cezariana sau nastere naturala?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Scriu si eu din postura de fosta vajnica aparatoare a cezarienei Imi era frica de nasterea naturala... frica e putin spus, eram terorizata si ani de zile asta a fost unul din motivele pentru care nu voiam copil. Pana la urma, am fost "nevoita" sa nasc natural INSA cu epidurala - nu numai ca nu imi pare rau, dar chiar ii sunt recunoscatoare doctorului ca mi-a refuzat cezariana pe motivul ca n-am motive

Nu stiu cum este la cezariana, dar stiu cum este sa nasti usor si frumos pe cale naturala, cu epidurala, evident, fara epiziotomie. Stiu cum este sa te ridici din pat la 1 ora de la nastere si sa iti tii bebele in brate non stop. Stiu cum este sa te refaci super repede, sa te simti plina de energie si de viata in zilele care au urmat nasterii (si stiti bine de cate energie este nevoie atunci).

Dar, cum spuneau unele fete, totul depinde de corpul si de psihicul tau. Eu una sunt convinsa ca as fi nascut relativ usor si fara epidurala, caci totul s-a desfasurat ca la carte. Si mama ne-a nascut la fel de usor, fara epidurala insa Iar eu am avut fix aceleasi dimensiuni ca Robert, si m-am nascut tot in saptamana 37 Nasterile noastre au fost foarte asemanantoare, inclusiv durata travaliului. Oare conteaza genele ??? Hmmm... Insa nu toate fetele au norocul meu... bebele meu a fost micutz, dar energic, si a iesit usor, aproape singur. Pana la urma, si chestia asta este o loterie. Personal, mi-as dori sa nasc din nou natural cand il voi avea pe bb2 (inainte de bb 1 nu credeam ca o sa spun asa ceva ). Pentru ca am avut o experienta asa de frumoasa cu Robert si mai ales ca mi-am revenit super rapid, fara uter taiat si fara urmari. Daca insa bebe 2 va fi prea mare sau vor exista unele complicatii, nu m-ar deranja sa fac cezariana. Oricum, rezultatul este un copil, cel mai frumos lucru din viata noastra

Ah, si mai voiam sa spun ceva: fetelor, pregatiti-va corpul pentru nastere - mergeti la gimnastica, faceti miscare pana la sfarsit (daca nu sunt contraindicatii, evident), mergeti la cursuri si invatati sa impingeti. Daca stapanitzi tehnica, va va fi mult mai usor, nu va veti irosi energia aiurea si va veti ajuta copilul sa se nasca mai usor :)

Va pe toate si va urez sarcini si nasteri usoare.

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Cum s-a mai spus pana acum si de catre alte fete, si mie mi-a fost groaza toata viata mea de nasterea naturala si de cand ma stiu mi-am zis ca atunci cand va veni momentul o sa aleg cezariana. Asa ca asta am ales, nu pot spune ca a fost usor, dimpotriva, insa sunt convinsa ca pt mine ar fi fost mult mai grea nasterea naturala, ma cunosc si stiu ce vorbesc. Nu inseamna ca recomand cezariana, spun doar ca fiecare stie cum ii este mai bine si cum poate trece mai usor prin experienta nasterii. Pt mine a fost alegerea potrivita.

Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Lorikay, statistic vorbind, mai multe femei mor la cezariana decat la nasterea naturala. Oricum, se moare rar in ziua de azi la nastere. Se poate intampla, Doamne fereste - din neglienta medicului sau pur si simplu pentru ca apar complicatii neasteptate care nu pot fi rezolvate. Dar sunt sanse foarte mari ca totul sa decurga bine pentru mama si copil, indiferent de felul nasterii. Si, in plus, nu stii niciodata - poti incepe sa nasti natural si pana la urma sa ajungi la cezariana (de urgenta, de nevoie).
Tot nasterea naturala a fost optiunea mea finala, desi am fost destul de aproape si de cezariana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

nu mi-a fost frica absolut deloc de nastere .. imi doream tare mult nastere naturala pentru ca organismul isi revine mai repede, in plus nu ti se taie uter, muschi, piele .. din pacate, nu s-a putut sa nasc natural - bebe a fost mare 4420g, trei zile am stat pe drumurile spitalului unde au incercat sa-mi declanseze nasterea, mi-au dat pastilute, injectii ... nimic, din pacate. nimeni nu mi-a spus ce se intampla dupa cezariana .. ca daca stiam, as fi stat sa iasa bebe singurel (desi eram in intarziere .. am nascut la 41 saptamani si 3 zile) .. dureri groaznice .. parca ma sfasia cineva cu un cutit .. nici nu vreau sa-mi amintesc ..

desigur, si la nasterea vaginala sunt cazuri si cazuri, unele se rafc rapid .. alte nu. sora mea a nascut natrual si intr-o saptamana si-a revenit .. eu cam intr-o luna si ceva ..

parerea mea e asta .. daca poti sa nasti natural si nu ai contraindicatie ptr nastere vaginala, fa-o .. nu sta pe ganduri!

Elena de Eva Maria (14.01.2008)

Eva creste mare
Eva

papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Si mie imi era frica de nastere... ma gandeam ca pana la urma n-o sa fac copii si gata... pentru ca io nu-i nasc... nici natural, nici cezariana... Poate sa-i faca altcineva pentru mine

Si am ramas gravida intamplator... acu' nu mai aveam ce sa fac... la un moment dat bb trebuia sa iasa pe undeva... Imi era fica de ace, sa-mi ia sange pentru analize... asa ca era exclusa cezariana... intepaturi, anestezie, taiata pe burta... Macar la nasterea naturala aveam sanse sa scap fara anestezie, fara taietura (speram io) si nici nu ma gandeam ca or sa-mi puna perfuzii

Intr-adevar am scapat de anestezie... dar nu de branula si de taietura... nasterea a fost f. usoara, f. rapida, contractii suportabile... am avut cu alte ocazii dureri mai mari, din alte motive... am ajuns la spital cu dilatatie 7, mai mult de gura sotului si a prietenilor... altfel nasteam acasa

A doua sarcina: gemeni Prima intrebare cand am aflat ca's la dublu... pot sa nasc natural? Evident ca nu putea sa stie din start daca o sa nasc natural sau nu... dar stiam ca nu o sa fie cezariana din start... Asa ca am sperat sa se intoarca amandoi cu capul in jos, sa ramana asa si sa nu se inghesuie sa iasa odata... Au fost baieti ascultatori si am putut sa-i nasc natural... de data asta cu anestezie... sa aflu si eu cum e... ca alta nastere nu mai prestez... Si a doua oara la fel de rapid si usor... si mai usor datorita anesteziei... Vindecarea cusaturii a fost un pic mai lunga si mai dureroasa decat prima data... n-am avut nevoie de nimic sa calmez durerile... prima data n-as fi zis ca a fost o cusatura acolo, daca n'as fi stiut... acum am simtit-o o vreme... asta a fost diferenta

Iar despre mostenire... si mama ne-a nascut f. repede si f. usor ... poate a fost si asta un motiv... Gimnastica n-am facut... miscare multa la prima sarcina... mergeam tot timpul. Dar a doua oara nu, pt. ca trebuia sa stau numai in pat...
Despre refacerea cusaturii... depinde f.f. mult si de doctor... toate mamicile pe care le cunosc, care au nascut cu dr. cu care am nascut si eu, s-au refacut f. usor si repede... asistentele de la toaleta ma intrebau cu cine am nascut si ma sigurau ca n-o sa am probleme din cauza cusaturii... Trebuie sa asculti si sfaturile dr.: sa nu stai in fund, sa nu stai pe partea cu cusatura...

Concluzia: nu stiu cum e cu cezariana, am auzit si de bine, dar si de rau... dar la frica pe care o am... dintre cele doua am ales natural... si am ales bine

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Nu mi-a fost frica deloc de nastere si clar am optat pentru naturala.N-a fost deloc usor, travaliul a fost lung si dureros, eliminarea placentei a fost mai dureroasa decat nasterea in sine, ca au fost nevoiti s-o faca manual, cusaturile nu mai spun, dar momentul propriu zis al nasterii a fost atat de magic, incat de-as sti ca va fi de trei ori mai rau de-atat tot nasterea naturala as alege-o

Speranta moare intotdeauna ultima!

minunea care ne-a luminat viata

Violeta de Alexandra Valentina - 2.09.2008

Mergi la inceput