Copii din 1995-1998(25)
Raspunsuri - Pagina 19
mhldvrc spune:
Happy Monday
Va multumesc, fetelor !!!
Asa este, am doi copii minunati, pentru ei, merita sa fac orice sacrificiu, simt ca pana acum n-am trait degeaba, iar ei sunt asa datorita mie, eu m-am ocupat de ei. Este numai pierderea lui, mare dreptate aveti.
Sper ca dupa revelion sa-mi mai gasesc ceva de lucru (puteam acum la un supermarket, dar am zis sa stau cu ei acasa de sarbatori, sa nu fie singuri), sa ne putem descurca, sa am din ce plati cursurile de engleza si meditatiile lui Mihai. Ei sunt copii buni, inteleg situatia si nu vor prea multe, dar ar fi pacat sa nu le fac macar placera asta, ei merg acolo sa-nvete engleza de placere.
si poze
Mihaela ,Tatiana siMihai
corianai spune:
Ziua buna,
Le urez si eu cu intarziere (ca de obicei)la multi ani celor care si-au serbat ziua numelui
V-am tot citit dar nu am mai scris pt ca am fost cumplit de stresata cu finantarea pt o casa pe care am cumparat-o... suedia din pacate reactioneaza prima si cat se poate de puternic la tot ce se intampla in USA, au o multime de bani investiti acolo, asa ca sunt foarte afectati si piata imobiliara a murit pur si simplu.
In fine, sa nu va plictisesc cu problemele mele...
Mihaela, cum a fost la examen? Ai primit rezultatul? Petrecerea Dianei cum a fost? Poze????
Sanca, am citit ceva despre niste lentile minunate. Eu am astigmatism si nu suport defel ochelarii, dar sunt nevoita sa-i port cand nu e soare. Vara uit de ei dar la lumina artificiala sau atunci cand e intunecat sunt complet chioara, iar cu lentilele nu m-am descurcat nici atat, desi am incercat cateva luni bune. Te rog spune-mi pt ce defect de vedere sunt si cum se numesc, poate gasesc de citit despre ele pe net.
Mihaela din Buc. desi te-am intalnit aici de curand sunt si eu alaturi de tine si inteleg perfect prin ce treci pt ca si eu am divortat cand Mara avea 5 ani. Pot sa-ti dau un sfat care mie mi-a prins tare bine si anume sa faci tot posibilul sa fii tu fericita de acum incolo pt ca atunci vor fi cu siguranta si copiii tai fericiti. Sigur ca ei sunt pe primul loc dar gandeste-te mult si la tine si incearca sa gasesti calea pt a fi tu linistita si fericita
pupam pe toata lumea, mai revin, azi sunt acasa pt ca Eva e bolnavioara, de sambata dimineata zace intruna.
flower-power spune:
Doamne ,cata lume la noi la subiect ,daca ar fi fost si Katy ,Miki1 si 2 as fi zis ca mosul a fost cu adevarat darnic cu subiectul nostru si cu noi .N-am citit inca ,am intrat doar sa ma bucur .Citesc si ma intorc .
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
flower-power spune:
Happy Monday ,
La noi a fost un we linistit ,cu caldura ,imbratisari si ...lucru sustinut . Cineva a recapitulat toata materia pt teza de miercuri de la mate . Si tot cineva a fost tare nerabdator ,si-a curatat ghetele si numai tarcoale le-a dat .Asa ca Moshul s-andurat de el si-a aparut inainte de culcare .Nu de alta ,da cred ca s-ar fi sculat de la 6 si ne-ar fi trezit si pe noi sa ne-arate .Apoi nu stia cum sa ma atraga sa caut si eu in cizme .Al meu sot (daca nici el nu ma cunoaste )mi-a pus langa cizme si o superba Stea a Craciunului . Cel mai incantat a fost nu de pantaloni ,nici de mosul de ciocolata sau ciocolatelele Merci ,preferatele lui ,ci de un calendar de advent ,cu ciocolatele in spatele fiecarei ferastruici cu ziua aferenta .Doar a mai primit asa ceva ,cand era la gradi dar nu-si mai amintea.De fapt cred ca i-a placut ideea .Sa primeasca in fiecare zi pana la Craciun cate ceva
Miha ,cum a fost la petrecerea Dianei ?Bine ca si-a revenit Silvia si va puteti bucura cum se cuvine de celebrari .
Anca ,e bine ca s-a simtit sustinut
Matei si ca ai reusit sa-i mai faci rost de niste timp . Asta-i doara rolul nostru sa-i pisalogim , sa-i ghidonam ,...Sa speram ca la tine va veni Mos Craciun cu compensatie
Nici poveste mQQm ca toate cele targuite sa fie pt mos Nicolae ,cum nu-mi place insa nebunia si aglomeratia , am preferat sa le iau din timp si pt Craciun . Cand am zis pas la adidasii cu role retractabile ,m-am gandit in primul rand la mine si la discutiile pe care le pot evita .Cu siguranta ar fi incercat sa ma induplece sa ii ia la sc . Oricum acum e mai mult vremea bocancilor , asa ca nu-i exclus ca sa-i aduca ...iepurasul . Va multumesc si Ancai si tie pt experienta impartasita .
Dana ,multa sanatate alor tai .Sa poarte sanatos ceasul Andrei .
Alma ,ma bucur ca ai reusit sa reintri .Tinem pumnii pt urmatoarea teza ,parca joi.
Agho ,cum fu ,i-ati fac ut felul porcului ?
Miha ,raman la parerea mea ,nu se merita .Imi inchipui ca nu-i usor , dar cu cat vei reusi mai repede sa te centrezi pe tine si pe copii ,cu atat va fi tuturor mai bine .
Vic ,multumim de link .Din cate constat eu , afara se merge mai mult pe metoda inductiva si deductiva si mai putin ,asa cum am fost noi obisnuiti , pe pattern , de cativa ani buni se incearca si la noi implementarea metodei asteia . Cu ce rezultate ,nu mai comentez ... Oricum ,sunteti cu un picior in vacanta . In 2 saptamani punem si noi scoala-n cui
corianai , sanatate bolnavioarei si sa treceti cat mai usor de efectele crizei .
Mara mami de Tibi-Mares
agho spune:
mhldvrc, multe imbratisari si-ncurajari si de la mine! Mi-a placut de Mihai! E sensibil si extraordinar de simpatic! Ma bucur ca s-a ocupat sa vina Mosul!
corianai, sanatate fetitei tale! Si sa trecti cu bine prin criza! Felicitari pt. casa!
Alma, cat ma bucur c-ai mai scris! am trecut prin Buzau ieri dupa-amiaza si m-am gandit la tine. Felicitari si bafta in continuare Dianei!
Mihaela, frumoase cadouri isi doresc fetele! Mi-a placut si de Silvia cu suedeza ei.
Andra, ce cuminti au fost toti ai tai! Promit ca ma fac si eu cuminte. May, sa porti lenjeria aurie cu drag! Ca de poze nu pot sa-ti zic sa pui aici.
Sanca, superrrr lentilele! Fain cadou!
Foarte bine ca l-ai sustinut pe Matei.
Ana mi-a povestit ca d-na de religie le-a zis sa raspunda la diverse intrebari pe o foaie de hartie. Una din intrebari se referea si daca s-a rugat vreodata la Dumnezeu si daca a primit ajutor.
A fost asa de simpatica pt. ca atunci cand a avut in toamna de facut un desen (pictat) pt. un concurs din Japonia s-a suparat ff tare ca intrase in criza de timp si nu-i placea cum iesise lucrarea. A mai incercat o data, mi-a zis ca a si plans (abia acum) si s-a rugat in gand la DD ca sa rezolve cumva problema. Si asa i-a venit ideea sa ia o lucrare mai veche, potrivita cu tema concursului.
Dana, multa sanatate lui Andrei si tatalui tau!
mQQm, da, sunt dulcici fetele!
Referitor la And., ai dreptate cu colegii/ baietii. Iar la mama, prietenii lui sunt mai mici decat el si se joaca jocuri copilaresti. Acum, Ana ma bazaie ca vrea sa mergem de Craciun la mama (mamaia lor) ca sa mearga si ei cu colindul.
Flower,mi-a placut dansul tau, virtual!
cand am zis de Atlas m-am referit la colectia de atlase de la ziarul Rom. libera (parca). Am luat vreo 2 si pe primulluat de mine - cel despre geografia lumii, mai sa-si scoata ochii ( e mult spus, dar amandoi il vroiau). Cel cu istoria antica n-a mai prezentat asa mare interes, dar And. totusi le studiaza. Ii plac hartile. Cu ajutorul lor isi fixeaza cunostintele. Si ce crezi? Am uitat sa mai cumpar atlasul cu istoria moderna, dar am vazut ca mai este si vreau sa-l iau.
Stiu ca si lui Tb ii place geografia. M-am uitat intradevar dupa un atlas de geogr. in Cora, dar n-am vazut ceva care sa merite. Cum aflu ceva iti spun.
Frumoase cadouri a adus si la voi Mosu'!
Si ca sa-ti raspund, noi n-am fost la mama ca sa taiem porcul. Am zis asa, pe scurt, cu vreo 3 pagini in urma,(da' nu-i nimic daca n-ai citit, ca n-am vrut sa umbresc sarbatoarea,c a nu-i cazul) c-a murit o matusa ff batrana si ne-am dus acolo din ac. motiv - adica la inmormantare.
La taiatul porcului, poate se duce sora mea s-o ajute la treaba. Si sotul meu, doar sa aduca niste carne etc.
Noua ne-a adus Mosu' 2 copii dragalasi in urma cu niste ani si mai mult lor le-aduce acum cadouri in ghete. Noi ne cumparam cand gasim ce dorim si nu mai punem si de Mos.
Insa copiii s-au bucurat tot de cu seara (c-asa mi-a zis Ana, ca spera ca Mosu sa vina de seara!) Si-a venit cu dulciuri , cate 2 carti, vesta si egari - Anei si-un fular lui And. Cartile sunt pt. lecturi scolare. And. a primit o carte pe care o poate citi si Ana, evident, e o parodie politista : Toby sau hotul care a furat luna. Are un autor roman si e tare amuzant. Deja And. a citit cu voce tare ca s-auda si Ana. S-au distrat impreuna sambata seara, cand noi eram la matusa (cea cu plecatul la cele vesnice).
Flower, iti recomand cartea pt. Tb.
Vic, ma depaseste problema... Da, fara reguli nu se face mate. Sper sa rezolvi anul viitor. Vacanta placuta!
mihaela_s spune:
Seara buna fete dragi!
alma, ma bucur ca ai aparut. Te asteptam cu postari dese si povesti despre voi. Felicitari Dianei, succes la mate si tie la examenul de condus!
Vic, cred ca stilul de invatamant din Occident, America si Australia(probabil la voi e asemanator cu cel din UK) e total diferit de cel din Ro si mai ales de ceea ce am facut noi. Eu am invatat in semestrul asta matematica. La scoala de suedeza. Pentru ca nivelul de suedeza nu-mi permitea un nivel superior, desi eu facusem mate de nivel de inginerie in Ro, am luat cursul de mate(obligata de punctajul necesar pentru a obtine bursa, caci altfel nu aveam motivatie sa fac) care a fost de nivel de cl. 7-9 aici in Suedia. Simplu si usor, o adevarata placere sa-mi antrenez neuronii si suedeza deopotriva. Unde voiam eu sa ajung...asa sunt si aici problemele. Exact la genul de probleme spuse de tine, la fel sunt si aici cerintele...dar eu le-am facut cum stiam. Normal ca nu aveam de unde stii profitul fara formula. Am scris pe foaia de lucru formula, am lucrat dupa ea si am completat tabelul si apoi cand si daca mi s-a cerut am scris si formula pe foaia principala. Ei, e chestie de obisnuinta...eu cred ca si ei la fel lucreaza, altfel nu se poate, dar daca le place sa se scarpine la urechea dreapta cu mana stanga ce sa faci?
corinai, multumesc de intrebare. A fost destul de greu la examen, in special timpul scurt, n-a ajuns pentru ca era de comentat texte, de spus pareri personale, etc. Dar eu am apucat sa scriu la toate intrebarile cate ceva...am sa vad miercuri rezultatul. Dezamagirea mare este ca daca trec la Svenska A, aici la noi este la närdistans(pentru restul fetelor un fel de fara frecventa), ne intalnim doar 2 ore pe saptamana, luni. Dar am ales alte 3 materii, dintre care 2 in suedeza si o sa am si scoala asa. Apoi vreau sa fac 2 zile practica, daca ma mai primesc , joi am intalnirea cu sefa de lab si cu tipul de la Komvux. Ei, saptamana plina de emotii. Fetele au serbarile de Lucia...Diana joi si Silvia vineri. Silvia deja ne-a cantat toate cantecele, le stie foarte bine. Fetele tale cand au?
Sanatate multa Evei, e greu cu ei bolnaviori...Silvia a fost putin cu gatul rosu joi si vineri, fara febra insa. Iar sambata nu mai avea nimic. Fara medicamente, doar cu strepsils si apa rece.
Fetele care nu stiu, aici in Suedia tratamentul prescris de medic pe langa antibiotic daca e cazul, la rosu in gat sau amigdalita este...inghetata! Da, asa cum vedeti...noi i-am dat Silviei "numai" apa rece de la robinet.
agho, ce frumos au stat ai tai sambata si au facut lectura impreuna!
mara, a fost foarte bine la petrecere. Fetele s-au jucat cateva jocuri, unul in special le-a placut tare mult ca nu se mai opreau sa le servesc tortul si se facea deja de mers acasa.... Diana a facut si un "tips promenad", un joc tipic suedez. A scris pe hartiute(12 la numar) pe care le-a lipit in sala de petrecere ascunse care pe unde, cate o intrebare despre ea si familie cu cate 3 raspunsuri din care unul corect. Fetele au avut la dispozitie hartiute si creioane si au completat raspunsurile care le-au crezut ele corecte. Primele 3 au primit premii. Sa vezi ce ne chinuaim vineri seara sa nascocim intrebarile. Au fost de genul: cum o cheama pe bunica Dianei? Care e al 2-lea nume al surorii Dianei, ce supa nu-i place Dianei...etc. A castigat prietena cea mai buna a ei, Diana s-a asteptat.
Succes la teza de miercuri.
Apropo de calendare de advent, aici e plin in magazine, iar fetele stiau din Ro. Noi le cumparam de la cei ce le aduceau din Ungaria.
mihaela, tin pumnii sa gasesti de lucru!
Hai ca am fugit, e tarziu si maine iar e o zi...va pup cu drag, ne mai auzim.
Aaaa, un PS. Am facut blogul privat. Doritoarele pot sa-mi trimita adresa de e-mail pe PM si trimit invitatii. Acolo am scris si despre ziua Dianei si sunt cateva poze.
vorbe de copil...
Hobby
mihaela_s spune:
agho, am uitat sa-ti spun ca ai scris asa frumos despre cadourile de la mosh, cele primite de voi, parintii.... Noi de Craciun ne cadorisim si noi, adultii, dar de Mos Nicolae numai copiii...dar pana n-ai scris tu, n-am stiut motivul .
vorbe de copil...
Hobby
mihaela_s spune:
Si iar am uitat...
corinai, felcitari pentru achizitie! Sa o stapaniti sanatosi. Cand va mutati? E tare bine la casutza ta...
Chiar ma uitam si eu pe site-urile de la noi cu case...sunt inca destule la vanzare, preturile n-au scazut dar ma gandesc ca lumea nu mai liciteaza asa ca inainte...cel putin in primavara, cand am cumparat noi casa, am pierdut cateva pentru ca se licita prea sus pentru noi, unele case s-au vandut si cu 500.000 de coroane peste pretul cerut...
Cu bancile e nasol si aici, dar mai nasol ca in UK nu cred. Acolo am vazut o stire acum vreo saptamana cum ca se vanduse O CASA in 2 luni de cand a inceput criza. In toata tara!
Ma bucur pentru voi ca ati reusit.
vorbe de copil...
Hobby
corianai spune:
neata,neata
Sunt matinala rau azi, am o prezentare la ora 8, iar Eva bolnavioara ramane cu tati acasa, sper sa se descurce amandoi desi Eva cand e bolnava sta numai si numai lipita de mine. Inghetata a fost singurul lucru pe care l-a mancat Eva ieri, iar de baut a vrut numai putin suc, bun regim pt cineva bolnav de stomac cand ma gandesc ce de orez cu morcovi manca Mara saracuta in Ro in situatia asta...
Mihaela eu sunt sigura ca ai sa treci examenul, si te rog trimite-mi invitatie pt blog, imi place mult cum scrii tu si vreau sa vad si fetele la petrecere.
Cu casa speram sa rezolvam azi, problema e ca noi am cumparat cu doi ani in urma un apartament care acum nu se mai vinde, dupa cum stii piata imobiliara a murit de tot. Asa ca acum trebuie sa avem credit dublu de la banca, si e destul de greu sa ti se aprobe asa ceva cu un singur salariu. Avem totusi ceva sperante sa-l luam, apoi ramane sa vedem cum naiba o sa facem sa maritam apartamentul... ufff
Gata, ajunge cu vaicarelile, o zi buna tuturor, mai revin.
pies Sanca daca citesti pe aici te rog nu uita de numele lentilelor!
flower-power spune:
Agho ,merci de pont, s-a retinut . Legatura cu mersul la mama pt taiat de porc cred ca am facut-o din cauza postarii cu carnati ,toba si alte porcarii
Miha ,ce bine ca Diana s-a gandit din timp cu ce vor umple timpul ,pt ca TB la ultima aniversare la care a mers ,a iesit destul de trist ,s-a lasat cu lacrimi .Vreo doo fatute s-au apucat si au stricat tot cheful sarbatoritei ,saracuta chiar a plans .Una , ca ea e cam indispusa (si s-a gandit sa-i indispuna si pe restul ,mititica ,ce darnica ) ,alta ca ea suna acasa sa vina s-o ia .Cum mama din dotare s-a gandit sa le lase cat mai multa intimitate , n-a fost prin preajma sa aplaneze ...TB pur si simplu le-a ignorat ...
Saptamana asta spre sfarsit se lasa cu curatenie generalizata , ca sa putem primi cum se cuvine bradul .
Nici nu ma asteptam sa aiba atata succes calendarele , i-am dat si Corei unul cand a fost in vizita , ce incantata a mai fost .
Mara mami de Tibi-Mares