Copii din 1995-1998(25)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Intru si eu scurt, printre telefoane si rapoarte...
Daniel s-a intors din tabara, bronzat binisor pe fata si brate, si cam obosit. S-a plimbat cu gentile dupa el de la scoala acasa si apoi la scoala la Mihai, ca n-avea cheie sa intre in casa. Sotul intreaba seara: da' de ce nu le-a lasat in curtea din spate? Deh, nici eu nu m-am gandit la asta, ce sa-i cer copilului.
Si Daniel se cam opune cand il rugam sa ajute cu una-alta. Ieri cand l-am rugat sa duca farfuriile la bucatarie dupa cina, cica "da' am facut-o in tabara!". Dar in general sunt mici treburi pe care trebuie sa le faca. Ajuta la pus si strans masa, dus gunoiul, scos tomberonul si adus inapoi o data pe saptamana, aspirat si sters praful la el in camera si eventual si ceva din restul casei. De regula facem toti cate ceva in acelasi timp, asa ca ii inchid gura repede cand incepe sa comenteze. Singurul comentariu auzit mai des este "Da' Mihai de ce nu strange?". Strange el, dar dupa puteri...
Daca ar fi probleme mai mari, as face o sedinta de familie si am stabili cateva reguli clare impreuna si l-as pune pe Daniel sa-si aleaga singur consecintele pentru cand incalca regulile. Temele si rezultatele la scoala ar fi pe primul loc si ar avea consecinte clare pentru rezultate nesatisfacatoare. Dar nu i-as da bani ca sa ajute la treaba in casa, asta e ceva ce astept de la el pentru faptul ca locuieste acolo. Eu le-am zis la ai mei baieti ca nu sunt angajata ca menajera, iar daca preiau postul astept sa ma plateasca pentru asta. Altfel, sa puna mana sa ajute.
Si pe aici se practica sa primeasca copiii bani de buzunar, dar nu stiu care-s limitele. Eu nu le-am dat la ai mei in mod constant, le mai scap cate un $2 din cand in cand, foarte rar, cand se uita la mine lung si ma intreaba "si cu astia ce-i?" Mai au uneori "free dress day" la scoala, adica se pot duce imbracati cum vor ei, nu in uniforma, dar trebuie sa dea $2. Evident, banii ii dam noi, si uneori copiii aleg sa se duca in uniforma si sa pastreze banii. E alegerea lor si nu ma bag. Acum, de exemplu, i-am dat lui Daniel $30 sa-i aiba in tabara daca vrea sa cumpere ceva. El a venit cu toti banii inapoi .

Gata, fug inapoi la treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

Buna dimineata!!
Ce discutii serioase despre banii de buzunar. Si ai mei copii aveau bani, Tina 50 lei/saptamana si Mihai 30lei/saptamana. Acum li s-a taiat portia de ceva vreme, suntem intr-o situatie mai dificila, dar n-au comentat. Ty a facut economii si mai are si acum, dar Mihai cat are atat cheltuie si abia acum si-a dat seama si el cum e sa nu ai.
In casa, fiecare-si face curat in camera lui, lucrul asta-l fac de cand m-am imbolnavit, mie revenindu-mi restul, mancare, curatenie in bucatarie, sufragerie si sa le dau mancare la pisici. Ar putea s-o faca si ei, dar matele mele vor sa manance doar de la mine, rar de la Mihai si asta daca-s rupte de foame
Mihaela, Ana, multumesc de intrebare , ma simt bine acum, mai sunt doar putin obosita. Mi-am facut niste analize, sunt curioasa cum mi-au iesit. Pentru pancreatita, trebui regim alimentar si odihna, iar eu am cam sarit calu-n ultima vreme.
Agho, discutia asta despre teme prea multe, este peste tot, chiar si la Tatiana se plang unii parinti pe la sedinte .
Mara, "De trei zile-ncoace, gura tot iti tace" ce-i cu tine, nu mai zici nimic?
Sanca, bafta cu renovarea biroului la servici si controlul oftalmologic anual sa nu dureze prea mult.
Andra,Ana, si eu sunt de multa vreme in clubul vostru, iar Mihai este membru fondator, ce sunt alea obligatii pentru el, eu am obligatii fata de el, doar deaia l-am nascut.
mQQm, nimic, nimic??

si poze
Mihaela ,Tatiana siMihai

filmulete 1, 2 si 3

Mergi la inceput

Ca tot e sezonul nuntilor , sa aibe si muzica .

si poze
Mihaela ,Tatiana siMihai
filmulete 1, 2 si 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Saluti fetelor,

Se pare ca discutiile cu copilu' sunt bune,caci am observat oarece schimbari de atitudine si comportament,inclusiv munca in plus dupa orele de scoala....deci se poate.Sunt curioasa cum va decurge dupa amiaza de duminica cand voi vedea cat a muncit Alex saptamana asta.

Mihaela,multam de sustinere...Sambata va chefuiti,asa-i?!Eu cu banii de buzunar nu negociez:cand am dau,atat cat pot si imi permit,cand nu am nu dau si cu asta basta...Ma rog,la voi acolo am inteles ca e o treaba serioasa chestia cu banii de buzunar.Pai sa aveti zile minunate alaturi de mama si sora ta,pana pleaca in USA si sa petreceti frumos in weekend.

Agho...e minunat ca te intelegi asa formidabil cu Ana ta...asa imi place cand citesc despre astfel de relatii mama-fiica...e o chestie super faina,cel putin asa cred eu.Bine ca n-a fost ceva iesit din comun la scoala la sedinta si atata vreme cat Ana considera ca poate face fata la temele de scoala si se descurca excelent...nu cred ca ai motiv sa te ingrijorezi.Cat priveste treaba cu calculatorul si compararea timpului acordat jocurilor cu alti colegi si preteni...cum povesteai de Andrei...oooof,io cred ca am buba la cap,ca in clipa in care Alex incepe sa compare activitatile lui recreeative cu ale pritenilor,nu mai raspund de mine,deci imi sare mustarul instant si incep sa urlu.Pur si simplu i-am explicat de atatea si atatea ori ca nu ma intereseaza ce fac altii,e problema lor cum decid parintii lor sa le ocupe timpul si ca ma intereseaza numai de el...ei si am tinut-o o vreme asa,pana intr-o zi cand n-am mai raspuns de mine si s-a lasat cu razboi...de atunci mai incearca Alex chestii d-astea,insa cand vede schimbarea la fata...tace.Asa ca noi nu negociem decat anumite aspecte din viata lui de elev...si e o regula:sunt de acord sa discut cu el anumite chestii,sunt maleabila si intelegatoare,insa cand am zis o data nu,pai nu ramane si nu mai comenteaza.Ca s-ar putea ca urmatoarea daca sa nu mai fiu intelegatoare.I-am zis:atata vreme cat tu ma respecti si ma asculti,tot asa si eu te respect si te ascult.Vrei sa avem relatie civilizata?Comporta-te ca atare.Vrei sa te comporti ca omul de neanderthal?!Ok si eu pot...asa ca...intelegi tu!
Sanatate flacaului si spor la scoli!

Andra...ce sa mai facem?Cum scriam mai sus,trebuie luate masuri,altfel nu ajungem nicaieri.Imi povestea o prietena buna de a mea,care si-a crescut singurica fata ,de tanara,sotul a parasit-o cand copiluta avea 4 anisori...ca o data fata a scos pe hartie drepturile copilului si le-a prins pe frigider cu magneti.Copilul de altfel bine crescut si mama a mers pana in panzele albe ca fetei sa nu-i lipseasca nimic.Ei bine,mama a scos si ea pe format A4 obligatiile copilului si le-a prins cu magneti alaturi de drepturile fetei....si uite asa s-a aplanat un eventual conflict,imediat au disparut drepturile de pe frigider si relatia lor a continuat ca si cum nimic nu s-a intamplat.Deci...se poate.

Vic,sa-i fie de bine lui Daniel cu excursia....s-a distrat...asta e bine.Cat priveste treaba in casa...ok si eu zic la fel,ca nu unul e muma si altul ciuma...Intradevar,in general eu ma ocup de treburile gospodaresti,indiferent de natura lor,pentru ca-recunosc-am senzatia ca eu le fac cel mai bine...asta e!Scorpiutele stiu ce vreau sa spun...Dar cand am nevoie de ajutor il cer si in mod obisnuit il primesc,mai ales de la barbate-miu,dar si de la copii...ca au vazut manifestarea mea daca nu ma ajuta si nu vor sa vada iarasi sceneta...E bine pusa problema cum ai zis si sedintele in familie sunt cele mai bune,parerea mea.

Miha rock,ma bucur tare mult ca esti mai bine...cu pancreatita nu-i de gluma,deci e bine sa te menajezi...Cum scriam mai sus...drepturi-drepturi,dar obligatii nema?!Vezi ca in manualul de civica ,asa zicea Alex,la fiecare drept exista si obligatii si la afirmatia "tu m-ai facut,tu sa ma cresti" eu am o replica extrem de dura,insa functioneaza:"da,e adevarat,dar tot asa de bine puteam sa te si dau afara".Suna urat si dur,insa mi-a iesit din gura si asta....

Pai dragelor,sa aveti o zi excelenta si sa auzim numai de bine!Va pup si mai vorbim!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Album pi casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Salutare la mamici

Miha ,nu sarbatorim notele ,doar ca m-au cam ajuns din urma niste lucrari care s-au inghesuit pe ultima suta de metri .Si zi asa esti in ,revine Ovi si nu cu mana goala ,ti le aduce si pe mama si pe sora

Anca ,m-ai amuzat teribil cu inundatia ,parca te si vedeam ,nava se scufunda si Sanca noastra isi vedea imperturbabila de munca .Parca-ti si vad colegii cum te purtau pe sus cu tot cu scaun si birou sa te mute in cubicle .Ai un stil atat de haios de-a povesti

Vic ,sanatos mod de abordare vis a vis de cine ce face prin casa .Tare-as vrea sa se poata si la noi ,doar ca fizic nu-i mai ramane timp pt asta .Lui TB ,ca Adrian face cot la cot cu mine ,uneori chiar mai mult ,depinde de situatie .Cu banii de buzunar ,tot ce are nevoie spune ,de multe ori primeste mai mult ,are ceva bani in buzunar insa nu-i cheltuie pe prostii .Isi cumpara saptamanal revistele preferate "Atlas"si mai nou "Enciclopedia Britanica " ,dar nu-l incanta"prostioarele ".Cand era mic(la gradi ) era si el tentat de tot felul de snacks si croissante cu surprize ,dar i-am explicat atunci si nu-l mai intereseaza .

Agho ,clar ,fetele-s mai constiincioase ,mai asumate , se gandesc mai mult la consecinte , baietii traiesc momentul ,mai departe ... cui ii pasa ???

Ana ,Andra ,cand citesc ce scrieti despre baieti ma gandesc cat o sa tina si la noi starea asta de lucruri .Parca vad ca la anul pe vremea asta ma auziti si pe mine .Adevarul e ca la un momentdat e si normal sa li se acreasca .Eu deja ,credeti-ma ,ii spun lui TB s-o lase mai moa;le pe unde are deja 2-3 note la o materie ,mai putin la mate ,rom ,limbi .La geogra si ist invata de placere.Cu biologia nu se prea are ,dar asta este ...Ma gandesc cu groaza la chimie ...Sper sa-i placa mai mult decat mi-a placut mie .

Miha ,ai grija de tine .Presimt ca si pe noi ne paste o redecorare a clasei .

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ana68
Miha rock,ma bucur tare mult ca esti mai bine...cu pancreatita nu-i de gluma,deci e bine sa te menajezi...Cum scriam mai sus...drepturi-drepturi,dar obligatii nema?!Vezi ca in manualul de civica ,asa zicea Alex,la fiecare drept exista si obligatii si la afirmatia "tu m-ai facut,tu sa ma cresti" eu am o replica extrem de dura,insa functioneaza:"da,e adevarat,dar tot asa de bine puteam sa te si dau afara".Suna urat si dur,insa mi-a iesit din gura si asta....

Multumesc!!! Faza cu datul afara, e intradevar dura, dar totusi buna, insa eu nu m-as fi gandit o clipa la ea. M-am amuzat zdravan , sper sa nu te superi.

si poze
Mihaela ,Tatiana siMihai
filmulete 1, 2 si 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Mara,sper sa nu vina niciodata ziua in care tu sa te plangi ca Andra si ca mine,ca din cate citesc eu scris de tine,Tibi e un copilas contiincios...Si eu i-am zis lui Alex sa nu exagereze,insa macar ce scrie la lectie,ingrosat si cu litere italice,"Retineti!" ,macar aia sa stie...nu trebuie sa toceasca...Ei,nici macar aia nu citeste,de aia ma si mir cum de ii dau profii aia note asa mari...

Miha rock,cum sa ma supar...Doamne iarta-ma!Pe mine,iaca,m-o dus gandul...ca nici eu nu-s sanatoasa la cap...

Fetelor,azi sunt retro...

si asta...

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Album pi casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Mihaela, spor la pregatiri pt. sarbatorit in we! Daca asa e acolo, va fi nevoie sa-i dati banutii respectivi Dianei si voi s-aveti grija sa nu cumparati lucrurile pe care ar putea sa si le ia Diana din banii ei. Nu? Iar Silvia deja e suedeza, nu? Noi le mai dam bani pt. ca sa-si mai cumpere cate ceva diminetile cand mai pleaca la pregatire sau pt. pauzele de la scoala, dar nu in fiec. zi. De ex, Anei ii mai dau bani ca se mai ivesc anumite cheltuielei la scoala, ba o culegere etc. si sa aiba, ca nu-mi place sa ramenm datori fiindca uitam. Si-mi place mai mult de felul cum isi adminsitreaza ea banii decat And., care ii cheltuie mai rapid, nu face mici economii (ca noi de fapt asta urmarim).
Anei i-au ramas bani de sambata, de cand a fost in excursie si fiindca a avut nevoie s-a dus la librarie si si-a cumparat un carnet pt. jurnal (tema la dirigentie). Mai demult, intr-o seara, pana sa venim noi acasa, Ana a avut pofta de crenvursti si s-a dus sa cumpere si m-a asteptat sa-i facem impreuna. Si de cate ori a avut nevoie de ceva s-a dus la cumparaturi in apropierea casei, eident. Asta-mi place la ea, ca are intiativa si o incurajez in sensul asta. Bafta!

Vic, suna asa ciudat ca Daniel a venit bronzat din tabara. Pai cum e la voi cu treburile gosp. asa e si la noi. Daca nu e tatal lor acasa, pot spune ca sunt niste ajutoare de nadejde. Dar si cand facem curatenie cu totii, asa ii laudaaam. Ana sterge praful la ea, And. la el, dar m-ajuta si prin living. Mai greu si la noi cu stransul mesei etc.

Ana68, cred ca faci ca "sageata albastra" cand te-nfurii. Eu ma minunez de tine ca esti suparata acum ca desi Alex are note mari, nu esti multumita ca nu citeste ce scrie la "Retineti".

Aseara si eu am facut ca trenul. Ana are grija de obicei sa-mi atraga atentia ca And. a depasit timpul pt. stat la calc., iar ea a facut exact la fel aseara, numai ca And. n-a venit sa-mi spuna nimic despre ea. Si cum unul statuse la Tv, altul la calc. pana in 2 ore, i-am bombanit si i-am trimis la studiu si-am avut pretentia sa-i si ascult.
Ana si-a invat bn la istorie, dar And. era destul de incoerent la geografie (materie indeobste preferata) - industriile si economia in Asia, asta dupa ce il ascultase la lectie si tatal lui. Noi facem din cand in cand astfel de testari, ca in rest n-avem timp sa-i pisam la cap. Si And. mi-a zis ca el a citit, dar ce sa retii doar din citit?!...

Flower, da, asa o fi, fetele sunt mai constiincioase, dar nu toate. Ana, fiind la inceputul cls. a V-a are o motivatie interna mai puternica decat a lui And. Si ea e fericita acum pt. ca primind note, poate sa-si dea seama unde se situeaza cu invatatul, pt. ca din calificative, nu venea mare motivatie. Ba chiar deloc.
Ca noi venim cu motivatie externa, dar pana cand nu vine si din interior, pana copilul nu-si face el un scop din a invata, putem noi sa scrie sute de pagini pe forum. Cred ca Tibi inca e receptiv la scoala si destul de motivat ca sa obtina rezultate ff. bune.
Spor la treburi si tie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corianai spune:

Buna seara,
Nu am mai trecut de cateva zile pe la voi si trebuie sa recunosc ca nici de data asta nu am reusit sa citesc decat putin, in diagonala, si ma grabesc sa scriu cateva randuri pt ca urmeaza sa ma strige Mara sa o ajut putin la lectii... da. are maine o lucrare la geografie despre toate tarile din Nord, si au avut destul de mult de invatat si sistematizat. E destul de greu pt ca incearca sa invete pe dinafara, nu sa retina doar in mare ideile si sa le dezvolte apoi... nu prea stiu nici eu cum sa o invat sa invete, daca aveti ceva sugestii...
Eu i-am dat Marei banii de buzunar pana acum doua cand am negociat ca daca ii cumpar nintendo wii nu mai primeste bani pana la Craciun. pe wii l-am luat dar vad ca domsoara mea si-a amintit acum ca economiile ei s-au dus si nu are cu ce cumpara cadouase pt familie, asa ca ma tot intreaba daca nu as putea totusi sa-i dau niste bani...
Mihaela, te rog da-ne si noua situl acela de care povesteai, suna interesant pt Mara. Si apropos, ma gandesc ca poate si fetelor le-ar placea sa se cunoasca, o sa-ti trimit adresa Marei, poate Diana o sa vrea sa se converseze cu ea
Pupam pe toata lumea, multa sanatate Mihaelei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Seara buna fetele!

Va multumesc pentru raspunsuri. Asa e, aici cum toti copiii primesc bani, nu prea mai putem amana nici noi. Si sigur ca se fac negocieri, asa cum zice si corinai pentru cumparat anumite lucruri/jocuri pe care si le doresc copiii.
La noi Diana face curat in camera lor. Cum au camera comuna, pentru ca inca nu am apucat sa ne ocupam de camera Dianei, a si fost socrul aici si a dormit el in camera aceea, fac ele curat si "impreuna", vorba vine pentru ca Diana face cam aproape tot. Pe Silvia o mai ajut eu, dar ca sa o eliberez pe Diana.
Eu nu i-am trasat alte sarcini, numai camera lor. Dar cand facem curat ma ajuta mereu, ea sterge praful, mai da uneori cu aspiratorul si aranjeaza ziarele/revistele/actele care se strang vraf pe masa din bucatarie, unde le depozitam(intr-o parte a mesei). Uneori mai spala vase, adica le limpezeste si le pune in masina, e o fetita harnica, nu ma pot plange de ea. Si cel mai mult imi place ca isi face singura gis cu lapte .
Si azi a fost harnica, a facut deja tot referatul la stiinte, l-a ales pe James Watt ca sa se documenteze despre el si sa scrie, apoi sa povesteasca in fata clasei. Desi mai are 3 zile la dispozitie, ea e gata. Asa a invatat cum functioneaza masina cu aburi si ce este un cal putere . Apoi a avut la engleza, la romana si a facut tot. La mate e inaintea colegilor ei, asa ca n-a avut de lucru acasa. Si a facut azi si putina ordine daca tot a stat acasa. A fost si la prietena ei, a fost si e aici, acum e sus in camera si citeste. Au primit fiecare cate 2 carti de citit, de la biblioteca si apoi vor trebui sa faca o recenzie din fiecare si sa le povesteasca celor din cl.4-a despre cartile citite. Asa ca are de lucru...dar le duce usor, nu e greu pentru ea.

corinai, Diana e foarte bucuroasa sa ii scrie Marei, sa faca schimb de impresii. Asteptam e-mailul ei, pe PM.
Site-ul este www.stallet.se . Sper sa ii placa si Marei. E o trupa mare de colege de-a Dianei inregistrata acolo, toate sunt din Visby .
Bafta maine la lucrare Marei!

agho, asa e, sunt convinsa ca fetele sunt mai econoame si mai cu grija fata de banuti. Asa zice si Mihaela .

Mara, tin pumnii sa-i placa chimia. E o materie frumoasa . Stiu ca voi nu ma credeti ca e asa...dar mie mi-a fost materia preferata, pe langa fizica. Acum am descoperit ca imi place si biologia, desi in scoala n-o puteam suferi...se mai schimba omul!

Mihaela, sanatate in continuare. Sa iasa bine analizele si tu sa te odihnesti. Si regim sa tii daca asa trebuie!

Ana-Maria, asa e! Ai ghicit! Sambata intind masa mare, vin si prietenii nostri la noi, fac tort si mancare buna. Cine mai vine?

Vic, foarte frumos va organizati voi acolo, felicitari pentru asa baieti!

Va pup acum, probabil ca voi lipsi putin, sa nu-mi duceti dorul, ca apar eu....

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput