Formularul E112
Dragele mele,
am nevoie urgenta de cineva care s ama invete cum sa folosesc vestitul formular E112. Unde si cum se alearga etc. Imi trebuie pentru unul din pustii mei (12 ani) diagnosticat cu MAV Cerebral si care trebuie sa ajunga in ianuuarie la Viena pentru niste investigatii si tratament. Am primit de la clinica din Viena meniul suma este de 13000 de Euro.
Nu vreau ajutor umanitar. Vreau ca statul roman sa returneze macar partial cotizatiile de ani de zile la sistemul se sanatate romanesc care a reusit sa ma scarbeasca la limita imposibilului.
Va rog frumos cine a utilizat acest formular sa ma contacteze cat mai repede.
Flavia
Raspunsuri
Eliza5 spune:
Nu am folosit dar inteleg ca este urgent si de aceea am cautat un pic pe net:
Formularul E112 poate fi completat pentru orice persoana care cotizeaza la fondul unic al asigurarilor de sanatate si care are nevoie de tratament, de o interventie chirurgicala care nu se efectueaza in tara. Inca de la inceputul acestui an, odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, acest formular se afla la toate institutiile judetene de asigurari de sanatate, pentru a putea fi solicitat de catre persoanele care au nevoie de el pentru formalitatile de tratament medical in afara tarii, asa cum se procedeaza in toate tarile membre ale UE. Numai ca reprezentantii CJAS mai sustin ca, pentru ca o persoana sa ajunga la formularul E112, este nevoie si de avizul unei comisii din Ministerul Sanatatii Publice, care sa intareasca faptul ca in Romania nu exista posibilitate de tratament, de interventie chirurgicala pentru cazul respectiv. Potrivit celor declarate de medicul Rodica Hutuleac, abia dupa obtinerea acelui aviz de la Ministerul Sanatatii Publice, bolnavul poate completa formularul ce este transmis apoi la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
Pentru eliberarea formularului, solicitantul trebuie sa completeze o cerere de formular la casele de asigurari de sanatate, la care se adauga raportul medical care precizeaza ca tratamentul pacientului īn cauza nu poate fi efectuat īn timp util īn Romānia, aprobarea de la medicul curant ca pacientul poate calatori īn strainatate si confirmarea de la clinica din strainatate, cu data si ora la care pacientul este primit pentru efectuarea tratamentului.
si
Formularul E112 se foloseste in momentul in care in tara nu ai posibilitatea unui tratament pt diagnostic.Pentru relatii suplimentare accesati site/ul http://www.casmb.ro/main.php unde ai numar de contact.
cele de mai sus sunt de pe net.. ar fi de mare folos experienta unei persoane care a trecut prin toata procedura..