Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (78)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

roxanaz, nu, nu sunt bine, nici emotional, nici fizic, emotional, nu mai merge nimic, am zis ca ii dau telefon mamei mele si ii spun sa trimita o masina, sa-mi ia lucrurile, iar fizic, cum lui nu-i mai pasa de nimic, nici de casa, nici de mancare, nici de cumparaturi, vine acasa la ce ora vrea, de obicei, dupa 7 seara, eu smotruiesc singura pe aici, mai am baia si balconul, am curatat ore in sir cele doua camere, holul si bucataria, nu deodata, pe rand, in zile diferite, azi am facut bucataria, dar acum sunt in cap, ma doare burta de nu mai pot...

cu Daria Nandini

http://bd.lilypie.com/TkNWp3.png

Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)

Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui IRA_LIZA

Citat:
citat din mesajul lui Anculet

Fetelor,am o intrebare fulger: oare ginecologul imi poate da concediu medical...fara sa-mi faca internare,fie ea si fictiva?;de luni cand mi-am luat concediul de la medicul de familie,si-am aflat ca mai mult de 14 zile nu-mi poate da...ma framant rau de tot,de unde obtin in continuare concediu. 25+ cu Alexandra Mariafetele 2 in 1
Anculet, asculta-ma ce-ti spun! am incercat si eu variante k sa evit faza cu internarea (eu sunt incercata la greu cu internari, nu mai intru in amanunte acum), dar daca altfel nu s-a putut...si a fost simplu dupa aia, sunt acasa, rezolv micile probleme ale casei k sa ne gaseasca aia mica cu toate cele rezolvate si gata! In privintza jobului imi mai ramane sa fi atenta la acte (certificate medicale expediate pe cale postala cu AR, buletin de expeditie si nota de inventar), mai tre' sa solicit CO neefectuat anul asta (14 zile lucratoare), timp in care adun actele pt prenatal si, eventual, pt CIC. Orice problema as putea avea sunt pregatita moral sa o raportez ITMB-ului si, eventual, instantei de judecata. Asta e tot.Daca are altcineva o alta varianta mai putin solicitanta k sa eviti spitalizarea, e binevenit cu sfatul. Asa as pute sa aflu si eu cum as fi putut rezolva k sa fi evitat o noapte in spital (desi, pana la urma, iata k orele de spital au trecut lin, mai cu citit, mai cu o conversatie cu colegele de rezerva, iar acum sunt linistita o perioada.Cineva spunea bine "elefantul se mananca pe bucatzele" - cand exista o problema mai mare sau un complex de probleme se rezolva pe rand si in ordinea prioritatilor.Ira 30+ mami de Lizuca
Ce acte pentru prenatal aduni? Eu stiam ca duci doar concediul de la medicul de familie cu cod indemnizatie 08 si asta e tot! Mai trebuie ceva? 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Fetelor, o rugaminte la voi, sa nu iscati vreo polemica referitor ce mesajul meu anterior, ca eu asa, ca el asa, ca asa si pe dincolo, ca ce urat si de-astea, OK?

cu Daria Nandini

Mergi la inceput

Roxanaz, cum adica iti iei o luna concediu si te duci in fiecare zi la lucru? Dar ce la tine la serviciu numai tu lucrezi? Nu are cine sa-ti tina locul in concediu?eleFetele din America, de ce vreti toate pe Obama? E o intrebare informativa ca eu nu stiu decat ca Obama e negru si mai tanar, iar McCaine e alb si mai batran. In rest habar nu am! As fi totusi curioasa sa stiu de ce chiar toata lumea tine cu el? Nu am nimic cu el, si eu am vrut sa castige el, dar doar fiindca e negru! Asa ca o reparatie pt ce le-au facut albii negrilor candva! Dar voi ce motive aveti?24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliafairais spune:

of selene...imi pare asa rau ca nu s-au rezolvat problemele... nici nu stiu ce sa zic. dar cred ca pt bebe daria vei fi puternica si vei merge mai departe! eu ma rog sa va fie bine la amandoua!

30+ DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

selene stai linistita ca nu cred ca vrea cineva sa va judece ... fiecare isi alege modul de a trai ... doar ca fiecsare si-a dat cu parerea in speranta ca te vor ajuta ...

anculet si eu tre sa fac ca si tine ... 14 zile de la medicul de familie ... si apoi trebuie sa c3r de la ginecolog .... zicea cineva ca si el da doar cateva zile ... eu nu stiu despre asta dar voi intreba pe doctorita ,.....

cristi ai mare grija de tine .... mergi sa te vada un medic ... nu sta asa ca nu e bine ....

eu maine cred ca voi mai face cateva cumparaturi pt bebe ,.... suzete biberoane .... chestiuni .....

25+ANTONIA IOANA

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui jasmi

Citat:
citat din mesajul lui bebelusi

Jasmi baietelul meu la 23 de saptamani avea 498 grame si a zis medicul ca e mai mare cu o zi, asa ca nu vad cum ar putea fi fetita ta mica la 24 s cu 56 gr

26+ Vlad Mihai

eu am fost cam suparata, ca dr mi-a zis ca e cam slabuta. lunga si subtire - asa mi-a zis. Si cateva fete pe care le cunosc si au nascut deja - aveau bebelusi de aprox. 800 gr la varsta asta. De-aia m-am alarmat atunci.
Dar acuma mi-am revenit, mai ales ca micuta e tare miscareata si nu da semne c-ar avea vreo proble

Jasmi 25+ cu
way to go, BB

Jasmi - si restul fetelor mai mult sau mai putin ingrijorate de dimensinile bebeilor: pt Dzeu, concepem fiintze umane, nu robotzi trashi la shaiba! e firesc sa difere mai mult sau mai putin intre ei! daca e ceva cu adevarat ingrijorator ref la dimensiunile lor, ne-ar spune medicii, ce Dzeu, de-aia suntem in grija medicilor, atat noi cat si bebeii! haideti sa nu ne mai ingrijoram din orice, k ii afectam si pe cei mici cu supararile noastre, si poate k e mai rau sa ii afectam noi decat ca se dezvolta fiecare in ritmul sau!

NU facem concurs de "cine are copilul mai mare", ci ne vedem linistite de zilele de sarcina, unice fiecare in parte, ca dupa sarcina ne asteapta cu adevara zile/saptamani/luni de adevarate emotii si provocari (mai ales pe noi, cele care suntem la prima nastere).

...si nu ma mai agitatzi inutil, k nu va mai dau retzeta de tort cu persici din compot (yummiiii, ce grozava eeee!! pe cuvant de pionier!! doar sa gasesc caietul in care am scris-o, k nush pe unde l-am pus...)

Ira 30+ mami de Lizuca

Mergi la inceput

Roxanaz, Irina, poate ma lamuriti si pe mine cu Duphastonul asta. Mie doctorita gine mi la dat de la primul control si mi-a spus ca neaparat trebuie sa-l iau pana in saptamana 34. Doctorita de fam a zis ca ea nu prescrie asa ceva la pacientele ei. Dilema mea e urmatoarea:
daca duphastonul e progesteron si eu nu am facut nici un dozaj hormonal de unde stie doctorita ca eu am lipsa de progesteron? Sanii mi-au crescut vreo 3-4 numere la sutien. Eu stiu ca progesteronul face sanii sa creasca!la fiecare control am intrebat-o daca placenta s-a inserat unde trebuie, a zis ca da pe fundul uterului, daca e lipita bine, a zis ca da, daca am lichid aminiotic cat trebuie a zis ca da! Atunci de ce sa iau progesteron sintetic si pana in sapt 34! In prospect scrie ca se ia doar pana in sapt 20???!!! Deci???!!!Mie nu mi se pare ca e nevoie de aia nici nu l-am luat!Nu prea mi se par in regula produsele cu hormoni fara dozaj hormonal! Ca si anticonceptionalele! Te duci la planing si doctorul iti zice: uite noi pe astea le avem aici, ia si tu si daca nu te simti bine vii si le schimbam! Pai ce facem experiente pe noi?! Nu prea mi se pare in regula!Si apoi doct mea gine da la toate pacientele ei Duphaston! Oare chiar toate au nevoie?24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculet spune:

"anculet si eu tre sa fac ca si tine ... 14 zile de la medicul de familie ... si apoi trebuie sa c3r de la ginecolog .... zicea cineva ca si el da doar cateva zile ... eu nu stiu despre asta dar voi intreba pe doctorita ,.....

25+ANTONIA IOANA

Camelia"

Te duci la ginecolog inainte de 14 nov?Ca pe 14 am programare si aflu si eu,cum sta treaba;chiar sunt curioasa,daca se poate si fara internare,sa iei concediu de la ginecolog.

25+ cu Alexandra Maria

fetele 2 in 1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

roxanaz, nu, nu sunt bine, nici emotional, nici fizic, emotional, nu mai merge nimic, am zis ca ii dau telefon mamei mele si ii spun sa trimita o masina, sa-mi ia lucrurile, iar fizic, cum lui nu-i mai pasa de nimic, nici de casa, nici de mancare, nici de cumparaturi, vine acasa la ce ora vrea, de obicei, dupa 7 seara, eu smotruiesc singura pe aici, mai am baia si balconul, am curatat ore in sir cele doua camere, holul si bucataria, nu deodata, pe rand, in zile diferite, azi am facut bucataria, dar acum sunt in cap, ma doare burta de nu mai pot...

cu Daria Nandini

Bun,Selene imi cer scuze anticipat,dar zau ca nu ma pot abtine..
Bun,lui nu-i pasa,nu mai merge,la ce mai stai acolo sa te chinui atat?Si nu inteleg,zici ca ai probleme cu sarcina etc,la ce te apuci sa faci smotru in casa taman acum pe ultima suta de metrii?Eu chiar nu inteleg!Eu zic sa te scuturi putin si sa-ti revii pt copilasul ala din burtica,dar si pt tine.Nu se sfarseste lumea cu un barbat,e tragic ca se intampla asa ceva tocmai acum,dar de aici si pana la a-ti pune sarcina in pericol e drum lung!
Eu nu zic nimic de el pt ca mereu am zis ca adevarul e undeva la mijloc,probabil varianta lui difera de a ta si in plus nu-mi permit sa zic ceva urat de cineva pe care nu-l cunosc si nici macar nu stiu eu exact care-i situatia cu adevarat.Insa,daca nu mai merge,daca nu se mai poate,nu are rost sa va chinuiti si cu atat mai mult sa o chinuiti pe Daria.
Iti dau un singur sfat dupa care imi dau singura o bila neagra pt comentariul asta :lasa curatenia,lasa prostiile si menajeaza-te,mai ales acum.Daria are nevoie de tine si consider ca faci o mare imprudenta smotruind prin casa avand in vedere problemele pe care le ai cu sarcina!

Uite asta e bila neagra pt mine,asta pt ca sunt convinsa ca voi primi de la tine si alte fete..Mi-o dau singura si cu asta promit ca nu mai zic nimic.

Minunica mea
30+ cu David Christian sau David Gabriel

AMR- CEL MULT 10 SAPT.

Mergi la inceput