Greseala medic stomatolog
Buna-ziua!
Ieri s-a intamplat un lucru care m-a speriat un pic.
In timp ce medicul imi facea anestezia, am simtit intepaturi puternice in limba,mi-am dat seama ca a "atins" vreun nerv pe acolo m-am alarmat dar medicul mi-a spus ca nu se intampla nimic, sa stau linistita.
Ceea ce trebuia sa amorteasca nu a amortit in schimb mi-a amortit limba si nici pana astazi nu s-a dezamortit.
Ati patit asa ceva? Cam cat dureaza pana imi revin ca senzatia e nasoala rau!!Si mi-e frica sa nu raman asaL-am sunat pe dr. si mi-a spus ca o sa-mi treaca si cam atat.
Intrebarea mea este: oare nu mi-am ales dr. bine sau i se poate intampla oricui asa ceva? Ca eu am trait pana acum cu convingerea ca medic mai bun ca al meu nu exista si acum mi-e frica sa ma mai duc la el!
Raspunsuri
Lorenza spune:
Ce pot sa spun e ca nu ti-a facut anestezia exact in locul care trebuia.Nu cred sa ramana cu urmari,mai degraba cred ca te-ai speriat mai mult.
adriana15 spune:
buna.exact asta am patit si eu acum cateva luni de zile.
trebuia sa-mi plombeze o masea.a facut anestezia si in momentul injectarii a inceput sa ma doara fff tare,lucru care nu mi se intamplase pana atunci la alte anestezii.nu mai puteam de durere si ma intepa limba.mi-au dat si lacrimile si el nu credea ca ma doare atat de tare. prin urmare,anestezia nu a prins decat la limba care era f amortita,iar de durut in timp ce lucra la masea m-a durut tare rau.
am suportat ca nu aveam ce sa fac,am plecat si a doua zi vazand ca nu-mi trece amorteala aia din limba ,l-am sunat si a zis ca in ziua aia ar trebui sa-mi treaca.
nici gand,insa. fara sa te sperii vreau sa-ti zic ca m-a tinut asa o luna de zile,scazand in intensitate,dar nedisparand complet.tare nasoala senzatia,aveam niste nervi.
asa ca....stai calma ca iti trece si tie.in cat timp,nu stiu,depinde de fiecare.
faza e ca de atunci nu am mai calcat pe acolo desi mai am de lucru ceva.dar asa tare m-am speriat incat....
te pup si sanatate multa.
mcm spune:
Da, mi s-a intamplat si mie. Medicul meu stomatolog m-a sfatuit sa iau ceva vitamine din complexul B. Si cred ca am luat ceva natural, drojdie de bere.
Tdi spune:
Mi s-a intamplat si mie, cica e normal. Doctorita m-a avertizat ca injectia (pentru maseaua de minte in cazul meu) se face intr-o zona pe unde trec si nervii de la limba si buze si daca simt intepaturi puternice la astea din urma sa fac repede semn...am simtit pentru cateva fractiuni de secunda o arsura puternica in limba si a oprit imediat injectarea anestezicului, limba mi-a amortit destul de tare dar a trecut pana a 2a zi. Ideea e ca medicul nu stie exact pe unde trec nervii astia la fiecare si se merge "pe incercate", daca a prins un nerv gresit intrerupe injectarea si cauta alt loc.
Cred ca ti-ar ajuta sa folosesti cat mai mult limba, fara gluma, fa diverse exercitii, cu cat se misca mai mult cu atat stimulezi circulatia sangelui si eliminarea anestezicului!
Angelinne spune:
Eu de la o extractie la care am primit cica de 3 ori doza normala de anestezic nu mai imi pot folosi muschii obrazului si acuma dupa 4 ani parca am o gaurica in obraz/// si am realizxat ca de atunci mi se trage...este inactiv acolo un muschi...si siv\cer cica nu mai am ce face...neplacut...si asta in conditiile in care manopera s-a realizat in clinica universitara.
Marilen spune:
Multumesc pentru raspunsuri,usor a inceput sa treaca din amorteala dar simt o arsura puternica a limbii,intepaturi,durere,gustul afectat. Nici nu imi imaginam c-am s-o trag atat!
Angelinne, medicul vroia sa-mi mai faca o anestezie dupa ce a vazut ca nu mi-a amortit si ma durea cand lucra la masea dar nu am mai aceptat eu, ma gandesc ce-ar fi fost sa se fi intamplat si a doua oara acelasi lucru...
nikkol71 spune:
salut! sunt speriata din aceasi cauza, acum 4 saptamani am fost la stomatolog, mi-a facut prima injectie, si pt ca inca nu amortise bine mi-a mai facut inca una. de atunci jumatate de limba imi este amortita, simt intepaturi si usturimi. Medicul mi-a spus ca o sa treaca dar eu nu vad nici o ameliorare. Nu stiu daca e o idee buna sa misc limba cat mai mult, aproape ca mie frica sa nu mi se mai intample si altceva.