Copii din 1995-1998(25)
Raspunsuri - Pagina 12
flower-power spune:
Fetelor ,
si la noi e o zi cam mohorata .Nu am chef de nimic .Tocmai am scos un material de pe net pe care sa-l aiba maine TB la el(just in case ) cand il va intreba pe proful de Romana de ce grupul de litere "che" aflat in pozitie finala si alcatuind singur silaba la el corespunde unui sunet si dupa stiinta noastra ar corespunde la doua .Sa vedem ce are de zis .
In rest ...asteptam we prelungit nu inainte de testul la engleza .Lui si inca la 2 colege le da doamna de lucru in plus .Cred ca mai impresionata sunt eu de chestia-asta decat el .Maine ar trebui sa le dea planul de recapitulare pt teza la rom.Mda ...si noi trebuie sa facem un brainstorming sa-l ajutam pe mosh .Ceva idei ?
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
agho spune:
corianai, Ana mea e in cls. a V-a, iar Andrei e in clasa a VII-a.
Dar vine mosul cu ceva cadouri!
Flower, daca era fi-miu acasa, il intrebam si eu pe el...ca nu mi-s in tema. Ca el le are cu explicatiile...ca si duamna lor de romana le preda aiurea la grupurile cu che...ghe...De-aici s-a iscat si discutie in clasa..ca fi-miu vroia s-o aduca la ce stia el corect de la pregatire...s-a bagat si colegul care face pregatire cu aceeasi profesoara si mai sa planga profesoara ca i-au reprosat copiii ca greseste.
Plus ca ba se iau in calcul noile reguli din gramatica, ba ca se cer la teze tot vechile reguli...adica e ceva de te doare capul.
Sanca spune:
Am revenit cu vesti bune. Am reusit sa ma instalez inapoi in birou, cam de o saptamana, dar am avut liber joia si vinerea trecuta, si nu m-am atins de calculator. Asa ca pot sa va scriu noutati din barlogul meu, iar de maine am liber ptr restul saptamanii, si iara nu prea o sa mai pup calculator decat pentru teme. La noi maine e Thanksgiving, si anul asta m-am ambitionat, si gatesc si eu, curcan si tot ce trebe pentru marele eveniment
Ana, am citit de aventura ta, pe trecerea de pietoni. Matusa mea, acu un an, a cazut intr-un canal, noroc ca nu si-a rupt nimica, si ca am putut sa fac misto de ea, asa vreun an de zile.... Dar ea a aterizat intr-un canal deschis in mijlocul strazii, pe trecere de pietoni.
Corinai, bun venit in clubul nostru. Daca am inteles bine, ai 2 fete, cam de aceiasi varsta cu fetele lui Miha.
Mihaela, La multi ani Dianei, tot ce-si doreste, si sa fie multumita si fericita. Cat a facut 12 sau 13 ?
E bine de incurajat talentul la desen a lui Silvia.
Vazut pozele cu zapada, si deabea astept sa merg in Rom, cu speranta sa ma joc si eu cu zapada, si sa ma ninga pe nas, ca mi-ai facut pofta. Sorella ta arata tare copilandra. Daca nu o vedeam pe mama ta prin poze, as fi crezut ca tipa in jeaca bleo e vreo colega de scoala de-a Dianei. Super distractia. Cand incepe productia de cozonaci ?
Andra. Ideia ta, sa o dai pe Maria la gradinitza mi se pare chiar foarte buna. In felul asta ar fi si ea cu un colectiv de varsta ei, si tu nu ai mai fi asa de stresata, si ai sta cu sufletul impacat, ca totul e bine, si Maria nu o sa-ti « suga » toata energia si atentia cand ajungi acasa.
MqqM – deci asa, Costco de acolo nu avea salata de broccoli ? Ii reclam. Ingredientele sant cam asa : floretele de la broccoli, iar tulpina e data pe razatoare, morcov ras, varza tocata (cam rara), pine nuts, dried cramberries, bacon bits. Poti sa folosesti ranch dressing, cu toate ca cel din punga e un pic diferit, acrisor, dar nu prea pot sa-ti zic din ce e facut. Bafta la sedinta la scoala, cu toate ca nu ai decat lucruri pozitive de auzit.
Agho, cand scapa Andrei de ghips ? Si am inteles eu bine din ce ai scris, ai emotii pentru nota de la clasa de desen ?
Vic, bine ai venit in clubul nostru. Fiul tau termina acuma cls 8 ? Dar pe continentul vostru, asa se termina anul scolar, odata cu anul calendaristic ?
Mara, deci asa, ti-a fost dor de mine.... Vad ca esti prinsa in teze si examene. Bafta lui TB si sa treaca cu 10 la toate.
Mihaela , si eu faceam blatul in « copilarie » pe toate mijloacele de transport. Ce mai, inainte sa plec din tara, am stat o vara intreaga la mare cu o suta de lei, si am venit de vreo 3-4 ori in Bucuresti pe parcursul la 2 luni de zile... Ce vremuri....
Joia trecuta am fost cu Elliot la oftalmolog, unde am stat toata dimineata, ca l-au invatat sa-si puna si sa-si scoata lentilele de contact. Lentilele sant comandate, si platite, el spera ca saptamana asta sa le aibe. Nici o sansa, avand in vedere ca maine e Thxgiving, si nu lucreaza nimenea, si plus de asta trebuie dus la control la o zi, trei, o luna, etc. Elliot e foarte entuziasmat de ideia de a scapa de ochelari, acu sa vedem cum o sa se descurce.
Saptamana trecuta am facut curatenie generala in casa... Nu mi-au ajuns trei zile, ca numa la baieti in camera am muncit cu spor 2 zile, de-mi venea sa-mi iau campii si sa nu ma mai intorc.
Si ca tot pomenise Mihaela de bani de buzunar. La noi nu se practica. Le dadeam intr-o perioada, si Matei ii pierdea (de fapt uita de ei prin buzunare, sii ii gaseam cand spalam rufele), iar Elliot, numai facea nimica prin casa. Dar de ieri, Elliot si-a pus iara in aplicare sistemul cu puncte. Am o planseta luata acu X ani ( a se citi ichs si nu zece), si pe planseta o lista cu ce e de facut pentru acumulare de puncte – facut patul, pus vasele la locul lor, scris cursiv – o pagina, citit o ora, etc. Aseara Elliot a gasit cecurile de plata de la sistemul cu puncte. Asa ca s-a inspirat iara sa-si tina camera in ordine si sa stranga puncte pentru un joc de ipod. Azi dimineata si-a facut patul, a pus vasele la locul lor fara ca eu sa zic nimica. Tac, si vad rezultate.... Cam intr-o saptamana o sa trebuiasca sa-i cumpar un joc de pe itunes, dar zau ca merita....5 dollari si stau si eu fericita ca efortul meu de 2 zile de a-i curata camera, nu a fost in van.
O sa incerc sa mai intru saptamana viitoare, dar am o clasa de economie, care imi suge tot timpul liber. Nu ar fi subiectul in sine, si ca economia e la pamant, e profesorul care preda materia, care vine la clasa pe post de comedian, si plecam acasa cum ne-am dus, dupa ce ne instruieste sa invatam pe cont propriu. Asa ca tot timpul liber stau cu manualul in brate si incerc sa « traduc » notiunile de baza si sa-mi ramana ceva in materia cenusie...
Ana68 spune:
Salutare,
Agho,uneori nici eu nu ma mai inteleg...la pauza de invatat ma refeream pentru vacanta,adica am tocat prea multe cuvinte pe timpul scolii...invata,invata,invata...cred ca s-o fi saturat si bietul Alex de atat teorie a chibritului...Am ras aseara,vine de la scoala,imi arata diploma de locul I la concursul Micii matematicieni,zic "bravo" ,pup copilu' pe frunce...si imi zice zambind:"Azi am luat 10"."La ce?"."La religie" si il pufneste rasul...si io da-i ras dupa el...a fost asa...ca o descarcare.In schimb doamna diriginta le-a dat o foaie,cu un tabelas in care erau trecute toate notele de la inceputul anului scolar(asa imi amintesc) pana in noiembrie.Foaia a trebuit semnata de ambii parinti.Avea 4 de 9,in rest 10.S-a uitat si Dunia,fata lui Marius,pe foaie si a zis a mirare:"Are 4 de 9,ai vazut?".Am zis "da"...nu a chestie de orgoliu,ci pur si simplu am aprobat faptul ca e mult mai mult de munca decat anul trecut,ca trebui sa fie bun la toate,ca asa a plecat din a V-a si ...asta este,trebuie sa faca fata...Nici nu mai stiu cum s-o dau si cum s-o iau.Nici nu stiu cum sa mai zic...e ok,din punctul meu de vedere...dar ma gandesc ca si Alex are o limita si ajung sa fac scenarii din povestile auzite,cu copii exceptionali la invatatura care au clacat sau au luat-o razna cu mintea de la atata scoala si invatat...Nici nu mai stiu...e un total talmes-balmes in mintea mea,eu una ma simt mult mai bulversata decat Alex...ar trebui sa-mi revin,ca altfel o iau eu razna in locul lui.
Anca,may dar cata treaba ati avut in pauza asta de postare...Pai spor la treburi in continuare...
Mara si eu sunt in pauza de idei...asa ca pun aceeasi intrebare:ce luati adolescentilor de sarbatori?Ca eu nu stiu ce sa-i iau la Alex si daca il intreb,ma apuca groaza...
Fetele...hai sa auzim numai de bine.Va pup cu mare drag si mai vorbim!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Album pi casa
mhldvrc spune:
Citat: |
Plus ca ba se iau in calcul noile reguli din gramatica, ba ca se cer la teze tot vechile reguli...adica e ceva de te doare capul. |
Agho, cand a dat Tina capacitatea, pentru ca a folosit noile reguli la gramatica, a fost depunctata si a luat doar 8,50, asa ca eu nu-l stresez pe Mihai, sa faca asa cum prevede regulamentul. Sper ca profa de anul asta sa le spuna copiilor ce au de facut si sa le explice-n mod clar. Mi-e foarte teama de subiectul de literatura-n schimb, acolo sta el ceva mai prost. In fine ce-o fi o fi, m-am uitat pe site-ul edu si-am vazut ca la stiintele naturii s-a intrat cu medie ceva mai mica, 8,63. La mate-n schimb mi-e tema rau, dar sper sa aiba capu' la el si sa rezolve si subiectele de algebra . Sub el linie, nu-i cer prea mult, sa intre si dupa sa puna osu' la treaba, sa nu se faca de ras.
Mihaela , si eu faceam blatul in « copilarie » pe toate mijloacele de transport. Ce mai, inainte sa plec din tara, am stat o vara intreaga la mare cu o suta de lei, si am venit de vreo 3-4 ori in Bucuresti pe parcursul la 2 luni de zile... Ce vremuri.... |
Asa deci Sanca, esti de partea lui Mihai.
Apropo de lentile, si Tatiana ar fi vrut, dar n-am fost de acord .
Mara, lui Mihai ii voi cumpara COUNTER STRIKE si-l doreste de multa vreme dar niciodata n-am gasit, iar Tatianei un laptop(asta numai daca se vor da bani de cadouri) sau papusa de portelan pe care o vrea de mult. Ai mei sunt mari, nu mai cred in Mos si de cativa ani aranjam cadourile impreuna.
Totusi imi lipseste bucuria care li se citea in ochi, atunci cand gaseau cadourile sub brad, dar si acum mai au surprize . Anul trecut i-am luat Tatianei chitara si lui FIFA.
Abia astept Craciunul, pentru mine este cea mai frumoasa sarbatoare.
si poze
Mihaela ,Tatiana siMihai
agho spune:
Sanca, ce ambitie pe capul tau sa le faci tu pe toate! Spor la bucatarit!
Buna idee cu tablita si punctele adunate! Noi ne decurcam fara tablita. Nu de alta, dar daca dau navala si fac toata treaba si treb. sa le dau toti banii.
Ma bucur pt. Elliot si lentilele lui.
Andrei nu mai are ghips de-o saptamana. Si sper ca la desen sa fi luat o nota mare ca destul c-avem belele la franceza acum si note mai mici la fizica.
Ana68, intelesesem ca pt. vacanta ti-ai propus sa nu mai stai cu gura pe el. Si voi vreti numai 10 pe linie? E ff bn ca si puteti. Bravoo!
Din pacate, And. are o prof. exigenta la fizica si la test a reusit un 7, dar 7 e nota mare...Adica And. are note mai mari la matematica si mai mici la fizica.
Acum sa te vad mhldvrc, ce spui? Ca tu zici ca fizica e mai usoara decat matematica si ca Mihai are note mari la fizica. Treb. sa va spun ca si alti copii buni din clasa au note mici sau chiar f mici la fizica.
Cum nu stiu engleza, am incercat sa traduc cu dictionarul counter strike - "babeste" am inteles, dar zi-mi si mie exact la ce anume te referi?
Ei, si Tatiana ar merita un laptop ca e si necesar totodata.
Mai revin.
flower-power spune:
Agho ,gasesti pe google ,din cate stiu eu is niste jocuri ,cu puscaturi ....Pe mine nu ma ajuta prea tare ideea asta .
Hai ca-ti tin companie ,si la TB in clasa cea mai mare nota la test la rom a fost 8.Si azi cand s-a dus TB cu lucrarea sa-l intrebe cum vine treaba (despre care stiu sigur ca facuse bine ),a ridicat din umeri si a dat a lehamite din mana .Am inteles ca s-a mai dus cineva si le-a zis "sa-l mai lase " Mi-ze-ra -bil. Asta pt ca tot erau la desp in silabe .
Mara mami de Tibi-Mares
mhldvrc spune:
Acum sa te vad mhldvrc, ce spui? Ca tu zici ca fizica e mai usoara decat matematica si ca Mihai are note mari la fizica. Treb. sa va spun ca si alti copii buni din clasa au note mici sau chiar f mici la fizica. Cum nu stiu engleza, am incercat sa traduc cu dictionarul counter strike - "babeste" am inteles, dar zi-mi si mie exact la ce anume te referi? Ei, si Tatiana ar merita un laptop ca e si necesar totodata. |
Ei, eu m-am suparat pe el ca are note asa mici la matematica si 10(media anuala, un singur 9) la fizica, anul asta a luat un 9 si un 10, iar la chimie 9, deci se poate si asa.
Este un joc. Sincer, nici eu nu stiu prea bine ce-i, l-am vazut o singura data cand se juca pe mess/net cu un coleg.
Agho ,gasesti pe google ,din cate stiu eu is niste jocuri ,cu puscaturi ....Pe mine nu ma ajuta prea tare ideea asta . |
Da, ai dreptate Mara, e ceva cu razboi, se ascund, se-npusca, etc....
De fapt Tatianei abia i-am reparat computerul si merge brici , dar al lui Mihai este varza si decat sa i-l repar mai bine altu', iar ideea cu laptopul-ul i-a venit dupa ce nu a mers/a mers foarte greu pana la urma(incompatibilitate de word) CD-ul cu proiectul facut, la la scoala. Norocul ei ca-l salvase si pe e-mail ca atachment.
si poze
Mihaela ,Tatiana siMihai
mihaela_s spune:
Ooof, mai fete...ce rau e daca nu scriu o vreme, as avea atatea sa va scriu dar parca nici nu stiu de unde sa incep...
Mama si sora mea au plecat azi dimineata, a trecut tare repede timpul...
Azi noapte socrul meu a facut atac de cord si e in spital...
Eu am luni examene la suedeza, sper sa stiu...
Vacanta aici incepe pe 20 decembrie si tine pana pe 6 ianuarie. Doar eu incep o saptamana mai tarziu...
Cozonacii ii facem sambata si ii vindem duminica...
corinai, pe site-ul acela nu se plateste, doar daca vrei sa fii superstar...Diana ii va scrie si isi vor clarifica ele singurre dilemele.
Sanca, Happy Thanksgiving! Sa papi curcan si sa ne trimiti si noua cate o feliutza! Il faci umplut cu castane?
Ana-Maria, Mihaela, agho, Mara...imi cer scuze dar problemele ma depasesc putin si nu am acum dispozitia necesara sa ma gandesc cum ar fi mai bine. Dar stiu ca voi va descurcati .
Va pup cu drag, astept si eu vacanta, sarbatorile, sa stam cu totii acasa(mai putin Diana dar asta e alta poveste ). Nu vreau sa va intristez si pe voi, asa ca va las cu drag.
vorbe de copil...
Hobby
flower-power spune:
Ce repede a trecut perioada de rasfat cu mama si sora .
Saracul socrul cred ca drumul s-a dovedit prea obositor pt el . Fratele sotului mai era cu el ?
Iti tin pumnii sa va iasa productia de cozonaci .Sa-i dai gata pe suedeji.
Mara mami de Tibi-Mares