Bobocei 2008/2009 (3) Sarbatori minunate !

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Nina, sa-ti traiasca fetita si sa va bucurati de ea
Am vazut pozele, sunteti atat de frumoase amandoua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

La multi ani, Cristina si Emma , mult succes la scoala si noroc.

La noi bate un vant de iubire, care mai de care se indragosteste. Anca se tine batoasa, ei ii place doar de o fetita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Vilma,multumesc ,.

Nina,f frumoasa pozele si ce bine semanati voi doua.De cite ori mai uit la pozele voastre,ma tot mir ce par lung si frumos are Cristina .Nu face galagie la pieptanat?
Marie nu il are asa lung,doar pina la umeri si ma termina la pieptanat,plinge,zice ca o doare (si asta de ani buni)si zau ca fac cu cea mai mare grija posibila.Daca vreau sa o tund mai scurt,nu-i de-acord,vrea codite,vrea coc,etc.
Si Marie e cu calutii,ba unicorn,ba roz cu sclipici,ba nu stiu cum.De Mos Craciun isi dorea unul cu aripi dar nu l-a primit,a inteles si ea ca are deja prea multi.

Vilma,si la noi e cu indragosteala.Ce moda o mai fi si asta?!Daca Anca e indragostita de o fetita,fiica-mea e de un baiat dar tocmai din Brasov deci nu coleg.Ei,la inceputuri ii placea de Loris,fostu'coleg de banca si vecinul nostru dar i-a trecut,zise ca nu are ce discuta cu el pen'ca lui nu-i place decit fotbalul.In rest,toate fetitele au cite un dragut,pe unii sunt chiar cite 2-3...asta da concurenta.

Alina

Mergi la inceput

Alina, ce simpatici sunt! Si eu cred ca Ancutei ii place un baiat, dar tine secret.
Si la Anca e greu de pieptanat parul, il are destul de lung, dar am rezolvat-o de cand si-l piaptana singura. Macar durerea si-o face cu mana ei :-)

A fost ieri o tema ciudata din Abecedar: erau desenate pe 2 coloane niste imagini (cal, marinar, calimara..etc), iar intre coloane liniatura de caiet tip I. Ne-a luat cam 10 minute sa ne dam seama ce trebuie sa facem acolo (astept sa vad daca e bine ce am ghicit, adica sa scrie cuvintele ce reprezinta imaginile, unul dupa altul, o singura data). A mai avut cineva tema aceasta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanse spune:

Citat:
A fost ieri o tema ciudata din Abecedar: erau desenate pe 2 coloane niste imagini (cal, marinar, calimara..etc), iar intre coloane liniatura de caiet tip I. Ne-a luat cam 10 minute sa ne dam seama ce trebuie sa facem acolo (astept sa vad daca e bine ce am ghicit, adica sa scrie cuvintele ce reprezinta imaginile, unul dupa altul, o singura data). A mai avut cineva tema aceasta?

E bine Vilma.Asa a facut si Anamaria.Ei au scris asta in clasa,deci e f. bine.

Noi suntem la litera T mare iar la mate. au ajuns la scaderi cu 6,7,8 si 9.

Luni au primit de la d-na o carticica la mate.-Evaluare si control-Runda 1-editura Cargo

Au avut ca tema primele 2 teste.

Voi dupa ce lucrati acasa?

Va pup

MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI

KG MELE

INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC

Mergi la inceput

Mirela, multumesc mult! La noi probabil ca azi il vor face pe T mic.
Am primit si noi carticica, cica vor participa la un concurs. Nu m-am uitat in ea, dar au lucrat in clasa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui vilma

Alina, bafta maxima la balet. Pun pariu ca o sa fii in lacrimi, sa ne arati poze, ca sa bocim impreuna, auzi?

Apropo de calcule pana la 20 la voi, la noi doar pana la 10, Anca inca mai "da din degete". Pe unele le-a invatat, la altele...frate, sta sa se gandeasca de numa'. Si-s facute si ras-facute.

Mi se pare o idee buna sa-i invete calcule cu bani, si numerele de telefon. O sa propun si eu la doamna.

La fel si la noi cu calculatul pe degete. Cand face cu mine nu-l mai las sa faca pe degete. Ii spun "cand treci la adunari pana la 20 te descalti si ridici picioarele pe banca?". Am descperit ca de fapt stie si fara degete dar le folosea asa... din obisnuinta.

Am facut o scala numerica -10 0 +10 ca un bloc cu etaje succesive. Am plecat de la nivelul solului (figurat printr-o linie verde , copacei, etc.) care este 0 (parterul), apoi etajele pana la 10 (cu etichete dreptunghiulare autoadezive pe care le-am colorat noi). Apoi am coborat "cu liftul" la subsol cu etajele -1, -2, etc. El nu intelegea de ce -3 grade este o temperatura mai scazuta decat -1 grad si ma tot intreba asa ca mi-a venit ideea asta si cred ca am facut putina lumina.

Voi aveti exercitii de tipul a+2-4=4 sa se afle a? Noi ne amaram rau de tot cu ele pentru ca astazi pare ca a priceput si maine o luam de la capat cu fix aceleasi explicatii.

Am descoperit ca Vlad tine stiloul gresit (suprapune degetul mare peste aratator) motiv pentru care scrie mizerabil. De doua zile stau langa el la teme ca sa-l dezvat de obicei. Pe de alta parte tinde ca atunci cand scrie sa o ia pe scurtatura si sa arda etape. Nu duce literele pana unde trebuie, face O-urile stafidite, etc. S-a corectat dupa ce am stat langa el. Acum ma intreaba "cand pleci si ma lasi singur"?. Imi dau seama ca sunt ca o ghionoaie pe capul lui si i-am promis ca ma retrag cand reinecepe sa scrie cum trebuie si cand nu mai tine stiloul gresit.

Voua cat va iau temele pentru acasa. Vlad scrie in medie 2 ore si jumatate. Mie mi se pare mult. El este si foare incet insa... De regula are de scris cam 2 pagini la romana si o lucrare pretiparita din cartea de mate (unde de regula e de completat, dar nu sunt usoare toate plus ca trebuie sa-i citesc/explic mereu sarcinile). Cu tot cu explicatiile pe care sun nevoita sa i le dau (cred ca nu este prea atent in clasa pentru ca de multe ori am impresia ca explic de la 0) ajungem la 2 ore si jumatate, uneori si 3 ore.

Joia trecuta, dupa foarte multa vreme, am vrut si eu sa merg la un concert la Filarmonica. La 18.30 incepea. Vlad scria de la 17 si pana la 19 nu terminase. M-am enervat si i-am inchis cartile. Am mers la concert (am ajuns pe la jumatate) dar dupa ce ne-am intors m-a apucat o depresie... Am realizat ca de cand a inceput el scoala eu nu am mai reusit sa fac absolut nimic pentru mine insami. Ceea ce mi se pare foarte tragic.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

'neatza fetele!

Simali ,noi avem lectii de la scoala care se incadreaza intr-o ora,maxim.Sotul meu a fost pe la sedintele de la scoala cu nu stiu care de pe la ministerul inv de pe-aici si scrie in nu stiu ce "regula"ca la clasa intii temele nu tre'sa fie mai luni de o ora.
Ieri,de ex,am avut de scris cam 7 rinduri de propozitii si din cartea de mate,o foaie si ceva cu exercitii de-acolo,deci completeaza acolo.
Fiica-mea stie enuntul din clasa,nici nu ma lasa sa citesc ca se apuca sa-mi explice ce tre'sa faca.Erau chestii diferite dar in general descompuneri de numere in genul cu spui tu:13=6(6 bilute colorate)+6(6 bilute colorate)+....Dedesubt scria 13=6+6+1.Cam asa.
Apoi ceva de genul sir cu 2:2-4-6-8-10-12-14-16-18-20.Sir cu 5:5-10-15-20.
12-numere invecinate:11 si 13.Cam asa.

Ea nu face pe degete pt ca in clasa au facut pe niste monezi din carton gros,rosii si albastre si zice ca si le imagineaza,cind sunt 6 buline rosii si mai pune 3 buline albastre,le numara in cap.
Dupa cum ziceam,literele le-au terminat.Acum incep sa scrie grupuri de litere.
Tot ieri am vazut ca au mai invatat o parte din semnele de circulatie,au numarat fiecare figura geometrica cite colturi si laturi are si au avut preformat in caiet sa faca cu liniarul triunghiuri,patrate.
In alt caiet au de scris(scriu la scoala zilnic)despre fiecare zi,ce fac.De ex,luni:-dimineata sunt la scoala(ii pune sa faca un desen corespunzator)-urmeaza masa de prinz(cu un desen corespunzator,o farfurie de mincare,u copil la masa,etc).
Mai fac is multe cintecele si la fiecare tre'sa deseneze despre ce e vorba in cintec,deseneaza mult,le stimuleaza fantezia.

La inceput facea si fiica-mea inceeet,acum s-a eficientizat singura.Eu nu mai stau cu ea,am stat la inceput pina a deprins pozitia corecta,imi fac treaba in parter si la final ma cheama dar eu ii mai atrag atentia intre timp sa nu se mai grabeasca.
Sincer,eu la 19 nu o mai las sa faca teme,mi se pare mult prea tirziu,e obosita,la 20 e stingerea.La 19 se uita 20 min la serialul ei preferat(Jim Knopf)si apoi ori se mai joaca putin cu tati,ori citim ceva,imediat dus si in pat.

Auz,dar doamna inv nu ii atrage atentia ca nu tine bine stiloul?Ma gindesc ca si ea tre'sa faca asta.

Aaaa,timp pt mine,fara copil nu exista.Noi nu avem cu cine o lasa,mergem peste tot impreuna si ne-am obisnuit deja.Am incercat sa mergem la chestii bune atit pt ea cit si pt noi,am fost si la concerte impreuna,la Revelion toata noaptea,la petreceri(majoritatea fac asa aici asa ca noi nu avem stress,isi gaseste mereu parteneri de joaca).Si daca totusi avem cu cine o lasa(cind e mama mea aici)si mergem undeva,ne lipseste teribil,ne lipseste veselia si comentariile ei,ne-am obisnuit asa.

Gata,o zi buna va doreeesc,plec la lucru!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

hello

constat ca alti copilasi au o multime de lectii.
mara (liceul german) nu prea are teme pentru acasa (invatatoarea ne-a spus ca nu are voie conform programei sa le dea teme), max de terminat cateva cuvinte de scris la germana si ceva maruntisuri la mathe.
la germana au terminat lieterele si acum au trecut la grupuri (gen sch, st, sp...). la mathe au ajuns la 10, au facut descompuneri si acum cred ca incep sa faca adunari si scaderi.
de scris, scriu doar cu creionul si doar pe caietele-carte de germana sau de mathe. nu au alte caiete suplimentare.
la romana nu scriu si nu citesc anul acesta, doar povestesc pe diverse teme.

noi incercam sa mai lucram suplimentar acasa cate ceva la germana - scris mai ales. cu cititul se descurca ok.

peste scoala, mara mai merge la tenis, balet si germana. daca nu sintem seara in pat la 20.30 dimineata este tragedie cu trezitul.

o zi buna
madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanse spune:

Simali si noi facem lectii 1,30- 3 ore.Aici intra repetatul pentru a doua zi,cateva calcule in plus si cate o mica dictare.
Ma simt epuizata cateodata .
Si eu ma gandeam zilele astea la faptul ca nu prea mai pot sa-mi fac nici un program pentru mine.
In zilele cand merg si la balet (2 zile pe sapt.) ne aglomeram rau de tot.

Fetelor,voi ce le mai dati copiilor la pachetel? De ceva timp noi nu mai cumparam mezeluri si e putin mai greu.
Le mai fac in casa briose ,checuri,mere...
Cineva scria odata ca da copilului legume si nu mai stiu cine...
Eu ma gandeam la cateva feliute de mar si morcovei + 2-3 biscuiti dar daca bea si laptele....va dati seama ce iese acolo...
Voi vedea

Spor la treaba scolaritelor

MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI

KG MELE

INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC

Mergi la inceput