Ce fac sotii vostrii acasa?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katie30 spune:

Pepenasule, de la bun inceput trebuia sa-l responsabilizezi, nu sa-l inveti cu "para malaiata in gura lui Natafleata"! El te vede pe tine ca pe o a doua mama si, de ce sta, de aia te va critica tot mai mult, pentru ca cel care nu are preocupari, activitati fizice si mentale, isi ocupa mintea cautand nod in papura celor care muncesc. Stii vorba aia "cine nu munceste nu greseste" - asa sa ii spui cand te mai critica.
In primul rand, sa stii ca majoritatea barbatilor sunt foarte delasatori, de regula femeia este motorul in casa, mai la propriu, mai la figurat.
Faptul ca tu vii acasa atat de tarziu poate deveni o problema pentru cuplul vostru, deoarce se poate crea o prapastie intre voi prin faptul ca nu puteti avea activitati comune, asta avand ca si consecinta lipsa tot mai accentuata de comunicare si de afectiune intre voi doi. Psihologii spun ca activitatile comune (in relatia sot-sotie, parinti-copii) reprezinta "pretextul" de a comunica si de a impartasi afectiune, gen dragalasenii, glume, farse, spirit de echipa etc).
Sotul tau petrece prea mult timp singur, deocamdata s-a plafonat si deprimat, dar poate urma si o faza de regasire, cand va cauta "actiune", apreciere si afectiune in alte parti. Barbatii, in general, nu cauta apreciere dezvoltandu-se personal, ci o asteapta pentru simplul merit ca exista!...
Din pacate, observ ca el deja nu mai este implicat, in mod material, in viata voastra comuna, gen treburi domestice, care privesc casa voastra si pe voi doi.
Iti recomand sa-ti cumperi de la orice librarie sau taraba cartea "Femeile sunt de pe Venus si barbatii sunt de pe Marte", ca sa vezi, sa te "uimesti" si sa te "uluiesti" cat de diferit gandim si simtim noi fata de barbati, cum noi spunem una si ei inteleg alta, si viceversa.
E mult de vorbit, sper ca nu te-am suparat pe tine, sau pe altcineva, eu nu sunt un expert, sper doar sa te pot ajuta cat de putin, ca sa fii si tu fericita, sa te simti iubita si ocrotita, pentru ca numai asa merita traita viata asta sublima uneori si urata si grea de cele mai multe ori...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Am avut si noi problema cu calculatorul . Dar la noi problema e ca el intretine familia cu calculatorul asa ca a trebuit sa fiu intelegatoare iar el a inceput sa dea mai mare atentie fetitei noastre. El e web-developer trebuie sa fie mereu la curent cu noutatile.
Regula e ca de cand ajungem de la munca si pana se culca bubulina noastra nu avem voie la televizor sau la pc. Cu tv nu ne prea omoram. Dedicam acest timp bubulinei, ne jucam, facem de mancare si spalam vasele impreuna. El ii face baita.
Dar in privinta casei facturile ne ocupam impreuna. cateodat eu mai mult sau ii spun ce are de facut.'
Reparatii prin casa face dar dupa ce ma rog o luna sa faca face totul intr-o zi. Imi zice ca trebuie sa aiba chef iar eu ii spun ca daca nu am chef nu mananca, nu are rufe curate si spalate, nu are sex pt ca eu nu am chef, iar casa o sa puta ca nu am chef de curatenie. Asa ii mai vine mintea la cap si ma ajuta.
Trebuie sa ii spun mereu ce sa faca daca nu el face cate ceva si uita de rest. Nu ma deanjeaza sa ii spun asa nu are scuze ca a uitat si face chiar mai mult decat ii cer. Oricum daca nu vorbim si nu le explicam de n ori ca avem nevoie de ajutor ei nu stiu. Si al meu imi spunea daca tu te descurci cu toate eu de ce sa ma deranjez. avea dreptate si atunci am incetat sa le fac pe toate. Acum 50%-50%. Functioneaza la noi.

stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

al meu sot, nu se indeletniceste cu PC-ul acasa, decat in rare ocazii si atunci numa in interesul serviciului.(doar eu folosesc PC-ul, ca sa nu se strice!)

venit de la job, se ocupa de copii, (cand nu sunt la scoala), mai gradinareste, (acuma nu ) adica tunde iarba, uda curtea...
curatenie face menajera, de doua ori pe saptamana.
uneori mai gateste, ceva usor...strange in casa daca vede ceva imprastiat...sau daca eu nu sunt acasa. a, si uneori mai curata baia, ca nu-i place cum face menajera...
s-a ocupat dintotdeauna, de instalarea cablului, telefon, net, etc. facturile se platesc direct din cont...
si cam la doua zile, ma scoate in oras seara, la masa, sau doar la plimbare.

Kari

Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Pepene, sper sa nu te superi dar ti-as spune ca nu e tocmai 'sanatos' sa faci comparatii intre barbati; asa cum nu e bine sa faci comparatii intre copilul tau si al alteia (ma refer la discutii de genul 'cat a mancat azi', 'al meu sta deja in fund', etc).
O sa afli ca sotul uneia face cumparaturile, pe cand al tau - nu; sotul alteia plateste facturile, pe cand al tau - nu. Cu ce te ajuta? Vrei sa te amarasti cu orice pret? Dupa parerea mea, nu conteaza cat si ce face in casa ci ce te deranjeaza pe tine.
Uite, de exemplu, sotul meu nu spala vasele nici daca-l torturezi. Cand ma enervez, am doua solutii: una, propusa de mama, consta in a lasa vasele nespalate pana se fac munte (cand va dori sa manance din ceva, va trebui sa spele); a doua - ma gandesc, pur si simplu, ca nu-mi pasa. Vreau sa spun ca, de fapt, chestia asta nu ma deranjeaza atat de tare. Dar daca ar fi ceva care sa ma supere cu adevarat (si au fost ocazii), cu siguranta ar afla.
As sugera sa afli, mai intai, ce anume te deranjeaza cu adevarat si apoi, sa vorbesti despre asta cu sotul tau. Ca si de-aia ti-e sot.
Liniste si multumire va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

la noi e mai simplu - fiecare face ce poate. nu exista ceva exclusiv de datoria mea sau a lui. fiecare spala vasele, matura, spala pe jos, pune haine in masina, face ordine... tot ce trebuie intr-o casa.

doar de gatit nu gateste - daca eu nu am chef sau sunt obosita vreodata mananca stil "cabana", dar nu comenteaza, ca doar fiecare avem servici si suntem obositi seara.

plus ca nici nu suntem obsedati de curatenie si ordine - poate sa fie un pic de praf pe jos, daca azi nu avem chef, facem doar maine (bine, facem curatenie mica cam la 2 zile si una mai serioasa sambata dimineata, nu va imaginati ca se aduna mormane). sunt seri cand pur si simplu vrem sa ne uitam la un film, sa povestim, sa ne iubim si nu sacrificam astea pt a sterge praful.

si cumparaturile - cele zilnice, gen paine, lapte, etc le face oricare din noi in drum spre casa, pentru cele mari mergem impreuna. ca ne place la cumparaturi

31+ cu T. Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

AMR 8 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lemoni

Al meu de doua zile curatza casa ca un turbat! Vin ai mei din ro maine si el trebalueste de zor. Hai ca ma agitam si eu mai mult daca venea soacra mea... ,dar mama vine sa ma ajute nu? El de dimineatza pana seara cu carpa in mana, stai sa spal si geamurile ca uite ce vreme frumoasa , apoi catelul, apoi masina...... si asa m-a tinut in ultimul timp. Pt ca i-a zis mamei mele ca e nr 1 acum cauta sa o impresioneze haaaaaa dupa 20 de ani !Il iubeste ea oricum.
In rest intr-o zi normala se petrece cam asa se trezeste dimineatza duce baiatul la scoala , apoi iese cu catelul si isi fac plimbarea eventual alearga vre-o ora ,vine acasa pregateste cafelutza apoi dupa micul dejun mergem impreuna la cumparaturi, facem mancare ori eu ori el gratar ca altceva nu se pricepe, mai stringem prin casa , eu la computer el cu catelul afara de pranz apoi i-a baiatul de la scoala pe la 2Pm , mai bagam la spalat daca e necesar pe seara catelul alta plimbare , apoi facem floricele si vedem un film impreuna .
Nu prea e pasionat cu computerul ,ehe alta generatie, norocul meu!
Facturile si tot eu platesc si nu ma deranjeaza , platesc totul pe web asa ca imi i-a 5 minute , m-ar deranja foarte tare sa nu am controlul financiar. Aici descriu zilele in care este acasa si nu la servici pt ca are 3 zile libere pe saptamina. Restul lucreaza foarte tarziu si chiar de ar vrea nu are cum sa ma ajute .

"To acquire love...fill your self up with it until you become a magnet."
Charles Haanel

F frumos ca stati si voi 2 sa povestiti si ca pierdeti timpul impreuna, si nu separat.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

in ultimul timp vine foarte tarziu de la munca.... mananca si se culca. A fost si in delegatii saptamana asta si a venit la 1 noaptea

Cand era mai "lejer" la servici, ajungea inaintea mea (pe la 17.30), prelua copilul de la bona, iesea cu el afara. Cum veneam eu, mi-l lasa mie si se ducea la calculator / TV etc.

Sambata face piata (cu lista de la mine). In rest trebuie sa-i spun de nnspe ori sa faca un lucru, el amana de pe o zi pe alta, si asa ma enervez ca mai bine il fac eu. Pe el nu-l deranjeaza murdaria, hainele aruncate peste tot, cainii nemancati, curtea nematurata, si as mai scrie vreo 10 pagini

Ingrid si Cristi 5 ani si 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada29 spune:

On topic-Navigheaza sotu'si mai face si treaba daca-i spun,daca nu-nu.

Off topic-Ingrid de cand asteptam impresiile tale despre Saturn,desi a trecut sezonul,cred ca am stat in acelasi hotel.Sper sa nu te confund

Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

Salutare tuturor si multumesc pt. raspunsuri!

Incerc sa le iau pe rand si sa nu uit pe cineva:

1. Katie - ai perfecta dreptate ca el avand atata timp liber in comparatie cu mine, asta poate crea frustrari. Problemele sunt insa mai complexe ( dupa cum am spus, asta cu activitatile zilnice dupa ce ajunge acasa e cel mai mic "defect" al lui daca il pot numi asa, in momentul asta ). De exemplu, si lui ii place un anumit standard de viata, care este posibil in mare parte din cauza ca eu vin asa de tarziu. De asemenea, eu sunt cea care trage de el la activitati comune, si el nu prea vine. Daca vreau sa fac si eu sport cu el, nu, ca sunt mult mai slaba decat el si il plictisesc, daca sa mergem la film, nu, ca nu are chef, daca sa mergem in excursie, etc...Deci rar reusim sa facem ceva, bine, asta probabil si din cauza restului problemelor noastre, care dupa cum spuneam sunt mult mai grave.

Dar tu ai mare dreptate in ceea ce spui, ca principii generale.

2. Kari -intri la clubul Norocoaselor!

3. Stefanyia si Ingridnen, pai daca sotul e plcat in delegatie saracul si/sau munceste pe calculator, nici eu nu m-as supara sa il menajez. Dar, repet, la el e un fel de a petrece tot timpul lui liber, care incepe de la 5 seara ( cati dintre noi mai au parte de asa ceva ). Daca mi-ar spune " draga, de maine incep un curs care imi va ocupa serile si weekendurile, si de asta nu mai am timp sa pun nici un bec" mi-ar fi drag rau de tot. Sau daca mi-ar spune iarasi "draga, pe mine nu ma intereseaza nici un curs, nici o dezvoltare personala/financiara, toate mi se par tampenii, dar uite ca mie imi place gradinaritul si vreau sa avem cea mai frumoasa gradinita din lume pt.noi 2" iarasi l=as . Ideea ar fi sa il vad manat de vreo activitate/ideal!

4. Cristi - perfect de acord cu tine. Si eu cred ca alte lucruri pot fi mai valoroase decat gospodaritul continuu. De asta, nici nu prea sunt gospodina! . Dar el imi reproseaza mie ca nu sunt, cu toate ca nici el nu e gospodar nici cat mine....

Iata ca pe masura ce scriu, cred ca imi clarific gandurile....cred ca pana la urma totul se rezuma la faptul ca nu putem construi ceva impreuna, sa fim o echipa care sa ne stabilim proiecte si sa cladim ceva pt. viitorul nostru impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

Lemoni, m-ai intrebat de cand suntem casatoriti: de vreo 2 ani.

Mergi la inceput