Copii din 1995-1998(25)
Raspunsuri - Pagina 16
mihaela_s spune:
Seara buna si de la mine...
Multumesc pentru sugestiile privind congelarea cozonacului. Sanca, suna tare bine ce scrii tu acolo, dar nu eu ii congelez si taticul care ma intreba nu stiu ce ganduri are cu cozonacul. Poate se gandea sa-l folosim cumva pe viitor, e cozonacul "clasei" . El e bucatar si ma gandesc ca o fi gasit o solutie. Acuma nu-i mai scriu, s-o fi descurcat cred...
Sanca, ma bucur ca Elliot e bine. Se mai intampla cu copiii sa aiba asa chestii, o indigestie...
mQQm, eu inteleg ca prima data merge Dedi acolo? Ai scris ian anul viitor...sau te refereai la anul viitor dupa anul viitor? Ca parca mai bine suna sa vina fata la voi prima data...sa o cunoasteti. Daca ceva nu merge...stiu eu...sa nu se inteleaga fetele, sa se certe sau orice...puteti renunta la a mai merge Dedi? Eu ma gandesc si la aspectele neplacute, sunt sigura ca si voi. Dar de sunat suna bine, daca tu ai incredere in Dedi si ea vrea sa faca schimbul, de ce nu? Sa ne tii la curent!
Cozonac cu dulceata am mancat si noi sambata cand i-am degustat...cu dulceata facuta acolo tot pentru targ...dulceata de morcovi cu chili! Dada, e foarte gustoasa si asa putin picanta, a mers de minune. Suedezii folosesc dulceata asta la fripturi, de Craciun si amestecata cu smantana la peste. Cica e delicioasa. Am luat si noi un borcanel sa degustam.
agho, eu tot citesc de baietii vostri asa or fi peste tot...uneori ma uit la adolescentele de aici, cele de varsta mai mare si ma gandesc ca nu mai e mult si ma asteapta si pe mine...inca n-am citit de fetele de pe aici nimic ciudat...uite dedelina lui mQQm e chiar un exemplu ca se poate!(si Mr.P e un exemplu bun in devenire vad N-a mai scris demultisor alma dar si Diana era un exemplu pozitiv. Sper sa trecem cu toate usor peste perioada asta "zapacita". Uneori ma duc inapoi cu gandul si ma regasesc pe mine in multe ipostaze in care o vad pe Diana. Si o inteleg. Asta nu inseamna ca nu corectez. Cateodata Ovi e mai sever, el e mai infipt cu pedepsele, cred totusi ca asta nu-i strica. De fapt vad ca nu strica...o vreme se corecteaza si ne face sa intelegem ca a inteles. Hai sa suntem sau vom fi toate cam in aceeasi "oala" la un moment dat, ne-om incuraja reciproc. Unele vor fi trecut de perioada asta, altele abia intra...si mai apoi o sa radem cu pofta citind peste vreo 5-6 ani de ei...nu?
andra, n-am mai vrut sa ma complic cu impletitul, e fost destul sa le arat cum sa faca asa simplu. Oricum au fost mici, de juma' de kil si nu cred ca aveam ce impleti. Au iesit excelenti si asta conteaza. Dar vreau sa vad cum ii impletesti, am sa fac eu acasa asa...
Ana-Maria, capul sus si inainte! Hai ca n-o fi dracu' asa de negru...conteaza atitudinea si felul in care privesti lucrurile. Dar asta o stii deja! Te asteptam sa ne mai pove de Alex si Luana, hai ca te mai descarci si tu!
Mara ma tot pregatesc si eu sa fac o oala de supa dar nu cu ciolan, ca nu gasesc, dar macar cu ceva sunca afumata...mi-ai facut pofta acum si cred ca maine am sa o "comit"! Mai spune-ne de TB!
Eu citesc aici de teze cu subiect unic...de ce se dau acum asa tezele? Se dau deoadata pe toata tara? Cred ca v-am intrebat si anul trecut, dar am uitat...
Va pup pe toate, o saptamana buna mai departe!
vorbe de copil...
Hobby
CriPOD spune:
Va multumesc pentru opinii. Nu pot sa ma hotarasc deloc, asa ca o iau "one step at a time", cum zic astia. Merg pe 8 la scoala sa aud povestea si sa iau pachetul. Urmatorul pas e prin februarie, asa ca ma mai zvarcolesc un pic. Mihaela, Dedelishca merge abia la iarna viitoare in ianuarie, in vara asta, 2009, in august am primi mimozica noi. Oricum, e un proces de selectie lung, dur si complicat. Mai avem timp. Doar ca daca stiu ca nu sar in masina sau tren si ma duc la ea daca ceva nu-i in regula, mi se pare asa... altceva daca eram pe acelasi continent macar. Va mai zic eu.
Paul a zis s-o trimit in basement pe fatuca aia daca vine, haha. In plus va amintiti ca el spera sa mearga la universitate de la toamna. Ghici vrea in Toronto? Nuooo, lasa-l sa viseze.
Io am niste dileme serioase mai nou. Ce sa le iau dom'le la plozii astia de mos? Dati si voi niste idei, muah.
flower, e unul din favoritii lui MrP ala cu fifa.
agho, nu te lasa, este singurul sfat pe care il am. Uite Sanca ce progrese minunate a facut cu Elliot, eu una sunt impresionata, deci nu trebuie sa dureze pana la 19 ani. Intr-adevar e ceva cu majoritatea de baieti, au un stil de a-si castiga independenta de te doare capul. Nu am nicio reteta, ca daca aveam nu ma chinuiam au inca la etatea lui, dar e cel mai bine sa mergi la obiect, sa stii calr ce te deranjeaza si de ce. Dar daca nu invata cum cheltuieste energia ramasa? Joaca prea multe jocuri sau doar zace asa? Cu ce se ocupa? Scuze ca te-am bombardat.
Ana, facem galerie, da' si io's in aceeasi buda cu tine, asa ca te sustin pe-aproape.
agho spune:
Sancafelicitari pt. rezultatele extrem de bune ale lui Elliot! Si ce bine ca si-a revenit rapid!
Mihaela, sper sa nu fie aceleasi probleme cu fetele. De obicei, ele sunt mai atente, mai sarguincioase etc. Subiectele unice se dau numai la clasele a VII_a si a VIII-a si conteaza fff mult notele pe care le iau nu numai pt. media din semestrul respectiv ci se iau separat in calculul mediei de intrare la liceu.
Aseara l-a sunat prof. de romana de la pregatire, l-a intrebat la foc automat despre fiec. subiect in parte. Subiectele de la gramatica le-a facut corect. Acum treb. vazut cat de bn/ concis s-a exprimat in scris la rezumat si la compunere. Si-a dat si el cu parerea ca in proportie de peste 60%, nota din teza se datoreaza pregatirii. Si i-am spus si eu ca daca ia un 8, inseamna ca singur n-ar fi luat decat un 2.
mQQm, iti dai seama ca nu ma las. Pai daca unul macar nu ridica stacheta, cine-ar mai face-o atunci?!...
Bine ca aveti destul timp ca analizati toate aspectele unei eventuale plecari a Dedelinei. Multa bafta si o alegere cat mai buna!
I-am pus aceeasi intrebare aseara, ca sa-l lase sa ia note mici sau sa ma implic in continuare? A fost de acord cu ultima parte. A comentat nitel cum ca uneori i-ar place sa faca si altceva nu doar sa invete.
Calc. este parolat, se joaca numai cu acordul nostru si nu in fiecare zi. De obicei seara, dupa ore...ca oricum nu mai are chef de invatat. Diminetile de luni, marti si joi le are ocupate cu meditatiile. Apoi are scoala dupa-amiaza.
Timp liber are serile si in zilele de sambata si duminica, dar si atunci mai treb. sa-si lucreze temele de la scoala, plus cele de la meditatie, asa ca uneori ii mai vine sa traga matza de coada.
Protestele il apuca cred dupa ce se mai converseaza cu prietenii lui sau cand afla ca ei se joaca muuuuult mai muuult pe calc. (unul dintre ei cu nemiluita).
Acum insa era satisfacut ca s-a descurcat bine la teza.
Are nevoie de incurajari multeeeeeeee.
Si-am repetat aseara impreuna o lectie la franceza timp de-un ceas jumate ca-l va asculta azi. Data trecuta s-a balbait si are deja un 4 pt. teme nefacute (el si multi altii care si-au luat-o in cap).
Si mai are un 7 la istorie pt. ca in clasa e o atmosfera tembelisima si prof. actual (ff nou venit ) n-are metoda de stapanire a zbanghiilor din clasa. Si e varsta la care copiii au nevoie de modele, de impulsuri pozitive.
flower-power spune:
Neatza fetele ,
Sa va spun de Tiberiu .Mai degraba ce emotii am eu .Azi da prima teza ...La ...romana ,ati ghicit .Nu va spui cat am inima . A invatat saracul 36 de subiecte a cate-o foaie de caiet studentesc .Lucruri despre care copii de-a 5-a nici n-au auzit macar . Si asta numai pt primul subiect .Asa ca indiferent de nota eu sunt din start multumita .In rest ,ieri a venit again cu 2 de 10 ,unul la mate si unul la geogra ,cred ca l-a inebunit pe prof ,are deja trei note ,in timp ce altii abia au una .La mate s-a facut si cu-n 8 sapt trecuta si acum trage tare sa-l indrepte .Alte noutati n-avem decat astea cu scoala ,invatatul .La engl le daduse ieri sa compuna o poezica cu Craciunul .Ma tot bazaie de-o excursie la Vulcanii Noroiosi pe care i-a vazut numai anul trecut ,dar e pusa prost ,inainte de teza de mate .Cam asta...
Mah ,daca va spun ca eu nu ma dau in vant dupa ciolan ,must ,sorici si alte chestii de-astea ...pe care unii de-abia le-astepta .Dar am facut mancarea , de-acum nationala dupa cate bag de seama ,la cererea publicului . Singurul lucru pe care-l astept cu-adevarat sunt carnatii pe care-i facem in casa , pt Craciun , in rest nu mancam , decat facuti cu manuta noastra . Acuma ca scriu imi aduc aminte ca am mancat totusi si din alte surse anul trecut de Craciun ,la Centimeter in Viena , carnat cu branza lung de 2 metri . Agho ,gata ,nu mai zic nimic ...pa cuvant de pionier .
Voi cand impodobiti brazii ,casa ?
Da ,Anca e cu fotbal fifa , mie nu mi se pare un sport prea inteligent , da' parca tre' sa-mi placa mie ? l-am auzit si de-un volan nou pt comp care nush ce manete extra are si cred ca cu asta mai completam desaga mosului .
Bravo pt rezultale lui Elliot la mate . S-o tina tot asa !
Miha ,tezele de care ai auzit inlocuiesc testele nationale .Deci nu mai e nici un exam . De-aia cred ca tot auzi de note pe-aici , ele sunt de baza acu'.
Deci mQQm ,la basement cu ea , eiii, asa pareaza barbatusii cateodata .
Agho ,nu ma bag la sfaturi ca noi suntem mai mici , dar cred ca trebuie sa te mentii pe pozitii , sa inteleaga ca nimic nu vine din cer si ca fara munca ...Atentie la tonalitate ,aka cum il iei .Am constatat ca baietii , in mod special , sunt tare sensibili la acest aspect ... Depinde f.mult cum pui problema .
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
Ana68 spune:
Saru-mana de sustinere,dragelor...sincer nici nu stiu ce sa ma plang,is in pauza de detoate...n-am nimic grav,mi-s in parametre,insa ma simt epuizata mintal,nu stiu cum sa va explic....pur si simplu sunt non-stop la ora sexuala...asa ceva n-ati vazut.
Maine vine sora mea la noi,cea care colinda lumea....asa ca la mine incepe weekendul inca din seara asta.
Pana ne revedem....va pup cu drag,sa ma iertati ca nu va scriu la fiecare si promit ca am sa imi revin...parole!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Album pi casa
agho spune:
Flower, gata cu emotiile! S-a terminat programul pe ziua de azi. imposibil sa nu ia o nota f buna cu-atatea subiecte. Succes! Brrr! Pai nici la facult. nu-nvatam atatea subiecte.
Am vazut cum te-ai indurat de mine si mi-ai povestit de carnaciori. Tocmai ce-am vorbit cu mama care se pregateste deja de taiat purcelul pe sapt. viitoare si ne-asteapta sa luam carnitza la congelator, dar de preparat carnati mama se va ocupa. Iar anul asta i-am zis sa nu se mai oboseasca sa faca lebar, toba si caltabosh ca oricum astia ai mei fac nazuri si nu prea mananca (nu ca eu m-as da in vant), dar astea sunt bucatele traditionale. Se pare c-a inteles, c-a taiat lebarul de pe lista, iar caltabos o sa-si faca socrela ca ei ii place.
Ana68, not coment!
mhldvrc spune:
Am fost zilele astea, emotii nu mai vorbesc, dar mi-a trecut . Are 8-ul asigurat, la gramatica a facut excelent, la literatura a facut tot, zice el, abia dimineata m-am uitat pe foaie sa vad ce-a scris. Ieri eram tare suparata, la 13:30 ma suna sa-mi spuna ce facuse, tinand cont ca la 12:00 inceepuse teza, deci va dati si voi seama de ce n-am intrat, eram plina de . A trebuit sa merg si la sedinta, iar cand eu ieseam pe usa, intra el. A ajuns acasa pe la 17:00(au facut pregatire la mate), eu m-am intors pe la 20:15 destul de ofuscata, bani, bani si iarasi bani de dat, nimic interesant .
M-am calmat cand mi-a aratat subiectul de teza si dupa ce mi-a dat testul de la scoala de engleza, 86%, B la Writing, A/B la Use of English, Tests in rest numai A, l-am si felicitat, imi trecuse toata supararea.
si poze
Mihaela ,Tatiana siMihai
flower-power spune:
Hai ca mi-am mai revenit .M-a sunat copilu , a avut timp sa termine , sa se verifice , el zice c-a facut tot si bine dar profu taie-n carne vie la corectat .Asa ca nu spui hop .Bine c-a trecut .
Apoi Agho , cam la aia ne gandeam si noi aseara , parca eram in sesiune , da macar atunci aveam ceva mai mult timp la dispozitie si eram oleaca mai copti .
Cat despre Andrei ,ia intreaba-l ce note au colegii aia de stau toata ziua la comp si daca si le-ar dori si el .Bine ,deja la varsta asta unii copie big time asa ca la materiile la care se preteaza s-ar putea sa n-o duca chiar atat de rau .Respectivii ...
Despre diferenta dintre fete si baieti pt mine e din ce in ce mai clara . Fete;le in general sunt mai responsabile ,mai asumate ,mai fricoase ,se gandesc la consecinte , baietii n-au nici o treaba si se mai si revolta daca incerci sa-i scoti din starea asta .Cu exceptiile de rigoare si de-o parte si de alta .
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
agho spune:
Flower,asa e, nu poti sa zici gata pana nu vezi nota. Baftaaaaa!
Mu mai treb. sa-l intreb ce note au prietenii pt. ca stiu deja de la el, evident. E si el constient ca prietenul lui nu se omoara cu invatatul. Altul e in cls. a VIII-a, dar e sarguincios totusi,are in jur de 9.20 -media anuala. Chiar au discutat si ei intre ei despre note, medii si And. tocmai ce mi-a zis ca radeau putin de el cum c-ar fi tocilar. And. nu s-a suparat, a concluzionat insa ca el nu e tocilar si ca sunt poate putin invidosi colegii/prietenii lui. Ideea e ca a scazut si competitia in clasa, baietii altadata ff silitori s-au lasat si aia pe tanjeala si sigur ca in loc sa se ridice, se trag in jos unii pe altii. Cu tendinta asta ma lupt inca de anul trecut. Dar treb. sa razbim, greu, dar e musai.
mhldvrc, da ce-aveti dragelor de sunteti suparate?...
Bravooo baiatului pt. rezult. de la engleza. Bravo si pt. teza!
Sanca spune:
Dragelor, am revenit
Multumesc de aprecieri, timpul gloriei s-a dus, santem inapoi la ordinea zilei, adica ei cu lenevitul, si eu cu biciul....
Am fost la control cu Mr Elliot, si au mers toate foarte bine, dupa o noapte cu lentilele de contact. Dupa ce le-a scos, vedea bine, a citit toate literele, dr. a fost foarte multumit, il mai vede in 3 saptamani.
MQQM pai mai ai cateva luni de analizat si disectat problema. La ce Univ vrea Paul? Sugestie de cadou de Xmas - jocuri de Wii.
Ma intreba-i ce face Elliot cand nu invata, adica cand e acasa... Vegeteaza. Sau mai bine zis, f**te timpul. De obicei cand vin acasa se uita cu tac'su la 70 show, si numa cand incep eu sa-l scarman isi aduce aminte ca are teme, sau ca nu are... A dat acuma de o serie de carti care-l fascineaza si citeste serios. M-as bucura sa prinda gust de autobiografii sau carti cu subiect istoric decat SF.
Mara ai noroc cu TB ca e serios si sarguincios. A avut mult de munca, si o sa vezi, o sa vina cu rezultate bune la teze. Bafta in continuare.
Noi impodobim casa de Craciun de Mos Niculae, adica de sambata.
Agho cred ca ti-a fost foame cand ai scris postarea, ca numa la mancare iti sta gandul... Ma gandesc si eu, cand vin in tara, la niste carnaciori oltenesti... cu mamaliguta....
Cam asa sant baietii se las pe tanjeala, trebe sa stai si tu cu biciul in mana, ca si mine
Ana distractie buna cu sorella, si sa stati de povesti pe saturate.
Mihaela, vezi tu ai scapat de emotii pentru teze cu subiect unic. Am vrut sa-ti scriu, ca ti-am admirat masa, si e super (cand am vazut pozele de la zilele onomastice).
Mihaela bravo lui Mihai pentru notele bune. La engleza B e destul de bine.