aia

Miniuta, vezi ca s-au duelat in titluri Ella &Oana si Arcadia (oare?)....la noi se uita Robert...David nu are rabdare

David al meu e pe febra, ii clantzneau dintii saracului la 19, cred ca mi-a urat cineva ganduri bune pe un subiect, ca prea eram creatza cu 2 paracetamoale pe zi si acu trag de nurofenuri ca de gummi elastic, 4 ore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Didi
Eu clar nu, ca la noi tot formula asta se aplica, ultima data cand am avut probleme cu gatul, mi-am pierdut vocea, treaba luata de la fecior, sigur, i-am zis doctoresei sa ne dea amoxicilina, ca eu de asta luam in Ro. Cica tot asa de repede trece si fara, si ca nu e cazul (urmata de explicatii cand e cazul), si ca, desi ea n-o sa mai fie peste 20 de ani, cand o sa-i pot face eu reclamatii , lui tot nu-i da. Mie mi-a scris, dar n-am mai luat, din solidaritate Dar sunt cazuri cand trebuie, asta e, la cat circula virusii astia de la un copil la altul...pupici lui David, sa se faca bine. Eu am mereu tentatia de a alerga la farmacie sa iau dezinfectant cand il duc la locurile de joaca... da' n-am facut-o pana acum, desi poate era cazul, stai ca scriu mai jos. El oricum inca baga in gura orice, nu-l pot feri si daca-l dezinfectez pe maini... Am inteles ca trebuia sa piarda reflexul asta, dar cred ca al meu n-are reflex, ci pasiune, gusta tot. I-am cumparat mai nou o bucatarie, toata ziua invarte in oale, manca-l-ar mama de Jamie Oliver

Madaiulia
Nu sunt chiar asa multe locuri, si eu le schimb zilnic cand ploua. Ala din poze e la mama naibii, intr-un centru comercial, sigur, la marginea orasului, dar taman marginea din directia opusa mie... Mie nu-mi place sa conduc, si pana acolo as schimba un tramvai si un autobuz...vreo 45 de minute. Dus. Asa ca nu ajung acolo (facusem niste cumparaturi, ca numai acolo este Early Learning Centre asta de care am mai scris). Dar ce crezi ca s-a intamplat? La un moment dat vanzoleala, unii copii tipa, altii alearga la baie...ajung si eu la Fremataciosul meu, il iau in brate...si simt miros de kk. Da' nu al lui. Nimic vizibil, atinsese cu mainile undeva. L-am spalat pe maini de l-am innebunit, si nu iesea mirosul, i-am taiat doua unghii in carne Si mai costa si 5 euro..

Mai sunt unele la principalele shopping centre din oras, dar Elias se catara peste tot si de fapt sunt pentru peste 3 ani, mereu imi atrag atentia tipele de pe acolo ca e periculos sa-l las pe tobogan..

In rest mai sunt camere de joaca la cateva restaurante (cel mai bun e pe strada mea, dar mancarea e din aia...de ingrasa raaaaaaaau) si la centrele de activitati cu copii. Ma duc cu el la gimnastica, dupa stam la camera de joaca sa manance, sa se racoreasca, abia apoi il scot afara.

Dar doctoresa noastra zice sa-l ducem afara minim o ora, de doua ori pe zi...Si mie tare nu-mi place afara, mi-e friiiiiiiiiiiiiiiiiiiiig.

Miniuta
Nu-l citi pe Franzen, nu cred ca e stilul tau. Eu de exemplu nu pot citi Philip Roth, sotului meu ii place, am incercat si nu merge. De Franzen - mie imi plac (si) cinicii. Si cei care prezinta normalul in toate detaliile lui anormale. Pana cand ajung sa ma bucur ca sunt Uite acum vreau sa citesc Elfriede Jelinek (Women as lovers, The Piano Teacher). Da' n-am timp...mai nou citim Peter Pan. Azi am citit-o de 8 ori . Si asta in conditiile in care la pagina cu crocodilul se repeta actiunea de cateva ori, impreuna cu jucarea scenei in profunzimea dramei ei...Si cu roluri diferite, ghici cine ce zice:

Capitanul Hook e ingrozit de ceasul din burta crocodilului..co-co-co...si numai ce auzea ceasul tic-tac...Tic-tac-tic-tac-tic-tac...ii era o frica teribila, vaaaaaai...si Peter Pan s-a luptat cu el, cum s-a luptat dar fiindca era un baietel bun si lupta pentru o cauza nobila, adica voia sa-i salveze pe bebelusi si pe prietena lui, Wendy...bebe, popii, pange, aaaaaaa.... l-a invins, uraaaaaaa. Bavooooooooo. Si l-a aruncat in apa. Pleosc. Apa-apa-apa. Si acolo...haaaaaaap...l-a inghitit crocodilul. Si Peter Pan i-a salvat pe toti copilasii.... Si gata! Maaaaaaaaaaaaaaaaaaama...co-co-co...tetete (citeste)...si iar o luam de la inceput

Pana si liliecii merg la culcare, ca rasare soarele acusi

Mamica lui ELIAS ( 31.05.2007)

Noiembrie...afara-i frig...in casa-i joaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninutza spune:

ELTEKA, au fost zile cand am iesit si fara puloveras..erau 20 de garde afara. Nu am apucat sa scoatem inca hainele de iarna dar va trebui sa o facem. Au inceput vanturile reci.
Voiam sa te intreb daca Elias seamana cu tine. Te-am visat intr-o seara. in visul meu Elias semana cu tine doar ca tu aveai parul ondulat

Nici Mirunica nu danseaza. Mai incearca ea sa cante..uneori chiar reusestein schimb toata ziua deseneaza si coloreaza.
CARSTEA, foarte frumos renul tau. Anul trecut am avut si noi costumas de mos...sper sa gasesc si anul asta. ABIA ASTEPT CRACIUNUL!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

madaiulia, stiam si eu asta de antibiotic, dr ei a zis ca ii da ca sa nu se extinda infectia de la gat, de asta ma si intrebam ce sa ii dau special de agt. Multumesc de sfat, o sa caut si eu spray-ul asta. Am ajuns si noi la o dr de la parc, nu stiu cum o cheamaPartea buna e ca ne trec bubele!
didiof, rau cu febra asta, si livia a dogorit 3 zile cu 39,5, parca nimic nu avea efect.
Betty si livia mai avea rosu in gat si nu ii dadeam nimic, insa acum a fost febra asta de 3 zile care nu scadea deloc,etc

Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

madaiulia, vreau sa zic, ca daca mai am probleme cu livia sa imi explici in continuare, adica s-a intamplat sa stiu acum, dar in general nu stiu doamne, sper ca intelegi ce vreau sa zic!

In alta ordine de idei, cand va aud ca puii vostrii se joaca cu jucarii, fie ele si doar una, innebunesc. LIVIA nu se joaca cu nimic...nimic dintre jucarii, o atrag:
- pixuri, cutii cu creme de fata, sticle, detergent, prize, incarcatoare, telecomenzi, telefoane si genul asta de aiureli si se joaca la modul distructiv cu ele...
Ea se joaca cu noi, cu bunicii, adica daca ii faci tu ceva cu o jucarie si nu mult timp, si mai deseneaza daca ii desenezi si tu ceva. In rest vrea doar in brate, smucita, zguduita, gadilata, plimbata, si sa te pituli si sa zici bau, aici lesina de ras, in rest nimic...Oare noi am facu-o asa, ca a fost mereu cineva cu ea care a rasfatat-o???

Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

chiquitita, cred ca pastrez si eu antibioticul pe cand face febra. Acum i se mai infunda nasul, dar nu tare, dar la fel sunt si eu si sotul. La noi parca are efect si apa de mare spray care pusa in nas ii coboara pe gat, inghite din ea si cred ca o dezinfecteaza.

Elteka, si la noi creste dezastru din jur, fac intr-o parte se face dezordine in alta, suntem disperati, cand incep sa ii strang jucariile imprastiate, brusc isi da seama Andreea ca fix alea ii trebuiesc sa se joace si iar le scoate . Facem curat impreuna si punem jucariile frumos in cosuri, dulapuri, la sfarsit rastoarna cosul.
Ce tare e Elias, cate energie are!!! Andreea mananca intre 11 si 12 ziua cand am nascut-o si de-i dau mancare la 10 la 11 si ceva vrea papa, dupa asta i-am schimbat programul de masa, ca mananca la 8-12-4-8.
Andreea fuge dintr-o parte intr-alta a apartamentului, nonstop de ma amesteste, noroc ca e marisor. taica-sau ma intreaba disperat ce ii dau sa manance.

Didi, sanatate la puiut! Of, ce mi groaza de febra, nu a avut numai o data la rubeola, dar stiu ca ne vine vremea si noua si la tuse si la febra. M-as mira sa scapam iarna asta fara asa ceva. Eu ii storc lamaie la piureul de fructe de o vreme incoace.

S-a facut un frig afara, e cu minus si se anunta ploi si ninsori, de-acuma sa ne tinem bine. Cred ca innebunim in casa cu totii. Taica-sau mai si lucreaza de acasa si imi traseaza sarcini sa nu urle tare Andreea, sa nu deschida usa ca vb cu cineva important. Si cum sa nu fie rasfatata ca atunci ii fac toate mofturile numai sa taca. Afara o tin doar o data o ora, rar iesim si a doua oara ca e intuneric si frig, si nu stiu ce e de facut. SI nu stiu cum sa o conving sa tina manusi ca ii ingheata manutele. Ai vostrii tin?

Betty 8+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

"Frumos" va sade pe pagina 2! ntz, ntz, ntz...

Io n-am ce sa va zic, am intrat doar sa fim iar pe prima pagina ...

Ma mai gandesc si revin...poate totusi imi vine ceva inteligent de spus ...

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput