America (132)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Salut

Bai, hai ca am gasit varianta cu grocery: am luat cos (sau fara) si e asa de greu frate ca nu iti mai vine sa cumperi nik. si sa te mai si intorci dupa carut, asa am cumparat doar un cosulet, desi intrasem doar pt lapte.

vreu si eu excell pt cumparaturi. nu ca mi-ar trebui mie dar il dau sotului.

TV: cica Samsung is mai acceptabile ca pret, americanii nu cumpara dar noi europenii avem incredere in marca asta. LCD plasma 50 a avut anul trecut cele mai bune rewiuri. si la tv faci investitie daca iti plac filmele cum ne p lac noua!!!!

cruise Europa: am intrebat a zis 2600 usd pret pt doua persoane Celebrities, plecarea de la barcelona si intinerarul cu multe opriri. sper ca asa se scrie. cica renovat, nava veche dar remodelat si e totul nou. nu stiu, asa o fi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Lai, am auzit ca s-ar ieftini LCD-urile in preajma Craciunului sau dupa. Daca nu va grabiti, eu as mai astepta. Noi avem Samsung, este OK, dar nu prea ne uitam noi la televizor..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Fetelor asteptam un semn de la banca sa ne reevalueze casa. si sa scada paymentul. nu o luam noi acum doi ani dar toti: luati, luati e o investitie. ce investitie? a scazut pretul cu 100 mii, vecinii au facut la case reevaluare, nu o pot vinde la pretul care am luat-o ca nu o ia nimeni.

noi am socotit ca stringem cureaua doi ani, apoi o vindem si luam una mica si o facem cocheta. daca nu se poate, o lasam la banca! sa fie sanatosi si noi la fel, asta e, nu ne-a mers capu'! nu ne-a mers economia, m-am pus pe facut copii (de asta nu imi pare rau macar). am 4 dormitoare, cine mai vrea unu? ca l-as da! ha ha ha. si am o curte nene...mare. cel mai fericit e fecioru de ea.

va ziceam de Audi, rata e 270 / 72months.interes 7. cica e bun asa. noi ne-am descurca cu un singur salar, cistiga bine, dar daca mergem la costco sau walmart lasam bani grosi acolo. si trebuie sa gatesc zilnic ca-s mofturosi ai mei. anul trecut cind lucram nu am strins banii. am vizitat california, Las vegas, san diego. cam mult pt un an dar noi zicem cind o sa fim batrini nu o sa ne uitam la parchetul de stejar ci la pozele cu copii din vacante!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui crisspoliss

Flax seedul asta e seminta de in? oare e buna la gravide?
Eu am calculat ieri cat cheltuiesc pe luna( cu chirie si mancare si benzina si tot) si m-am ingrozit..in ritmul asta nu mai apuc sa iau scutece de bebe ca raman falita. Noroc ca iti Da California timp de 3 luni 500 de dolari cand nasti. Si daca ii fac lui prichindel certificat roman, poate apuc si la aia 100 de dolari pe luna de la stat. Asa ma mai scot. Doamne, greu e fara parinti si rude in zona

Crisss 29+

Buna,
imi spui si mie te rog cum faci ca sa-ti dea statul Ca 500 de $ pt ca eu am nascut si nu am primit nimic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Lai, vezi ca in Black Friday cele mai multe magazine de electronice au televizoare la super-reduceri.
Daca vrei, uite aici un site cu reducerile pe care le au unele magazine:
http://tgiblackfriday.com/
Am vazut ca Best Buy o sa aiba preturi bune.

Andreea, (Philip) eu abia acum m-am prins ca esti insarcinata (de cind e plecat John, Eva racita si acasa non-stop, ca n-o pot duce la scoala sau la activitati tusind ca un catel, citesc pe apucate si pe sarite)
Felicitari, sarcina usoara si bebe sanatos!!!

Miere, ce-am prins din ultimele pagini despre umflat ... si eu m-am umflat de apa sau cine stie ce-o fi fost in sarcina, dar ce-am vazut dupa ce am nascut, de groaza! Mi s-au umflat picioarele dublu pe linga ce le aveam umflate pina atunci (chiar dupa ce am nascut)!!! Bine ca aveam cu mine papucei din aceia mai moi si s-au intins putin. Gindeste-te si la asta cind iti faci bagajelul pt spital, adu-ti sosete mai mari si moi si papuci care sint cu cel putin un numar mai mare decit porti. "Dublura" la umflatura a picioarelor s-a retras in citeva zile, dar tot au ramas umflate vreo citeva saptamini (sau luni?) din ceea ce acumulasem in timpul sarcinii. Picioarele si-au revenit la numarul de pantofi purtat inainte de sarcina cam dupa vreo 1.5 - 2 ani.

... inapoi la citit (c-am lasat-o pe Eva la tv pina vine taica-su acasa, ca eu m-am saturat toata saptamina singura cu ea ... si saptamina trecuta)

Oana si Eva (29 iunie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Citat:
Noroc ca iti Da California timp de 3 luni 500 de dolari cand nasti.

Eu stiu ca statul CA mi-a platit 6 saptamani maternity leave 55% din salariu plus inca 6 sapt 55% daca as fi optat sa-mi iau leave pt Bond with the child (pe care eu l-am declinat, ca am primit de la firma la care lucrez doua luni platite in full).
Pt persoanele unemployed se plateste o suma fixa? Mi se pare super putin 500 pe luna :(

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

California plateste doar pentru persoanele care lucreaza, 4 saptamani de prenatal+ 6 de maternity 55% din salariu, dar care nu are voie sa depaseasca 500 pe paycheck( acum poate e mai mare suma, dar cam la 500 ajungi cu taxe- cred, ca inca nu m-am interesat cum trebuie). Nu stiu ca cei unemployed sa primeasca ceva. Pentru Bond nu se plateste nimic din cate stiu, aia e free( inca 12 saptamani) dar in schimb asigurarea medicala ti-e platita de firma la care lucrezi, obligatoriu.

Crisss 29+
Ups, 500 pe paycheck inseamna 1000 pe luna..matematica asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Lai, noi am cumparat anul trecut un tv de la Walmart. Ceva oferta de Black Friday.
Eu nu mai aleg tv-urile dupa reviews. Merg la fata locului si il aleg pe cel cu imaginea cea mai buna. Am plecat odata dupa un Toshiba si am venit cu Zenith, ca la ala se vedea mai bine in magazin. A fost foarte bun, primul meu tv...

Cenia, bafta la negocierea cu banca. Mie mi se pare mult 7% la masina.
Am avut de completat niste cumparaturi la alimentara, exact asa am facut. Am mers cu cosul mic, am mai luat si chestii neplanificate, dar nu asa multe ca altadata.

Oana C, sanatate lui Eva.

Neda, eu am internetul la Verizon, se poate si daca n-ai telefon, taxeaza citiva dolari in plus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

Acu' o saptamana ne-am luat si nou Tv-LCD. Dupa vreo luna de research, review si recomandari. Toate indicau Samsung mai bun ca Sony! Incepand de la prietenul sotului- inginer la compania de cablu, diverse consumer surveys pana la vanzatorii din magazine. Dupa ce ne-am clarificat cu marca (samsung LN40" 630 sau 650!!!- adica seria 6- the best), am inceput sa cautam pretul cel mai bun(Costco, Walmart, Target, BestBuy, Sears plus ceva magazine on-line)! Am gasit in sfarsit la Fry's pentru $1,299.- cand ne-am dus sa-l vedem am dat peste o oferta de $1,099- valabila doar in acea zi! N-am ratat ocazia!

Programati-va sa mai cheltuiti ceva pe langa: wall-mount, cablu de HD, stand Tv daca cel vechi nu se mai potriveste. De noi s-a mai lipit si un DVD player..hi...hi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Citat:

California plateste doar pentru persoanele care lucreaza, 4 saptamani de prenatal+ 6 de maternity 55% din salariu, dar care nu are voie sa depaseasca 500 pe paycheck( acum poate e mai mare suma, dar cam la 500 ajungi cu taxe- cred, ca inca nu m-am interesat cum trebuie). Nu stiu ca cei unemployed sa primeasca ceva. Pentru Bond nu se plateste nimic din cate stiu, aia e free( inca 12 saptamani) dar in schimb asigurarea medicala ti-e platita de firma la care lucrezi, obligatoriu.
Ups, 500 pe paycheck inseamna 1000 pe luna..matematica asta...

Criss, uite aici gasesti mai multe info.
http://www.edd.ca.gov/Disability/
Disability pt pregnancy e maxim 6 saptamani pe care poti sa le iei o parte inainte de nastere, daca doctorul tau ginecolog certifica ca esti in disability, o parte dupa nastere. in total 6 saptamani platite cu 55% din salariu. paycheckul e saptamanal, nu la doua saptamani. nu e limita superioara cat primesti, este 55% din salariu pe care l-ai avut pe timpul anului, inainte de disabilitate, din care evident platesti taxe la sfarsitul anului.
Te-am intrebat de unemployed pentru ca suma de $500 imi parea straina, nu am intalnit asa ceva cand m-am documentat despre disability si ma gandeam ca poate e ceva pt persoane fara income sau alte categorii decat angajatii.
Chiar daca lucrezi, firma trebuie sa fi platit pentru tine SDI contribution cel putin un an inainte sa intri in disability. Daca nu a platit SDI, nu te califici. (poti sa verifici pe paycheck contributiile sdi)
Paid family leave for bonding with the child (dupa nastere sau dupa adoptie) se plateste 6 saptamani, 55% din salariu pentru fiecare din parinti, daca opteaza pt asta. Adica poa sa primeasca mama 6 sapt si tata 6 saptamani. Astea 6 sapt poti sa le iei oricand timp de un an dupa nastere sau adoptie. Nu trebuie sa fie imediat dupa pregnancy. Doctorul tau o sa trimita aplicatia pt disability la EDD, evident e bine sa intrebi ce si cum si cand o trimit pentru ca in aplicatie scrie data la care incepe disablity. Daca optezi pt family leave(for bonding with a child), aplicatia o trimiti tu. Astea erau obiceiurile acum 6 luni, nu cred sa se fi schimbat in partile esentiale. In alte state nu stiu cum e.

Pt cine planuieste sa ramana insarcinata, mai puteti procura individual short term disability insurance, majoritatea companiilor de asigurari vand asa ceva. Pregnancy se considera short term disability. Singura problema e ca asigurarea trebuie facuta inainte de a fi insarcinata si daca realitatea nu se potriveste cu planul, se poate sa platiti luni bune in plus asigurarea, in unele cazuri poate chiar sa devina nerentabila polita.

Alina

Mergi la inceput