invatatori Drumul Taberei si imprejurimi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moana spune:

Am fost la Scoala 205 sa intreb de invatatoare. Cineva de la secretariat zicea ca deja au inceput inscrierile. Vor fi 2 doamne la anul la clasa I-a: Maria Andrei si Tudorita Popa. Are cineva referinte despre dansele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Moana, intr-adevar facusem anul trecut un top al scolilor din Dr Taberei, iar sc 205 iesise bine, fiindca din cei 16 elevi de cls a 8-a 4 luasera la admitere peste 9,5. Acum m-am uitat la notele din 2008 si stau f prost, doar 5% au obtinut note peste 9,5, fata de 22% de la scoala 197. Eu zic sa te mai gandesti, scoala 197 este totusi o scoala cu renume in cartier. E mult mai departe de tine? Pana la urma trebuie sa te interesezi BINE de invatatoare si cu DUmnezeu inainte!
Succes

Mergi la inceput

Culmea...scoala 197 este cea mai apropiata de mine. Numai ca am mai intrebat despre dascali - s-ar parea ca din cei 4 care iau clasa Ia la anul unul este bun. Numai ca, dupa parerea mea, da prea mult de lucru pentru acasa. (Stiu pentru ca am copii in bloc care sunt la dansul.)Nici nu mai stiu ce sa zic....si mai ales ce sa fac. Am inceput sa dau sfoara in tara dupa o relatie la minister sau la inspectorat.

Topul de anul trecut (2007) este cam urmatorul (copii care au luat note mai mari sau egale cu 9 la testele nationale):
- Scoala 197 - 38%
- Scoala 172 - 31%
- Scoala 205 si 193 - 22%
- Scoala 59 - 19%.

Am incercat sa gasesc informatii si despre anii anteriori sa observ evoluatia dar nu am gasit decat media de intrare in liceu.

Maine am liber si o sa ma duc sa incerc sa vorbesc cu invatatorii la 197 si 205. Sa vedem ce reusesc....Si ce parere pot sa imi fac dupa o singura discutie.(Mi-e jena sa opresc parinti necunoscuti pe strada si sa-i intreb ce si cum.)

Mergi la inceput

Moana, pe siteul edu gasesti rezultatele detaliat pentru admiterea din 2002 incoace parca. Deci poti vedea ca lumea evolutia scolilor.

Acum, depinde ce inseamna bun pentru cei care ti-au dat info. Tu fa-ti niste criterii ale tale si incearca din povestile lor sa vezi care si unde se potrivesc. E intr-adevar jenant sa stai la poarta scolii si sa abordezi parinti "Nu va suparati, baietelul dv e cls a IV-a????" etc Dar...merita daca nu poti da altfel de parintii copiilor cu pricina. Totul e sa cauti niste oameni "ca tine", deci genul tau, macar in aparenta si sa vezi ce iti spun. Mie sa stii ca mi-au raspuns si mi-au spus si bune, dar si rele, ce aveau pe suflet. Dar pretentiile sunt diferite, cel mai bine iti dai seama dintr-un raspuns detaliat (nu din DAAAA, E F BUNA). Ai intrebat de ce celelalte 3 inv nu sunt bune??? Care e hiba lor?
Eu in locul tau m-as concentra pe 197 fara discutie. Luat inv si puricat, pandit parintii, pandit invatatoarele. E imp sa le vezi, sa le surprinzi daca se poate in interactiune cu copiii.
Tin pumnii,
Sa ne tii la curent,

Mergi la inceput

A, cu relatia in minister sau la inspectorat e delicat. Eu gasisem info de la o inspectoreasa pe primar cum ca una dintre inv pe care le aveam in vedere ar fi NEMAIPOMENITA, PERFECTA, MINUNATA, ar face niste ore deivine...ea si-ar fi dat 100% linistita copilul la ea...Da, dar...parintii mi-au spus altceva. Asa era DOAR la inspectii, bine pregatita, dar in rest dezinteresata total, interesata doar de bani, punctaje, relatii. In fine, dezastru. Iar la infatisare puteai sa juri ca e cea mai draguta si mai potrivita invatatoare din lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

Draga moana,

Si ce daca dau multe teme pentru acasa "repetitia e mama invataturii", alti parinti s-ar bucura sa aiba copii lor teme pentru acasa, eu sunt unul dintre ei .
Copilul trebuie sa mai si lucreze suplimentar, nu este suficient cat lucreaza in clasa in 40 min ora.

Acum depinde cine ti s-a plans de teme, copii sau parintii.
Pentru copii orice tema este prea mult...

Asteptam vesti

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cortez

Draga moana,

Si ce daca dau multe teme pentru acasa "repetitia e mama invataturii", alti parinti s-ar bucura sa aibe copii lor teme pentru acasa, eu sunt unul dintre ei .
Copilul trebuie sa mai si lucreze suplimentar, nu este suficient cat lucreaza in clasa in 40 min ora.

Acum depinde cine ti s-a plans de teme, copii sau parintii.
Pentru copii orice tema este prea mult...

Asteptam vesti

Nu stiu ce sa zic....copilul despre care iti ziceam ca are multe teme pentru acasa..are atat de multe incat nu poate sta decat 1 ora la joaca si daca nu-l ajuta parintii nu termina. Mie mi se pare prea mult totusi. Totusi sunt copii si principala lor preocupare trebuie sa fie joaca - din punctul meu de vedere.

Mergi la inceput

Moana, vezi poate reusesti sa obtii info de la profii de gimnaziu. Ei preiau clasele de la inv si stiu care le este nivelul. EU am corelat info de la parinti cu cele de la profi, dar, e adevarat, ii cunosteam pe profi si m-am putut baza pe opiniile lor (in sensul ca nu s-au ascuns de mine sa isi spuna parerea proasta despre unele inv).

Refetiror la teme, eu nu stiu ce sa zic, cred ca e bine sa fie o masura in toate. Apoi mai tine si de copil, de cat e de ambitios, de cat e de motivat si, desigur, de cat e de inzestrat. Unii reusesc sa isi faca temele intr-o ora, iar altii o lalaie 3 ore pentru aceeasi tema. Dar, sigur, daca privim obiectiv, nu cred ca temele pt a doua zi trebuie sa ii ia copilului in clasa a IV-a mai mult de o ora, maxim doua ore. Dar asta o spun din "bun simt", deci nu e o parere avizata

Mergi la inceput