Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (83)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Crisspoliss am fost:)) Si am venit inapoi ca o buburuza, de abia acum am inceput sa gandesc:))
Frumos asa. L-am amenintat pe sot ca la vara o sa vin cu amandoi motanii sa facem un picnic in fata companiei:))
Nici aici nu nasti cu dr tau. Da nu am nimic de reprosat la cel cu care am nascut, ca poate a fost chiar mai bun decat al meu. Acuma nu stiu cum ii zicea sa vad daca nu il prind tot pe ala. In mod clar am fost impresionata ca a venit dr meu sa ma viziteze a doua zi parca, atunci cand era la spital.
Eu nici nu mai stiu ce am pus in bagaj, da zau ca nu am folosit mai nimic ca iti dau ei de toate. Acuma nu va zic cum era infasat motanul in ceva ca niste prosoape, si nici ca mi-a dat prin cap sa il imbrac cu hainute:))
Ideea cu sutienul e buna, ca dintr-un motiv anume (acuma cred ca din cauza ca am stat sub dus -mersi miere) eu sunt in toate pozele fara sutien de numai asta vezi din poza, ditamai placintele de m-a intrebat motanul ce e acolo in poza:))) Ca erau mai mari decat el...
Pe mine m-a bagat sub dus,da ma lua cu somn si le-am zis ca nu mai vreau sa stau ca ametesc de somn, si daca adorm sau lesin nu ma mai puteau scoate ei din cada:))) Dupa ce s-au uitat bine la mine a zis sa merg in pat:)))
Eu abia astept sa nasc,asa a fost de fun Important este sa auziti povesti frumoase de la nasteri, ca eu asa am auzit si m-am dus bine mersi la nastere si a fost super. Asa ca si acu merg cu moralul sus. (Sper sa nu o patesc)
Hai ca fug si eu acasa ca am muncit de m-am rupt:))
Wk placut si aveti grija de voi si bebei.

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris30 spune:

Eu la ultima vizita l-am intrebat pe doctor daca asista la nastere si mi-a zis ca 90% da, daca nu face vreun heart attack pana atunci asa s-a exprimat.Oricum cred ca depinde foarte mult de doctor si nu de spital.
Am primit si eu un dosar de la spital in care ne descrie pe scurt spitalul si sectia pe care o stiu deja si niste formulare de completat care se trimit inainte de due date un fel de forme de admission si cerere pentru certificatul lui bebe.Cam astea am gasit eu in carticica de spital.Birth plan-ul unde si cand il completam oare??
Episitomy o cerem noi sau o face doctorul anyway???

Dark, Iry multumim pentru lista si completari

http://bd.lilypie.com/QLYdm4.png
30+ Doamne ai grija de bebelina mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Aoleu, aici "dosarul" e de fapt o colectie intreaga cu datele mele personale, medicale, medical history, teste, analize, tot ceea ce completeaza GP-ul si moasa la controale, ce tratamente fac (daca fac), pentru birth plan am vreo 3 pagini... sa tot scriu... am vazut pagini care vor fi completate referitoare la nasteri, copiii... e un ditamai catastiful

Birth plan-ul il voi discuta cu moasa peste 2 saptamani la urmatorul appointment (sapt 34+)

Dark Bendis

32+ cu "Huckleberry" Baby

AMR 8 SAPTAMANI!!!!!

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

bai fetelor,nu ma intelegeti gresit,referitor cu ce am zis mai sus,cred in Dumnezeu,dar cred in felul meu. ce nu imi place e felul cum pune problema,de a impune...urasc treaba asta. oricum,azi ,am fost la biserica,m-am si spovedit,lucru care vroiam sa il afc de mult,dar el ma tot intreba cand merg si am tot amanat...ca merg cand sunt eu pregatita si nu cand vrea el...asa, parintele, a zis ca noi (femeiele gravidute) avem dezlegare si putem manaca orice in postul,dar ar fi bine sa incercam sa tinem post de carne miercuri si vineri. sper sa pot si intetionez asta.a bine si sa te rogi,normal!
mire,nu mi-ai dat o veste bviune in legatura cu actul ala,deci eu mor de frica de ace,fobie ce mai!
criss ,miere are dreptate in legatura cu criaglist,poti sa gasesti o multime de lucruri gratuite. ii doresc bafta sotului tau. nu poti aplica la link card sau la wic?? astea sunt ajutoare de stat cu bani si manacare.
multumesc mult de raspunsuri,am discutat ieri si totul e ok. se va mai linisti dupa ce ne vom casatori. nu i se pare norma sa aducem un copil pe lume fara sa fim cununati la biserica. multumesc mult de sprijin!

29S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

neata feteleeeeeeeeeee

eu tocmai am savurat micul dejun cu unn ceiut calddddd ... cine mai doreste ... cine mai pofteste .... daca nu avem si o gurita de cafea ....

lisa ma bucur ca s-a rezolvat totul ... si daca te-ai spovedit nu i-ai cerut parintelui sa te si impartaseasca????? eu te-am mai intrebat cu cateva pagini mai devreme ... e f imp pt bebe ... in rest iti doresc tot binele din lume asa cum ti-l doresti tu .....

fetelor eu tot la parinti sunt ... e bine ca sunt f alintata .... si primesc tot ce vreau ... aahahhaha .... dar azi voi pleca spre casa ...

astept saptamana care vine sa merg sa imi vad finuta la bucuresti si sa imi iau carut de la BABY EXPO ... si poate si ceva de imbracat mai grosut pt afara ....

pupici pe burtici

27+ANTONIA IOANA

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Buna, fetelor!

Sper sa apuc sa scriu pana cand nu se deschide un nou capitol...

V-am citit, dar eram foarte adormita, pentru ca sideremia (fierul) mi-a iesit sub limita inferioara, deci am anemie si sunt pe supliment de fier... De la anemie, dorm f. mult... Adica asa zic eu, ca de la anemie...

In rest, numai vesti bune. Povestesc acum.

Ieri seara am fost la "Stanca", spitalul unde voi naste. Acolo lucreaza o asistenta foarte draguta, ne stim de mai demult, super amabila, mi-a facut turul spitalului, desi, in mod normal, nu este voie, totul curat, renovat, termopane, am vazut sala de nasteri, saloanele de lauze si salonul de bebelusi, erau vreo 10 in patuturile acelea speciale, inalte, super dragalasi, ca niste franzelute rozalii... Unii dormeau, altii se jucau ca manutele, unul plangea...

Mi-am gasit si doctorita cu care sa nasc, e tanara si amabila, m-a luat in evidenta si mi-a facut echo 3D (aparat f. performant, cu posibilitate de 4D), ca sa vada copilul... Surpriza, surpriza, mai am nu 6 saptamani, ci 5!!! Nu mai e diferenta intre varsta dupa ultima menstruatie si varsta dupa echografie, din contra, fata mea e cu o saptamana mai mare, arata de 36 de saptamani, nu de 35. A masurat-o, a analizat-o, e cu capul in jos, pozitie optima pentru nastere, cu coloana pozitionata nu mai stiu cum, a zis, dar am uitat, in orice caz, pozitia cea mai buna... Si are... 2 kg si 550 de grame! A zis doctorita ca, in ritmul asta, daca e fix la termen, poate ajunge si la peste 4 kg! N-a vrut nicicum sa-i arate doctoritei fata, si-a pus mainile pe fata si acolo le-a tinut tot timpul! In schimb, i-a aratat frumusete de pruna... Care se vedea foarte clar... I-a masurat circumferinta capului, femurul, humerusul, stomacul, verificat IR-urile cu Dopplerul, ritmul cardiac, toate bune si frumoase, col suficient de lung (nu mi-a zis cat)... Am uitat doar sa intreb ce lungime are, banuiesc ca peste 40 de cm, m-am si gandit ca n-o sa mai incapa in haine...

Tare m-am bucurat cand am auzit ca e totul OK...

Ma mai duc la ea la 38 de saptamani, mi-a dat sa iau calciu si vitamina D...

Acum, asistenta mi-a zis ca numai daca nu se poate fara epidurala, imi face epidurala, ca epidurala poate sa duca la oprirea contractiilor si apoi nu mai stii cum iese copilul (in sensul daca e afectat sau nu)... Om vedea, cum oi rezista eu, la asa copil grasunel...

lisa, nu stiu ce au barbatii astia, zau... Aici, la Cluj, exista si o doamna care am inteles ca se ocupa de consilierea mamelor singure sau necasatorite...

cami_antonia, eu nu m-am spovedit niciodata. Ma si tem ca, daca ma duc la spovedit, o sa uit ce vreau sa-i spun preotului, adica o sa fac o marturisire incompleta, ceea ce nu-mi place deloc... Care e diferenta intre spovedanie si impartasanie? Pe de alta parte, am zis ca obiceiul e sa nu iasa lauza din casa pana cand preotul nu-i citeste molitva. Dar eu evident ca va trebui sa ies, ca doar cine va declara copilul la Primarie? Ca trebuie in termen de 15 zile de la nastere...

M-ati innebunit cu batista si aspiratorul... Si cu cumparaturile...

bee, vad ca-ti dau emotii examinarile astea medicale... Bine ca te-a mai linistit, la final, ca altfel parca vad ca ajungeai ca mine, sa nu mai dormi noaptea de ganduri...

Ce sa va mai zic, va pup pe toate, sunteti cea mai tare trupa de gagici pe care o stiu!

cu Daria Nandini

http://bd.lilypie.com/TkNWp3.png

Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)

Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Ce vesti bune Selenebravo, ma bucur enorm pt tine k totul este in regula si esti linistita si multumita macar pt acest aspect.

Eu maine sunt supraveghetor la examenul national de rezidentiatdhhh o sa ma plictisesc teribil la 7 juma tre sa fiu acolo..Trebuia initial sa stau intr un amfiteatru de 220 candidati dar am telefonat si m-am mutat intr-o sala cu 17 deci va fi mai scurt cu corectarea si cu plimbatul printre banci..hi hi ba fi fun ca si eu am fost acum 2 ani candidat dar am dat examenul la Cluj, am niste amintiri brrrrr.In fine in rest sotul meu saracu s-a dat peste cap sa elibereze dormitorul si luni vin muncitorii sa dubleze 2 pereti si sa se apuce de zugraveala.Maine mergem si la Brico si Praktiker sa vedem de parchet, de perdelutze etc abia stept intr-un fel...o sa fie dupa examenul de rezi

Ma simt cam obosita si m-a si suparat piciorul meu cu tromboza zilele acestea , dar sper sa nu fie ceva acut , nu pare a fi..O sa fie greu cu muncitorii ca eu pe la 2 ajungeam acasa de la spital, ai mei zic sa ma duc la ei da io intr-o zi ma decompensez cu mama in jur, ma cert din prima ora deci asta chiar ma nelinisteste.Sa vad cat dureaza treaba dar cel putin o saptamana...In rest micile probleme pe care cred ca le are mai toata lumea: doare spatele, ma balonez, ma rog asta cu piciorul care se umfla si doare de sus pn jos e mai persoanala asa..Tre sa fac mancare IAR m-am saturat , Radu e la servici apoi va avea iar de alergat , nu mai face fatza dar nici eu...nu stiu cum ne vom mai descurca si cu santierul din casa...stiti cum apar nervozitatea si reprosurile in cel mai cel cuplu din paradis...oauuuu asa ca tre sa ne pastram aman2 calmul cat mai mult si sa fim optimisti ca va fi bine totul.Financiar ma preocupa toata situatia pt ca zugravit+materiale+muncitori+MEDIC(io nu i am dat nimic so far ,nici nu stiu cum va fi...)+anestezie+cateter dc ma decid asa+CELULE STEMMMMM-->suntem pe marginea prapastiei.Plus ca avem de dat pn in 20 acum 7,5 mil Casco rata a 2.Deci FALIMENT...tre sa vb cu el sa cautam sa vedem dc exista solutii reale pt aceasta situatie ...pt ca lipsa asta de a pune totul pe tapet si a merge pe burta imi da senzatia asta de neliniste totala

V-am infundat de detalii personale dar am dat pe dinafara ...Diseara iesim cu prietena mea care este rezi pe gineco la spit unde nasc eu , va fi un turnir de intrebari catre ea ...da pn atunci tre sa caut si sa ma scobesc si de un cadoutz ca fu ziua ei

Va pup si azi sunt acasa....mai scriu dc nu v-am ametit ceva..

aaa si chiar astept idei mai ales pt perdeluteze si galerii si..jaluzele? dc ai termopan se poate? sau numai draperie?
MULTUMESC in avans

bb mic

POZE
30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Citat:
citat din mesajul lui miereamara

M-am trezit azi noapte intr-o teroare si un tambalau, pana m-am desmeticit eu am vazut cum fugea ceva lung prin casa, cu un fel de trena si o sina metalica dupa ea)))))), matza mea a reusit sa cada de pe fereastra cu tot cu perdea si galerie, a scos cuiele din perete, ca e cam voinicuta pisi, are cam 17 lbs, cred ca se ingrasa o data cu mine din simpatie..., azi i-am pescuit un smoc de blana cu tot cu piele din cap, pesemne ca s-a jupuit in caderea ei libera.

www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aidan

Doamne, miere am ras cu lacrimi...

Catalina

34+ Ana-Maria ingeras de

AMR 6 saptamani

Bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Mi-am gasit si doctorita cu care sa nasc, e tanara si amabila, m-a luat in evidenta si mi-a facut echo 3D (aparat f. performant, cu posibilitate de 4D), ca sa vada copilul... Surpriza, surpriza, mai am nu 6 saptamani, ci 5!!! Nu mai e diferenta intre varsta dupa ultima menstruatie si varsta dupa echografie, din contra, fata mea e cu o saptamana mai mare, arata de 36 de saptamani, nu de 35. A masurat-o, a analizat-o, e cu capul in jos, pozitie optima pentru nastere, cu coloana pozitionata nu mai stiu cum, a zis, dar am uitat, in orice caz, pozitia cea mai buna... Si are... 2 kg si 550 de grame! A zis doctorita ca, in ritmul asta, daca e fix la termen, poate ajunge si la peste 4 kg! N-a vrut nicicum sa-i arate doctoritei fata, si-a pus mainile pe fata si acolo le-a tinut tot timpul! In schimb, i-a aratat frumusete de pruna... Care se vedea foarte clar... I-a masurat circumferinta capului, femurul, humerusul, stomacul, verificat IR-urile cu Dopplerul, ritmul cardiac, toate bune si frumoase, col suficient de lung (nu mi-a zis cat)... Am uitat doar sa intreb ce lungime are, banuiesc ca peste 40 de cm, m-am si gandit ca n-o sa mai incapa in haine...

cu Daria Nandini

http://bd.lilypie.com/TkNWp3.png

Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)

Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!

Selenica nu ma pot abtine sa nu zbier: TI-AM ZIS EU!!!!! ca tu nasti mai devreme dupa UM, nu dupa eco!! Ma bucur tare mult pt tine, parca ar fi vorba de mine, sincer meriti asa vesti din plin! Thanks God!!! Si la mine diferenta s-a recuperat in timp, pt ca initial ar fi trebuit sa nasc in ianuarie, dar conform cu UM fix pe 25 decembrie... Sa cresteti mari si sa stati cumintele pana la termen!

Catalina

34+ Ana-Maria ingeras de

AMR 6 saptamani

Bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

salutare burticutze,

Flo sper sa stai linistita, daca dr a zis ca e ok atunci asa e.
Selene vezi ca incep sa se rezolve lucrurile cate putin!
In ceea ce priveste spovedania tii post intre 1-3 zile cat poti, (eu tin 1 zi) mergi la biserica dis de dimineata si-i spui preotului ca vrei sa te spovedesti. La spovedanie spui pacatele care ti le amintesti, pe mine preotul ma intreaba "ce ma apasa?", daca mai uiti spui data viitoare. Eu prima oara cand m-am spovedit mi-am notat ideile pe hartie, ca sa nu uit, acum ii spun din memorie.
Ideea este ca nu te poate impartasi daca nu te spovedeste.
Mie una mi-a facut bine, m-am simtit linistita, daca se poate inainte mergi la mai multe biserici si asculta putin slujba, sunt unii preoti care au un har imens si care te fac sa uiti de toate, eu una pana nu am gasit preotul de la biserica unde mergem( cea de care apartinem cu casa) nu m-am spovedit, ca nu simteam nimic... dar am mers, am ascultat si de 3 ani de cate ori pot merg la biserica, preotul ne cunoaste, ne-a casatorit, ne va boteza copilul. La nunta a mers si Radu sa se spovedeasca, si nu a fost asa rau, este un preot care stie sa-si atraga enoriasii. Mereu vorbeste frumos, nu ne bate la cap, cum fac altii cu credinta, ne lasa pe noi sa-l descoperim pe Dumnezeu si sa vrem sa mergem la biserica.
Referitor la iesitul din casa, poti iesi cam la o saptamana, poate merge matusa ta la biserica si-ti citeste-fara tine preotul ceva de dezlegare, si matusa iti va aduce putina apa sfintita (agiasma) din care sa bei dimineata pe nemancate- dar nu e neaparat nevoie, poti sa faci sa nu, cat despre Molifta aceasta se face la 40 zile de la nastere, in principiu la botez, si se citeste pentru ca femeia care a nascut sa poata inta in biserica, deci nu are nici o legatura molifta cu iesitul afara!
Sper ca nu m-am lungit prea mult, daca simti ca vrei sa mergi incearca, iti va fi bine.
Irina la termopane poti pune jaluzele orizontale metalice, care se prind pe bagheta de la geam. in principiu pretul este intre 75-80 ron/mp. Din experienta iti spun ca sunt mai ieftine decat draperia!

Poze ..
http://bd.lilypie.com/W4rsp3.png

25+
Doamne ajuta-ne sa ne creasca mari si sanatosi bb-ii.

Mergi la inceput