Locuri Parcare Pentru Gravidute, Carrefour Era Ias

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui felicia74

la carrefour au fost case de prioriate, nu mai sunt. Dar si daca erau, la ce folos? Mai mare scandalul...
Tin minte odata, cand eram in luna 8-a de sarcina, am trecut pe la carrefour, dupa ce am terminat gimnastica ptr gravide (faceam la maternitatea Giulesti). Toate casele erau deschise numai cele cu prioritate erau in pauza. Am intrebat pe cineva de acolo "si eu unde ma pot duce acum?" Evident, la celelalte case, la coada

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

pai nu inteleg....adica la gimnastica mergi da 2 minute extra la coada nu poti sa stai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui patrickiss
Poate faptul ca am locuit intr-o tara ceva mai civilizata decat Romania (in care locurile rezervate raman rezervate, chiar daca parcarea e plina ochi, si acele locuri puteau fi folosite atat de persoanele cu handicap, cat si de persoane in varsta sau gravide in ultimul trimestru), m-au facut sa cred ca la fel se intampla si aici. Uite ca nu e asa, data viitoare voi sti.

Si ce te faci cand stii ca exista pe lumea asta mult mai multe femei gravide in ultimul trimestru si batrani decat persoane cu dizabilitati? Asta inseamna ca in permanenta acele locuri vor fi in mod evident ocupate. Iar persoanele cu dizabilitati chiar au nevoie de acele locuri, altfel nu pot cobori din masina - in caz ca nu cunoasteti procedeul, persoana respectiva trebuie sa isi coboare caruciorul langa masina, apoi sa se mute din scaunul din masina in carucior. O parcare normala nu iti permite acest lux. Si atunci cum ramane cu persoanele cu dizabilitati totusi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Mie nu mi-a trecut niciodatä prin cap ,gravidä sau nu,ca as putea ocupa un loc de parcare al persoanelor cu dizabilitati.si nici nu mi-am pus problema ,eu sunt gravidä si mä duc la cump la orele de värf cä am prioritate la casse.poate fiecare om are o problemä sau lipsa de timp,ca la mine e vizibila ,,problema,,pot sa-i dau pe toti la o parte??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Atata timp cat exista niste drepturi mi se pare normal sa fie respectate: la casele cu prioritate pentru gravide sa se dea prioritate femeilor insarcinate, locurile pentru persoanele cu dizabilitati sa fie doar pentru persoanele cu dizabilitati etc. Chiar nu mi se pare greu sa se respecte aceste reglementari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Patrik said : Am stat cativa ani impreuna cu familia in afara tarii si locurile de parcare speciale erau si pentru persoane cu handicap, si pentru gravide, etc.
De aceea am fost mirat de atitudinea agentului de paza.

Auzi Patrik, spune-mi si mie in ce tara ai locuit de era permis asa ceva. N-am auzit de cind sint de locuri de parcare si case pentru gravide . Astea toate sint made in Romania!! Si bine ti-au facut ca te-au amendat, mai ales ca tu nu erai gravid si puteai sa tragi o fuga sa-ti iei ce aveai nevoie fara sa ocupi loc pentru handicapati.Boooo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

Eu in primul rand nu inteleg atitudinea asta de ... cum sa zic? Daca esti gravida parca esti bolnava, toata lumea TREBUIE sa te ajute, TREBUIE sa te lase in fata, TREBUIE, TREBUIE. Esti insarcinata, nu bolnava... Iar daca intr'adevar te misti greu, mergi aproape de ora inchiderii magazinului ca atunci e aproape gol si nu stai mult... Da' ma rog. Poate's io deplasata
Si mie imi este greu sa cred ca daca, de ex, ii rogi pe cei de la casa sa te lase in fata, tu fiind "uriasa", nu te lasa...
CAt despre a folosi locurile persoanelor cu dizabilitati pt gravide... nici eu nu am mai auzit pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui patrickiss

Buna ziua,

In primul rand nu stiu de ce imi sare toata lumea in cap. Nu am facut pe nimeni "specimene grabite si obraznice", asa ca ma astept si de la voi de la acelasi nivel de conversatie.

www.serbanfamily.net" target="_blank">http://www.serbanfamily.net

Eu nu ti-am adresat tie apelativul de mai sus, imi pare rau ca te-ai simtit vizat. Am inteles ca tu doar ai cerut lamuriri, dar se pare ca n-ai inteles raspunsurile. Am fost si eu prin diverse tari mai civilizate decit Romania si nicaieri n-am vazut locuri de parcare pentru gravide sau pentru sotii gravidelor (asta e si mai tare! :)). In sfirsit, sanatate multa si copil sanatos! Deja s-a spus prea mult la subiectul asta, fiecare face cum crede...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ancuta-Maria

Eu in primul rand nu inteleg atitudinea asta de ... cum sa zic? Daca esti gravida parca esti bolnava, toata lumea TREBUIE sa te ajute, TREBUIE sa te lase in fata, TREBUIE, TREBUIE. Esti insarcinata, nu bolnava... Iar daca intr'adevar te misti greu, mergi aproape de ora inchiderii magazinului ca atunci e aproape gol si nu stai mult... Da' ma rog. Poate's io deplasata
Si mie imi este greu sa cred ca daca, de ex, ii rogi pe cei de la casa sa te lase in fata, tu fiind "uriasa", nu te lasa...
CAt despre a folosi locurile persoanelor cu dizabilitati pt gravide... nici eu nu am mai auzit pana acum.

-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)

Cred ca nu stii cum e in Romania. La ora inchiderii e balamucul cel mai mare. Si nu cred ca se pune problema ca TREBUIE. Eu sunt insarcinata, am o srcina cu risc, dar nici nu pot sa stau 9 luni inchisa in casa. Si daca in carrefour au case speciale pt gravide, mi se pare normal sa mi se dea voie sa intru in fata. Ca de aia scrie 'casa prioritara'. Ca nu mi se da voie si ca trebuie sa faca sotul galagie, e alta poveste. Si poti sa si ii rogi, nu te lasa. Stii ce mi s-a spus mie? De ce nu ma duc sa-mi astept sotul pe bancuta? Bancuta care era ocupata.

==========
Corina 37+ Arianna Maria
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

Bravegirl, multa sanatate, sa iti dea Dumnezeu bebe sanatos si dolofan!
Eu nu m'am referit ca nu trebuie sa existe case sau locuri de parcat pt gravide. Ba cred ca sunt chiar necesare in unele locuri. Nu asta am zis eu. Am spus ca ma enerveaza pur si simplu mentalitatea "daca sunt gravida am prioritate oriunde, ca nu pot sta/umbla/etc". Sarcina e ... sarcina, asta nu iti da dreptul sa iei locul de parcare al persoanelor cu handicap!
Daca tie ti s'a spus, in supermarket, la o casa pt gravide, tu gravida fiind ca nu ai prioritate, trebuia sa chemi managerul daca persoana de la casa nu te'a servit asa cum ar fi trebuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Ancuta, am inteles ce vroiai sa zici. De aia am zis ca nu se pune problema ca trebuie...in sensul ca nici eu nu vad sarcina ca o boala. Sunt multe femei care se simt excelent in sarcina. Dar oamenii ar putea avea mai mult bun simt. Sa-ti spun ce am patit o data in Carrefour. am luat un carut si am inceput sa-l impng. Inca nu stiam ca am sarcina cu risc, avam o burtica mica, dar vizibila-20sapt. M-a taiat o durere si nu am mai putut sta in piciare. M-am asezat pe vine. NIMENI nu m-a intrebat daca am patit ceva. Mi-am sunat sotul si i-am zis ca nu mai pot, dar decat sa-l astept pe el, mai bine ma tarai pana in parcare la masina parcata la mama dracului. In parcare si mai rau....m-am asezat pe jos, pe alee. M-a claxonat unul ca nu avea loc ...eu plangeam, speriata fiind ca pierd bebe.Treceau oamenii pe langa mine fara sa zica nimic. Norocul meu ca m-a vazut un vecin si s-a oferit sa ma ajute sa ajung la masina sa ma intind.

Nici acum, cu burta mare, daca nu ma doare, nu ma bag in fata l acasele prioritare.Si merg numai cu sotul care ma duce pe mine pana la usa magazinului, apoi el parcheaza masina. Si sincer, ma enerveaza cei care ne claxoneaza pt ca blocam circulatia, eu deplasandu-ma ca o gasca si urcandu-ma f greu in masina, ce-i drept. Mai avem de invatat la capitolul bun simt.

==========
Corina 37+ Arianna Maria
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput