Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (31)
Raspunsuri - Pagina 15
inapreda spune:
NOVUS, Sensodyne este f. buna. Cel putin la mine, a functionat perfect: dupa 3, 4 zile de utilizare, nu mi-au mai singerat gingiile deloc. Eu mi-am cumparat-o pe cea cu efect de innalbire! ![]()
In alta orine de idei, eu sper sa am un baietel dar numele de fetita preferate sint: Miranda, Greta, Irina, Elena, Ana si...altele ![]()
19+
poate e...baietel!
Poze
poohy spune:
Legat de prezenta taticului la nastere - eu nu l-am lasat pe al meu, si si acum ii pare rau... Dar - daca nasteti in spitalele de stat problema se pune asa - nu o sa fiti singura in sala. O sa fie inca X gravidute in travaliu langa voi.
Mie nu mi-ar fi placut sa vad barbati straini langa mine la nastere si d'asta nici nu am intrebat medicul (stiam cum e de la o alta mamica - nascuse tot in Municipal)... Desi nu mai iti pasa de nimic in momentele alea, cred ca poti sa defilezi si goala pe bloc si nu ai nici un pic de rusine de la durere
Anca
17+ & Manu
02.06.2007
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
mon_mmm spune:
Salutare burtici !
Ieri mi-am facut TT si mi-a iesit risc scazut la toate 
E drept ca la Down riscul e de 1:610 ...cam nasol
...dar cu ajutorul lui DD sper sa fie un copil sanatos!
Referitor la cum e mai bine sa nastem ... e discutabil ...trebuie sa punem in balanta toate avantajele si dezavantajele atat pentru cezariana, cat si pt. nastere normala, si sa stabilim impreuna cu medicul ce e mai bine pt. bebita !!!
Eu am nascut baietelul pe care-l am normal ... cu programare la 38 de saptamani si un pic (din cauza tensiunii mari)...am mers la 9 dimineata, mi-a rupt apa, apoi m-a sfatuit sa ma plimb putin, dupa care mi-a provocat nasterea. Am inceput sa ma dilat pe la ora 13...durerile au inceput pe la ora 16 ...iar la ora 19:30 il aveam pe bebita de 3 kg
!!! Nu m-am rupt deloc, si nu am fost nici taiata ... a stat medicul langa mine tot travaliul si m-a ajutat ...
E adevarat ca durerea e mare...dar trece repede ...iar bucuria pe care o simti cand iti vezi bebeul e IMENSA 

...merita !
M-am refacut foarte repede...fara dureri dupa...
Daca nu apar alte probleme voi opta sa nasc tot natural...desi se spune ca nu sunt doua nasteri la fel
Va pupic
17+
novus spune:
Inapreda, Olgatarziu, mersi de informatiile despre pasta de dinti !! o sa-mi iau si eu !
Referitor la nastere cu cat povestesc mai mult mamicile care au trecut deja prin asta (si le multumesc pt ca ne impartasesc si noua aceasta experienta unica !!
), cu atat mai mult ma lamuresc ca fiecare organism e diferit si vorba unei prietene de ale mele care-mi spune: ''Roaga-te doar sa fie doctorul pe faza !'' cred ca tot spre naturala inclin daca nu apar probleme de ordin tehnic ![]()
Maine mergem la control 
de abia astept sa vad daca s-a mai ridicat placenta si ce mai face bebelina !!
23+ cu
Alexandra
www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3
novus spune:
Timi, super chestia asta cu ziua curateniei !!! ma si gandesc cum ar fi ceva de genul asta in Romania 
![]()
![]()
Olgatarziu, bine zici, noi suntem categoria grea !!! parca ai mai scris dar nu mai tin minte, cat ai pus la prima sarcina ?? eu m-am linistit si ma distrez ca toata lumea imi zice ca nu m-am ingrasat aproape deloc
or fi kg virtuale ?![]()
23+ cu
Alexandra
www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3
Timi07 spune:
novus sa nu crezi ca am spalat geamuri si am frecat la mocheta. Ne-am curatat si noi masa de lucru,computerul si telefonul dupa care am infulecat ca spartii ca doar am consumat prea multe calorii cu smotrul.![]()
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe
pisigri spune:
Azi eram programata pt morfo-fetala...la care visez de 2 saptamini, pentru care m-am programat acum o luna...de care stia toata lumea care ma tot intreaba daca e fata sau baiat....si dr a aminat, ca a avut o nastere...si am aflat asta cu 10 minute inainte de ora la care aveam programarea, ajunsesem deja la usa cabinetului....sint cam pleostita din cauza asta.
Alta intrebare: de vreo 3 zile am inceput sa am o noua senzatie ciudata. Adica simt in piept, in stinga..ceva. Initial am zis ca e o extrasistola, o bataie cardiaca in plus. Dar astea am inteles ca se asociaza cu tulburari respiratorii (nu ai aer), si eu nu am...sau oricum, nu am in acelasi timp.
Am zis ca poate loveste bebe spre "in sus" si de asta simt asa...ciudat. Ca doar tot eu m-am speria si cind lovea "in jos"...
Si speram sa am azi rezultat de la echo, sa ma duc miine cu ea la dr meu...uoff !!
In alta ordine de idei, tot de citeva zile am inceput sa am cite 1-2-3 contractii pe zi. Sint nedureroase, pur si simplu simt ca se intareste toata burtica, apoi ca se relaxeaza. Se intareste din partea de sus a uterului, pina jos, apoi se relaxeazain aceeasi ordine. Iau oricum 3 no-spa pe zi la recomandarea dr, dar nu am observat diferente...Am citit pe undeva ca de la 20 de saptamini (noi avem 21) incep contractiile alea Braxton'-Hicks (sper ca nu le-am gresit numele) care sint normale, antreneaza uterul... dar vroiam sa va intreb si pe voi ce si cum, ca ...tind sa ma sperii degeaba din lucruri marunte.
In rest, toate par ok, bebe se agita cu spor....uneori ma si sperie cita energie are.
(nu incerc sa deviez de la chestia cu nasterea, dar mi-e atit de frica si sint asa de nehotarita, incit....
if you can't say something nice, then don't say it at all
silvia4 spune:
Pisigri, imi pare rau ca nu ai reusit sa faci morfofetala! Pt cand ti s-a amanat? Sper ca e curand! Cred ca ai fost dezamagita, dar lasa ca o sa afli in curand ce e micutul tau! Probabil ca a vrut sa mai intarzie ca sa fie surpriza si mai mare!De contractiile tale nu stiu ce sa zic..Am intles ca astea nedureroase sunt normale, numai sa nu fie multe. Eu ma gandesc cum o fi sa ai nedureroase ca eu am numai de-alea dureroase
Stai si tu mai mult in pat zilele astea si daca vezi ca se intetesc suna neaparat doctorul! In legatura cu senzatia din piept chiar nu am idee ce e..Poate stie altcineva. 
Silvia
21+ 
floryela spune:
buna seara, nu prea am mai intrat pe site nu am aut timp din pacate. sint in sapt 24. am o intrebare: cu cite zile inainte de nastere se poate intra in prenatal? cu 63 sau mai multe ca nu sint lamurita.
multumesc si multa sanatate
21+
rivali spune:
Da, pisigri cred ca este vb de contrsctii B-H care sunt normale dupa 20 de sapt. Asa cum ai zis tu se manifestau si la mine. Acum inca nu au inceput. Stiu ca nu este bine sa fie prea multe pe zi dar cred ca 2-3 nu este o pb. Oricum intreeaba si med.
floryela, trebuie sa iti calculezi astfel incat sa-ti ramana 42 de zile dupa nastere.Eu asa am facut la prima sarcina
Vlad Andrei ( 4.01.2007) si
20+