PCOS (11)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

Fetele vreau un raspuns daca va pricepe-ti,mie inaintea rushilor mi se intaresc sanii cam cu 10 -12 zile inainte, odata ma dor rau altadata suportabil ce hormon ar putea sa dea durerile astea am intrebat endocrinologul si a zis ca e normal ,voi ce perere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellenii spune:

Gudinde, psj, multe pentru voi.
Era imposibil sa fac anumite analize, avand in vedere ca ziua potrivita pentru ele fusese depasita. Timpul scurs pana la menstruatia multa asteptata a fost intre 2 controale la endocrinolog, unul la ginecolog, doua la analize si dupa rezultate, interpretari. Si asa am ajuns la peste 80 de zile. Asa mult nu a mai fost din adolescenta., insa am luat mult timp AC (ani intregi, fara sa ma gandesc ca au atatea efecte negative. eram bine bazata pe ce imi indicau medicii). M-am gandit ca e posibil sa fie si o intarziere cauzata de pierderea sarcinii, chiuretajul care a urmat. NU stiu.
Cat despre analize, pot spune ca am facut urmatoarele:
- recomandate de endocrinolog:
- Tsh - 1.2
- Anti TPO - 4.71
- Progesteron - 1.782 (era ziua 51 )
- testosteron - 0.923
- recomandate de ginecolog, dupa pierderea sarcinii:
- ac. antifosfolipid - ok (si Igm si IgG)
- ac. antitoxocara - ok
- ac. anti toxoplasma gondii - ok
- Ag. HBs - ok
- Ag. ANtirubella - ok
- ac. anti HCV - ok
- ac. anti EVB - ok
- Ac. anti CMV - ok
- Ac. HSV 1, 2 - ok
- ac. anti HIV 1/HIV 2, sifilis - ok

- hemoleucograma -ok

Dupa parerea voastra, ce alte teste ar trebui sa mai fac? In ianuarie imi fac din nou programare la endocrinolog si vreau sa ma clarific pana atunci. SI mie mi-a zis de Tiroida Hashimoto, dar dupa analize a zis ca nu e cazul la mine.

Mentionez ca mama mea are diabet tip II, hipotiroidie, a avut fibrom uterin (histerectomie), menstre neregulate pana cand a nascut. prin urmare, am si niste antecedente. Eu sunt normoponderala, desi am fost subponderala toata copilaria si adolescenta (ex. 1.71 m si 48 de kg). Acum am 61 de kg la o inaltime de 1.71.

Realizez ca sunt si fete in situatii mai dificile decat mine, dar vreau sa stiti ca sunt alaturi de voi si sper sa ne intalnim toate la odisee, in rol de - ute.

V-am pupat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Marga, tinem pumnii sa ne dai o veste buna, daca nu de data asta, atunci cat de curand!

Ellenii, bravo ca ai scapat de suspiciunea de Hashimoto, ai mai taiat o belea de pe lista!
Eu pe asta din pacate n-am taiat-o, dimpotriva, dar in vara am fost suspectata de diverse boli oribile, inclusiv acromegalie - cand am scapat de suspiciunile respective am fost asa de fericita, am zis ca PCOS e o nimica toata pe langa ce-ar fi putut sa fie

Persephonna, felicitari nasei tale!! Sarcina usoara si la termen si bebe sanatos si voios! Si mie mi-a fost usor pe anticonceptionale si eram ok si cu tenul si cu greutatea, dar acum de cand am renuntat la ele vad ca sunt dereglata rau de tot cu ciclul cel putin (niciodata n-am fost f. 'reglata', dar inainte de ACO ajunsesem totusi la un echilibru cat de cat) - nu stiu sigur daca este (numai) din cauza lor, dar mi se pare f. posibil. Cu depresiile - si pe mine ma apuca, si in general 'mood swings' - nu-mi dau seama in ce masura sunt legate de PCOS, dar cel mai probabil sunt, cel putin intr-o anumita masura, mi se pare logic ca un dezechilibru hormonal sa fie relationat cu un montagne rousse de stari emotionale. Ma gandesc eu asa ca trebuie sa gasim un 'echilibru' pe cat se poate, sa nu neglijam PCOS-ul, sa cautam sa intelegem toate modurile in care ne poate afecta, inclusiv in privinta acestor stari depresive, si sa intelegem cat si cum putem controla, si ce nu putem controla; pe de alta parte insa cred ca trebuie sa ne ferim si de a cadea in extrema cealalta, sa luam PCOS-ul in brate ca justificare pt. toate problemele noastre si sa renuntam la a incerca sa le rezolvam pt. ca simtim ca oricum nu putem avea nici un control asupra lor (nu ma refer la tine, Persephonna, cuget si eu asa la modul general, ca ma gandesc eu la mine ca as dori sa gasesc cel echilibru, pt. ca altfel am si eu perioade in care pic intr-una din aste extreme, si altele cand pic in cealalta).

Gudinde, multumesc mult pentru comentarii si abia astept sa citesc si continuarea Dar nu te grabi, cand poti tu, acum trebuie sa ai grija de tine!!

Anti TPO in vara imi iesise o valoare imensa, opt sau noua sute, nu mai stiu exact. Acum nu am vazut rezultatele, doar mi-a spus doctorul ca a iesit o valoare ridicata. Si ca da, am tiroidita Hashimoto.
(mi-a spus insa ca nu are ce tratament sa-mi dea, doar sa-mi verifice TSH din 3 in 3 luni, deocamdata TSH-ul fiind ok (in vara a iesit 0,01 - acum, nu stiu, dar' zice el ca valoare ok); cand TSH-ul n-o mai fi ok si va indica hipotiroidie, ca spre asta m-as indrepta in timp, atunci m-ar pune pe medicatie).

Azi dimineata n-aveam ce face si m-am apucat sa citesc prospectul de la o cutie de progesteron. Si pe el scria ca in sarcina, pentru a preveni avortul spontan, se ia DOAR in primele 3 luni; si ca, in caz de defecte genetice ale fatului, nu are nici un efect. De unde mi s-a confirmat inca o data ca nenea doctoru' de familie chiar vorbea balarii.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Persephonna, si eu tot de 5 luni sunt casatorita

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Persephonna, mie mi s-a agravat pcos-ul dupa anticonceptionale, si din ce am citit nu cred ca a fost doar o coincidenta.

lai, nu e totusi cam mic TSH-ul? Adica e sub limita minima.

ellenii, din lista ta de analize doar progesteronul, testosteronul si TSH sunt hormonale, restul nu au leg. cu PCOS sau dereglarile hormonale.
Iar progesteronul si testosteronul la tine nu prea sunt bune. Daca pana ai programare la medic ai ocazia poti sa mai faci si analizele de z3, sa te duci cu ele gata facute, sa nu mai pierzi timpul.

margabadea, cum mai esti?

Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!

Infertilitatea este o boala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns margabadea spune:

'neata, fetelor!

Psj, gudinde

Sunt bine; azi dimineata am facut totusi testul si este negativ.....
Nu m-am intristat fff tare, dar recunosc ca ma entuziasmasem putin...
Acum, am toate motivele sa ma pun serios pe slabit si sa imi indeplinesc visul de a fi mamica peste 1 an....
Persephona (sper ca am scris corect), eu din luna august din acest an am renuntat la ACO, si numai cu ACO imi venea ciclu, insa de cand am renuntat la ACO, am auzit ca mladitele de zmeur sunt bune pentru ciclu. Si am inceput sa iau si imi vine in fiecare luna!
Iti recomand cu incredere!

Va pup mult pe toate!

Marga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_28 spune:

Buna fetelor!Sint Andreea, 28 ani ,Bucuresti.
Va doresc mult,mult succes in lupta cu SOPC,protejati-va ficatul la maximum atunci cand luati ACO si tot ce se da in pentru acest sindrom(metformin ,siofor, proscar..etc).Spun asta pentru ca nu e prima data cand urmez un tratament hormonal si imi afecteaza alte organe.
De 2 luni de zile sint pacienta d-nei dr.Magda Bajenaru. In urma analizelor cerute de dansa,testosteronul si DHEAS au iesit marite iar la echo vaginala ovarul stang imi arata un nr de < 10 foliculi de maxim 12 mm diametru.am mai fost diagnosticata cu SOPC ,in urma cu 5 ani,atunci ovarele mele erau polichistice.prezentau 2 chisturi destul de maricele dar dupa 1 an chisturile disparusera.explicatia :au fost chisturi hormale...nu prea am inteles eu atunci mare lucru ,dar ma rog.
Sa revin la ultima consultatie.In urma rezultatelor iesite la analize si echo, d-na doctor mi-a prescris ACO Marvelon 21, Siofor 1000,proscar (pe 20.10).am inceput sa administrez imediat pastilele date de dansa. am luat siofor 850 treptat pana am ajuns la 1 1/2 pe zi, proscar 1/2 pe zi iar marvelon din prima zi a ciclului.pe langa acestea mi s-a dat bilichol si anghirol ca protectie.
Dupa prima luna de tratament ,pe 25 noiembrie,am mers la control cu analizele refacute.TESTOSTERONUL scazuse la 0.92 (de la 1.10 initial) dar una din transaminaze sarise de limita TGP 61.00 (initial 15.00).am hotarat cu d-na doctor sa reducem din siofor 1/2 pastila asa ca am ramas cu 1 pastila siofor/zi ,ACO si proscar iar in loc de bilichol si anghirol,am luat silimarina.pe 30 noiembrie am avut o menstra ft ciudata(prima menstra dupa ACO,culoarea era inchisa,ft,ft putin cantitativ si o durata de 2 zile.Inainte de admnistrarea ACO aveam menstra ft abundenta,ma tinea chiar si 6-7 zile,cu diferente de 3-4-5 zile intarzieri intre menstre.Mi s-a spus ca e normal sa am menstra asa dupa prima administrare de ACO.
Am inceput a doua folie de marvelon,tot pe 30 noiembrie.Nu ma simteam bine dar am zis ca toate sint trecatoare.pe 4 decembrie a inceput sa imi fie ft.rau,pe 5 nu m-am putut ridica din pat (cefalee,ameteli,greata,inbalonari,constipatie,dureri abdominale in zona ficatului,splinei,stomacului),picioarele foarte umflate si dureroase in zona gambelor,dureri de sani,palpitatii..etc.raul a continuat iar pe 8 decembrie am sunat-o pe d-na doctor.m-a chemat la dansa in aceeasi zi cu o echo abdominala.ficatul mi-a iesit marit la echo.mi-a intrerupt tot tratamentul hormonal,mi-a prescris iarasi bilichol ,anghirol,am facut si testul de sarcina beta hCG( a iesit negativ(<0,100).stiam ca totul este de la ficat.am luat ACO la aceeasi ora,zi de zi si oricum nu am mai ramas insarcinata de multi ani.D-na doctor a insistat sa mai iau marvelon pana ieri(inclusiv),10.12.2008.deci de luni am ramas pe ACO MARVELON,BILICHOL 6/ZI,ANGHIROL 6/ZI,NO-SPA 3/ZI.In momentul cand luam Marvelon se accentua si starea de rau.Ieri,durerea in zona abdominala a fost iarasi ft mare,stari de voma,palpitatii puternice asa ca am fost dusa de urgenta la sp.Victor Babes. am fost diagnosticata cu Sindrom de citoliza hepatica( un fel de hepatita toxica medicamentoasa), sindrom dispeptic,tromboza venoasa. mi s-au dat: silimarina ,farcovit,motilium,gassex si gel Hepathrombin. nu am mai luat pastila de marvelon ieri.deja ,m-a simt un pic mai bine.acum sper sa nu am reactii prea urate dupa oprirea marvelonului dar ma gandesc ca eram doar la a 10 a pastila din a 2 a folie.m-a mai gandesc si ca cele mai urate efecte adverse au reactionat la mine si intr-un timp atat de scurt .de afectarea sistemului nervos nu am pomenit dar am avut reactii urate si pe planul acesta cu toate ca iau antidepresiv de 4 ani si chiar nu mai aveam probleme cu stari de genul acesta.
Asa ca... FETELOR ,aveti mare grija cu ACO.nici eu nu am crezut pana acum ,cand am ficatul in pioneze..pe 27 ian.ar trebui sa merg iarasi la control si sa mi se administreze alt ACO ,mai slab..MI-E FRICAAA DE ORICE ACO acum si mi se pare firesc sa ti se administreze cel mai slab la inceput si dupa,daca organismul reactioneaza bine,sa ti se dea unul mai puternic.
Am ajuns la d-na doctor pentru un control endrocrin,trimisa de un dr.dermatolog.vroia sa imi administreze Roaccutane pentru ca am foliculita cam vulgara care s-a tot extins si nu raspunde la niciun antibiotic,la niciun vaccin.a vrut sa vada si parerea dr.endrocrin.deci nici nu mai poate fi vorba de roaccutane cu ficatul pe care il am acum.nu vroiam nici tratamente hormonale deocamdata dar am zis sa mai incerc o data poate gasesc solutia problemelor mele.Singurul meu gram de noroc a fost acel al alimentatiei..de 6 luni consum doar legume si fructe...beau ft multa apa.dk mai aveam si mese grase si copioase era si mai rau.
Eu va si va doresc multa sanatate.Aveti grija de voi!Sper sa nu m-a certati pentru cat am scris aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellenii spune:

margabadea, cand si cum iei extractul de mladite de zmeur?
Si mie mi-a dat si am cumparat gemoderivat (sunt niste fiole de plastic predozate, a cate 1,5ml). Tre sa le iau la pranz si seara, inainte de masa - cate o doza. Dimineata iau gemoderivat de coacaz negru - 2 ml, si Dona Vital - 4 ml. Sper sa fie ceva. Uneori am mai sarit peste. Azi, am mancat si am uitat sa le iau.

Psj, ce analize tre sa fac in ziua 3? Testosteron, progesteron si mai ce? E musai ziua 3? Ca eu am auzit-o pe ginecolog spunand ceva de ziua 2, 14, 21. Nu mai stiu. Cred ca le cam incurc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns montelimar spune:

Salutare tuturor !
Acum o luna am decis sa-mi fac si eu analizele hormonale, exasperata de acnee si de pilozitate accentuata. Chiar am scris aici si v-am intrebat daca sa incerc sa le fac la Parhon, pana la urma am renuntat la idee, le-am facut la Medlife (f scumpe -vreo 4 milioane, dar macar acum stiu cum stau). Stiu ca s-a mai vorbit de legatura dintre testosteron si testosteron liber, dar nu am timp acum sa caut, asa ca va intreb pe voi: se poate sa am PCOS daca testosteronul e normal 0.31, dar testosteronul liber 2.57 ? Celelalte analize au iesit asa: LH 2.74, FSH 7.47, DHEAS 328.3, SHBG 41.83, Prolactina 15.77, Estradiol 41. Doctorita mi-a mai recomandat sa fac glicemie serica si insulina, oare ar fi mai bine sa fac testul de toleranta la glucoza ? Luni ma duc la control, o sa aflu atunci "verdictul", sper sa nu fie PCOS, desi raportul LH-FSH e cam mare. Daca mai sunt fete cu analize asemanatoare, care se plang de acnee, mi-ar placea sa discutam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns margabadea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellenii

margabadea, cand si cum iei extractul de mladite de zmeur?
Si mie mi-a dat si am cumparat gemoderivat (sunt niste fiole de plastic predozate, a cate 1,5ml). Tre sa le iau la pranz si seara, inainte de masa - cate o doza. Dimineata iau gemoderivat de coacaz negru - 2 ml, si Dona Vital - 4 ml. Sper sa fie ceva. Uneori am mai sarit peste. Azi, am mancat si am uitat sa le iau.

Psj, ce analize tre sa fac in ziua 3? Testosteron, progesteron si mai ce? E musai ziua 3? Ca eu am auzit-o pe ginecolog spunand ceva de ziua 2, 14, 21. Nu mai stiu. Cred ca le cam incurc.

eu iau mladite din august, cate una dupa fiecare masa, de 3 ori pe zi!
Repet: nu mi le-a prescris nimeni, le-am luat dupa ce mi-a spus de ele o colega de serviciu, si m-am gandit ca rau n-are ce sa-mi faca ca este produs natural, si am avut noroc.
Eu zic sa incerci 1 luna, doua si sa vezi cum este, dar sa iei numai asta, nimic altceva care sa stimuleze venirea menstrei, ca sa te convingi daca au efect la tine.
Le iau cam cu 5-7 zile inainte de data la acre ar trebui sa-mi vina...
Le cumpar de la magazine de produse naturiste.

Succes!

Marga

Mergi la inceput