Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (125)
Raspunsuri - Pagina 14
oceanborn spune:
Madutza nu te pot ajuta cu sfaturi dar eu stiam ca daca ai amigdalita..nu sunt bune lichidele calde.
Laura pai domnisoara ta jucausa vrea atentie mai multa, cum o bagi in seama cum se linisteste
. si eu ii simt cateodata piciorusele pe sub coaste. ma gadila![]()
Babyzapi tinem pumnii ca bebe Raphael sa fi ajuns la greutatea dorita si sa puteti iesi la plimbarica!
37+
Thomas 
alra spune:
neata! hop si eu. in fiecare seara ma simt asa rau ca zic ca nasc noaptea si dimineata sunt 100% remontata.
si eu pregatit copil de gradinita cu sandwichuri facute si codite si acuma ma intreb ce fac azi. afara e inorat si intunecat, parca m-am culcat noaptea m-am trezit noaptea.
ca vorbeati de spital, eu nasc la un spital mic "de tara". nu sunt decat 3 sali de travaliu/nastere si numai 2 din ele sunt conectate la cada cu bule. salile sunt private, nu ai colega de urlaturi ![]()
cada cu pricina nu e ca sa nasti in apa ci daca nu vrei epidurala se pare ca ajuta la calmarea durerilor. nu stiu nu ma intereseaza, eu tip in pat si cand am crampe de la stomac, nu imi fac iluzii ca nu vreau epidurala ![]()
ce-i misto la spitalul asta e ca nu e aglomerat, statistic maternitatea e ocupata numai jumatate si atunci asistentele au mai mult timp si mai putini nervi. in spitalele din orasele mari cica ai sanse sa dai peste o tanti mai acra insa conceptul de "acru" e mult mai fin decat cel din romania.
NU se sta la coada pe hol ca sa te spele, NU se umbla fara chiloti sau cu ei in mana. in general in maternitati e o atmosfera de hotel, se incearca decorarea camerelor ca "acasa", astia ziceau de ex in brosura ca au pus plapumi de puf ca sa iti dea un sentiment de acasa si nu de spital.
toata distractia insa e pe bani si bani grei. dupa ce platesc asigurarile tot iti mai raman in jur de 1000€ de dat din buzunar (asigurarile nu platesc decat loc in camera cu 4 paturi de ex). cum la fiecare spitalizare ai o parte mare de platit si tu aici toti au o asigurare extra de spitalizare care acopera restul de costuri, minus o franciza.
inca ceva - aici nu exista sistem medical de stat si privat. doctorii, laboratoarele, spitalele, etc sunt afiliate la asigurarile de stat si nu conteaza unde te duci.
ALRA 36+
Vacanta cu Laura in Romania
alra spune:
madutza, eu cred ca trebuie sa mergi la dr sa vada ce ai si ce tratament e necesar. poate ai nevoie de antibiotice.
bravegirl, voiam sa iti raspund si am uitat. bebelina ta nu a dat bine la masuratori caci acuma e tare greu sa ii mai masoare. si asta mica a mea era un pic sub saptamana in care sunt insa dr a zic ca e greu sa mai masoare capul caci e plasat jos si burtica la fel, e dificila de masurat. numai femurul il poate masura cu exactitate insa asta nu prea conteaza in formula de calcul.
ALRA 36+
Ramo2007 spune:
Buna,
Trebuie s merg la spital dupa rezultatul de la secretie...offf o sa fie aglomerat rau in trafic...Domnea ajuta sa fie rezultatul bun!
Fetelor, azi noapte m-am trezit ca aveam crampe de parca eram deranjata la stomac
vreo 2 crampe usoare si una uraaaaaaata rau de tot dar n-am apucat sa ma aolesc.M-am dus a toaleta si nimic...sigur a fost crampa, nu contractie...s-o fi intors bebelina si s-a intamplat ceva pe acolo?
Ramo
35+
Sara Maria
Puiutul meu scump
alra spune:
ramo tin pumnii. mi-ai amintit ca si eu trebuie sa sun azi sa vedem daca l-am ucis pe streptococu sau nu si daca mai trebuie sa iau antibiotice.
cred ca crampele erau de la stomac. si eu am crampe dureroase uneori de la laxative, nu e musai sa iesi la baie dupa aia.
ALRA 36+
Alexa.1983 spune:
Neatza...Fresh de portocale sau cafea careva????
Nature ce faci??...te pregatesti???...
emotii???...nu ne bagi in seama???
Ce e cu linistea asta p'aci....toate fetele fugite???
...Vine un
la mami...
...Albume Burtica, Bebe, Diverse!!!...
LAURA
39+ Deniel Alexi

----------------------------------------------------------------------------------------------

AMR 3 zile

cata_myky spune:
neata.felicitari mamicilor care au nascut,sa aveti bebici mincacisi si sanatosi.
am fost si noi la dr ,chris este bine,a luat in greutate mai mult de cit m-am asteptat(2390-la iesirea din spital,3035-la control)
a inceput razboiul colicilor

.nu mai stiu ce sai fac.e ok atita timp cit il tin in brate um il pun in patut,zici ca l-am pus pe ace.va spun ca imi vine sa fug de acasa,nu dorm de 2 zile si arat de parca m-a calcat trenul.ce sa mai zic de casa ca arata ca dupa uragan,frigiderul gol nu am timp nici sa maninc.soata nu ma prea ajuta
ca e obosit,mai nou doarme in alta camera si tot asa.
nu mai pot .
am si eu o intrebare la cit timp reapare menstruatia dupa nastere?
toate burticile si mamicile
MAMICA FERICITA DE bb CHRISTIAN
http://community.webshots.com/album/563380163SLyzHI?vhost=communitybebe christianhttp://good-times.webshots.com/album/568
BraveGirl spune:
Neatza!
Alexa, s-or fi dus toate la spital sa livreze bebei,si am ramas doar noi ![]()
Noi am fost aseara prin vecini la o bauta (eu suc, evident), ca poate nu mai avem ocazia sa bem in formula 2in1. Asa ca la 1 noaptea veneam toti la mine,, unde mama dormea dupa o zi de smotru, ca sa vada lumea camera bebelinei.
Ma duc sa pap ca sunt lesinata....a ,nu stiu daca v-am zis, dar ieri dupa ce
am avut o scurgere gelatinoasa, mai tare, nu stiu cum sa explic, alba cu roz. Ma gandesc ca incep sa pierd dopul. Ca ma si durea pasa, pt ca se agita bebe.
==========
Corina
37+
Arianna Maria
My baby
Albumul meu
Alexa.1983 spune:
Cata.....
mult curaj mamico...nu stiu ce sfat sa-ti dau....ca am stoc 0 la capitolul asta.....dar sunt alaturi de tine...
...Vine un
la mami...
...Albume Burtica, Bebe, Diverse!!!...
LAURA
39+ Deniel Alexi

----------------------------------------------------------------------------------------------

AMR 3 zile

spiridusul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cherieactiv amalia...povesteste mai muulte....si voi mamicilor...daca aveti ragaz...pove mai multeee...io habar n-am de nimic...de buric...de ser...de ..nimic Cherie 36+ Ale(xandru) |
fatah, cu baitza e asea..... odata la doo zile in cadta, in rest la chiuveta...parol ca nu pute copilu.. si oricum nu vreau sa exagerez cu sapun pe pielicica lui.... masajul e sfat.. ala in fiecare zi
buricu.. o picat la 2 sapt si ceva, si a ramas cheag de sange in urma.... amu il sterg cu apa oxigenata
sa ii dea dd sanatte cui a trimis cartea cu alaptatul pe mail-ul comun....
pe la pag 15 sunt niste trebi buuuune....
imi vine sa o cat pe madam asta Culcer sa o pup, ca destepta mai e!!!!!!!!! cat pe ce sa fac aceeasi greseala ca la Alexandru... norok de alea 5 min libere in care m-am pus pe cetit
Mami de
Cristian 26.10.2008 +
Alexandru 02.02.2007www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank">repere in dezvoltarea bebelusului