Fibrom uterin (21)
Raspunsuri - Pagina 9
jenn spune:
Buna!Ma alatur si eu voua,sper ca voi gasi raspunsuri la intrebari si nu numai.Mi s-a descoperit un fibrom in toamna,in tara,am tratament cu duphaston pt 6 luni.Acum l-am inceput pe cel din a 5 luna.Am fost si aici la control,ieri.Doctorul mi a spus ca aici nu se face nimic in cazul fibroamelor mici-are 1,5 cm si ca imi da doar ceva pt combaterea hemoragiei,Provera.A mai folosit cineva?Mi-a taiat o scurt ca nu sunt candidata pt embolizare pt ca este in peretele uterului si ca daca era el nici nu mi spunea ca am!Cel mai dureros a fost ca a zis ca singurul mod de a scapa de el e histerectomia!Am 34 de ani,am o fetita de 2 ani care e lumina mea si mi e frica!
arinna spune:
Kiki, abia astept confirmarea ...chiar daca nu se vede la eco, trebuie sa-ti confirme prin analize de sange.Important insa e sa se vada la eco sa stii ca totul e ok.Ma bucur mult pentru tine
Bluel, fizic sunt mai bine, in rest prefer sa nu mai spun , am observat ca de la un timp imi face rau sa vb despre asta
Tanaion, mai e destul timp- trompele si ovarele le-ai verificat ?Sa nu fie alte cauze...Asa e cu fibroamele,mai cresc, mai apar...interesant e ca in unele tari medicii nu le considera cauza de infertilitate...Mult succes!( Ale mele sunt parca de 5, 4 si altele mai mici, am 3 sau 4 intramurale si unul in exteriorul uterului.Medicul mi-a spus data trecuta ca cele din interior nu impiedica asa mult sarcina cat cele din afara, ca tin contra cum s-ar spune, contrat a ceea ce am crede .Nu stiu daca e adevarat ei spun multe.Nu vreau sa sperii fetele care le au pe afara( daca sunt), dar a fost ceva care m-a surprins si e mine. Eu nu pot sa fac FIV ca ar fi tratamentul hormonal prea daunator, si asa am gramezi de chisturi la sani pt ca am facut o inseminare artificiala.Altfel, poate ma incumetam si la asta,chiar daca aveam fibroamele, mai ales ca nici trompele nu mai sunt in regula(una blocata alta operata)
Jenn, inteleg ca ai hemoragii>Intr-adevar cele intramurale dau asa ceva dar daca se rezolva medicamentos , vorba medicului, uita de el. Nu stiu de ce te-a speriat cu histerectomia, ar trebui sa vb despre asta numai cand este cazul.Adica daca ai multe si iti fac probleme mari.
Luca, eu am schitat prima pagina, nu imi dau seama ce ai vrea de fapt sa raspundem, poate ne-ai ajuta cu un set de intrebari concrete.Eu am ceva probleme cu ochii ni nu mai pot sta mult in fata PC-ului, nici lista nu am actualizat-o, sunt multe fete care au facut embolizare si au si copii, si nu am reusit sa le trec acolo, pt ca e imporatnt, in Romania din ce in ce mai multe persoane recurg la asta desi unii sunt sceptici pt ca nu sunt destule studii care sa le confirme/ infirme anumite supozitii. Pana acum au fost rezultate bune si f bune, nu am auzit pe cineva sa presupuna. ca a avut efecte negative din cauza asta.
kiki_cri spune:
Salut fetelor!
[b]Arinna [b], mersi de incurajari. Abia astept si eu sa ma duc oadata la doctor sa vad exact ce imi zice.Tu cum mai esti? Sper ca totul e ok.Nu uita ca suntem alaturi de tine si speranta moare ultima..cine stie...poate mai ajuta Doamne Doamne sa ai si tu un bebe.
[b]Bluel[b], ma bucur ca tu si Bubu cel vorbaret sunteti bine. Vreau sa te intreb si pe tine...ai avut niste dureri usore ca si de ciclu la inceputul sarcinii?Eu parca asa simt...nu sunt puternice..dar parca sunt ca o jena...si dureaza cam 2-3 minute...sper ca va fi totul bine...oricum o sa ii spun doctorului si de asta.
Vo doresc la toate sanatate si .
KIKI care cel mai probabil e
Tanaion spune:
Kiki, iti tin pumnii in continuare. Abia te astept cu vesti de la medic.
Jenn, eu zic sa nu-ti faci atatea probleme. Un fibrom de 1,5 cm e foarte mic si n-am mai auzit sa se recomada histerectomia la fibrom atat de mic.
Arinna, multumesc pentru sfaturile tale. Maine am programare la un ginecolog super recomandat, sper sa nu fiu dezamagita dupa consultatie. La un moment dat la o ecografie mi-a spus medicul ecografist ca am un chist ovarian care ar putea fi endometriozic...Dar din cate am inteles e destul de greu ecografic sa isi dea seama cu siguranta daca e sau nu endometriozic.
In fine, sa vedem ce-mi mai spune, o sa intreb mai in detaliu de toate problemele mele.
Sanatate va doresc fetelor,
Tana
ad_b spune:
Buna tuturor,
Arinna imi pare nespus de rau despre ce ti s-a intamplat. Sper totusi sa mai incerci.
Kiki cred ca este un bebe, s-ar putea ca la prima ecografie sa nu se vada foarte bine, mie asa mi s-a intamplat, dar a doua a confirmat embrionul.
Acum am 28 de saptamani si totul este ok, fibromul tot pe la 9 cm a ramas si nu a mai crescut. Nici nu-mi vine sa cred ca, de la scoaterea uterului conform unui doctor, am ajuns la bebe.
Nu am intrebat daca la cezariana se scoate si fibromul, eu stiam ca nu, dar cred ca o sa fac si embolizarea inainte de o viitoare operatie de fibrom,mai ales ca al meu este vascularizat mai bine. Nu ma deranjeaza acest fibrom, dar am mereu o burta mai mare si nu imi place.
Va pup si va doresc multa sanatate.
Bluel spune:
Neata fetelor!
Kiki, ce test ai facut tu? Eu am facut SureCheck, al doilea test pe care l-am facut in viata mea (primul il facusem in septembrie, imi intarziase cm-ul cu vreao 2 zile si plecam in China si n-aveam chef de probleme = negativ) si care a fost si pozitiv....la doctor am ajuns abia la 8 saptamani, cand i-am auzit inimioara . Ti-am spus, aceleasi simptome la aveam si eu, mie care nu imi intarzia ciclul niciodata, ba incepuse sa vina din ce in ce mai devreme, chiar si la 24 de zile, nu mai venea, incepusem sa ma simt balonata (dar cum eu am probleme cu constipatia nu era mare branza), aveam niste dureri medii prin burtica (desi eu nu stiu ce sint durerile de ciclu) si imi spuneam gata, vine, dar nu venea si asa dupa ce am ajuns in tara am facut testul respectiv...Abia astept sa aud vestile bune de la tine!
Jenn, Bine ai venit! printre noi ca sa zic asa, desi as fi preferat sa nu treci pe aici ...dar stai linistita, nu e dracul asa de negru! Vad ca traiesti in Olanda, tara mea de suflet (prima pe care am vizitat-o din occident ) si desi ii iubesc pe olandezi, asa mare ineptie n-am auzit in viata mea! Cum sa iti zica de o operatie asa invaziva si extrema pt. un fibrom asa mic??? Eu am o multime de fibroame de toate marimile, si intramurale si subseroase, unul situat si in zona istmica (adica in gatul uterului) si uite am ramas insarcinata imediat ce am incercat, cam la 3 luni dupa prestari la nimereala/ adica cand aveam chef (intai am incercat to felul de tratamente si proceduri, naturiste si hormonale....in final am facut un tratament cu Diphereline, un calvar, in viata mea nu o sa mai experimentez prostii pe mine), sarcina a decurs fara nici un fel de problema, am facut cezariana (oricum era si optiunea mea si fara fibroame ). Sfatul meu e sa le tii sub control, adica sa iti faci cate o eco intravaginala la 6 luni, in rest sa iti traiesti viata ....imi aduc aminte ce tragedie pt. mine cand am aflat ca am fibroame, cate , pe urma cati bani irositi aiurea. Ideea e ca, daca mai vrei un copil(Sa iti traiasca fetita!), sa-l faci cat mai repede, asta mi-au zis si mie doctorii de la 25 de ani, dar eu am mai asteptat 10 !!!
Arinna, sint alaturi de tine orice ar fi!
O saptamana buna tuturor!
Bluel spune:
Ad_b, ma bucur ca esti bine si tu si bb!
Intr-adevar, nu se recomanda sa se scoata fibromul in timpul cezarienei, de fapt, e o regula de aur, cum spune doctorul meu! Si eu mi-as fi dorit sa scap macar de cele mai mari asa, dar nu s-a putut, acum nu am mai facut nimic impotriva lor, le ignor deocamdata....
Deci, Jenn, vezi, sint n exemple aici pe forum ca se poate trai cu fibroamele, ba se mai pot face si copii!
Va pup!
Mami de Bubu vorbitor (19.08.2008)
kiki_cri spune:
Salut la toata lumea!!!
Bluel, mersi de raspuns.Asa e mi-ai mai zis ca ai avut simpome asemanatoare cu ale mele..numai ca eu sunt foarte emotionata si imi analizez in continuu starile (poate cam exagerat) si iti dai seama ca imi doresc sa fie totul asa cum am sperat.Eu am facut testul Barza...unul miercuri dimineata si unul joi dim (la cel de joi a fost fff vizibila a doua liniuta) ambele iesind pozitive.Vom vedea sapt asta ce zice doctorul. Tesi pe tine si pe BUBU .
Ad_b, iti doresc si tie sanatate si la bebe din burtica si ma bucur ca nu a mai crescut nenorocitul de fibrom..
Tanaion, bafta si tie cu proiectul bebe!Poate ca anul asta ti se ca indeplini dorinta!Asteptam sa ne dai vesti de la gine!
Mai vreau sa fac un "remember" de anul trecut...cand pe data de 23 ianuarie am aflat la un control de rutina ca sunt "posesoarea" unui fibrom subseros de 5 cmA fost cea mai trista zi din viata mea...nu o voi uita niciodata...am inceput sa plang...plangeam si pe drum in timp ce vb cu mama la telefon, spunandu-i de tragica concluzie trasa da doctor...ca la operatie s-ar putea sa imi scoata uterul...Uite ca a trecut un an...si am vazut pe testul de sarcina ceea ce imi doream...acum astept sa ma duc la un doctor care sa imi confirme o sarcina.
Va pup si va doresc tot binele din lume!
KIKI care spera ca e
Tanaion spune:
Kiki, ai fost la dr? Te astept nerabdatoare cu vesti. Sper din tot sufletul ca esti graviduta si e totul ok.
Am fost si eu la un ginecolog recomandat, dar mare lucru n-am aflat, chiar sunt mai nelamurita decat inainte sa merg. Si am mai platit si consultatia 200 ron...
M-am dus cu ecografia din primavara si cu cea facuta acum in ianuarie si mi-a zis ca trebuie sa repet ecografia unde o facusem prima oara ca e f bun si aparatul si dr.
I-am spus ca vreau sa raman insarcinata si mi-a zis ca sa nu ma sperii ca nu am ramas din prima ca la varsta mea se ramane mai greu. Ca abia dupa 6 luni daca nu raman imi va da analize suplimentare. Dar a fost destul de sceptic in privinta sarcinii, ca va fi destul de complicata sarcina cu fibroame unul de 4,5 cm si cu altele putin mai mici si ca e hotararea mea daca vreau sa raman.
Ca daca as fi avut 30 de ani mi-ar fi zis intai sa ma operez si apoi sa raman insarcinata, dar la varsta mea nu mai am timp de asteptat si ca daca chiar imi doresc atat de mult sa incerc sa raman acum.
L-am intrebat daca operatie inseamna embolizare si mi-a zis ca fibromul cel mare fiind subseros nu se face embolizare.
Si aici nu mai inteleg, Kiki a avut tot fibrom subseros si a facut embolizare, asa am inteles. Nu?
Mai sunt ingrijorata de un lucru. Eu am aproape tot timpul, cu intensitati diferite, o presiune in zona abdomenului inferior, toata zona ovare stang, drept si uter. Ma doare si spatele. De asemneea am senzatia de urinare frecventa, initial am crezut ca am infectie urinara dar mi-am facut de mai multe ori sumarul de urina si urocultura si au iesit ok. Va confruntati cu asemenea simptome? Poate fi de la fibromul subseros (care am inteles ca creste in exterior) ca imi impinge in alte organe?
Imi cer scuze ca am vorbit atat despre problemele mele, dar in afara de voi chiar nu am cu cine sa ma consult si sa-mi spun oful.
Va doresc numai bine,
Tana