Ce fac sotii vostrii acasa?
Ce fac sotii vostrii cand ajung acasa?
La mine in casnicie exista probleme mult mai mari la ora actuala, asa ca rar ma deranjeaza ce face sotul cand ajunge acasa - e probabil cel mai mic lucru care ma deranjeaza la relatie. Dar, daca celelalte probleme s-ar rezolva prin minune, recunosc ca ar incepe sa ma deranjeze mai mult.
Anume, el ajunge acasa pe la 5 zilnic si sta la calculator/TV pana cand ne culcam. Ce-i drept, isi pregateste singur ceva de mancare rapid sau cumpara ceva pt. ca nici unul dintre noi nu prea gateste. Eu, prin natura muncii, ajung in general in jur de ora 20:00.
Cand iese la sport, ma bucur pt. el, face ceva productiv si sanatos, o activitate care il motiveaza.
Dar in rest, mi-ar placea sa il vad fie mai preocupat de diverse activitati casnice - nu neaparat de genul curatenie, etc. dar daca e de reparat ceva, imbunatatiri ale casei, sau de preocupari de imbunatatire a vietii/dezvoltare personala. In sensul ca daca e ceva de rezolvat cu exceptia reviziei la masina, tot eu trebuie sa rezolv, dat telefoane, discutat, inchiriat apartament, cautat credit, sau daca e necesar sa desfunde baia sa ma rog de el cateva saptamani, sau daca ar face vreun curs, etc.
Repet, asta e cea mai mica problema a mea cu el in actualul context al relatiei noastre, dar probabil as lua-o mai mult in considerare daca restul ar merge bine. Sau, asa sunt majoritatea barbatilor, astfel incat nu ar trebui sa vad asta ca pe o problema serioasa?
Raspunsuri
Ancuta-Maria spune:
si al meu sta la PC si face cate ceva in casa mai mult rugat... INSA, eu nu am habar de facturi, de banci, chirie, tot ce tine de partea "bani" e strict problema lui, restul problemelor sunt "ale noastre". Il las sa stea la Pc desi cateodata si pe mine ma enerveaza ca nu se mai dezplipeste, dar daca ii spun ca vreau sa iesim, sa gatim, sa vedem un film, ma ajuta si o face cu placere. Cat despre reparat... si acum curge apa pe langa robinetul de la baie, situatia asta fiind de vreo 4 luni...
pepene spune:
Ancuta,
Mersi de raspuns!
Cum am spus la noi asta e cea mai mica problema in situatia actuala, mai mult ma intreb daca e un potential motiv de ingrijorare.
Si eu stau foarte mult la PC, asa ca il inteleg si pe sotul meu, si pe sotul tau :). Nu asta ma ingrijoreaza asa de tare.
Ci faptul ca eu trebuie sa rezolv aproape totul ( cum am spus, nu prea sunt gospodina, dar in rest rezolv mai toate problemele ), deci el nu prea isi asuma responsabilitati deloc, si asta in conditiile in care el ajunge acasa la 5, eu la 8 cel mai devreme.
Si ar mai fi faptul ca nu da dovada nici ca are alte scopuri de genul dezvoltare personala/financiara/cautat chestii serioase pt. care l-as menaja bucuroasa.
De asta vreau exemple ca sa vad daca asta e natura barbatilor!
E bine ca totusi sotul tau se ocupa de multe alte probleme, in fond nu trebuie sa le faca pe toate, dar sa isi ia anumite responsabilitati.
Lemoni spune:
Al meu de doua zile curatza casa ca un turbat! Vin ai mei din ro maine si el trebalueste de zor. Hai ca ma agitam si eu mai mult daca venea soacra mea... ,dar mama vine sa ma ajute nu? El de dimineatza pana seara cu carpa in mana, stai sa spal si geamurile ca uite ce vreme frumoasa , apoi catelul, apoi masina...... si asa m-a tinut in ultimul timp. Pt ca i-a zis mamei mele ca e nr 1 acum cauta sa o impresioneze haaaaaa dupa 20 de ani !Il iubeste ea oricum.
In rest intr-o zi normala se petrece cam asa se trezeste dimineatza duce baiatul la scoala , apoi iese cu catelul si isi fac plimbarea eventual alearga vre-o ora ,vine acasa pregateste cafelutza apoi dupa micul dejun mergem impreuna la cumparaturi, facem mancare ori eu ori el gratar ca altceva nu se pricepe, mai stringem prin casa , eu la computer el cu catelul afara de pranz apoi i-a baiatul de la scoala pe la 2Pm , mai bagam la spalat daca e necesar pe seara catelul alta plimbare , apoi facem floricele si vedem un film impreuna .
Nu prea e pasionat cu computerul ,ehe alta generatie, norocul meu!
Facturile si tot eu platesc si nu ma deranjeaza , platesc totul pe web asa ca imi i-a 5 minute , m-ar deranja foarte tare sa nu am controlul financiar. Aici descriu zilele in care este acasa si nu la servici pt ca are 3 zile libere pe saptamina. Restul lucreaza foarte tarziu si chiar de ar vrea nu are cum sa ma ajute .
pepene spune:
Lemoni, bine ca va intelegeti!
Daca, sa spun, trebuie sa cumparati casa/masina, sau, un lucru mai minor, sa puneti cablu, internet, ei se ocupa? Sau totul e responsabilitatea voastra?
Lemoni spune:
De obicei eu le fac , pt ca stiu care sunt cele mai bune si mai ieftine! La masina , casa mergem impreuna sunt decizii importante , cablu la tv el nu are programe favorite , eu stiu ce programe vreau sa vad, la internet mie imi trebuie speed ca eu folosesc nu el asa ca de cat sa faca o gafa mai bine nu se baga in treaba mea.Chiar azi ma intreba o prietena , a cautat adresa noastra pe internet si normal a cautat dupa numele sotului , si nu aparea si ma intreaba cum fata tu ai toate puse pe numele tau? Si am zis da, sti ce bataie de cap aveam cand erau pe numele lui daca se strica ceva nu puteam sa rezolv pt ca nu era numele meu pe acount , el este foarte ocupat cand merge la servici nu are timp sa stea la telefon sa-mi repare mie internetul daca se strica,asa ca normal am decis sa pun toate in numele meu.
Madanic spune:
Pai:
- ma ajuta cu fetitza, ca a intrat in faza in care vrea sa se deplaseze prin casa sustinuta;
- spala vasele;
- se duce la cumparaturi;
- sta si la calculator, de obicei continua sa lucreze acasa, dar asta numai cand nu am nevoie de el;
- la curatenie avem sarcinile impartite fifty-fifty;
- isi pune singur lucrurile la spalat;
- daca copilul se trezeste noaptea, se trezeste si el sa aiba grija de ea .
Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
pepene spune:
Super! Norocoaselor!
La mine eu am programul cu mult mai lung decat el, si trebuie sa ma ocup si de tot restul. Iar apoi nu ii convine si da vina pe mine ca ceva nu a iesit cum trebuie, chiar daca el nu a participat, si eu a trebuit sa ma descurc si cu serviciu mai mult si cu restul de responsabilitati.
Iar, desi nici el nu face mai nimic prin casa, imi reproseaza ca nu sunt gospodina...
Lemoni spune:
Pot sa te intreb de cati ani sunteti casatoriti?
Asta e culmea!Trimete-l la mine o saptamina.
"Iar, desi nici el nu face mai nimic prin casa, imi reproseaza ca nu sunt gospodina..."
katie30 spune:
Pepenasule, de la bun inceput trebuia sa-l responsabilizezi, nu sa-l inveti cu "para malaiata in gura lui Natafleata"! El te vede pe tine ca pe o a doua mama si, de ce sta, de aia te va critica tot mai mult, pentru ca cel care nu are preocupari, activitati fizice si mentale, isi ocupa mintea cautand nod in papura celor care muncesc. Stii vorba aia "cine nu munceste nu greseste" - asa sa ii spui cand te mai critica.
In primul rand, sa stii ca majoritatea barbatilor sunt foarte delasatori, de regula femeia este motorul in casa, mai la propriu, mai la figurat.
Faptul ca tu vii acasa atat de tarziu poate deveni o problema pentru cuplul vostru, deoarce se poate crea o prapastie intre voi prin faptul ca nu puteti avea activitati comune, asta avand ca si consecinta lipsa tot mai accentuata de comunicare si de afectiune intre voi doi. Psihologii spun ca activitatile comune (in relatia sot-sotie, parinti-copii) reprezinta "pretextul" de a comunica si de a impartasi afectiune, gen dragalasenii, glume, farse, spirit de echipa etc).
Sotul tau petrece prea mult timp singur, deocamdata s-a plafonat si deprimat, dar poate urma si o faza de regasire, cand va cauta "actiune", apreciere si afectiune in alte parti. Barbatii, in general, nu cauta apreciere dezvoltandu-se personal, ci o asteapta pentru simplul merit ca exista!...
Din pacate, observ ca el deja nu mai este implicat, in mod material, in viata voastra comuna, gen treburi domestice, care privesc casa voastra si pe voi doi.
Iti recomand sa-ti cumperi de la orice librarie sau taraba cartea "Femeile sunt de pe Venus si barbatii sunt de pe Marte", ca sa vezi, sa te "uimesti" si sa te "uluiesti" cat de diferit gandim si simtim noi fata de barbati, cum noi spunem una si ei inteleg alta, si viceversa.
E mult de vorbit, sper ca nu te-am suparat pe tine, sau pe altcineva, eu nu sunt un expert, sper doar sa te pot ajuta cat de putin, ca sa fii si tu fericita, sa te simti iubita si ocrotita, pentru ca numai asa merita traita viata asta sublima uneori si urata si grea de cele mai multe ori...