Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (32)
Raspunsuri - Pagina 6
Eseea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aris26 buna dimineatza burtici! am intrat sa vad ce mai faceti deshi sunt plecata din tara nu m-am putut abtine. eu am fost vineri la morfofetala. m-a cam speriat ecografistul...bina ca nu a durat sperietura decat vreo 15 minute pentru ca am intrat la doctorul meu care m-a linishtit imediat(ca de obicei de altfel). bb e super bine, placenta mea care era anterioara acum 6 saptamani acum e posterior-fundica, colul este chiar mai lung decat a inceput, bb statea cu capul in jos, probabil de aiai ma simteam si eu un pic mai bine ca nu mai da din picioare fix pe vezica mea urinara, singura chestie era ca mi-a scris IR-uri marite si a inceput sa ma frece ca sunt stresata sau ca muncesc prea mult...i-am spus ca nu sunt posibile nici una nici cealalta varianta pentru ca muncesc f putin si sunt mai calma ca niciodata decand am ramas gravida. oricum am ieshit speriata de la eco, am dat sfoara in tara(si in afara) ca imi trebuie pregnyl, iar cand am vazut dr. meu ecografia...a zis pai nu sunt marite mah! sunt la limita superioara, dar nu sunt marite! totul arata perfect!a ras de mine cand i-am zis de pregnyl, cica stiu deja ce tratament mi-ar da daca ar fi probleme leeloo - casa de piatra! asa sunt toate cununiile, scurte. dar eu am fost f multumita de a mea si am fost tare emotionata. ma bucur ca si la voi a ieshit asa cum ti-ai dorit. sa fie intr-un ceas bun ![]() mihaelacq - 10 ani??!! uoau! felicitari! multi inainte fericiti 21+![]() |
stai linistita Aris, ca astea sunt fixurile lui Iosup la toate gravidele : kg, apa bauta, Ir-uri marite din cauza stresului si muncii. Si mie mi-a zis astea la 16 saptamani si la toate gravidele.
dar sunt si eu f curioasa: cat ai Ir-urile de Iosup le zice marite si T zice ca nu?? Please sa-mi raspunzi si mie.
EDIT : cum sa fie bine sa retii apa?? !! Nu e, ce vrei sa fii ca un butoi?? Din cate stiu eu, e chiar neindicat sa retii apa, din multe cauzeeeee..si eu am vreo 5 kg in plus pana acum, si nu sunt ( si nici nu ma simt) grasa DELOC!!
Mami de fetita
si de baietel
21+
petrean spune:
Ziua buna fetelor
intru si eu putin..cat voi rezista sa stua pe scaun..
Aris..dc impart cum zici tu..la 4.5, imi iese ca sunt in luna 4.8, iar eu sunt in luna a 6-a de o saptamana![]()
Bogdana
22+
si
+
Andrei Luca -15.12.2006
POZE
georgiana310 spune:
Bogdana,multumesc ca m-ai "adus" pe calea cea buna. :) Sunt noua pe forum si nu stiam exact care e treaba cu capitolele. M-am prins acum! Sper!
V-am intrebat mai demult despe cat ati luat in greutate pana acum. Eu am luat cam 1,2kg si nu stiu cat de putin inseamna. Dr. zice ca BB e bine insa... toata lumea imi spune ca e prea putin si ca nu mi se vede sarcina. Acum la 18 saptamani, daca am o bluzita mulata, se vede ceva... zic eu! Dar lumea...
Este greutatea sau "vizibilitatea" burticii un indicator serios al CALITATII sarcinii?
Multumesc pt raspunsurile ce au sa vina!
gia, 18+ 
gia
petrean spune:
georgiana..nu ai pt ce..la sfaristul fiecarui capitol vechi..este invitatie la noul capitol..de genul"capitol nou aici"...
eu am pus 10 kg pana acum..si dc fac ca la prima sarcina..o sa ma cam opresc..ca asa am patit si atunci..am pus pana la 6 luni si de acolo mai nimic
Bogdana
22+
si
+
Andrei Luca -15.12.2006
POZE
georgiana310 spune:
Dar din experienta ta anterioara... crezi ca ar putea fi o problema cu kg putine?!
Eu in primele 3 luni am slabit vro 4 kg, ce e drept mia fost foaaarte rau, + ca sunt un pic anemica...
Am 170cm si niciodata nu am avut mai mult de 58gk. Acum am 59. Deci... sarcina m-a prins mai plinuta ca niciodata :D
gia, 18+ 
gia
Monnvas spune:
Buna seara, fetelor! 
Va zic o poveste, sper sa va binedispuna.
Azi am fost pe la ai mei si bineinteles ca am vorbit despre sarcini si bebi. Eu stiam ca bunica mea a aflat ca e insarcinata cu al 2lea copil... la nastere, ne zicea ca s-a dus la baie si a iesit bebe (bine, prin anii '50). Dar abia azi mi-a dat detalii. Stiam ca a avut CM peste si de-aia nu si-a dat seama. S-a dus la doctor cand a inceput sa miste puiul si ala i-a zis ca are... un chist (miscator, da?), abia o nascuse pe maica-mea si s-a gandit ca de-acolo e burta... Deci, daca bunica-mea a nascut un prematur in baie singura (salvarea a venit dupa, cat sa taie cordonul) si matusa mea e sanatoasa, a papat mult in primele luni si dupa 9 luni era chiar mai mare decat copii 'la termen' - eu de ce m-oi stresa prea tare cu nasterea? 
(asta e poveste adevarata din Romanica anilor 50, repet, probabil ca intr-o tara civilizata nu se intampla asa ceva)
Asa ca... hai sa fim calme!
sa aveti o saptamana frumoasa!
Monik
24+ 
CASA LU' BEBE
Monnvas spune:
Georgiana, daca bebe e maricel, bine mersi, nu te ingrijora. Din istoricul familiei mele - bogat in evenimente - iti zic ca e OK. Am o matusa care a inceput sarcina la 48 kg, a avut greturi urate si a slabit la 40, iar cand a nascut abia ajunsese inapoi la 48. Deci esti oarecum in grafic, poate e mai bine de tine ca nu tre' sa cari un "ghiozdanel" prea greu. Mie deja mi-e greu sa car cele 7 kile in plus si am inceput sa gafai la orice drum mai lung de 100m.
Monik
24+ 
CASA LU' BEBE
petrean spune:
georgiana, o prietna de-a mea s-a ingrasat in sarcina 6 kg...si a facut un bebeloi de 4:))super sanatos..asa k..nu cred ca are nimic a face greutatea mamei cu copilul..bine..nici sa slabesti 20 kg e clar..nu e bun:))
Bogdana
22+
si
+
Andrei Luca -15.12.2006
POZE
iza79 spune:
Aris si eu tot la Iosup. Si are dreptate Eseea, cam tot asa au fost intrebarile. Eu am scapat fara comentarii la kg si cu valori doar "usor crescute" ale IR in artera uterina dreapta, adica 0.51
nu s-a luat de cat muncesc, ca eu tocmai veneam din spital..
La mine a mai vazut o problemuta la bebe, probabil de aceea nu m-a mai certat si de alte alea ![]()
Eh, sanatosi sa fim, ca ne facem noi mari...
Azi ne-am dat pe paine prajita si ceai de menta ca ieri am bagat multeeee legume si fructe si am dat in...opusul problemelor pe care le au gravidutele...Chiar ma ingrijoram ca ma dura burta, acum stiu motivul..daca mai stiti leacuri babesti sa-mi spuneti si mie please, in afara de orez, menta, paine prajita...
25+