Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (78)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Cadia, are dreptate Andreea, asa sa faci...

26+ Vlad Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Pai, s-o luam metodic:

Azi e joi. Luni a zis asa:

1. e timpul sa ma gandesc la mine, la sufletul meu, pentru ca orice compromis ma ingreuneaza sufleteste si voi avea de platit pentru el ulterior

2. am si eu o viata pe care am dreptul sa o traiesc

Eu am adunat 1 cu 2 si am zis: daca asa crezi acum, atunci eu pun punct relatiei in momentul asta. Nu are rost sa stau zile intregi in casa, sa te vad la 7 dimineata si dupa 7 seara, sa bocesc asteptandu-te si sa nu stiu, efectiv, pana cand va dura totul. Prefer sa sufar o data, strasnic, decat de o 100 de ori, in cantitati mici, si sa te tot vad ca esti indiferent, inchis in tine, tu cu gandurile tale, eu, acasa, smotruind, facand cumparaturi, alea-alea.

Practic era ca si cum am fi avut vieti separate, de cand cu certurile, el, framantat de propriul lui suflet si de propriile lui ganduri, eu, sa am grija casei, a mancarii, a copilului, plus gandurile mele. Plus ca eu imi fac griji daca nu suna, sa nu i se fi intamplat ceva, Doamne fereste.

Numai ca si suferinta asta are limitele ei.

Deci asta e cu "forever" sau "nu forever".

Mai raman lucrurile, v-am spus, la cum ma simt, nu ma vad impachetand o gramada intr-o zi si jumatate. Plus rezolvand tot ce mai am de rezolvat.

roxanaz, contractul pentru apartament e pe numele amandurora - adica separat eu si separat el, asa a cerut la Finante, nefiind noi casatoriti. Contractul RTC (telefonie + ClickNet) e pe numele meu, ca eu am cerut instalarea postului telefonic si furnizarea Internetului.

cu Daria Nandini

http://bd.lilypie.com/TkNWp3.png

Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)

Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculet spune:

Justme,alta optiune n-am in alegerea altui spital,pt ca medicul care imi urmareste sarcina,lucreaza acolo ...eu ma duc la control numai la cabinetul particular,tocmai de aceea habar n-am cum arata maternitatea.Ma incurajez cu ideea,ca poate n-o sa stau decat alea 3 zile .

25+ cu Alexandra Maria

fetele 2 in 1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

ciufik ai vorbit la spital pentru rezerva? Eu am fost sambata trecuta la doctor si am uitat sa il intreb si de rezerva si ce celule stem

Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 29+ cu Nadia - Ana
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Carmen, sunt bine, da saptamana asta am avut o groaza de treaba la munca si nu am mai apucat sa ma bag in vorba.Oricum aveti o logoree ceva de speriat, io ma tin greu dupa voi si cu cititul, la scris nu mai vorbesc.Acu am cam scapat, astept sa vina ziua de maine sa ma duc sa imi vad copilu ca nu mai pot de dorul lui, tati s-a dus aseara la Pitesti si a venit de dimineata, io nu am putut sa plec.Apoi luni dimineata imi iau zborul spre Londra-abia astept concediul asta, chiar dc tine doar o saptamana!

Rox, Naty, Irina, Cristi, sanatate multa fetelor, sa scapati cu bine de guturai, dureri de stomac sau de picioare si maini!

Lisa, ma bucur ca ai plecat din relatia aia, e adevarat ca eu am avut inca de la inceput un om deosebit langa mine, dar nu pot sa accept nici in ruptul capului tipete, injuraturi sau mai ales lovituri.bravo inca o data si sa ai parte numai de bucurii langa bb si sotul tau!

Selene, iti urez si tie multa intelepciune in decizia pe care vrei sa o iei, oricum e ceva ce va apartine!Si inca un lucru:copilul primeaza, nu casa, nu sotu, nu smotru, nu ...nimic.Daria!

Cu alaptatul, e greu la inceput sau asa a fost la mine, dar m-am incapatanat sa o fac exclusiv si am reusit.Am alaptat de regula stand in fund pe pat si aveam o pernuta micuta ca sa ii sustina corpul.A mers de minune, pacat ca s-a intarcat singur...desi a fost si vina mea ca am cedat prea usor poate si nu am insistat.Dar ultimul alaptat m-a marcat cumva,ma uitam la el si mi se parea un gest minunat suptul lui, am plans cand s-a terminat si mi-am dat seama ca va mai dura pana sa mai simt iar asa ceva...

Nu mai stiu cine intreba, noi am dormit primele 3 luni cu el in camera noastram apoi am mutat patutul la el in camera si gata.De atunci doarme acolo.Il puteam pune de la inceput in dormitorul lui, dar eram stresata ca nu o sa il aud, ca daca se ineaca, dc se sufoca, dc etc....Si imi era si mai comod asa cand il alaptam noaptea, ca nu trebuia sa ma deplasez prin tot apartamentul pt un supt de 15 min.Ziua il tineam tot in patut, nu il caram dupa mine prin casa, n u prea vad rostu, cel putin la inceput.Dupa ce a implinit 4 luni l-am pus in scoica de la masina si il mai luam uneori cand gateam si el nu avea chef sa stea singurel.

Lavinia, 24+ si Andrei (11 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny
roxanaz, contractul pentru apartament e pe numele amandurora - adica separat eu si separat el, asa a cerut la Finante, nefiind noi casatoriti. Contractul RTC (telefonie + ClickNet) e pe numele meu, ca eu am cerut instalarea postului telefonic si furnizarea Internetului.

ok, deci trebuie reziliate. cel putin cel cu romtelecom. si punct. eu iti dau dreptate, in sensul ca asa as face in locul tau - asta nu inseamna ca as face chiar bine dar... c'est la vie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Buna fetelor,

Andre_ea, sa stii ca o sa o intreb pe moasa sa vad ea ce parere are in legatura cu problemele ridicate de tine - de fapt, o sa le intreb si pe fetele de la La Leche League ca probabil acolo ajung mai repede (eu merg la ante-natale la alta moasa care lucreaza la clinica mea "locala"). La faza cu IQ-ul... chiar nu comentez...ca nu am ce (eu studii nu am citit si in orice caz problema e mult prea complexa si delicata sa fiu categorica in orice afirmatie).. fetele m-au intrebat ce ne-au zis astia la workshop si asta am zis (nu inseamna ca-s de acord cu toate 100%, cel putin nu fara sa mai vad ce zic si altii, eu neavand deloc experienta in cresterea copiilor). DA in ceea ce priveste lapticul la mamicile care au avut cezariana inseamna DA, vor putea avea (in marea majoritate a cazurilor)...de aceea se promoveaza mult metoda "skin to skin" sau cum ziceai tu "burtica pe burtica", are rol important in stimularea secretiei de lapte. Peste o luna fetele de la La Leche League Glasgow au "intalnirea" de decembrie si o sa merg si eu pe acolo (voi fi in concediu), daca vreti sa le intreb una-alta spuneti-mi, o sa o fac cu mare placere

La faza cu alaptatul si alcoolul, asa ne-au zis si noua..fara alcool, dar daca chiar e vorba de iesit in targ unde se va bea un pahar de vin sau de sarbatorit ceva, se recomanda alaptatul "inainte", iar dupa ce se vine acasa sanii se mulg, laptele se arunca, iar bebe sa fie hranit cu lapte "scos" mai inainte. Mi-e rusine sa marturisesc, la "bucatica" asta nu am prea fost atenta ca eu beau fff putin chiar in conditii normale, nu duc lipsa alcoolului si mi se pare mai simplu sa ma abtin complet.

Bebelusi, si consortul meu e ahtiat dupa cumparaturi, el e genul sa nu-l lasi singur in targ ca vine acasa cu te miri ce...e genul care cumpara "la impuls" si daca e si la oferta... fie ca ne trebuie fie ca nu... el ar lua ca deh, e ieftin

Irina, Naty, Cristi, Cadia, Roxana si restul fetelor cu problemute de sanatate, aveti grija de voi!

Ura a venit dulapul... mai inainte a sunat tipul de la Argos la usa.. avem dulap pentru bebelusa Sambata vine un prieten la noi sa ne ajute asa ca sambata seara mobila (patut, dulap, masa de infasat cu rafturi) va fi gata asamblata.

Dark Bendis

31+ cu "Huckleberry" Baby

AMR 9 SAPTAMANI!!!!!

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Dragele mele burtici sexi, am intrat azi in luna a 7 a, ca am intrat in saptamana 27.. Imi e un drag de nu mai pot ca asa nu mai am rabdare sa imi vad ingerasul.

Mai am 3 saptamani de serviciu, ca de la 1 decembrie gata...stam acasica, poate chiar mai devreme ca as mai avea 4 zile de concediu de odihna de luat.

Fetele care sunt bolnaviare sa aveti grija de voi, asa as vrea sa va pot da un leac sa va treaca in 5 minute dar nu stiu....cred ca ar trebui sa mai mergem pe la biserica ca poate va avea Doamne Doamne grija de noi mai mult.....ca din pacate unii dintre noi il pomenim numai cand avem nevoie

27+ Vlad Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

"Huckleberry" a noastra (inca nu ne-am hotarat la nume, asa ca tot "Huckie" ii zicem) va dormi in primele luni in cosulet (Moses basket) in dormitorul nostru, iar apoi in patut in camera ei. Cel putin asa ne dorim...bineinteles vom vedea cum merg lucrurile la momentul potrivit. Cosuletul poate fi plimbat prin casa dupa noi, si vom avea si baby sling si wrap (inca nu m-am hotarat de care wrap sa iau, oferta e chiar foarte mare aici, dar mai e vreme)

Andre_ea a punctat bine, poate la urmatoarele capitole ar putea fi inclus un link catre subiectul de la Femina Intim "Alaptarea Help-line". E foaarte util.

Selene, mult succes in toate!O sa fie bine, o sa vezi (si da... reziliaza contractul cu RomTelecom-ul, de fapt reziliaza orice contact pe care apare si numele tau... nu de alta,dar sa nu te trezesti peste un an-doi-trei cu scrisori de la companii cum ca le datorezi o caciula de bani.

Lisa, Veronica

Lavini, distractie faina la Londra, pacat ca nu ajungi mai la nord ca te invitam la o prajitura

si in final... pomenea careva ca un tort caramel nu a fost apreciat la justa lui valoare? Unde unde? Trimite-ti-l oameni buni incoace ca il mananc eu tot

Dark Bendis

31+ cu "Huckleberry" Baby

AMR 9 SAPTAMANI!!!!!

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis
Andre_ea, sa stii ca o sa o intreb pe moasa sa vad ea ce parere are in legatura cu problemele ridicate de tine - de fapt, o sa le intreb si pe fetele de la La Leche League ca probabil acolo ajung mai repede (eu merg la ante-natale la alta moasa care lucreaza la clinica mea "locala").

Merci!
Citat:

DA in ceea ce priveste lapticul la mamicile care au avut cezariana inseamna DA, vor putea avea (in marea majoritate a cazurilor

Aha. Intr-adevar vine. Dar in unele cazuri (cunosc eu unul) vine mai greu. Si atunci intrebarea e ce faci cu bb pana vine lapticul? Ca bb are nevoie sa fie hranit.
Vreau si eu sa aud ce se face in tari straine in aceste cazuri mai rare. Atunci se da supliment? Ce fel? Si cum?

Edit: Si inca o completare la treaba cu alaptatul: cele mai multe spitale nu incurajeaza mai deloc alaptatul. In schimb cunosc eu unul, Municipalul, unde "incurajarea" alaptatului s-a transformat intr-o obsesie aproape. Aduc copilul periodic la mamici, chiar si atunci cand faci cezariana si stai in ATI 24 h, ceea ce e bine, daaar daca mamica n-are lapte la inceput sau nu hraneste bb bine, refuza sa dea supliment la copil, ceea ce dupa mine e o greseala. Se ascundeau asistentele de medicii neonatologi cand mai veneau cu ceva supliment la copiii infometati. Iar "incurajarea" din pacate venea doar cu obligativitatea alaptarii, si mai putin cu sfaturi si vorbe bune pentru mamici.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 30+ am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput