Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (122)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Z_Iulia, nu cred ca rezultatele de la analize sunt un motiv de ingrijorare. Sunt putin mici valorile, insa e normal sa nu stai foarte bine cu fierul, calciul si magneziul pe sarcina. Eu am facut analizele la 33 de saptamani, uite valori:
Hemoglobina-10.6
Hematocrit-32.4
Eritrocite-3.9
Calciu-4.8
Magneziu-1.86

In concluzie, medicul mi-a spus ca trebuie sa iau fier, ceea ce si fac de 3 saptamani. In rest nimik, ne revenim dupa nastere
Vorbeste cu medicul sa interpreteze toate analizele si apoin vezi ce-i de facut.

Laura, mamica de Rebeca Mara(16.09.2005) si gravidutza 35+ cu Caterina Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Nature, Arla, aceleasi senzatii le am si eu, ca acum acum iese. Simt o apasare pe bazin si intepaturi jos. Eu nici macar nu am fixat data cezarienei.

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea 37+
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

neata! va invit la o cafea cu miere

mav eu am tratat bubitele de pe fata cu crema de fund cu oxid de zinc. da numai pe buba nu si in rest. mama mea a avut toata viata acneee urata si folosea creme cu oxid de zinc care usuca. pediatra mi-a zis ca nu e nici o prb daca o folosesc si pt bubitele de pe fata.

malina bafta! si mie imi suna ca nasti.

nature eu cand am burta tare ma lungesc pe canapea pe o parte si imi trece.

ALRA 36+

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Deci...bebe nu vrea sa vina . La 6 mi-am trezit sotul, ne-am imbracat si am zis ca e cazul sa plecam spre spital. Ultimele contractii erau la 6-7 minute si m-am gandit ca nu e cazul sa pierd epidurala. Dar...totul s-a calmat pe la 6.45.Si de la 7 minute urmatoarea contractie a venit la 30 de minute, apoi la 20 de minute si iar la 30 de minute. Acum am avut ultima contractie la 9.33. Sunt rupta de somn, nici nu pot sa dorm si nici la spital nu are rost sa ma duc.M-am trezit de la ora 3 si am reusit sa atipesc cateva minute intre 2 contractii undeva pe la ora 7. Si de atunci stau in pat, ma invart prin casa si tot asa.Nu stiu cu cine seamana copilul asta ca eu sunt f hotarata, dar vad ca el nu este .

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

40s + poate Vlad, poate David, poate Sergiu, poate Emanuel (dar mai negociem)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Z_IULIA spune:

Buna dimineata!
Va multumesc pentru sfaturi. Nu pot sa zic ca m-am speriat ff rau de rezultatul analizelor, dar am fost oarecum dezamagita. Este normal ca in sarcina sa se modifice valorile dar nu stiu de ce totusi nu credeam ca o sa am vaori asa scazute fata de primele analize. Poate si pentru ca la prima sarcina nu au fost modificari esentiale. Maine merg la doc si atunci o sa vad ce imi da sa iau. pentgru sustinere.

Malinas bb-lina vine cand vrea, pana diseara mai e ...

Mav ai doi feciori superbi

Dea sa-ti traiasca mancacioasa!

Iulia lui Claudiu (23.04.2002) si Maria Clara DPN 23.12.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

neata fetele
malinas eu zic ca organismul tau se pregateste oricum zilele astea tot nasti nu scapi
mav iubita imi pare rau sa aud de neseriosii de h sa plece de la tine sa iti revi si tu ...cat despre bubite sa nu care cumva sa faci ce a zis asistenta nebuna, Doamne fereste...incearca varianta fetelor cu ceai si unguent de galbenele.....baietii tai sunt superbi

eliza mamica de inger Ionut Pavel
39+Dimitrie Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Z_IULIA spune:

Mav de cand am citit mesajul ma cvhinui sa-mi amintesc denumirea unguentului pe care l-am folosit pentru bubite! Si am reusit NIDOFLOR se numeste unguentul pe care l-am folosit eu , dar nu numai bubite, l-am folosit pentru orice si nu m-a dezamagit niciodata. Sper sa-ti fie de folos. Acest unguent am vazut ca-l foloseau in maternitate dar doc neomatolog nu ne-a spus despre el. Am fost pe faza si m-am uitat la ce foloseau asistentele si am notat. Imi amintesc ca foloseau si cutaden, dar lui Claudiu nu i-a priit niciodata.

Iulia lui Claudiu (23.04.2002) si Maria Clara DPN 23.12.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Neata!

Eu m-am trezit intr-o balta de lichid cald, a facut Ana pipi in pat si tot a venit inspre mine . Nici sa cert nu pot, bine ca nu mi s-a rupt mie apa, ce mai conteaza ca am schimbat aseara lejeria.

Iulia, mie la hemoglobina 10.6 mi-a zis ca este normal in sarcina, la fel si la Calciu 4.17 parca (limita inferioara 4.15). Dar la ei totul este normal, nici nu ma mir . Am luat Maltofer si dupa 2 saptamani mi-a iesit hemoglobina 10.7 iar de 1 luna nu mi-a mai facut-o ca doar a iesit bine. Calciu inca nu am luat, poate de maine ca imi aduce mama Ca lactic.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 36+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

Mesaj pentru voi dragele mele
Am stat de multe ori si am incercat sa ma gandesc cum as putea incepe acest mesaj…si ideile nu mi se adunau si mi se pare ca totul este vraiste la mine incep …dupa cum zicea odata un amic de-al meu incep si eu…in incercarea mea usoar disperata de a gasi o parte din mine….v-am gasit pe voi…
A fost odata ca niciodata o odisee numita mamici curajoase de nov-dec 2008…in acelasi timp in jud gj exista o fata pe nume eliza care era tare debusolata si speriata pt ca aflase o veste, da o vete mare ca va urma sa fie mamica….la vederea liniutelor inima ia stat in loc nu stia sa planga, sa rada ce sa faca incotro sa apuce…si-a luat inima in dinti si a decis LUPTAM, orice ar fi luptam pana in panzele albe!!!...si in incercarea ei disperata de a gasi cat mai multe informatii despre sarcina a descoperit forumul dc…acolo va intalnit pe voi dragele mele si a scris si ea stangaci…si timid….si voi ati primit-o printre voi si i-ati urat ‘bine ai venit’, si i-ati spus ca este moderata si nu intelegea ce inseamna….si apoi au inceput intrebarile, raspunsurile…greturile….temerile…echografele…
Privind in trecut mi se pare ca s-a intamplat asa undeva demult in negura vremii si nu imi vine sa cred ca de aproape 39 de saptamani creste o minune in mine, mi se pare dea dreptul ireal…ca si cand nu merit aceasta fericire…de unde vine acest negativism al meu poate din toate incercarile vietii prin care am trecut ajunsesem la concluzia ca menirea mea pe acest pamant este decat sa sufar….si iar ma abat de la subiectul principal…
Am trecut prin clipe grele, dar in aceleasi timp pline si de satisfactii…imi amintesc cand am fost la echo de cateva saptamani si l-am vazut pe balacila cu manute, picioruse, cap…tot si se misca si in clipa aia am simtit ca il iubesc nespus de mult, ca e al meu paret din mine si mi sa rascolit sufletul in mine…si imi venea sa plang, i-am zis si doctorului ‘Domnul doctor il iubesc, da il iubesc nespus de mult’…si in acelasi timp parka sufletul imi plangea imi aduceam aminte de sot dupa ae murise Pavel punea mana pe burta si zicea ‘aici a fost casa lui Pavel’si mi-e imi venea sa urlu de durere ‘iti mai aduci aminte maule [asa ne zicem noi de la miau, pisi,etc.] cand i-ai zis lui Pavel [fiind in burtika] sa stai cat mai mult aici la mami in burtica pentru ca aici esti ocrotit nimeni nu iti poate face nici un rau’…si asa o fost ….
Apoi a venit perioada varicela teama de a nu fi contactat microbul..si 2-3 saptamani de groza in care asteptam sa se intample cel mai rau si voi ati fost alaturi de mine si v-ati rugat pentru mine si cu buna vointa a lui Dumnezeu ne-a ferit si de acest capitol greu…si am trecut si acest hop si am zis Doamne ajuta..hai luptam pe mai departe…..si a venit echo de trim II o echo la care am avut mari emotii, dar voi, tot voi ati fost alaturi de mine si cand am intrat acolo ma gandeam decat la voi, la agitatele voastre si la incurajarile voastre..off imi sunteti atat de dragi si aproape de sufletul meu cum nici nu va imaginati…si am iesit si draga de Izabela mi-a aratat galeria facuta de voi si m-am simtit mandra si fericita …si sotul a fost asa de incantat…incat la un anumit moment ati devenit parte din viata noastra..si sotul vine de la scola si ma intreaba ‘ce fac fetele?, ce face cutare, dra cutare..si acolo cine este in poza?’...si eu ii spun fac asa, mai nascu nush cine si tot asa
Undeva pe la 28 de saptamani am crezut ca voi naste prematur…am inceput sa ma informez in stanga si dreapta, am citit la prematuri si vorbeam cu bb 'hai mami inca putin ca uite ai numai atatea kg'…si apoi parka m-am desteptat ‘nu, eu voi lupta orice ar fi cum a lasat Dumnezeu asa va fi…eu analize mi-am facut , echo am facut, pastille mi-am luat ce sa fac mai mult de atat…curaj cu Dumnezeu inainte’…si cu acelasi curaj am trecut si de bariera celor 32 de saptamani, 34, 36 si tot asa…si m-am bucurat si am sperat alaturi de voi, am plans si m-am inveselit la glumele voastre sau am plans la tristetea voastra.
Sunteti parte din mine spiritual si imi vine greu sa cred ca as fi trecut asa de usor peste aceste 39 de spatamani daca nu ati fi fost voi, da voi mamicile curajoase de nov-dec 2008…va multumesc, si multumesc si forumului dc pt ca exista….mi-a aluncat temeri si mi-a redat speranta ori de cate ori sufletul imi era greu, plangeam si voi ma ascultati si erati alaturi de mine cu un sfat, cu o vorba buna asa cum lumea din jurul nostrum numai face, au uitat parka numai exista compasiune printer cei din jur, dar voi nu mi-ati inselat asteptarile..ati fost mai tari ca mine atunci cand eu cadeam si mi-ati ridicat sufletul pe culmi mult mai inalte decat cele stiute de mine.
Sunt multe de spus, dar cuvintele de multe ori nu pot reda exact trairile si zbaterile din sufletul omului, oricat am incerca nu exista cuvinte care sa poata sintetiza aceste lucruri…pe scurt si fara teama de a va fi plictsii vreau sa va multumesc pentru ca existati, pentru ca ati fost alaturi de mine.
Peste cateva zile se apropie un mare eveniment venirea pe lume a minunii mele si nu imi vine sa cred si imi este teama sa nu pateasca ceva el sau eu…si plec cu un anumit curaj gandindu-ma la voi si la galeria voastra imi da speranta…si astept momentul cu nerabdare clipele in care sotul va da sms si va va spune cum este bb balacila..off dragele mele va multumesc pentru tot
Va sarut si va imbratisez cu drag pe toate fara exceptie…as vrea sa scriu mult mai multe, da nu vreau sa devin obositoare

eliza mamica de inger Ionut Pavel
39+Dimitrie Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Micile bubite rosii scu virfulet albicios gen cosuri poartea denumirea de sudamina.

Sudamina sau "roseata de caldura" : apare mai ales dimineata si dispare in cursul zilei , sub forma unor ridicaduri rosii cu virf albicios - se datoreaza acumularii de transpiratie. Este bine sa nu fie tratata. Aplicatia de creme agraveaza acumularea de transpiratie in canalele sudoripare si fenomenul se accentueaza.Tratamentul recomandat este evitarea caldurii in exces .
Se mai recomanda pudrarea cu talc.
http://sudamina.dictionarweb.com/
http://www.google.ro/search?hl=ro&cr=countryRO&q=Sudamina&start=40&sa=N

Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput