Placinta machedoneasca cu spanac

Placinta machedoneasca cu spanac | Autor: sinzi_ana

Link direct la acest mesaj

Mi s-a facut pofta de o placinta machedoneasca cu spanac si branza...
Stie cineva cum se face???




“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,



Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

macedonenii nu prea o fac cu spanac dar uite reteta pe care o fac eu de obicei:
- aluat (foetaj sau facut in casa, eu folosesc foetaj) - 800g
- spanac deja fiert - cam 4-500g
- ranza telemea - 150-200 g (depinde de cat de sarata e!)
- 4-5 oua
- 150ml smantana
se incinge cuptorul la 200 grade.
se bat ouale cu smantana si cu un praf de piper, se adauga spanacul fiert si taiat maricel, apoi branza rasa. cantitatea de branza depinde de cat de sarata e, cum am zis mai sus. se poate folosi numai telemea sau telemea+feta, sau doar feta.... depinde de gusturi.
se intinde jumatate din aluat in tava, se pune umplutura, se acopera cu a doua foaie, se sigileaza marginile. se taie deja placinta si se unge cu ou amestecat cu putin lapte.
se da la cuptorul incins, se coace cam 25-30 de minute.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Roxana , abia astept sa fac si eu placinta dupa reteta ta, sotul mei ma zapaceste demult sa ii fac dar nu am avut reteta testata de cineva



Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)


Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil


Bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

In loc de fiert spanacul il poti cali cu un pic de ulei si in tigaie pui praz taiat rondele f subtiri

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Eu o sa fac cu spanac congelat...merge si asa , nu? si nu il mai fierb, banuiesc...

o sa incerc si cu praz, dar cu praz si ceapa



Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)


Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil


Bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

bun de tot si praz si ceapa...

Congelat poti sa l calesti un piiiiiiiiiiiiiiic. Dar ceapa prazul tr calite neaparat altfel raman mai taricele

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

bun de tot si praz si ceapa...

Congelat poti sa l calesti un piiiiiiiiiiiiiiic. Dar ceapa prazul tr calite neaparat altfel raman mai taricele

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca



Corina , multumesc de sfat , abia astept sa merg la cumparaturi luni sa iau spanac si foietaj ca sa fac placinta



Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)


Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil


Bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Cu multa placere!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Catutza, asa cum zice si Corina, spanacul congelat merge calit foarte putin cu ceva ceapa, cat sa se inmoaie.
spor la placinte

Roxana

Mergi la inceput