Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (29)
Raspunsuri - Pagina 10
alina.n spune:
elilov ce putin mai ai
, voiam sa te intreb in legatura cu cezariana eu stiam ca se programeaza mai devreme de 40 sapt dar vad ca tu ai programat exact la 40 .Sau nu stiam eu bine ![]()
Alina
16+ cu
Maria
Vine barza!
Ayla21 spune:
Scuzati-mi intrebarea off-topic, ce sa scriu pe poza? nr de sapt si ce? SA (Sapt amenoree)?
www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">Waiting for my butterflies
I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...
Monnvas spune:
Buna seara, frumoaselor! 
Eu m-am hotarat sa fac recoltarea de celule stem cu Cryo Save - vedeti reclama de pe DC. Desi pare mai scump decat la altii, cred ca in cele din urma iesi la acelasi pret. Azi am si vorbit cu ei si mi-au trimis pe mail niste materiale documentare si draftul de contract. Am citit mult pe tema asta si va zic ce plusuri si minusuri am gasit:
- la Cryo Save sangele e pastrat in 2 depozite, unul in Belgia, unul in Olanda; asta mi se pare mai safe si, in plus, daca Doamne fereste ai nevoie de sange, poate totusi nu ai nevoie de tot si atunci iti ramane a doua rezerva.
Stiu ca e destul de relativ, pentru ca totul depinde de cantitatea de sange recoltat si nu am de unde sa stiu cat sange o sa am si daca va fi recoltat incat sa nu se piarda nimic. Cred ca ati citit si voi, cantitatea de sange recoltat determina si pragul pana la care sangele poate fi folosit in terapie (se calculeaza nr de kg al pacientului care va primi celulele).
- pretul poate parea mare - in total 1850 euro, dar in astia intra 900 euro depozitarea pe 20 de ani. Eu prefer sa platesc acum un pret fix decat sa platesc in fiecare an o suma oarecare, indexata cu rata inflatiei si cu capriciile firmei, ca tot suntem in plina criza economica.
Am intrebat, transportul se face cu avionul, laboratorul de analiza e in Belgia . In fiecare zi trimit sangele la laborator, deci nu va sta prea mult pe teritoriu romanesc.
Ma mira numai ca sunt singura care s-a oprit la firma asta si ma intreb de ce - daca a mai cercetat cineva ofertele, vi s-a parut ceva neserios? Pentru ca mie nu mi s-a parut nimic suspect sau neserios, asa ca daca vi s-a parut ceva ciudat va rog sa-mi spuneti, ca inca nu am semnat nimic si mai am timp de gandire.
A, in Bucuresti trusa ajunge in 3 zile, asa s-au laudat.
Mai am prietene care au nascut si nu au facut recoltare fiindca li s-a parut ca nu merita. Ca recoltarea costa cat costa, dar transplantul costa zeci de mii de euro. Ca oricum exista o limita de kg ale pacientului pana la care transfuzia e eficienta. Eu cred ca oricum tratamentul asta va evolua si, ca orice inovatie medicala, va deveni din ce in ce mai accesibila financiar. Ma mai gandesc ca pana ajungem noi (Doamne fereste) sa avem nevoie de celule se mai pot dezvolta tehnologiile de multiplicare - asta apropo de limita de kg.
Si, pana una alta, prefer sa stiu ca am platit niste bani pentru ceva ce nu mi-a folosit decat sa regret in momente de cumpana ca nu am facut gestul asta.
Hai ca am scris mult. Oricum, am si citit mult pe tema asta. Cred ca la un moment dat am si postat un link cu un articol care explica destul de pe inteles si avantajele si limitele celulelor stem.
Va
si sper sa luam decizii bune pentru puii nostri!
Monik
22+ 
CASA LU' BEBE
Ayla21 spune:
E ok si asa, se intelege nu, ca nu e nr pozei. Ok, mai am poze facute, nu care mi-am facut singura. Am sa vad. oricum pana la ugrade totsite-ul mi le redimensioneaza si am optat pt imikimi sa le fac tip project. mai vedem. Azi ma simt tare ametita si sunt si putin nervoasa pe toata agitatia din casa.
mai am o interbare, poate absurda, dar tot o pun. Aici vorbim exclusiv despre sarcina? Sau e un fel de club intre noi unde putem discuta si alte cele ce tin de viata noastra. M-am atasat de voi si uneori ma simt off-topic, nefiind discutia exclusiv legata de evolutia sarcinii. Scuze daca sunt incoerenta, serios, nu stiu de ce ma simt asa ametita. Poate de fericire?
Cel putin la un bebe stiu 100% ca e fetita. I-am vazut putzica.
Deci tati e supert incantat. Chiar daca azi m-a suparat ca nu a putut veni cu noi.
www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">Waiting for my butterflies
I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...
Monnvas spune:
Ati vazut calculatorul de kg? Mie imi zice ca o sa ajung pe la 68-72 kg la sfarsitul sarcinii. Si eu care speram sa nu sar cu mult de 60! 
Distrati-va si voi:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1285
Monik
22+ 
CASA LU' BEBE
Monnvas spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ayla21 Scuzati-mi intrebarea off-topic, ce sa scriu pe poza? nr de sapt si ce? SA (Sapt amenoree)? www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">Waiting for my butterflies I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me... |
Vreau si eeeeeeeu sa intru pe site! Astept PM?

Monik
22+ 
CASA LU' BEBE
anamariame spune:
Ayla, vreau si eu sa intru pe site-ul de la semnatura. Cand am intrat ultima data nu erau decat 2 poze. Si sa stii ca si eu sunt dispusa sa largim aria de discutii (m-am simtit un pic pe dinafara cand am zis ca sunt decisa sa tin o semi-dieta, de ex -bine, stiu ca tu nu ai problema asta, ca ziceai undeva ca nu te-ai ingrasat deloc mult). In concluzie, da, hai sa vorbim si despre altele
Aaa, si nu uita sa imi dai si mie parola, daca inca esti hotarata sa o imparti cu noi.Ana-Maria
15+
alina.n spune:
da am vazut calc de kg si la mine zice ca ajung la 77 de la 54-55...brrr
eu am luat 2kg pana acum da sper sa nu ajung la foarte multe
Alya eu cred ca mai putem discuta si altele..pana la urma suntem un grup de prietene ,nu?
Alina
16+ cu
Maria
Vine barza!
Monnvas spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ayla21 Fetelor, ati citit despre cezariana? ![]() ![]() Deja incep sa-mi doresc sa nu mai fiu atat de informata. Ma scuzati. www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">Monica I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me... |
Intreb si eu ca prostul: da-i musai cezariana?
Eu inca nu am abandonat gandul cu nasterea sub apa. Chiar daca mai am de dus munca de convingere cu familia
Monik
22+ 
CASA LU' BEBE