INSEMINARE (29)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danye spune:

Krika - ce ai facut? Nu ne dai vesti? Eu scriu mai putin insa va citesc aproape zilnic. Nu am facut inca inseminare pt ca avem sanse natural; sotul a inceput tratament cu androgel - sa vedem ce iese. Te astept cu vesti bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

doamnelor, proababil unele dintre voi ati observat, am creat o rubrica "inseminare artificiala" pe blogul unde incercam sa atragem atentia asupra finantarii infertilitatii: http://.

credeti ca ati putea face un articol (nu foarte lung) despre IA in general pentru a il posta pe blog? am discutat si am ajuns la concluzia ca articolul in sine ar trebui sa fie mai "stiintific" (dar nu excesiv) si cu indicatii practice (medici, preturi - cam ce se strange de obicei pe prima pagina), iar la comentariile de dedesubt putem povesti istoriile personale, pune intrebari, oferi raspunsuri.


va multumim mult si va uram mult-mult noroc in a a va indeplini visul cat mai repede! :)


---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krika spune:

Sunt in 4-5 sapt. Iar BHCG a iesit 487.2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarrah spune:

krika- felicitari !!!!sa ai sarcina usoara si la termen!!!


rammy- imi pare tare rau...

eu sunt in z2, am fost f suparata. am vb ieri cu dr tutunaru si am hotarat sa punem in luna aceasta cei 2 embrioni pe care ii mai am...o sa vedem ce o sa iasa...

succes tuturor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Sarah, iti doresc tot binele din lume!Sa iti reuseasca ET!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatriz spune:

Buna fetelor!
Mes - ai facut echo la aparate diferite si doctori diferiti? Oricum daca ai polip/chist, trebuie sa le rezolvi.
Lumi_1977 - imi pare rau ca nu ai reusit. Cred ca ti-a venit la 16 zile din cauza utrogestanului, la mine a fost la fel. Eu nu am sangerat deloc la cele 2 IA-uri. Si eu imi sustin speranta cu reusita altor fete, asa ca mereu astept vesti minunate!
Krika - Felicitari inca o data! Acum sa stai linistita, ca bb al tau nu vrea stress.
Gina_16 - am aproape 37 ani. M-am linistit putin daca zici ca si doctora ta spune ca ne avantajeaza estrogenii mari pt o sarcina. Dar pe de alta parte de ce nu ramanem, in conditiile in care nu ne depisteaza alte probleme?
Eu nu am avut curaj pt operatie, pur si simplu nu am avut de ales. Forma nodulului la echo arata ca e unul "rau", in curs de malignizare. Asa ca am "sarit" pe masa de operatie la 2 saptamani dupa ce l-am depistat. De ce sa nu ai curaj pentru control sani? Daca nu depistam noduli la timp - ne pot distruge viata, daca ii depistam rapid - ii scoatem si nu pot distruge nici macar sanii. Te rog sa imi promiti ca mergi la o echo mamara dupa sarbatori. Eu merg la fiecare 6 luni.Sa vezi ce stare de bine vei avea cand vei afla ca nu ai nimic!!! Si nu uita ca noi trebuie sa fim sanatoase pt ca avem un mare scop, trebuie sa fim puternice, printr-o metoda sau alta il vom atinge anul viitor.
Danye - Mult succes!
Sarrah - Mult succes la ET!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatriz spune:

LucaLuca - am scris azi un articol despre IA pentru a fi postat pe blog. Nu am pus si nume de medici pentru ca nu am date/info din provincie, am numai din Bucuresti. Garantez acuratete "stiintifica" de peste 90%Daca alte fete au sugestii/modificari privitoare la articol, eu le consider binevenite.

Fetelor - pe toate, maine plec cateva zile din tara, sa ne auzim cu bine peste o saptamana si cu vesti bune!

Urmeaza articolul, nu e scris la , are cam 500 cuvinte.

Problemele de infertilitate indreapta din ce in ce mai multe cupluri din Romania catre tehnicile de reproducere asistata. O astfel de tehnica este IA - inseminarea artificiala - o procedura prin care spermatozoizii prelevati in prealabil de la partener (IAS) sau de la donor (IAD) sunt plasati de catre medic in tractul genital feminin.
Se disting mai multe tipuri de IA, in functie de locul de plasare al spermatozoizilor: IUI - inseminare intrauterina, ICI - inseminare intracervicala, IVI - inseminare intravaginala, ITI - inseminare intratubara. Cele mai utilizate sunt IUI si ICI. Pentru orice tip de IA se parcurg mai multe etape: In faza preliminara, medicul specialist in infertilitate solicita analize specifice ale sangelui si secretiilor pentru femeie precum si analiza spermei pentru barbat. Urmeaza programarea corecta a interventiei pentru ca procedura sa se desfasoare chiar inainte de momentul ovulatiei. Medicul poate recomanda sau nu medicatie de stimulare hormonala si de inducere a ovulatiei, dupa caz. Inainte cu cateva zile de ovulatie incepe monitorizarea ecografica (2-3 ecografii), prin masurarea dimensiunilor endometrului si foliculilor se poate previziona ziua ovulatiei. Pentru sporirea sanselor se poate analiza si nivelul hormonului luteinizant – LH, cand atinge maximul se declanseaza ovulatia. In faza de realizare a procedurii partenerul recolteaza sperma acasa (proba rezista 30-45 minute in recipient steril, la temperatura corpului) sau la direct la clinica, iar proba de sperma este prelucrata in laborator. Urmeaza procedura in sine ce consta din introducerea probei de catre medic in tractul genital al femeii, cu ajutorul unui cateter de care este legata seringa cu sperma. Procedura este foarte scurta, dupa incheierea ei femeia este rugata sa se odihneasca in pozitie orizontala timp de 20-30 de minute. Dupa 14 zile, prin testul specific al sangelui se constata daca sarcina s-a instalat.
IA se poate face in clinici din Romania (o parte din clinicile bucurestene sunt: Giulesti, Dacia Medical Center, Gynera, Med New Life, Sabyc) si este cotata cu 15-20% sanse de reusita per ciclu. In spatele acestui procent insa, nu stau cifre statistice simple ci cupluri care vor cu ardoare sa aiba un copil. Costurile unei singure IA sunt “suportabile”, sunt ceva mai mici la spitalele de stat si aproximativ duble la clinicile private; in general se incadreaza intre 300 Ron si 600 Ron. In plus se adauga costurile analizelor, monitorizarilor ecografice si ale medicatiei de stimulare. Dar foarte multe cupluri ajung sa efectueze aceasta procedura de mai multe ori pentru a avea succes si in acest caz costurile devin o mare problema, pentru suma alocata pot ajunge chiar la imprumuturi in banci.
Trebuie mentionat faptul ca in celelalte tari europene, cuplurilor cu probleme de infertilitate li se acorda de catre stat posibilitatea de a efectua un numar gratuit de inseminari artificiale. Daca pentru celelalte state europene cresterea natalitatii este o prioritate si daca cetatenilor lor li se acorda dreptul de a avea acces gratuit la medicina performanta in scopul conceperii unui copil, pentru autoritatile romane cuplurile cu probleme de infertilitate pur si simplu nu reprezinta interes.
In privinta “costurilor” psihologice ale cuplurilor care recurg la IA, acestea sunt incomesurabile, luna de luna trebuie sa treaca peste momentul traumatizant al esecului si sa reia procedura cu speranta in suflet, cu incredere in medici si complet lipsiti de sprijin din partea statului roman; tot incomensurabila este bucuria celor care reusesc printr-o astfel de procedura sa perpetueze miracolul speciei umane si al vietii: nasterea unui copil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

O, super! Va multumesc mult, ati fost foarte operative.

Si e foarte bine scris, Beatriz - exact ce ar vrea sa afle o aspiranta la IA asa, la un prim contact.

Il postez asa, daca aveti modificari, trageti-ma de maneca si editam.

Numai bine, bafta tuturor! :)


Later edit - l-am postat aici http://.proceduri/inseminare-artificiala-ia/ - spatierea paragrafelor nu e perfecta, nu inteleg de ce nu vrea sa le ia, cred ca e de la preformatare, incerc sa il repar cum gasesc un pic de timp.
Thanks again!:)
---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyy spune:

Sarrah - am fost plecata cateva zile cu probleme de serviciu si nu am mai avut timp sa intru sa va citesc si uite acum am reusit si am vazut mesajul de la tine nu imi vine sa cred , chiar i-am spus si sotului meu despre tine si de GIFT si ne gandeam sa vb si noi cu medicul sa incercam. ce s-a intamplat ce zice medicul? testele ti-au iesit pozitive el ce zice de la ce daca nu ai ramas gravida?

imi pare asa de rau

daca mai incerci si luna asta poate de craciun reusim sa avem un bebe, eu azi sunt in ziua 4 de clostybegit marti ma prezint la primul ecograf pt foliculometrie si o sa merg cu speranta ca luna asta o sa fie totul bine.
astept vesti de la tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra_80 spune:

Buna dimineatza fetelor,
Nu am mai scris de f mult timp dar v-am citit mereu. In data de 18 noiembrie am facut cea de-a doua inseminare de data asta fara stimulare caci de fiecare data cand am luat stimulare faceam chisturi. Azi dimineatza in z15 de la inseminare mi-am facut test de sarcina ... prima data a iesit o singura liniuta si dupa o perioada a aparut si a doua dar ffff pala ... abia dc se vedea. V-ati mai confruntat cu asa ceva?? Maine dimineatza o sa mai fac inca un test.
Va doresc multa bafta.
Andra, o vesnica aspiranta la titlul de

Mergi la inceput