Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (122)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Lorellay, felicitari, bebe sanatos si papacios si tie refacere rapida!
Alexa, hai cu vesti de la anestezist...

Ramo 35+ Sara Maria

Puiutul meu scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anes spune:

Mirtha, nu stam bine cu programuuulll!!! NU avem un program! Remus are zile in care ma tine "in priza". Cum il pun in cosulet sau in patut, parca il ard...urla ca din gura de sarpe Nu pot sa fac nimic altceva. Mancare imi face mama, iar la curatenie..... astept o noua femeie (cea pe care o aveam a plecat la fiica-sa in Italia).

http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg

Remus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Mav eu l-am rugat pe sot sa deconecteze soneria de la usa si...nu raspund. Mama are cheie , tata are cheie , sotul are cheie. Restul nu sunt bine veniti daca nu anunta. Prietenii anunta dar m-am mai trezit cu ceva rubedenii ratutite pe la usa.
Cu telefoanele : le-am avut inchise pe perioade destul de lungi. Iar intr-o dimineata cind am uitat fix-ul in priza si a inceput sa sune in draci am ridicat receptorul , nu am dat nici binete , nici nu am intrebat cine este dar am urlat corespunzator : mai tirziu ! Dupa care am trintit telefonul in furca.
Poate nu reusesti sa fi asa "brutala" dar explica-le clar si cit poti de calm si ferm ca nu se poate in aceasta perioada sa fi atit de deschisa spre sociabilizare. Altfel iti garantezz ca te vor napadi ca ulii - nimeni nu intelege , nici macar cei care au copii nu isi mai aduc aminte ca nu e cazul macar in prima luna sa fie mai retinuti.
Pentru bubite as urma sfatul lui Anes - cel cu taritele. Eu le folosesc exlusiv in cadita si merge foarte bine. Eva avea si inca mai apar bubite pe fata si pe git , ii apar si dispar chiar in cursul aceleiasi zile dar insist cu apa simpla , rece iar seara cu apa din cadita in care am lasat cca. 2-3 minute taritele.
Si Eva e o sarlatana - dupa ce suge intens vreo 30 minute restul pina la 45-50 molfaie tzatza si adoarme cu ea in gura. Nici nu mai suge in mod real dar nici nu-i da drumul. E o hotomanca ! Iar eu sunt lesinata dupa ea motibv pt. care deocamdata nu pot sa ma impun.
La capitolul imbracare : am folosit pantaloni de casa din aia cu siret in talie , pantaloni de trening sau capot cu nasturi pe mijloc. Pentru partea superioara am folosit bluzite cu nasturi pe mijloc sau chiar pullovere foarte subtiri tot cu nasturi pe mijloc.
Uneori mai iau si bluze fara nasturi din perioada de gravideala dar este mai greu la alaptat.
Avem destul de cald in camera Evei desi nu folosim nici o sursa de incalzire. In general avem 23 de grade dar cind este mai cald afara se fac 25 de grade.Deci pot purta ceva usor.
Pe Eva o imbrac de cele mai multe ori in salopete cu capse - au capse si pe mijloc si pe picioare . Sunt comod de imbracat si nu ii mai trebuie nimic : e imbracata dintr-o miscare din cap pina in picioare. Uneori mai folosesc si body-uri fara picioruse la care adaug un pantolonas de bumbac alb sau colorat. Dupa baie aleg unul vatuit. In general nu o acopar cu nimic. Am scutece din finet - facute la croitoreasa din material cumparat sau primit de la prietena mea - pe care le tin sub ea cind o alaptez ca sa se incalzeasca si sa nu simta diferenta de caldura cind o pun in patut. Oricum in maxim 30 minute se trezezte , parca are ura pe patut !
Sper sa iti fi furnizat ceva idei.

Citat:
citat din mesajul lui mav

Salutare!

[Ieri am avut vizite toata ziua (vreo 12 persoane), desi n-aveam niciun chef de musafiri (am picat franta pe seara... si apoi am avut parte de-o noapte de alaptat la 2 ore...), pe principiul "stiu ca nu ti-ai revenit si ca inca nu ne-ai invitat, dar nu mai aveam rabdare sa-ti vedem bebele"....
E incredibil cum se autoinvita toata lumea..... foarte putini intreaba daca poti sa-i primesti....
si cum eu abia stau in sezut... zau ca nu mi-e deloc usor sa zambesc....
Si in plus, am o prietena cu fiica liceana in cls a9a si... are nevoie de ajutor la fizica (optica)... si na, io am fost profa de fizica acu' multi ani de zile... Cum as putea eu sa refuz s-o ajut?! Numai ca eu n-am mai predat de 6 ani de zile, numai la optica nu-mi sta mie mintea acum... la cat de nedormita sunt..... Ma streseazaaaaaaa raaaauuuuuuuu de toooooot........ Ce ma fac? Ce ma fac?

Alaptatul.... haotic. Cand suge la doua ore, cand la 6-7 ore... Cand suge cate 5 minute, cand cate o ora jumate.... Adoarme numai la mine in brate, de preferat cu tzatza in gura....
Plange rau pana face kk... Deja stiu sa deosebesc "plansetele"...
Bubitele.... sunt inca urate... si pe tot corpul...
BB si-a descoperit degetelul magic...
Am pus www.flickr.com/photos/12628432@N06/?saved=1" target="_blank">poze.
Inca n-am iesit afara.... Nu stiu cum sa-l imbrac.....de fapt, nici pe mine nu mai stiu cum sa ma imbrac.

Aoleuuuu... tre sa fug..... deja scartzaie.....

Mami fericita de Sebi si Antonio

Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Mirtha bebe meu daca e curat si papat nu plange deloc si sta cumintel chiar daca nu doarme. Dar si pt mine e obositor cu papatul. Mananca 20 ml ia o pauza de 15-20 min si iar papa 20-30 ml, si papa destul de incet ca oboseste si pe urma stai cu ragaitul si cand cred si eu ca gata am scapat il ia sughitul mititelu'. Dar noroc ca-i mai da si sotul sa pape, sau il tine el in brate sa ragaie.

MALINAS SI LORELLAY sa va traiasca bebelusii, sa fie sanatosi si papaciosi, iar voua refacere rapida!

Multumesc celor care mi-au raspuns la dilema mea cu ata de la operatie. Bertha si Andreyutza nu am nr de tel al dr, mai astept pana vineri cu firicelu' meu. Acum cateva zile in plus sau in minus nu cred ca mai conteaza.

Julia mult a fost pana aici si putin a mai ramas. Totul o sa fie bine, o sa duci sarcina pana la sfarsit si o sa ai un bebe sanatos si voinic.

Anes LA MULTI ANI bebelusului! A luat foarte bine in greutate bebe Remus, s-o tina tot asa! Pt colici ce-i dai? Si al meu are putini colici si avem rezultate foarte bune cu Sab Simplex, ii dau doar o data pe zi si e de ajuns. Nu stiu cat a mai luat bebita in greutate ca inca nu am cumparat un cantar dar se vede ca a mai pus ceva grame ca are si el un inceput de falcute...hainutele in continuare sunt mari de noi, dar parca nu chiar asa rau ca la inceput.

Isabela lui Raphael Nicolas

Primul nostru

Mergi la inceput

Dea si eu spun la fel ca Anes !

De tri ori am incercat sa iti trimit mesaj si de 3 ori am esuat. Pe la mih=jlocul mesajului urla fie-mea . Ma tot intreb daca e asa scump sa iti dau telefon ca mi se pare mai simplu decit sa ma apuc demesaje pe care nu le pot trimite.

Si la capitolul bubite dau vot pozitiv pentru leacuri!

Citat:
citat din mesajul lui anes

Deea, nu-ti face probleme ca BB doarme atat de mult! In primele doua saptamani asa se manifesta, cu stari de somnolenta, mai ales daca are icter fiziologic (nu ne-ai spus). De pe la 3 saptamani ai sa vezi ca nici o farfurie cu mancare nu o poti savura in liniste! Daca suge o ora jumate, inseamna ca mananca pentru mai mult timp! Al meu sugea 5,10,15 minute si dormea 4-5 ore si la fel ca si tine eram ingrijorata. dar acum este un ditamai flacaul de aproape 4 kg!

Mav fir-ar sa fie de hemoroizi.... Si eu am dar din fericire ai mei nu sunt durerosi (deocamdata). In urma cu aproape doi ani s-a facut unul mare si dureros dar a cedat la Proctoglivenol (unguent). Acum la nastere s-au facut mai pronuntati, dar nu durerosi.
Cat destepre bubite, intr-adevar se numesc sudamina. Sfatul meu este sa nu tratezi cu nimic ci sa pui intr-un saculet de tifon trei linguri de tarata de grau, pe care sa o clocotesti intr-un litru de apa. Cand ii faci baie lui BB, pune-i zeama aceea in apa din cadita. Ai sa vezi ca Antonio va avea o piele sanatoasa.
Mie mi-a spus asta chiar dr. de familie cand a venit acasa. Initial m-am uitat invers, dar se pare ca este benefic lucrul acesta! Zilnic fac asta la baita.
Lui Remus ii aparusera unele bubite si pt. ca nu i-a priit uleiul de baie Johnson. Acum folosim samponul si lotiunea de corp Klorane.
IN cartea Mama si Copilul scrie ca bubitele astea nu se sparg! Cu toate astea si doctorita noastra a spus sa intindem putin pielea unde este bubita si sa dam cu un betisor inmuiat in alcool iodat. Tarata a fost cea mai eficienta si faptul ca am schimbat Johnsonul. Dr. neonato din maternitate ne-a spus ca este posibil sa faca alergie la Johnson, pt. ca a observat multe cazuri.

Remus

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

I-am dat ceai cu anason si fenicul , nu a tinut figura.
I-am data Bonisan nu a tinut figura .
Singurul lucru care l-am realizat a fost ca s-a constipat si am tremurat de mi-au iesit ochit pina a inceput sa iese singura fara supozitor.
De atunci nu i-am mai data nimic. In schimb cind o apuca iar colicile ii bag tzatza in gura . Si se pare trec ceva mai usor.
Nu am ami avut de mult o noapte alba dar s-a intetit si ritmul de supt. Acum tu decizi. S-ar putea la tine sa aiba efect vreunul din leacuriel astea naturiste . Poate nu Bonisaul poate Baby Simplex sau stiu eu..
Aaaa...la noi merge si dormitul pe burta lui tati. Doarme ca o caramida pe burta li de nu mai stie de nicio colica. Bafta !

Citat:
citat din mesajul lui ancaoradea

Alexutza 26 raspund prezent la apel, de abia acum dupa 2 sapt de la nastere am putut sa stau la birou, la pc sa citesc cate ceva. Mi s-a vindecat greu epiziotomia, dar acum sunt bine. Bebe Sara, care s-a nascut cu 51 cm ( rog pe cine se ocupa de listuta sa treaca inaltimea care lipsea din date), e o scumpa, papam bine si des, la 1,5-2 ore sau 3-4 cum are ea chef. Tot timpul alaptatul dureaza mult, asa ca mi se pare ca asta facem incontinuu. Apoi ar trebui sa ragaim, dar ne apuca sughitul si nu trece decat cu alta tura de laptic. Am inceput sa-i dau cateva lingurite de ceai, dupa indelungi dezbateri..Voi ce faceti, le dati ceai la bebei?...avem colici si ne chinuim un pic, asta e...speram sa treaca cat mai repede.
Avem inca icter fiziologic si alul ochisorilor cam galben, dar se pare ca nu trebuie sa ne alarmam decat daca nu trece in 2-3 luni.
pup toate gravidutele si proaspetele mamici!!
De Hera stie cineva ceva? Probabil se reface dupa nastere..

mamica de Sara 24.10.2008
http://community.webshots.com/user/ancaoradea

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

E mai usor daca stai intinsa la orizontala. Bafta si petrecere cit mai placuta !

Citat:
citat din mesajul lui BraveGirl

pe aici...tot 2in1. Am avut niste zile mai proaste, de aia nu am mai scris. Multumesc fetelor care au intrebat de mine . O sa va anunte sotul cand se intampla minunea. Cum eu NU vreau si pace sa o las singura pe Alexa prin spital, am zis ca pe 17 nasc ...nu de alta, dar joi am intalnire cu anestezista si ultima ecografie. Vineri e ziua socrelei si nu nasc si pace, si apoi nu vreau sa-i stric week-endul medicului. Asa ca nasc luni .
Azi sper sa termin camera bebelinei.

------------------------
Felicitari proaspetelor mamici!!!!

Lorellay, Esaria

---------------------------
Eu am niste dureri/contractii mama-mama. Imi vine sa-mi iau campii. Nu stiu daca mai pateste cineva ca mine, dar dupa ce merg la toaleta si dau sa ma asez in pat ma doare pasa de mor. Se duce durerea din col pana in creier. Imi dau efectiv lacrimile. Am senzatia ca iese bebelina.

==========
Corina 36+ Arianna Maria
My baby
Albumul meu

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Sa ne povestesti si noua ce mai spune Spock-ul ! Ca mie mi s-au sters trei sferuti din informatiile ingurgitate in perioada de sarcina.

Citat:
citat din mesajul lui Madutz

Anes sa-ti traiasca flacaul sanatos si voios - primul bebelus de la odisee!

Chiar ma uitam azi pe listuta ce de bebei avem deja! Si care mai de care mai frumoos! Vreau si euuuuu! Ma incearca asa sentimente contradictorii: ba vreau sa o tin in brate cat mai repede, ba vreau sa mai stea in cuptoras (ca doar e cozonacica, nu?) cat mai mult !

Mirtha esti mortala cum povestesti despre ... odiseea primei luni cu bebe ! Sa-ti traiasca frumusetea papacioasa!

Mi-am luat si eu Dr Spock! Plec la citit !
PS Ce-mi mai plac emoticoanele astea !

Madi 33+ Papadia

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Stai mah...ca programul il pusesm in ghilimelele de rigoare ...sau cwel putina sa aveam intentia .
Si mie garteala tot mama . Mica curatenie eu iar marea curateni - aia cu smotru pe jos si frecat geamuri - femeia.
Multa forta Anesu ! Hai ca trecem de noi si de lunile astea de foc.

Citat:
citat din mesajul lui anes

Mirtha, nu stam bine cu programuuulll!!! NU avem un program! Remus are zile in care ma tine "in priza". Cum il pun in cosulet sau in patut, parca il ard...urla ca din gura de sarpe Nu pot sa fac nimic altceva. Mancare imi face mama, iar la curatenie..... astept o noua femeie (cea pe care o aveam a plecat la fiica-sa in Italia).

Remus

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Mia ma bucur ca nu e chiar asa plingacios . Plinsul e cam epuizant.
Lasa , bine ca e papacios . Asta e un lucru bun.

Citat:
citat din mesajul lui babyzapi

Mirtha bebe meu daca e curat si papat nu plange deloc si sta cumintel chiar daca nu doarme. Dar si pt mine e obositor cu papatul. Mananca 20 ml ia o pauza de 15-20 min si iar papa 20-30 ml, si papa destul de incet ca oboseste si pe urma stai cu ragaitul si cand cred si eu ca gata am scapat il ia sughitul mititelu'. Dar noroc ca-i mai da si sotul sa pape, sau il tine el in brate sa ragaie.

sabela lui Raphael Nicolas

Primul nostru

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput