Fibrom uterin (21)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xana spune:

Citat:
citat din mesajul lui kiki_cri

Mimi, eu am facut embolizarea in Tg. Mures ca e mai aproape de mine,(embolizarea fibromului se face deocamdata numai in Bucuresti si Tg. Mures).Pe doctor il cheama Marginean Lucian si e foarte dragut. Daca te intereseaza detalii pot sa iti dau...desi cred ca tu ai prefera sa mergi in Bucuresti ca e mai aproape de tine.

Va salut pe toate si va doresc un weekend frumos!!!
KIKI

salut
ai putea sa-mi dai mai multe detalii despre embolizare? cat ai stat internata? cat a costat totul? a trebuit sa faci mai intai un control ginecologic la mures?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelac69 spune:

Salut fetelor,

Arrina: m-am bucurat tare mult atunci cand am citit despre posibilitatea unei sarcini, dar acum imi pare tare rau cand citesc despre ce ti s-a intamplat. Ma bucur totusi ca esti o fata curajoasa si optimista.

[b][red]Xana[b][red]: Daca te intereseaza eu am facut embolizare anul trecut in septembrie, in Bucuresti la Spitalul Municipal la dr. Rares Nichifor. Nu te costa nimic in afara de cat vrei tu sa-i dai doctorului dupa operatie. La mine totul merge bine pana acum (fibromul a scazut de la 8 cm. la 5,2 pana acum). Daca vrei pot sa-ti dau detalii despre cum sa ajungi la doctor. Sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xana spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirelac69

Salut fetelor,

Arrina: m-am bucurat tare mult atunci cand am citit despre posibilitatea unei sarcini, dar acum imi pare tare rau cand citesc despre ce ti s-a intamplat. Ma bucur totusi ca esti o fata curajoasa si optimista.

[b][red]Xana[b][red]: Daca te intereseaza eu am facut embolizare anul trecut in septembrie, in Bucuresti la Spitalul Municipal la dr. Rares Nichifor. Nu te costa nimic in afara de cat vrei tu sa-i dai doctorului dupa operatie. La mine totul merge bine pana acum (fibromul a scazut de la 8 cm. la 5,2 pana acum). Daca vrei pot sa-ti dau detalii despre cum sa ajungi la doctor. Sanatate multa.

te rog, da-mi mai multe detalii, dar as vrea sa stiu cat mai multe detalii.

Mergi la inceput

xana: Uite aici un link unde ai sa vezi un filmulet in care doctorul Rares Nichifor prezinta aceasta "operatie".

http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-pe-categorii/radiologie-interventionala/embolizare-fibron-part1/

http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-pe-categorii/radiologie-interventionala/embolizare-fibrom-uterin-part2/

In afara de asta, sa stii ca "operatia" dureaza aproximativ 30 de minute. Doctorul iti face anestezie cu xilina in mana (totul se face pe la cot) dupa care iti introduce pe artera brahiala un furtunas in varful caruia se afla substanta care va obtura vasele de sange prin care se alimenteaza fibromul (sau fibroamele daca sunt mai multe). Dupa aceasta "operatie" vei merge pe picioarele tale in salon unde vei sta pana a doua zi cand vei fi externata.
Foarte important: cand ajungi in salon sa nu renunti la primele analgezice pentru ca durerile sunt mari (la mine au durat cam 12 ore dupa care au trecut brusc). In spital nu stai internata decat 24 de ore. Daca vrei si mai multe detalii despre cum poti ajunge la doctorul Rares Nichifor imi poti trimite un e-mail pe adresa mirelacraiut@yahoo.com

Sanatate multa si sa nu-ti fie frica pentru ca nu ai de ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Hello. :) De obicei nu intru la subiectul vostru, pentru ca nu am aceasta problema. Dar stiu ca sunt foarte numeroase femeile care au probleme cu fibroamele uterine.

Am o rugaminte. Cred ca multe dintre voi stiu ca am initiat o campanie de responsabilizarea a clasei politice romanesti in problema infertilitatii si a finantarii ei. Am creat un blog unde ne mediatizam actiunile www.infertilitateaesteoboala.wordpress.com - si am inceput sa avem rezultate, chiar peste asteptari.

Avem acolo rubrici de afectiuni frecvente (deocamdata: endometrioza, PCOS, inf. masculina). Ne-am dori si un articol despre fibromul uterin. Noi am spus ca particularitatea articolelor noastre este ca sunt scrise de persoane care chiar se confrunta cu asa ceva. Am vrea o sinteza despre generalitatile pe care am vazut ca le aveti pe prima pagina + ce credeti voi ca ar fi necesar sa stie o persoana care ajnge pe pagina noastra cautand "fibrom uterin". Informatii practice. Ce ati fi vrut voi sa stiti cand ati aflat ca aveti fibrom.

Sper sa se ofere cineva - articolul nu trebuie sa fie mare, ci sa aduca informatii utile.

Va asteptam de asemenea si pe topiculcu campania, se intampla lucruri. :)

Multumesc, santate multa si un an fertil! :)

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Buna, am si eu nevoie de sfatul vostru in legatura cu embolizarea, pentru sora mea care nu locuieste in Bucuresti si vrea sa faca la Municipal, la dr Rares Nechifor. Banuiesc ca e nevoie de o consultatie inainte, nu? Si o programeaza peste mai mult imp, sau ii face in cateva zile? Adica, e nevoie sa faca mai multe drumuri la Bucuresti?
Mirelac69, pot sa iti scriu pe mail sa iti cer mai multe detalii, in legatura cu pasii de urmat pana la interventia in sine?
Multumesc!

poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank"> campania noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimi_m spune:

Buna,
Foarte intersant filmuletul cu embolizarea, mi-a mai trecut teama de operatie cand am vazut ca pacienta nici macar nu este sub anestezie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanalu spune:

arinna, am citit abia acum si imi pare extrem de rau de cele intamplate. Stiu ca e greu dar dupa ce te refaci poate merita incercat din nou. Esti o femeie puternica...iti doresc din tot sufletul sa treci cu bine peste astea.

mimi m nu trebuie sa-ti fie frica. Va fi bine. Nu e o operatie propriu-zisa. Succes!

Numai bine,
Oana

Mergi la inceput

felicia Sigur ca poti. Daca te pot ajuta o fac cu mare placere.

Mergi la inceput

felicia: Pentru sora ta, este nevoie ca atunci cand vine la dr. Rares sa aiba la ea cea mai recenta ecografie. Atunci, in functie de ecografia pe care o vede, doctorul hotaraste ce este de facut.
Daca ecografia nu este recenta, o pune sa mai faca una sa vada care este de fapt realitatea.

Mergi la inceput