ce tip de parchet recomandati?
Ne-am luat apartament, parchetul vechi e destul de deteriorat pentru a mai fi raschetat, vom pune altul, sotul vrea parchet masiv de lemn (si nu laminat-cu care in apartamentul actual am avut probleme) iar eu am acum misiunea sa cercetez pe net ce ar fi mai potrivit
Sunt o gramada de site-uri ale unor firme din Bucuresti care iti arata doar niste poze cu o bucata de parchet si nici macar nu afiseaza preturile sau grosimea placii, de ex.
Ma puteti ajuta???
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Raspunsuri
madau spune:
Cred ca cea mai buna varianta este sa mergi sa le vezi, numai asa iti poti da seama de calitate, grosime si alte lucruri care te intereseaza. Fiecare cu gustul lui..
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
natynic spune:
Ok, unde sa merg in Bucuresti? De unde ati luat si a fost bine? Nu ma refer la culoare, textura, etc, normal ca astea le voi alege eu; as vrea un sfat legat de tipul de lemn, care e mai avantajos dpdv durabilitate, mod de a "lucra", cat stiti ca trebuie sa fie grosimea placii...etc. Adica e o intrebare tehnica
Naty
Iael spune:
Parchetul cel mai bun este cel importat .
Avem si noi fabrici de parchet dar nu este uscat bine si de aceea dupa 1 an trebuie scos si remontat .
Ca si esenta cei mai multi apreciaza stejarul(are insa dezavantajul cariilor ) , dar tb sa-ti placa si cum arata .
Cand spui ca parchetul vechi este deteriorat te referi la faptul ca se misca , are rosturi mari intre lamele , diferenta de nivel ?
Daca te referi doar la aspectul inestetic al suprafetei nu este o problema , se rascheteaza si arata spelndid.
natynic spune:
Iael, multumescPe alocuri se si misca si este zgariat si pe alocuri si f patat. Petele ies la raschetat?
Marumiha, si mie imi place bambusul, din cate am vazut pe net, e insa extrem de scump, daca ar fi asta singura cheltuiala as face-o insa, cum iti imaginezi, sunt multe altele de facut in casa si...
Naty
marumiha spune:
Sfatul meu e sa ėncerci sa gasesti un lemn tare ,rezistent ,care atunci cėnd intri ėncaltata nu ramėn semne.
Eu am pus un parchet (f.scump),dar care e destul de moale (ca lemn)si desi stau f.atenta ramėn tot felul de semne.
Sėnt multe tipuri de parchet care se pun chiar si ėn bai ,lemnul e bine uscat si tratat astfel ėncėt sa nu ai probleme,si mai este f.important cum si cėt de bine a fost facuta suprafata unde se pune parchetul.
Trebuie masurata umiditatea (e f.important)
asi spune:
Daca vrei sa pui parchet din lemn masiv ar trebui ca placa sa nu aiba mai putin de 20 mm grosime.Si noi am optat pentru parchet din lemn masiv, stejar, cu dimensiune de 70x500mm si grosime 20 mm.Am gasit la o firma care il si finiseaza inainte deci nu va trebui raschetat si lacuit.Am fost si am vazut niste lucrari si arata foarte bine.
Mami de Razvan si de Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Rufus spune:
Naty, crede-ma, e de preferat sa vezi cum iese ala la raschetat...e loterie curata cu ce cumperi, lemnul lucreaza ca naiba, numai un parchet de 20 de ani imi da siguranta...
Ca se misca-se pune din nou, petele ies daca nu-s profunde, se mai inlocuieste ce-i prost, stiu ca nu-ti vine sa te apuci de el cand il vezi naspa, dar raschetat si paluxat e o minune!
Parchetul nou trebuie tratat, tinut vreme lunga sub apa, apoi uscat in conditii controlate. Care producator face asa ceva?
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
natynic spune:
Pai, Rufus, cam incep si eu sa ma conving ca ai dreptate, mai ramane sa-mi conving sotul
Dar parchetul laminat e tot o solutie proasta sau asta e doar impresia mea?
Naty