Locuri Parcare Pentru Gravidute, Carrefour Era Ias
Raspunsuri - Pagina 2
maitreyi spune:
stiu de spre ce vb ca am patit-o de fiecare data cand mergeam in felicia...insa de fiecare data sotul meu insista(chiar daca de acum ne stiau toti paznicii ca veneam saptamanal) si dupa ce intrebau pe mai marele lor () prin statie daca avem voie, ne lasau sa parcam pe locurile respective.
-------
Ana-Maria de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
felicia74 spune:
cand mergeam in felicia
e un nou magazin?
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
miki68 spune:
Feli, nu-i nou, da-i in Iasi E Carrefour Felicia (deh, imaginatia proprietarilor, bat-o vina!)
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
patrickiss spune:
Rezolutia 92/124/CEE din 16.12.1991 a Uniunii Europene face referire la implementarea unui program de actiune comunitar in vederea largirii accesibilitatii de transport a persoanelor cu mobilitate redusa. Deci MOBILITATE REDUSA. Asta include si femeile gravide in ultimul trimestru, si persoanele in varsta, persoane accidentate, etc. In Romania, s-a dat OUG 102/1999, in care se face referire doar la persoanele cu handicap.
Am stat cativa ani impreuna cu familia in afara tarii si locurile de parcare speciale erau si pentru persoane cu handicap, si pentru gravide, etc.
De aceea am fost mirat de atitudinea agentului de paza.
Imi cer scuze daca am gresit, de aceea am si inceput acest topic, pentru mai multe lamuriri.
Eliza5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui patrickiss Rezolutia 92/124/CEE din 16.12.1991 a Uniunii Europene face referire la implementarea unui program de actiune comunitar in vederea largirii accesibilitatii de transport a persoanelor cu mobilitate redusa. Deci MOBILITATE REDUSA. Asta include si femeile gravide in ultimul trimestru, si persoanele in varsta, persoane accidentate, etc. In Romania, s-a dat OUG 102/1999, in care se face referire doar la persoanele cu handicap. Am stat cativa ani impreuna cu familia in afara tarii si locurile de parcare speciale erau si pentru persoane cu handicap, si pentru gravide, etc. De aceea am fost mirat de atitudinea agentului de paza. Imi cer scuze daca am gresit, de aceea am si inceput acest topic, pentru mai multe lamuriri. www.serbanfamily.net" target="_blank">http://www.serbanfamily.net |
Avand un prieten persoana cu dizabilitati care gaseste mereu locurile de parcare speciale ocupate, nu, nu simpatizez deloc cu dumneavoastra. Gravidele sunt persoane cu mobilitate redusa?? Poate doar daca au o problema care le tine la pat (risc de avort), altfel nu au deloc mobilitate redusa.
Cand e vorba de case speciale, sunt de acord: femeile insarcinate nu ar trebui sa stea mult in picioare, trebuie sa li se acorde prioritate la plata. Dar nu e deloc acelasi lucru cu a merge 50 de metri mai mult pe jos in parcare.
Dar avand in vedere ca mai avem mult pana la a respecta cu adevarat dreptul persoanelor cu dizabilitati la o viata decenta.. nu zic ca ma mira acest demers. De la rampe de acces facute la un unghi imposibil, lipsa mijloacelor de transport in comun adaptate, de ce sa nu le luam si locurile de parcare, nu?
diuna spune:
Subscriu cu totul la @Eliza5, dar si eu sunt subiectiva...Cand ai un copilas care abia merge si care trebuie, dar trebuie! sa atinga tot ce intalneste in calea lui, stergand astfel cu manuta 30-40 de masini parcate intre locul in care am reusit sa parchez si intrarea in magazin nu mai am prea multa mila de gravide...Sper ca nu supar pe nimeni, dar pentru ca agentii de paza nu-si fac treaba eu nu pot parca langa intrare, pe locurile speciale. Si chiar atunci cand ar trebui sa-l iau si pe baiat cu mine, de cele mai multe ori prefer sa-l las in grija cuiva. Si asa il ajut sa se integreze.
Lucrurile nu sunt ceea ce par a fi!
Si n-am facut niciodata reclamatie, nici sesizare la politie pentru a da de urma" handicapatilor" ce ocupa abuziv locurile.
petaluda spune:
Avand si eu un prieten in scaun rulant ma cam uimeste demersul tau. Ma bucur insa sa aflu ca paznici si-au facut treaba.
Pentru o persoana in scaun rulant acele locuri sunt foarte importante: daca ati observat sunt mai largi decat un loc normal de parcare, lucru care le permite sa deplieze scaunul rulant langa masina, ca sa coboare.
Daca el gaseste acel loc ocupat este o adevarata aventura sa se extraga din masina. Nu cred ca aceleasi probleme le intampina o gravida.
Scuze daca sunt prea dura, dar ar trebui sa ne mai uitam si la nevoile celor din jurul nostru.
Si daca imi permiti un sfat, daca tot erai cu sotia ta, deci aceasta nu era singura, de ce nu ai oprit sa o lasi in fata magazinului, apoi puteai sa te duci sa parchezi pe orice loc, asa ii evitai ei sa mearga prin parcare. Aceeasi operatie putea fi refacuta la plecare.
Sau puteai sa o lasi sa astepte in masina daca tot aveai doar un lucru de cumparat, nu dura mult, nu mai e canicula afara...
Natasa spune:
Diuna, sa stii ca noi avem un prieten in scaun cu rotile care a facut reclamatii la toate marile magazine la care nu a gasit locuri din cauza unor specimene grabite si obraznice. SI peste tot pe unde a facut scandal a obtinut macar promisiunea de a schimba ceva, iar la Ikea au montat niste dispozitive speciale care blocheaza locurile cu pricina pentru a nu mai fi ocupate abuziv. Incet-incet, se mai misca cite ceva si la noi, dar e nevoie de mari eforturi pentru ca mitocania este uriasa.
patrickiss spune:
Buna ziua,
In primul rand nu stiu de ce imi sare toata lumea in cap. Nu am facut pe nimeni "specimene grabite si obraznice", asa ca ma astept si de la voi de la acelasi nivel de conversatie.
In al doilea rand, mi-am cerut scuze in cazul in care am gresit. Poate faptul ca am locuit intr-o tara ceva mai civilizata decat Romania (in care locurile rezervate raman rezervate, chiar daca parcarea e plina ochi, si acele locuri puteau fi folosite atat de persoanele cu handicap, cat si de persoane in varsta sau gravide in ultimul trimestru), m-au facut sa cred ca la fel se intampla si aici. Uite ca nu e asa, data viitoare voi sti.
In ultimul rand, nu am asociat graviditatea cu un handicap, asa cum am vazut ca s-a semnalat intr-un post anterior.
O zi buna,